X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Była u nas dziś położna drugi raz. Zosia przez 4 dni przybrała 240g na wadze, mamy teraz już 2860g!
    Śmiać mi się chce, bo akurat jak przychodzi położna to mała jest dość mocno najedzona, ma największy apetyt przed południem :D
    Potem ważenie i rozbieranie ją rozbudzi i przed zaśnięciem znowu chce jeść :P
    Po południami i w nocy je co 3-3,5 godziny i małe porcje, ale nadrabia rano.
    Z takim najedzonym brzuchem i tą wagą Zosia wyszła na małego żarłoka :D
    Ja już ją przestałam w nocy nawet budzić bo nie ma potrzeby, sama co 3,5 godziny się upomina, położna mówi że przy takim przybieraniu na wadze to nie ma potrzeby jej budzić na siłę.

niech nam Zosia rośnie zdrowo! :)

B_002 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Fasolka ja już ubrałam :) miałam ubrać tylko kosz Mojżesza ale się rozpedzilam i założyłam prześcieradło w lozeczkhbi w gondoli. Myśle że pare dni wcześniej niczego nie zmieni a sprawiło mi to ogromna radość :) na spokojnie jak wrócisz ze szpitala będziesz mogła sobie to wszystko ubrać to zajmuje pare minut.

cisnę K. , żeby skręcił ten kosz bo mamy na kółkach... ale on uważa, że jest jeszcze czas.. od kilku dni źle się czuł... coś jakby przeziębienie, jelitówka, opadł z sił... nie wiem czy faktycznie jakiś wirus czy stres go dopada... dobrze, że mi nic nie sprzedał....

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    No już ochłonęłam po wyroku.

Był u mnie mój gin. No i nie puszczą mnie przed porodem, bo jestem w ciąży wysokiego ryzyka.
    Jedyne co załatwił, to że temat cesarki jest otwarty. Jesli będę chciała, to mogę mieć cesarkę.
    Tylko jak ja mam zdecydować co dla mnie będzie lepsze. Będziemy rozmawiać w przyszłym tygodniu.

współczuję Tunia.. a powiedział kiedy mniej więcej planują rozwiązać ciążę? Jaki jest najlepszy moment przy zakrzepicy?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może nie jak w hotelu ale całkiem zjadliwe 😁

c6712fc4e57dd53cmed.jpg

Fasolka77, Lolka30, espoir, xKlaudiax, B_002, Kiwona, DorotaAnna, martusiawp, Kasiulka90, Tunia76 lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę dziewczyny jak tak czytam jak się meczycie to doszłam do wniosku że ja jednak całkiem dobrze znoszę tą końcówkę. Coś tam mi doskwiera wiadomo, ale mogę normalnie spać w nocy i funkcjonować w dzień. Przykro mi że niektóre z nas się tak źle czuja i mam nadzieję że ulga szybko nadejdzie.

Paula daj znaka co tam u Ciebie.

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • espoir Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 przepraszam, że tak zapytam, ale jaki jest stosunek Twoich rodziców do M. po tym wszystkim? jak Twoja mama na niego reaguje jak Cię odwiedza? ma "dystans"?
    oczywiście olej pytanie, jak nie chcesz odpowiedzieć :)

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    Karollinax26 przepraszam, że tak zapytam, ale jaki jest stosunek Twoich rodziców do M. po tym wszystkim? jak Twoja mama na niego reaguje jak Cię odwiedza? ma "dystans"?
    oczywiście olej pytanie, jak nie chcesz odpowiedzieć :)

Moja mama może nie mówi wprost ale swoje myśli i po tym co się stało, on jej w oczach już stracił wszystko. Rozmawia z nim jako tako, kiedyś mieli więcej tematów do rozmów, teraz wiadomo, już nie.

Powiedziała mi, że dla niej to on już jest skreślony.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka a zawsze na tym samym sprzęcie masz ktg? Ja miałam dwa razy, raz w gabinecie i raz w szpitalu. Ten z gabinetu to mogą sobie w tylek wsadzić, więcej nam zajęło szukanie dziecka niż faktyczne pomiary, w szpitalu podpięla i bez problemu 20 minut leciało bez zakłóceń.

Może faktycznie pozycja od preferencji dziecka zależy :) ja na plecach się męczę więc Nina ewidentnie też.

Tunia przykro mi że Cie zostawiają :(

Daffi nawet nie wiem co Ci napisać

f1d9680377.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Super Basiu.
    Załapałam się na zdjęcia. Są poprostu magiczne. 😁
    Położna przychodzi z wagą?
    Tak, ma wagę ze sobą.
    Bardzo fajna ta położna, trochę rad zawsze da.
    Na niektóre przymykam oko, bo są rożne zdania. Np ona uważa że powinien być klin w łóżeczku pod materacem lub całe lekko pochylone. Ja słyszałam różne zdania i wolę mieć na płasko.
    Ale przecież nie ze wszystkim musimy się zgadzać a wysłuchać (i zostawić bez komentarza) mogę :)
    Ale ogólnie jestem zadowolona.

martusiawp, Tunia76 lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, kurde to luksusy :D w moim szpitalu jeszcze jak mieszkałam w innym mieście, to nie czesto sie zdarzały zjadliwe obiady :D zobaczymy jakie tutaj serwują :P

Karollinax26 lubi tę wiadomość

• B_002 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina no ja byłam zaskoczona obiadami w szpitalu!
    Nie miałam żadnej specjalnej diety i obiady były super, smaczne i duże porcje.
    Co do śniadań i kolacji można się przyczepić, bo skromnie, ale chociaż tym obiadem można było się porządnie najeść :)

martusiawp lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • espoir Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Moja mama może nie mówi wprost ale swoje myśli i po tym co się stało, on jej w oczach już stracił wszystko. Rozmawia z nim jako tako, kiedyś mieli więcej tematów do rozmów, teraz wiadomo, już nie.

Powiedziała mi, że dla niej to on już jest skreślony.
    aha, czyli myślę normalna reakcja.
    a rodzice M.? myślisz, że będą chcieli przyjechać zobaczyć Marcelinkę?

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj jest dobry dzień. Kupiliśmy chłopakom buty bardzo sprawnie, rach ciach i gotowe. W smyku nie było tego laktatora, na stronie też nie jest dostępny, więc zamówiłam gdzie indziej i jeszcze taniej :)
    A wczoraj jak bylismy na słoneczku na spacerku, poszliśmy na dobre lody. Stoimy na końcu kolejki i nagle pani sprzedawczyni mnie woła bez kolejki. Ale czad :) Było mi cholernie miło :)

Fasolka77, malutka_mycha, Kasiulka90, estrella, B_002, Tunia76 lubią tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Fasolka a zawsze na tym samym sprzęcie masz ktg? Ja miałam dwa razy, raz w gabinecie i raz w szpitalu. Ten z gabinetu to mogą sobie w tylek wsadzić, więcej nam zajęło szukanie dziecka niż faktyczne pomiary, w szpitalu podpięla i bez problemu 20 minut leciało bez zakłóceń.

Może faktycznie pozycja od preferencji dziecka zależy :) ja na plecach się męczę więc Nina ewidentnie też.

Tunia przykro mi że Cie zostawiają :(

Daffi nawet nie wiem co Ci napisać

tak , cały czas na tym samym :) ja tam mogę poleżeć na plecach :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    aha, czyli myślę normalna reakcja.
    a rodzice M.? myślisz, że będą chcieli przyjechać zobaczyć Marcelinkę?

Raczej teraz nie, niby M miał nas zabrać do siebie, maj-czerwiec.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Raczej teraz nie, niby M miał nas zabrać do siebie, maj-czerwiec.

Karola a lepiej się już czujesz psychicznie? mam na mysli rozstanie z M? w zasadzie co było powodem? jeśli mogę zapytać oczywiscie...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecię wybyło na dwór, mam chwilę dla siebie ;-)

Ja też już mam dosyć tego wsłuchiwania się w to czy poród już blisko, też już bym chciała być po rozwiązaniu, ciężko mi, brzuch mnie boli itd.
    Ale tak sobie myślę, że te nasze dzieciaczki skoro jeszcze nie chcą wyjść to znaczy, że czegoś od nas jeszcze potrzebują.
    Tłumaczę sobie, że wytrwałam już w ciąży 38 tygodni to wytrwam jeszcze te 2 lub 3 tygodnie, przecież to już tak niewiele. A później już do końca życia będziemy razem, bliżej lub dalej od siebie :-).
    Spróbujcie dziewczynki nastawić się pozytywnie, będzie nam o wiele łatwiej niż jeżeli będziemy się ciągle nakręcały.
    Trzymam kciuki za nas wszystkie ;-)

martusiawp, estrella, B_002, xKlaudiax, Tunia76 lubią tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Karola a lepiej się już czujesz psychicznie? mam na mysli rozstanie z M? w zasadzie co było powodem? jeśli mogę zapytać oczywiscie...

Czuję się lepiej, jednak jestem rozczarowana, bo nie tak to sobie wyobrażałam i jestem głupia ale ciągle mam jakąś nadzieję.
    Rozstaliśmy się, bo nie mogliśmy się dogadać, on chyba inaczej wyobrażał sobie moją ciąże.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia o rety...współczuję...masz jeszcze kawał czasu do.porodu i masz go spędzić w szpitalu...ale skoro Twoja ciąża jest tą podniesionego ryzyka to nie ma co dyskutować.
    Będziesz pod dobrą opieką i nic z zaskoczenia Cię nie weźmie😉
    Daffi współczuję Ci tego obrzęku i całej reszty...ale...jeszcze chwilka...

Karolinka obiadek podano i to całkiem niezły😉 smacznego😋 Ty też tam jesteś pod bacznym okiem lekarzy więc będzie bez zaskoczenia😉

Basiu pięknie Zosia przybiera❤ niech wcina na zdrówko❤

A co do KTG-ja mam robione tylko na boku.
    Ostatnio nawet podczas usg lekarka pytała czy mogę leżeć na plecach bo jak nie to usg na boku zrobimy.

Ja po wyprawie na pocztę,do apteki, Rossmana leżę i zajadam popijając kawkę.
    Niedługo przygotuję mięsko do obiadku a potem pakuje torbę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2019, 13:33

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny odmroziłam na obiad klopsiki od mamy gotuje ziemniaki i o! Jaki szybki obiad :D robię jeszcze sos z suszonej żurawiny do klopsików pierwszy raz wiec mam nadzieje że się uda! :)

Fasolka77, martusiawp, estrella lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
‹‹ 2748 2749 2750 2751 2752 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ