Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnySzonka wrote:Dziewczyny czemu robicie KTG juz teraz? do rej pory byly zalecenia, żeby robić od dbia terminu porodu z OM, czy coś się znienilo? czy u was sa jakies wyjątkowe sytuacje?
Ja też jeszcze nie mam. Raz mialam takie krótkie jak się zgłosiłam po tych twardnieniach i skurczach -
Mama36 wrote:Stresant u mnie to samo. Przez to się sprzeczam z malzem... Bo mamy taką powalona z biologi u jednego ze wprost już mówię do syna.. Ze jest walnieta i z nią nei wygrasz i trudno.. Musisz się dostosować jak chcesz zdać. I inni rodzice tak dzieciom o niej mówią też. A mój małż uważa że nie powinnam nic takiemu dziecku mówić a każdego nauczyciela traktować z szacunkiem i tego uczyć dzieci.
Ale przy niej po dwóch latach mi nerwy siadly.
Zreszta pierwszy raz się poddalam jak babka z techniki wystawiła mojemu synowi 1 bo nie zrobił pracy.. Uwaga.. Chodził do szkoły ze złamana prawa ręka. (mogłam go w domu trzymać)... Dyrektorka nawet ze mną nie dyskutowala, przepraszala.. Bo jej Pani powiedziała że ma taki styl. Syn jak zdejmie gips to nadrobi.wtf!!!
Pewnie niezbyt składnie to opisalam. Ja umysł ścisły, zawsze miałam problem z wypowiedziami.
W każdym bądź razie. Nauczycielowi jest należny szacunek i koniec. Nasze grzeczne w domu dzieci mogą być ziółkami w szkole. Tego nie widzimy.
Oczywiście jeden nauczyciel potrafi lepiej zapanować nad klasą, zainteresować przedmiotem. No ale nie wszyacy są tacy.
Szanujmy się nawzajem, a wszystkim będzie łatwiej w życiu.
A tak wogole to marzę o tym, żeby zobaczyć mojego syna jaki jest w szkole, w grupie znajomych poza szkołą czy na imprezie.
Do śledzenia się nie posunę.mysla.nieskalana, Lili90 lubią tę wiadomość
-
Wiecie, mnie troche martwi takie liczenie, bo raz ze do tej pory inaczej byly u mnie liczone tygodnie ciazy, a dwa ze mi zaznaczyli ze usg w czwartek z pomiarami zaznaczyli mi jako usg pomiedzy 33/34 tc. A ja bede w czwartek w 32 tc i 1 dniu. Wiec dla mnie to przegiecie, jakby jeszcze to bylo 32 łamane na 33 to rozumialabym, ale nie to. W takim tempie do 40 tc zaraz tu dobije zanim sie obejrze. Ale na serio to moja intuicja podpowiada mi zeby tu nie rodzic. Wole idc nawet do szpitala o 2 stopniu referencyjnosci ale tam gdzie mam rzeczywiste „plecy” niz tutaj byc. Jaka lache tutaj robia ze odpowiedza na pytania. A te miny rezydentek, jak ktos sie o cos pyta, troche lepiej jest z doswiadczonymi lekarkami, z tym ze trzeba uwazac, zeby danym pytaniem nie urazic ich kompetencji.
-
czytam Was kochane cały czas, ale nie mam kiedy pisać. rodzice są do niedzieli i ciągle te pokoje męczymy. jak pomalowali pierwszy pokój to się okazało, że zamiast szarej ściany mam gówniano-niebiesko-srebrną, więc same rozumiecie, że z tego wkurwa musiałam sobie cały następny dzień przeryczeć, tak, że kolejnego Mąż leciał po inną farbę i malowanie zaczęli od nowa
no, ale dzisiaj skończymy pokoik Bartusia i Maciusia i liczę, że zaczniemy Wojtusia
trzymajcie się w dwupaku! ja odezwę się już po weekendzie na spokojnieWiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2019, 11:02
martusiawp, Fasolka77, malutka_mycha, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
Misiabella wrote:No wlasnie do tej pory spotkalam sie z podawaniem wieku ciazy wg skonczonych tc a nie rozpoczetych. Tak samo inne dziewczyny na oddziale sa tym zdziwione. Kazdy lekarz im liczyl ze sa w 31 tc jesli byly w 31 i 4 dniu i tak bylo to wpisywane i odnoszone do badan. Ja juz lezalam w szpitalu w poprzedniej ciazy i bylo to samo i jeszcze mnie uswiadamiali pod tym wzgledem ze liczy sie skonczone a nie rozpoczete, co bardzo dobrze utkwilo mi w pamieci.
Urodzony 3.05.2019 ❤️
hcg 31.08.2018 - 53403.09.2018 - 2218
11.09.2018 - 22870Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko
17.10.2018.Maleństwo mierzy 4,33 cm
Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku
-
Mama36 wrote:Teraz dowalilam już 17 do tego także nie martw się... Bedzie co spalać...
❤️
Mama36 lubi tę wiadomość
Urodzony 3.05.2019 ❤️
hcg 31.08.2018 - 53403.09.2018 - 2218
11.09.2018 - 22870Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko
17.10.2018.Maleństwo mierzy 4,33 cm
Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku
-
Lalalala ten cukier doprowadza mnie juz na skraj szaleństwa....odstawilam aspargin w piatek (zero twardnien brzuszka od tej pory) zanioslam siki do labu w sobote I co? Zero cukru! Zanioslam kolejna porcje w poniedzialek i juz 100. Mam niecny plan zbadac cukier jeszcze jutro (strategicznie przed tłustym czwartkiem) I jak bedzie 0 to chyba chce sie wymigac od tego szpitala. Btw na oddzial mam sie zglosic dopiero w piatek.
-
Czuję się gorsza!
Czemu Wy wszystkie macie na plusie a ja tylko 3 kg, biorąc pod uwagę wagę sprzed ciąży ... bo jeśli licząc od drugiego trymestru to przytyłam 9. Obecnie ważę 53.
Ogarnęłam się i niedługo będę się powoli zbierać. Mam nadzieję, że dzisiejszy dzień zakończy się pomyślnie.
Wiecie co, wczoraj kupiłam w kawiarni takie pyszne ciasto LION, dziś też po nie zajdęWiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2019, 11:21
Fasolka77, Wiewióreczka lubią tę wiadomość
-
Misiabella wrote:Wiecie, mnie troche martwi takie liczenie, bo raz ze do tej pory inaczej byly u mnie liczone tygodnie ciazy, a dwa ze mi zaznaczyli ze usg w czwartek z pomiarami zaznaczyli mi jako usg pomiedzy 33/34 tc. A ja bede w czwartek w 32 tc i 1 dniu. Wiec dla mnie to przegiecie, jakby jeszcze to bylo 32 łamane na 33 to rozumialabym, ale nie to. W takim tempie do 40 tc zaraz tu dobije zanim sie obejrze. Ale na serio to moja intuicja podpowiada mi zeby tu nie rodzic. Wole idc nawet do szpitala o 2 stopniu referencyjnosci ale tam gdzie mam rzeczywiste „plecy” niz tutaj byc. Jaka lache tutaj robia ze odpowiedza na pytania. A te miny rezydentek, jak ktos sie o cos pyta, troche lepiej jest z doswiadczonymi lekarkami, z tym ze trzeba uwazac, zeby danym pytaniem nie urazic ich kompetencji.
Misiabela a nie możesz sie przenieść do innego szpitala w porozumieniu ze swoją lekarką?Fasolka77
-
Franka2104 wrote:Lalalala ten cukier doprowadza mnie juz na skraj szaleństwa....odstawilam aspargin w piatek (zero twardnien brzuszka od tej pory) zanioslam siki do labu w sobote I co? Zero cukru! Zanioslam kolejna porcje w poniedzialek i juz 100. Mam niecny plan zbadac cukier jeszcze jutro (strategicznie przed tłustym czwartkiem) I jak bedzie 0 to chyba chce sie wymigac od tego szpitala. Btw na oddzial mam sie zglosic dopiero w piatek.
faktycznie dziwna sprawa, może zmień labo?
Espoir udanego malowania!nie pomyl kolorów!
Fasolka77
-
Franka2104 wrote:Trzymam kciuki!! Ja do tej pory mam zywo w pamieci ból plecow po
właśnie skończyłam
zostały mi jeszcze prześcieradełka ale je wypiorę i wypracuję jak już łóżeczko stanie w sypialniciuszki, pieluszki, ręczniczki poprasowane i leżą w komodzie
jeszcze muszę wyprać te wkłady do wózka ale to w przyszłym tygodniu
co do KTG to ja miałam na razie jedno na IP...ale moja ginka zleciła mi już pierwsze w przyszłą środę- będę wtedy 33+6stresant, Franka2104, Tunia76, estrella lubią tę wiadomość
Fasolka77
-
Doczekałyśmy sie
od wczorajszego popołudnia jesteśmy w domku. Pola wyszła z wagą 2320
jednak uparlam sie na karmienie piersią i to okazalo się sukcesem. Mała nie musiała byc dokarmiana sonda i nie męczyłam jej butelka. Z ta piersią zrobiłusmy z położonymi eksperyment. Podobno zgrany z nas duet bo takie wczesniaczki trudno utrzymac na piersi. Nam sie udało i mała ładnie zaczela przybierać
niestety nadal meczy ja żółtaczka. Czekamy na wizyte poloznej. Msm nadzieje, ze juz teraz wszystko bedzie dobrze
Fasolka77, B_002, stresant, Franka2104, KarmeLoVe, Lolka30, Karollinax26, Reniiata, Kiwona, MamaAga85, martusiawp, Mama36, Szonka, Tunia76, Anete, malutka_mycha, mysla.nieskalana, Paula 90, Mistella, DorotaAnna, Natalia-tosia, AniaKJ, Wiewióreczka, estrella, Lili90, Syska2202, Kasiulka90 lubią tę wiadomość