Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dziewczyny jak na skierowaniu na badania jest oznaczone OWA?

VDRL... o kiłę chodzi, tak?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona na nas chyba jakies prady dzialaja, bo nie tak daleko od siebie mieszkamy, wiec cos musi byc w powietrzu :)

Ja juz sie szkola dzieci przestalam przejmowac, walczylam pare ladnych lat a i tak wiem, ze tego nie zmienie......i oficjalnie mowie przy dzieciach ze ta czy tamta jest jebnieta i ze poprostu musza ja taka zaakceptowac, bo niestety tacy ludzie tez chodza po swiecie.....widzaialm to z pozycji nauczyciela i rodzica, bo pracuje w tej samej szkole co dzieci chodza.....no ale jak ktos ma nasrane w glowie i wybujale ego to sie tego niestety nie zmieni :) a dyrektorka kryje dupe kazdemu......i nikogo nie wywali, ani nawet nie zwroci uwagi

ja tam nigdy nie mialam problemow z "moimi " rodzicami ani " moimi " dziecmi.........raczej z kolezankami z pracy :)
    bo podchodze lajtowo do roboty :) zdroworozsadkowo i tak jakbym chciala zeby moje dzieci byly traktowane.......wymagam, ale nie robie tragedii i nie przezywam i z kazdym sie staram dogadac albo przynajmniej robie takie wrazenie :) ..... i tym samym zaskarbilam sobie dzieci i rodzicow :)

Kiwona, Misiabella lubią tę wiadomość

• chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja spakowalam sobie dzisiaj do pracy marchewke i papryke pokrojona w slupki na przekaske - tak jak mowilam wczoraj - koniec ze slodyczami! Zeczywiscie troche za bardzo sobie popuscilam w ciazy i biore sie za siebie juz teraz. Nie ma co czekac.

Nie bede sie glodzic, ale zmniejszam porcje i eliminuje niepotrzebny dodatkowy cukier.

Dzisiaj pierwszy raz po wstaniu lozka mialam takiego lenia, ze juz myslalam, ze bede dzwonic do pracy, ze nie przyjde. Szukalam nawet w Internecie pomyslu na to co by tu powiedziec zeby brzmialo wiarygodnie - szukalam pod haslem 'dolegliwosci w 3 trymestrze' haha
    Koniec koncow doszlam do wniosku, ze nie umiem klamac i nie dam rady zadzwonic no bo nie dam, no glupio mi

I tak siedze, a na dworze ma byc dzis znow 18 stopni ehhh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2019, 10:01

Fasolka77 lubi tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Nie koniecznie ty przytyłas tyle, mówiłaś ze zauważyłaś duży wzrost brzuszka
    Niby tak. Ale waga działa na mnie dołująco.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama18+3kg :) robiłaś w Enel- Med GBS? nie wiem czy oni mają to badanie na liście...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2019, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    VDRL... o kiłę chodzi, tak?
    No właśnie kiła. Bo mam w wytycznych że szpitala OWA czytam że to kiła ale nie mam na skierowaniu OWA. Ja yebe

Wysłany: 26 lutego 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wybudzania dziecka w nocy na karmienie - mi polozna mowila, ze trzeba wybudzac.

Mowila, ze czasem rodzice ciesza sie i chwala, ze ich dzieci to spia po 6-8 godzin w nocy i sa takie grzeczne, ale podobno to zle.
    Musi jesc zeby przybieralo na wadze wiec jesli samo sie nie budzi to trzeba delikatnie samemu wybudzac

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Ja już u mojej lekarki czekam sobie i modle się by nie było jakoś mega długo :)

Młody kopie jak szalony :)

A co do tego ,ze dużo z Nas ma wizytę w czwartek to chyba każdy gin przewidział,że cukiernie będą pękać w szwach po udanych wizytach bo większość pójdzie uczćić to pączkiem :)

Zważyłam się jednak przed wyjściem z domu coby u ginki na zawał nie paść i SZOK - MAM 14 KG NA PLUSIE !!!!! RETY!!!!!

dobrze,że dziś wtorek a nie tłusty czwartek to Cię ciągnąć nie będzie do cukierni :) w czwartek nie wychodź z domu!!! żartuję ;)
    Aga jak Twój cukier? opanowałaś?

MamaAga85 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    godzinę po śniadaniu cukier 106, zjadłam pół gorzkiej czekolady na ten mój skurcz i po godzinie cukier 116 :) także można wcinać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2019, 10:09

Misiabella lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Niby tak. Ale waga działa na mnie dołująco.
    Na mnie też. Ważę się w piątki i pomiędzy nie tykam wagi

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    No właśnie kiła. Bo mam w wytycznych że szpitala OWA czytam że to kiła ale nie mam na skierowaniu OWA. Ja yebe

Karmellka to Twoje ja yebe... to takie łódzkie.. ja w Krakowie nie słyszalam, żeby tak ktoś mówił.. skąd Ty to wzięłaś? ;)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Na mnie też. Ważę się w piątki i pomiędzy nie tykam wagi

ja się lubię ważyć jak probody daje o sobie znać i mam kumulację :)

Kiwona, AniaKJ lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Ja spakowalam sobie dzisiaj do pracy marchewke i papryke pokrojona w slupki na przekaske - tak jak mowilam wczoraj - koniec ze slodyczami! Zeczywiscie troche za bardzo sobie popuscilam w ciazy i biore sie za siebie juz teraz. Nie ma co czekac.

Nie bede sie glodzic, ale zmniejszam porcje i eliminuje niepotrzebny dodatkowy cukier.

Dzisiaj pierwszy raz po wstaniu lozka mialam takiego lenia, ze juz myslalam, ze bede dzwonic do pracy, ze nie przyjde. Szukalam nawet w Internecie pomyslu na to co by tu powiedziec zeby brzmialo wiarygodnie - szukalam pod haslem 'dolegliwosci w 3 trymestrze' haha
    Koniec koncow doszlam do wniosku, ze nie umiem klamac i nie dam rady zadzwonic no bo nie dam, no glupio mi

I tak siedze, a na dworze ma byc dzis znow 18 stopni ehhh

Podziwiam Cie ze chodzisz do pracy, wiem ze sie za wiele nie narobisz ale dla mnie samo wyjscie z domu to wyzwanie :)

ja tez chce 18 stopni....u nas dzis 6 na plusie

Wysłany: 26 lutego 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Podziwiam Cie ze chodzisz do pracy, wiem ze sie za wiele nie narobisz ale dla mnie samo wyjscie z domu to wyzwanie :)

ja tez chce 18 stopni....u nas dzis 6 na plusie

No u nas cudownie, a znajac zycie i moje szczescie to w weekend bedzie padac :D

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant u mnie to samo. Przez to się sprzeczam z malzem... Bo mamy taką powalona z biologi u jednego ze wprost już mówię do syna.. Ze jest walnieta i z nią nei wygrasz i trudno.. Musisz się dostosować jak chcesz zdać. I inni rodzice tak dzieciom o niej mówią też. A mój małż uważa że nie powinnam nic takiemu dziecku mówić a każdego nauczyciela traktować z szacunkiem i tego uczyć dzieci.

Ale przy niej po dwóch latach mi nerwy siadly.
    Zreszta pierwszy raz się poddalam jak babka z techniki wystawiła mojemu synowi 1 bo nie zrobił pracy.. Uwaga.. Chodził do szkoły ze złamana prawa ręka. (mogłam go w domu trzymać)... Dyrektorka nawet ze mną nie dyskutowala, przepraszala.. Bo jej Pani powiedziała że ma taki styl. Syn jak zdejmie gips to nadrobi.wtf!!!

• Mistella Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wybudzania ja moja musiałam wybudzać co 2 h na karmienie ze względu na niska masę , trudne to było dla mnie bo czułam się jak zombie

Wysłany: 26 lutego 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie lubie dlugo spac bo boli mnie wtedy glowa. Jestem rannym ptaszkiem i tak 5-6 godzin mi smialo wystarcza, wiec jak dzidzius bedie spal po 3 godzinki to damy rade :)

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    dobrze,że dziś wtorek a nie tłusty czwartek to Cię ciągnąć nie będzie do cukierni :) w czwartek nie wychodź z domu!!! żartuję ;)
    Aga jak Twój cukier? opanowałaś?
    W czwartek mam wizytę u profesora :)także no :) będzie słodko ale ze sprawdzonej cukierni bo słodkości stamtąd można w miarę bezkarnie wcinac :)

póki co po KTG i juz godzina opóźnienia

a co do cukru...insulina 32j i nadal nic...ciekawe co dziś na to ginka a potem do diabetolog dzwonie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2019, 10:36

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Co do wybudzania dziecka w nocy na karmienie - mi polozna mowila, ze trzeba wybudzac.

Mowila, ze czasem rodzice ciesza sie i chwala, ze ich dzieci to spia po 6-8 godzin w nocy i sa takie grzeczne, ale podobno to zle.
    Musi jesc zeby przybieralo na wadze wiec jesli samo sie nie budzi to trzeba delikatnie samemu wybudzac
    do 3 miesiąca powinno sie wzbudzać, potem już nie trzeba jak dziecko ładnie przybiera. Ale prawda jest taka że takie dzieci, które trzeba budzić w nocy to rzadkość, zazwyczaj one budzą nas ;)

nick nieaktualny, Tunia76, Fasolka77, mysla.nieskalana, AniaKJ lubią tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Szonka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czemu robicie KTG juz teraz? do rej pory byly zalecenia, żeby robić od dbia terminu porodu z OM, czy coś się znienilo? czy u was sa jakies wyjątkowe sytuacje?

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

‹‹ 1969 1970 1971 1972 1973 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ