Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPaula 90 wrote:Dobra Laski - mam ważne pytanie do Was, bo widzę, że są wątpliwości i chciałabym mieć pewność.
Kogo przyjmujemy na grupie FB? Jakie chcecie zasady? Czy osoba musi być od początku z nami i mieć powiedzmy 100 postów? Czy akceptujemy wszystkie użytkowniczki z naszego wątku (nawet te bez dużej ilości postów, ale "nasze" - takie które są od poczatku, ale nie piszą tak jak my po 500 postów tygodniowo)?
Co Wam da komfort korzystania z grupy? Pamiętajcie, grupa jest dla nas wszystkich i jeśli macie jakieś zastrzeżenia to będziemy je dyskutować na bieżąco. Chciałabym, żeby żadna z nas nie czuła się niekomfortowo. Pamiętajcie, że grupa daje nam anonimowość w przeciwieństwie do BBF, gdzie każdy może wejść i zobaczyć co publikujemy.
I tą prywatnością możemy dzielić się tam na naszych zasadachPaula 90, Mama36, Daffi, Fasolka77, Lili90, Syska2202, Lolka30, B_002 lubią tę wiadomość
-
Tunia76 wrote:I nie porobiły Ci się zrosty wewnątrz brzucha?
Położna powiedziała, że jeśli będę przesadzać z intensywnym ruchem i podnoszeniem, to zrobią się zrosty w brzuchu i blizna będzie ciągnąć już zawsze. 😞
2 miesiące mam się oszczędzać, bez względu na to czy boli czy nie, bo rany wewnetrzne tak długo się goją. -
nick nieaktualnyFasolka77 wrote:tak, wiem ale Twój lekarz prowadzący będzie je wystawiał czy np idziesz do Kopernika na patologię z wynikami od ortopedy?
Jak dostanę wskazanie od ortopedy idę do mojej ginekolog ona wystawia skierowanie podpina decyzję ortopedy i wtedy idę w poniedziałek lub środę na kwalifikacje na Ujastek. Chyba że wcześniej urodzę 😁Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
Daffi wrote:Ja uważam ze musi byc to osoba ktora pisze tu z nami jakis czas. Przywyklam ze do zamknietych grup nir wchodzi sie z ulicy.. Trzeba dac sie poznać. Grupa ma nam sluzyc do celow bardziej prywatnych a jak wiadomo zbliza sie czas porodow i conieco musi odbyc sie bardziej prywatnie.
Łapie sie na tym ze odkad padł link grupa pojawiaja sie osoby ktore gdzies sie tu kiedyś przewinely i zniknely na wiele miesięcy.. Ale nas czytają bo do grupy sie dodaja. Mysle ze dobic ranking Autorytet z nami to nie wielki wysiłek. Wiaodmo ze wciąż choc znamy sie wiele miesiecy jestesmy zupelnie sobie obce i zasada ograniczonego zaufania zawsze funkcjonuje ale 12 postow? Lub napisac cos kiedyś i teraz odezwac sie do nas nie piszac nic o sobie zeby tylko wejść ns grupe to raczej nie o to chodzilo.
Już chciałam robić raban za to kryterium Autorytet, a patrze na swój avatar i chyba przez noc mój status sie zmieniłpaczuś wjedzie z tej okazji
Daffi, Fasolka77, Lolka30, martusiawp lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTunia76 wrote:Wiktoria było wybrane 19 lat temu dla dzidzi. Do końca wierzyłam, że córeczka, a tu synuś się pojawił.
Mama mi je obrzydza zdrobnieniem Wikta.
Mi dla dziewczynki podoba się Lili. Ale z tych co wymieniłaś najlepiej podoba mi się Urszula - zanim usłyszałam imię Liliana to Urszula była moim no 1
Mój mąż chciałby Maria dla córki. Będę się musiała napracować, żeby zmienić mu ten pogląd(Mi to imie źle się kojarzy)
Tunia76 lubi tę wiadomość
-
Franka2104 wrote:Już chciałam robić raban za to kryterium Autorytet, a patrze na swój avatar i chyba przez noc mój status sie zmienił
paczuś wjedzie z tej okazji
-
nick nieaktualnyTunia76 wrote:To może ja też założę tego całego Facebooka.
Ja i tak cały czas się boję, że to jednak internet i wszystko może wyciec poza grupę. Ktoś coś kliknie, albo zupełnie ktoś z zewnątrz ją odtajni i wszystkie zdjęcia polecą w cyber świat.
A powiem wam, ze mnie to rozwalają podczytywacze. Ok rozumiem na początku dziewczyny miały lęk że ciąża się nie utrzyma ale po jakimś czasie dołączyły i z nami są. Ale jak ktoś tylko czyta bo jest ciekawski to masakra dla mniemi mozecie w prywatnej wiadomości wysłać swoje maila tub telefony jak się Leonka urodzi to wam wyślę fotki hihi ;p ooo na Whatsapp na przykład haha😋
A jak będzie brzydka z wielkim nosem to odkroje głowę tak jak sobie to robię 😂😂😂😂Karollinax26, Daffi, Kiwona, Lolka30, mysla.nieskalana, B_002, martusiawp, espoir, Kasiulka90 lubią tę wiadomość
-
Karmelllka90 wrote:Jeśli tam może zaglądać każdy tak jak tutaj to ta grupa nie ma sensu. Jeśli ja bym miała wrzucić tam zdjęcie swojej córki to tylko dla tych osób które tutaj się udzielają regularnie,
Dokładnie tak. Nie wrzucę zdjęcia Marceliny na grupę jeśli znajdą się tam osoby mi „obce” .. „tajniaki”.
Tutaj jesteśmy razem od początku, trochę o sobie wiemy i chciałabym żeby na tamtej grupie było tak samo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2019, 09:57
Paula 90, Daffi, B_002, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Fasolka, w szykownej mamie maja rozne marki. Mialam kilka ciuszkow z pinokia, wlasnie odziedziczonych i byly nadal miekkie i przyjemne w dotyku, choc sprane i stylowo mi nie odpowiadaly, wiec to byly takie domowe ciuszki. Mam nadzieje ze sie nie skiepscili przez te 5 lat. A Ty masz ubranka z pinokia? Bo nakupilam tego za 800 zl hehe. Ja uwielbiam h&m, tylko zostaly same kopertowe bodziaki, wszystko wykupione do rozmiaru 44, to co mnie interesuje. Nie chce czekac, bo nie wiem co mnie czeka czy nie trafie znow do szpitala, a nie lubie zamawiac z komorki.
-
nick nieaktualnyDobra! Zgonilam męża z łóżka pichci w kuchni jajówe więc wstaje i ja... Z deka boli spojenie ale Ikea musi być grana i Castorama ... Dzisiaj ogarniemy porządki u ciulećki w pokoiku to Tunia będą zdjęcia speszjal for ju 😉
Tunia76, Fasolka77 lubią tę wiadomość
-
Karmelllka90 wrote:Ja też, wolę pisać tutaj ale nie lubię wstawiać zdjęć. A obstawiam że jak urodzę to będziecie chcialy zobaczyć Leonke na FB nikogo w znajomych nie mamy ale jakos FB źle mi się kojarzy. Ogólnie tam są też osoby, których ja kompletnie nie kojarzę stąd.
A powiem wam, ze mnie to rozwalają podczytywacze. Ok rozumiem na początku dziewczyny miały lęk że ciąża się nie utrzyma ale po jakimś czasie dołączyły i z nami są. Ale jak ktoś tylko czyta bo jest ciekawski to masakra dla mniemi mozecie w prywatnej wiadomości wysłać swoje maila tub telefony jak się Leonka urodzi to wam wyślę fotki hihi ;p ooo na Whatsapp na przykład haha😋
A jak będzie brzydka z wielkim nosem to odkroje głowę tak jak sobie to robię 😂😂😂😂
Dobra Karmelka, wyślesz na priv, trzymam Cię za słowo! 😄
Moja jak się urodzi z dużymi stopami to będę robić zdjęcia bez stóp 😅B_002 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDobra Dziewczyny - to moja propozycja na temat grupy FB jest taka:
1. Akceptujemy tylko Mamuśki BBF z rankingiem "Autorytet"
2. Admin ma prawo odmówić przyjęcia jeśli osoba mimo takiej rangi nie jest aktywna na wątku Kwietniowe maluszki 2019
3. Wszelkie wątpliwości adminów będą dyskutowane otwarcie na forum BBF i dopiero wspólna decyzja aktywnych członków będzie wiążąca.
Chcemy zapewnić na grupie maksymalną prywatność jaką daje nam internet. Dlatego liczę na Wasze zrozumienie. Grupa ta w zamyśle ma być koleżeńska i zrzeszać tylko osoby, które faktycznie angażują się w "życie grupy".
Funkcja admina jest tylko funkcją "porządkową", dlatego wszystkie decyzje dotyczące funkcjonowania grupy będziemy podejmować wspólnie (zmiany zasad, zmiany prywatności itd).Mama36, Fasolka77, Franka2104, Kiwona, Lolka30, estrella, DorotaAnna, mysla.nieskalana, B_002, martusiawp, Kasiulka90 lubią tę wiadomość
-
Karmelllka90 wrote:Ja też, wolę pisać tutaj ale nie lubię wstawiać zdjęć. A obstawiam że jak urodzę to będziecie chcialy zobaczyć Leonke na FB nikogo w znajomych nie mamy ale jakos FB źle mi się kojarzy. Ogólnie tam są też osoby, których ja kompletnie nie kojarzę stąd.
A jak będzie brzydka z wielkim nosem to odkroje głowę tak jak sobie to robię 😂😂😂😂
Karmellka ale masz wizje!gwarantuję Ci, ze nawet jak Leonka będzie miała wg Ciebie a duży nos to będzie to dla Ciebie najpiękniejszy nosek na świecie
Tunia76, B_002, espoir lubią tę wiadomość
Fasolka77
-
nick nieaktualnyA ja właśnie wskoczyłam w 9 miesiąc. Zostało mi równo miesiąc do planowanego terminu porodu
Tydzień do donoszonej ciąży i tydzień do pierwszej rocznicy naszego ślubu a 10 rocznicy razem.
Jak dla mnie po porodzie czas mógłby się zatrzymać, bo biegnie za szybkoFasolka77, Franka2104, Daffi, AniaKJ, estrella, B_002, martusiawp, espoir, Kasiulka90 lubią tę wiadomość