X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem jakimś cyborgiem wstałam z łóżka o 7:00 jest godzina 10:30 a ja jestem już umyta ubrana 3 razy odciągam cycki po 20 minut miałam rehabilitację półtorej godziny na karmiłam dziecko dwa razy za teraz wycieram butelki zaraz umyję małą przebiorę i pójdziemy po koszyczek bo nie mam mam nadzieję że kupię na straganie bo nie wchodzę z mała do sklepu

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Fasolka 20 ml to bardzo dużo. Ja bym na twoim miejscu na razie zrezygnowała z laktatora bo sobie możesz krzywdę nim zrobić a dostawiaj często małego.

Ale on sie nie najada... ;( szuka cyca a pewnie tam juz nic nie ma...no i brodawki czasem bola jak MLody zassa...ogolnie trafil nam sie spiacy krolewicz....

Właśnie wzieli mi go na konsultacje kardio i echo serca ze względu na insuline..tez mialyscie?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga2606 wrote:
    Myślą.nieskalana co dostaniesz?
    Najpierw jakiś żel..później niby cewnik więc zobaczymy 🙊

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga2606 wrote:
    Po jakim czasie od wsadzenia zaczęły Ci się skurcze taki porządne?

Nie do mnie pytanie ale jak od 14 do 7 rano nastepnego dnia odczulam 3 srednie skurcze a na ktg pisaly sie takie max do 60 ale ja ich nie czulam

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dzisiaj????

Leżysz z tunia?
    Chyba nie,nie widzę jej tu 😃

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    To i ja się witam że szpitala. Będzie indukcja.

Lubię, ze to juz ale nie za indukcje...dla mnie to traumatyczne slowo....

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie straszcie mnie bo się obsram!!

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Mam przyjechać jutro, ale jak spytałam czy na pewno mnie jutro przyjmą to powiedzieli ze na 90%

No to zajebiscie...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    To i ja się witam że szpitala. Będzie indukcja.

Powodzenia!!!! Kciukasy!!!

Tunia a co u Was? Bo czytalam, ze niezly roller.coaster tam masz....

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak dziecko nie lubi kąpieli, to próbujcie z inną temperaturą wody. może mu za zimno lub ciepło.
    i możecie wkładać dziecko do wanienki owinięte w pieluchę tetrową i potem delikatnie odkrywać :)

martusiawp, Martusiazabka lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    U mnie dawal jakies skurcze a skończylo sie na cesarce bo tetno spadlo....lekarka mowj, ze lozysko sie odkleilo od skurczy...

Masakra, nawet nie wiedziałam, że tak się u Ciebie skończyło, chyba ominął mnie Twój opis.
    Najwazniejsze ze wszystko dobrze sie skonczyło :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Ale on sie nie najada... ;( szuka cyca a pewnie tam juz nic nie ma...no i brodawki czasem bola jak MLody zassa...ogolnie trafil nam sie spiacy krolewicz....

Właśnie wzieli mi go na konsultacje kardio i echo serca ze względu na insuline..tez mialyscie?
    Ja mam skierowanie do poradni kardiologicznej ze względu na otwór owalny. W szpitalu robili usg główki, brzuszka i serca.

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Masakra, nawet nie wiedziałam, że tak się u Ciebie skończyło, chyba ominął mnie Twój opis.
    Najwazniejsze ze wszystko dobrze sie skonczyło :)

Ja w sumie nie pamietam czy opisywalam swoj porod tutaj....dziewczyny??? Pamietacie?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Wczoraj po tym wyjeździe do Wałbrzycha Igi był tak przebodzcowany że 6,5 godziny był na cyckach. Spał w tym czasie ze trzy razy po pół godziny.
    Ale mnie wymęczył. Usnął o 12 to wstał o 5. Nawet nie wiem jak i kiedy usnęlismy. Nie nastawiłam budzika.
    Teraz śpi już ładnie. Ale była masakra 😂
    Też miałam wczoraj ciężkie popołudnie. Od rana tak pięknie, dziecko spokojne, pierwszą połowę dnia miałam super. Potem godzina 16, myślałam że jak mąż wróci z pracy to spędzimy trochę czasu razem, obejrzymy jakiś serial wieczorem,a tu od tej 16 Zosia nie mogła zasnąć i się ciągle wierciła. Im później było tym bardziej, potem doszedł płacz i podkurczanie nóg. Co chwilę jakieś gazy, odbijanie i kupa.
    Spała na rękach przez chwilę a potem znów się budziła i tak z mężem spędziliśmy wieczór. Na cycku też chciała wisieć ale jej nie dałam bo mleko leciało a ona się aż ksztusiła, brzuszek pełny, a smoczka nie chciała. Lekko nie było.
    Ale jak zasnęła o 22 to mnie obudziła po 3 w nocy dopiero bo głodna się zrobiła. Także troszkę odespałyśmy sobie w nocy.

A teraz leży na mnie i śpi :) Ale muszę ją odłożyć wreszcie i wstać coś porobić.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:

Tak miała wszystkie badania. Zabierali ja na badanie krwi z paluszka te wszystkie USG i właśnie w noc po porodzie leżała też pod tym badaniem tętna ze względu na tachykardie okresową ale prawdopodobnie pępowinę sobie czasem dociskała. Stąd te skoki

Ile Bruno waży? Zaraz ci wylicze coś tak jak nauczyła mnie CDL i zobaczysz że to pomaga na psychikę też miałam " ona się nie najada" są dzieci które będą szukać tego cycolka zeby sobie potlamsic tylko

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Chyba nie,nie widzę jej tu 😃
    Musisz szukać małej sali dwu osobowej z za mała łazienka na sexy. I pytać tunia lezysz tu??? 😁😁

Reniiata, martusiawp, estrella, mysla.nieskalana, Tunia76, Lolka30, Kasiulka90, B_002, DorotaAnna lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Nie straszcie mnie bo się obsram!!
    Ja już pisałam nie każda indukcja jest ciężka. To zależy czy jestes już gotowa na poród. Moja przyjaciółka dostała oxy o 12:00 a o 14:00 skurcze sie zaczęły potem wyciszyły i wróciły mówiły o 8:05 następnego dnia mała już była nawet nie pękła dziecko 3890g

• Daffi Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem pod wielkim wrazeniem spoleczenstwa.
    cale 9 miesiecy ciazy nie spotkalam sie z tak ludzkimi odruchami jak dzis.
    pojechalismy z M na zakupy skoro nie rodze to cos nam do jedzenia zrobie zebysmy bedac juz w domu po zjazdach rodzinnych nie siedzieli o suchym pyszczku.
    w kazdym sklepie w ktorym sie zjawilam zostala zauwazona moja ciaza i bylam obslugiwana bez kolejki. ale cudnie.. bo kolejka w masarni to tak czekania godzinę fundowała... i w sumie do kas w marketach nie bylo lepiej :)

Karmelllka90, martusiawp, estrella, mysla.nieskalana, Lolka30, Fasolka77, Kasiulka90, Mama36, DorotaAnna lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Ja w sumie nie pamietam czy opisywalam swoj porod tutaj....dziewczyny??? Pamietacie?
    nie opisywalas .

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    jak dziecko nie lubi kąpieli, to próbujcie z inną temperaturą wody. może mu za zimno lub ciepło.
    i możecie wkładać dziecko do wanienki owinięte w pieluchę tetrową i potem delikatnie odkrywać :)
    o to to! u nas temp musiala byc wyzsza niz sugerowana i tak zostalo mlodej do dzis. ma to po tacie bo ja wole chlodne kapiele :P

espoir lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

‹‹ 2886 2887 2888 2889 2890 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ