X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masaaakra! Mycha, współczuję 😕 Ale pomyśl sobie, że jak się coś rozkręci dzisiaj/jutro/pojutrze, to się tam znowu stawisz i już nie będą mieli prawa Cię odesłać, będą musieli otoczyć Cię opieką! No cóż, pozostaje Ci póki co korzystać z pięknej pogody 😊😘

Aga, powodzenia! Będziemy czekały na radosne wiadomości 😚

mhsvcbxmf17updrl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga powodzenia! Oby zadziałało ✊

Myszka współczuję... I co teraz? Masz jakiś plan?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga2606 wrote:
    Tak ma wywoływać - może zadziałać w 2 h w 24 albo w ogóle wiec plan an święta genialny....
    Misodel na pewno zadziała. Nastaw się, bo dzisiaj urodzisz. Nie znam nikogo jak dotąd na kogo by nie zadziałało :D
    U nas na oddziale patologii to już legendarna substancja :D :D :D

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zważyłam się. Jestem -0,5kg od wagi sprzed ciąży.

martusiawp, Kasiulka90, espoir, Martusiazabka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 kochana ja dwa tygodnie walczę z zatkanymi kanalikami mało tego ja mam czopy zapalne w kanalikach i lektator jak je wyciąga to takie mleczne gluty. Odciągam co 2-3 godziny dzień i noc przez godzinę. Ciepłe i zimne okłady wyciskanie masowanie, wydlubywanie igłami czopów z brodawek. A ostatecznie dzisiaj zapisałam się na 10 mają do lekarza od chińskiej medycyny na akupunkturę podobno mistrz w fachu przyjmuje w Katowicach. Biorę już drugi antybiotyk. Już trzy razy chciałam wysusza i dalej walczę.
    Przy zastojach Brodka dziecka w stronę zastoju. Nawet na wilczka musiałam karmić 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2019, 10:08

Paula 90, Mama36 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina od pierwszej kąpieli tak masz? U mnie odwrotnie moja mała uwielbia się kąpać ale robię to po jedzonku. Kąpiel masaż oliwka czyścimy uszka nosek oczka smarujemy buźkę czeszemy włoski. W pokoju dogrzewamy suszarka żeby było przyjemnie cieplutko. Kąpiemy się tak co 3 dni a mycie codziennie rano i wieczorem ona to też lubi ale musi być pełny brzuszek 😁

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Zważyłam się. Jestem -0,5kg od wagi sprzed ciąży.
    8 dni po porodzie?! Szacun!!! Ja to chyba z pół roku będę zrzucała, o ile w ogóle mi się uda. Bo przytyłam mocno w biodrach i udach. Wszystkie jeansy pójdą w odstawkę.

mhsvcbxmf17updrl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka 20 ml to bardzo dużo. Ja bym na twoim miejscu na razie zrezygnowała z laktatora bo sobie możesz krzywdę nim zrobić a dostawiaj często małego.

• Aga2606 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Misodel na pewno zadziała. Nastaw się, bo dzisiaj urodzisz. Nie znam nikogo jak dotąd na kogo by nie zadziałało :D
    Po jakim czasie od wsadzenia zaczęły Ci się skurcze taki porządne?

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja się witam że szpitala. Będzie indukcja.

Paula 90, estrella, malutka_mycha, Fasolka77, Daffi, espoir, AniaKJ, Reniiata, Kiwona, martusiawp, Lolka30, Kasiulka90, Mama36, Syska2202, Bubek, DorotaAnna lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga2606 wrote:
    Po jakim czasie od wsadzenia zaczęły Ci się skurcze taki porządne?
    Równe 8 godzin. I od razu "pierdolnięcie". Założyli mi o 10 a ja pierwszy skurcz mam 18:09 i zapisywałam do 19:08. Potem już nawet nie ogarniałam gdzie jestem a co dopiero gdzie jest mój telefon

• Aga2606 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślą.nieskalana co dostaniesz?

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co ja wczoraj przeżyłam ... Miałam wizytę u ginekologa byłam pewna ze na 17:45 a tu już zjeżdżam do garażu patrzę a tam 17:15 a jest 16:48 fuck... Korki jak cholera a ja w jadę w samo centrum. Jeszcze nie mogłam wypiąć ze stelaża fotelika ... Zapierdzielalam równo na szczęście mąż skończył pracę zgarnelam go po drodze więc wziął mała na spacer na bulwary a ja do ginki. Ale zapomniałam o USG 😶 więc ona że zbada mnie tam że ok jakaś tam jeszcze wydziału na żółta z lekka domieszką brunatnego że prawidłowo. Bo ja już nie krwawię dość dobrze mnie wyczyścili bo krwawilam krótko
    Ta mi robi USG i widzę że się przygląda dość długo a tam takie duże coś i ona się mnie pyta czy byl mięśniak ? Ja że nie.! Ona hmmm bo coś tu jest widzi Pani tu blizna po cięciu a tu przy bliźnie takie duże no może mięśniak... I żebym poprosiła lekarza z gabinetu nr 2 ginekolog położnik onkolog żeby mnie przyjął akurat się zwolniło miejsce🙏 zrobił mi USG ale nie na leżance tylko na fotelu gin. i pokazuje mi to duże coś i mówi tu mamy pęcherz (!!!!!) Nosz kurwa!!! Co za ulga. Jedynie mam krwiaczka około 1,5 cm i do kontroli za 3 tygodnie. Poza tym wszystko prawidłowo obkurczone ...

DorotaAnna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    To i ja się witam że szpitala. Będzie indukcja.
    Dzisiaj????

Leżysz z tunia?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2019, 10:20

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    8 dni po porodzie?! Szacun!!! Ja to chyba z pół roku będę zrzucała, o ile w ogóle mi się uda. Bo przytyłam mocno w biodrach i udach. Wszystkie jeansy pójdą w odstawkę.
    Też jestem w szoku. Wczoraj się ubrałam w "normalne" ciuchy do szpitala i mąż stwierdził, że w ogóle nie widać, że byłam w ciąży. I że, cytuje, "brałby" :D
    Ja też bym brała a tu szlaban jeszcze minimum 5 tygodni :(

Fasolka77, Kiwona, martusiawp, Kasiulka90, B_002 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula mój mąż od tygodnia dzień w dzień lata z wywieszonym językiem liczył że już można bo nie krwawię a tu minimum 2 tygodnie jeszcze zero sexu.
    I jego tekst... Mamuśki jeszcze nie miałem 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2019, 10:23

Paula 90, Kasiulka90, B_002 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale żeby nie było tak idealnie to zrobiły mi się małe rozstępy na dole brzucha. Widać tylko jak naciągnę skórę. Zrobiły mi się w trakcie albo już po porodzie. A już miałam nadzieję, że mnie ominęły ;)

Ale wiecie co? Walić to :D Nawet się specjalnie nie przejęłam :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2019, 10:25

Fasolka77, AniaKJ, Kasiulka90, B_002, DorotaAnna lubią tę wiadomość

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Co????? Nie wierze... co teraz Mycha?
    Mam przyjechać jutro, ale jak spytałam czy na pewno mnie jutro przyjmą to powiedzieli ze na 90%

f1d9680377.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:

U mnie dawal jakies skurcze a skończylo sie na cesarce bo tetno spadlo....lekarka mowj, ze lozysko sie odkleilo od skurczy...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Przepraszam, że tak długo się nie odzywałam, ale przez te strajki nawet sekundy na forum nie miałam. Dziś mąż ma wolne to ogarnia Tosię więc mam 5 minut dla siebie :D
    Gratuluję wszystkim rozpakowanym mamą!! Trzymam kciuki za nierozpakowane ;-)

Ja nadal kulam się w dwupaku, coraz trudniej się robi, bo nasilają się skurcze przepowiadające szczególnie wieczorami, mała strasznie szamocze się w brzuchu... nie wiem czy jechać na IP czy czekać do środy, bo wtedy mam wizytę.
    Ciągle biję się z myślami, mam straszną huśtawkę emocjonalną ;/.

Trzymam kciuki za wszystkie mamuśki karmiące, które są na początku drogi mlecznej, na pewno dacie radę na tyle na ile będzie to potrzebne ;-)

Miłego dnia wszystkim!

Fasolka77, martusiawp, estrella, Kasiulka90, Mama36 lubią tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
‹‹ 2885 2886 2887 2888 2889 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ