X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dziewczyny jak na skierowaniu na badania jest oznaczone OWA?

VDRL... o kiłę chodzi, tak?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona na nas chyba jakies prady dzialaja, bo nie tak daleko od siebie mieszkamy, wiec cos musi byc w powietrzu :)

Ja juz sie szkola dzieci przestalam przejmowac, walczylam pare ladnych lat a i tak wiem, ze tego nie zmienie......i oficjalnie mowie przy dzieciach ze ta czy tamta jest jebnieta i ze poprostu musza ja taka zaakceptowac, bo niestety tacy ludzie tez chodza po swiecie.....widzaialm to z pozycji nauczyciela i rodzica, bo pracuje w tej samej szkole co dzieci chodza.....no ale jak ktos ma nasrane w glowie i wybujale ego to sie tego niestety nie zmieni :) a dyrektorka kryje dupe kazdemu......i nikogo nie wywali, ani nawet nie zwroci uwagi

ja tam nigdy nie mialam problemow z "moimi " rodzicami ani " moimi " dziecmi.........raczej z kolezankami z pracy :)
    bo podchodze lajtowo do roboty :) zdroworozsadkowo i tak jakbym chciala zeby moje dzieci byly traktowane.......wymagam, ale nie robie tragedii i nie przezywam i z kazdym sie staram dogadac albo przynajmniej robie takie wrazenie :) ..... i tym samym zaskarbilam sobie dzieci i rodzicow :)

Kiwona, Misiabella lubią tę wiadomość

• chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja spakowalam sobie dzisiaj do pracy marchewke i papryke pokrojona w slupki na przekaske - tak jak mowilam wczoraj - koniec ze slodyczami! Zeczywiscie troche za bardzo sobie popuscilam w ciazy i biore sie za siebie juz teraz. Nie ma co czekac.

Nie bede sie glodzic, ale zmniejszam porcje i eliminuje niepotrzebny dodatkowy cukier.

Dzisiaj pierwszy raz po wstaniu lozka mialam takiego lenia, ze juz myslalam, ze bede dzwonic do pracy, ze nie przyjde. Szukalam nawet w Internecie pomyslu na to co by tu powiedziec zeby brzmialo wiarygodnie - szukalam pod haslem 'dolegliwosci w 3 trymestrze' haha
    Koniec koncow doszlam do wniosku, ze nie umiem klamac i nie dam rady zadzwonic no bo nie dam, no glupio mi

I tak siedze, a na dworze ma byc dzis znow 18 stopni ehhh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2019, 10:01

Fasolka77 lubi tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Nie koniecznie ty przytyłas tyle, mówiłaś ze zauważyłaś duży wzrost brzuszka
    Niby tak. Ale waga działa na mnie dołująco.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama18+3kg :) robiłaś w Enel- Med GBS? nie wiem czy oni mają to badanie na liście...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2019, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    VDRL... o kiłę chodzi, tak?
    No właśnie kiła. Bo mam w wytycznych że szpitala OWA czytam że to kiła ale nie mam na skierowaniu OWA. Ja yebe

Wysłany: 26 lutego 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wybudzania dziecka w nocy na karmienie - mi polozna mowila, ze trzeba wybudzac.

Mowila, ze czasem rodzice ciesza sie i chwala, ze ich dzieci to spia po 6-8 godzin w nocy i sa takie grzeczne, ale podobno to zle.
    Musi jesc zeby przybieralo na wadze wiec jesli samo sie nie budzi to trzeba delikatnie samemu wybudzac

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Ja już u mojej lekarki czekam sobie i modle się by nie było jakoś mega długo :)

Młody kopie jak szalony :)

A co do tego ,ze dużo z Nas ma wizytę w czwartek to chyba każdy gin przewidział,że cukiernie będą pękać w szwach po udanych wizytach bo większość pójdzie uczćić to pączkiem :)

Zważyłam się jednak przed wyjściem z domu coby u ginki na zawał nie paść i SZOK - MAM 14 KG NA PLUSIE !!!!! RETY!!!!!

dobrze,że dziś wtorek a nie tłusty czwartek to Cię ciągnąć nie będzie do cukierni :) w czwartek nie wychodź z domu!!! żartuję ;)
    Aga jak Twój cukier? opanowałaś?

MamaAga85 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    godzinę po śniadaniu cukier 106, zjadłam pół gorzkiej czekolady na ten mój skurcz i po godzinie cukier 116 :) także można wcinać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2019, 10:09

Misiabella lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Niby tak. Ale waga działa na mnie dołująco.
    Na mnie też. Ważę się w piątki i pomiędzy nie tykam wagi

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    No właśnie kiła. Bo mam w wytycznych że szpitala OWA czytam że to kiła ale nie mam na skierowaniu OWA. Ja yebe

Karmellka to Twoje ja yebe... to takie łódzkie.. ja w Krakowie nie słyszalam, żeby tak ktoś mówił.. skąd Ty to wzięłaś? ;)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Na mnie też. Ważę się w piątki i pomiędzy nie tykam wagi

ja się lubię ważyć jak probody daje o sobie znać i mam kumulację :)

Kiwona, AniaKJ lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Ja spakowalam sobie dzisiaj do pracy marchewke i papryke pokrojona w slupki na przekaske - tak jak mowilam wczoraj - koniec ze slodyczami! Zeczywiscie troche za bardzo sobie popuscilam w ciazy i biore sie za siebie juz teraz. Nie ma co czekac.

Nie bede sie glodzic, ale zmniejszam porcje i eliminuje niepotrzebny dodatkowy cukier.

Dzisiaj pierwszy raz po wstaniu lozka mialam takiego lenia, ze juz myslalam, ze bede dzwonic do pracy, ze nie przyjde. Szukalam nawet w Internecie pomyslu na to co by tu powiedziec zeby brzmialo wiarygodnie - szukalam pod haslem 'dolegliwosci w 3 trymestrze' haha
    Koniec koncow doszlam do wniosku, ze nie umiem klamac i nie dam rady zadzwonic no bo nie dam, no glupio mi

I tak siedze, a na dworze ma byc dzis znow 18 stopni ehhh

Podziwiam Cie ze chodzisz do pracy, wiem ze sie za wiele nie narobisz ale dla mnie samo wyjscie z domu to wyzwanie :)

ja tez chce 18 stopni....u nas dzis 6 na plusie

Wysłany: 26 lutego 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Podziwiam Cie ze chodzisz do pracy, wiem ze sie za wiele nie narobisz ale dla mnie samo wyjscie z domu to wyzwanie :)

ja tez chce 18 stopni....u nas dzis 6 na plusie

No u nas cudownie, a znajac zycie i moje szczescie to w weekend bedzie padac :D

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant u mnie to samo. Przez to się sprzeczam z malzem... Bo mamy taką powalona z biologi u jednego ze wprost już mówię do syna.. Ze jest walnieta i z nią nei wygrasz i trudno.. Musisz się dostosować jak chcesz zdać. I inni rodzice tak dzieciom o niej mówią też. A mój małż uważa że nie powinnam nic takiemu dziecku mówić a każdego nauczyciela traktować z szacunkiem i tego uczyć dzieci.

Ale przy niej po dwóch latach mi nerwy siadly.
    Zreszta pierwszy raz się poddalam jak babka z techniki wystawiła mojemu synowi 1 bo nie zrobił pracy.. Uwaga.. Chodził do szkoły ze złamana prawa ręka. (mogłam go w domu trzymać)... Dyrektorka nawet ze mną nie dyskutowala, przepraszala.. Bo jej Pani powiedziała że ma taki styl. Syn jak zdejmie gips to nadrobi.wtf!!!

• Mistella Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wybudzania ja moja musiałam wybudzać co 2 h na karmienie ze względu na niska masę , trudne to było dla mnie bo czułam się jak zombie

Wysłany: 26 lutego 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie lubie dlugo spac bo boli mnie wtedy glowa. Jestem rannym ptaszkiem i tak 5-6 godzin mi smialo wystarcza, wiec jak dzidzius bedie spal po 3 godzinki to damy rade :)

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    dobrze,że dziś wtorek a nie tłusty czwartek to Cię ciągnąć nie będzie do cukierni :) w czwartek nie wychodź z domu!!! żartuję ;)
    Aga jak Twój cukier? opanowałaś?
    W czwartek mam wizytę u profesora :)także no :) będzie słodko ale ze sprawdzonej cukierni bo słodkości stamtąd można w miarę bezkarnie wcinac :)

póki co po KTG i juz godzina opóźnienia

a co do cukru...insulina 32j i nadal nic...ciekawe co dziś na to ginka a potem do diabetolog dzwonie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2019, 10:36

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Co do wybudzania dziecka w nocy na karmienie - mi polozna mowila, ze trzeba wybudzac.

Mowila, ze czasem rodzice ciesza sie i chwala, ze ich dzieci to spia po 6-8 godzin w nocy i sa takie grzeczne, ale podobno to zle.
    Musi jesc zeby przybieralo na wadze wiec jesli samo sie nie budzi to trzeba delikatnie samemu wybudzac
    do 3 miesiąca powinno sie wzbudzać, potem już nie trzeba jak dziecko ładnie przybiera. Ale prawda jest taka że takie dzieci, które trzeba budzić w nocy to rzadkość, zazwyczaj one budzą nas ;)

Mama36, Tunia76, Fasolka77, mysla.nieskalana, AniaKJ lubią tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Szonka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czemu robicie KTG juz teraz? do rej pory byly zalecenia, żeby robić od dbia terminu porodu z OM, czy coś się znienilo? czy u was sa jakies wyjątkowe sytuacje?

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

‹‹ 1969 1970 1971 1972 1973 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ