X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2019, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No o zapalenie cycka ja tala. Już nie boli ale cycek calu czerwony i laktator wyciąga po kilka ml ... Dziewczyny czy jest jakiś sposób na to żeby uśpić laktację w jednej piersi? Inaczej już się poddaje i wysuszam te piersi w końcu się doigram jakiegoś ropnia. Teraz sama z dzieckiem w domu nie daj Boże by ją kółka złapała znowu to jestem z cyckami udupiona. A przecież w końcu się wykończe tymi antybiotykami

Ps myślę jeszcze o piciu szałwi i kupnie antilaktin

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2019, 23:29

B_002 lubi tę wiadomość

• B_002 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka jak się tak masz męczyć to chyba będzie dobra decyzja o przejściu całkowicie na MM. Musisz też myśleć o sobie a Leonka na MM będzie się równie dobrze rozwijać i będzie mieć szczęśliwszą mamę bez tych problemów :)

Karmelllka90, martusiawp lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • india Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka rany, ale ty sie namęczysz :( ja sobie nawet sprawy nie zdawalam jak baradzo problematyczne moze byc kp.
    Chyba faktycznie warto pomyslec o innym rozwiązaniu

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam iść spać ale się jednak teraz karmiłyśmy. Jak małą odłożę to chyba coś jeszcze zjem :D
    Wieczorem dziś padłam i miałam małą drzemkę (tak na mnie działa ta pogoda) i zapomniałam zjeść kolacji. Teraz dopiero to odczuwam że zgłodniałam :P
    Obserwuję małą ale poza skrzeczącym głosem wszystko wydaje się być w porządku na razie.

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2019, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Lili, przeszłaś na to mm na kilka dni? Na jakie? Chyba też tak zrobię.

Dziewczyny, a czy jest jakieś mm antykolkowe, przynajmniej w teorii?;)
    Tak przeszłam na hipp combiotyk, jest trochę lepiej niż na cycu, ale to jeszcze nie jest to, albo trzeba czasu zeby brzuch się całkiem uspokoił. Jutro ide do pediatry naszej pogadać bo bardzo te jego brzuszne dolegliwosci mnie niepokoja, zwłaszcza te ulewania, chociaż czasami to chyba już sa wymioty tak z niego chluśnie.

• B_002 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 00:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:
    Tak przeszłam na hipp combiotyk, jest trochę lepiej niż na cycu, ale to jeszcze nie jest to, albo trzeba czasu zeby brzuch się całkiem uspokoił. Jutro ide do pediatry naszej pogadać bo bardzo te jego brzuszne dolegliwosci mnie niepokoja, zwłaszcza te ulewania, chociaż czasami to chyba już sa wymioty tak z niego chluśnie.
    Ulewania i chlustające wymioty w połączeniu z bólami brzucha to może być refluks u niemowląt.
    Dobrze że idziesz do pediatry, daj znać co powie. Może uda Wam się znaleźć i rozwiązać problem.

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 00:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili, dziękuję. Jeszcze za dwa dni Cię o to samo zapytam, bo jeśli choć częściowo pomoże, to chyba odgapię Twój pomysł :* daj znać co powiedział lekarz, może dostaniesz Debridat na receptę, niektórym pomaga.

Karmelka, bierz ten antybiotyk...niestety czytałam, że laktacja ma to do siebie, że jak coś się przyplącze, to lubi wracać. I ktoś przez całe karmienie nie będzie miał żadnych problemów, a inny ktoś co rusz zapalenia, zastoje.
    Mnie ch*j strzela z odciąganiem cycków. O ile kiedyś zajmowało to 15 min łącznie, to teraz równą godzinę. Tyle samo ml. Czyli łącznie 6 h dziennie.

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 01:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Jakieś 15 min temu zasnęła dopiero, masakra. Mam dość. Jestem tak zła, że nie mam pomocy, pomaga mi mama ale wiadomo o czym mówię ... jestem totalnie załamana.
    Wiesz co Basia, przez 2 dni podawałam jej Delicol przed każdym karmieniem to było jakoś trochę spokojniej, epizody płaczu zdarzały się ale nie takie jak dziś, dziś nie podawałam jej tego Delicolu systematycznie świadomie, bo chciałam zobaczyć reakcję. No to zobaczyłam, nie wiem czy to to było przyczyną ale to straszny dzień .. mnie boli już brzuch od noszenia, karmienia ..
    Położna mi powiedziała, że prawdziwą kolkę trzeba po prostu przeżyć, złotego środka nie ma 😞

Kochana, jeśli pytasz o tą chrypkę, to moja tak ma, wtedy kiedy dużo płacze. Zaczyna wtedy skrzeczeć, śmieje się że jak papuga.

Karola wiem co czujesz ale musimy przetrwać!!! Głowa do góry!! :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 01:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    No o zapalenie cycka ja tala. Już nie boli ale cycek calu czerwony i laktator wyciąga po kilka ml ... Dziewczyny czy jest jakiś sposób na to żeby uśpić laktację w jednej piersi? Inaczej już się poddaje i wysuszam te piersi w końcu się doigram jakiegoś ropnia. Teraz sama z dzieckiem w domu nie daj Boże by ją kółka złapała znowu to jestem z cyckami udupiona. A przecież w końcu się wykończe tymi antybiotykami

Karmellka jak masz się męczyyc to moze tak będzie lepiej... I tak cię podziwiam za tą walkę,. Na prawdę szacun!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 01:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zaczęły się wieczorne płacze. Nosimy, tulimy, kołyszemy na zmianę. Dzisiaj do tego stopnia był płacz, że oolozylismy się od łóżka bez mycia nawet, bo zasypial tylko wtulony we mnie. Rano wstaniemy to zrobimy toaletę. Ale kurcze jak już zasnął to prawie 5 h od karmienia zaczął się wiercic a i tak nie wybudzil się do koncana butle. Myślę, czy espumisan nie szkodzi nam zamiast pomagać. Duzo banków leci a kupy brak i przy tym Kazik właśnie płacze. Slyszalyscie, żeby espumisan szkodzil?

Karmelka, przy bogato gruczolowych piersiach KP może być Gehenna niestety, tak jak u mnie. Ja kupiłam w końcu homeopatyki i piłam litrami szalwie a i tak jeszcze czasem kapie z cyckow i muszę nosić wkładki. Współczuję Ci, bo znam ten ból :(

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 02:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:

Karmelka a mała dobrze Ci z cyca ściąga? Mi się wydaje, że to przez laktator. O ds św go zupełnie a laktacja sama się unormuje. Bo teraz masz tak pobudzone cycki że dziecko nie nadąża

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 02:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cud. Od 21 spal i dopiero teraz karmienie.

Mama36, B_002, martusiawp lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2019, 02:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za to ściąganie mleczka to ja Was naprawdę podziwiam. Ja dopiero zaczęłam systematyczne ściąganie, a już mnie to denerwuje, ale z drugiej strony chciałabym jeszcze karmić piersią.

Jak dajecie espumisan to moze warto sprawdzić, ktory 100 czy 40 będzie lepszy dla waszego dziecka. Ja jak mały dostał koli to kupiłam 40 doszłam.do dawki 15 kropli 2 x na dzień i kolek nie było, ale jak przeczytałam.o tym 100 i zmieniłam od razu tego samego dnia przerazliwy płacz 3 godz, wiec znowu wrociłam na 40 i chociaż tej kolki się tym.sposobem pozbyłam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2019, 02:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka współczuję... Boziu takich cyrkow nigdy nie miałam więc nawet nie wiem co Ci radzić.
    Koleżanka też mi mówiła o tym Debridat że ponoć najlepszy (jak ja wtedy miałam te problemy raz)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2019, 02:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 trzeba przetrwać.
    Tak sobie wczoraj pomyślałam że nie jestem pewna czy Wy nie myślicie ulewan i z wymiotami (które właśnie mówią o refkuksie) gdybym nie miała porównania yo bym też myślała że może mój wymiotuję, a nawet na pewno bym tak myślala. Mój ten najstarszy po tej operacji jelit jak już go w domu mieliśmy to słuchajcie on po jedzeniu tak wymiotowal że wyglądało to jak w "Egzorcyscie".. Pod ciśnieniem.. Prosto... Jak już go miałam na rękach raz i w pionie ściane załatwił to wezwałam lekarza. Wtedy csie śmiali ze mnie no ale chociaż lekarz wypisal receptę na inne mleko mm to specjalne z apteki. Na tym jechalismy i się skończyło. Ale on był po operacji jelit, żołądka... I faktycznie jak miał kilka lat leczylismy refluks bo wyszło że ma. (zaczął mi zgłaszać że go gardło boli jak wstaje rano.. Tak pisze na przyszłość dla info. Okazało się że mu się pokarm cofa podczas snu ale to inna historia)
    Więc jeżeli któraś nie ma takich ciśnieniowych wyrzutów pokarmu to raczej to są ulewania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2019, 02:56

• india Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 03:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętam ten czas ze szpitala jak pomiedzy dyżurni u Małej, siedziałam na sali z laktstorem. Bylam wtedy wykończona... Ciezki czas :(

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 03:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Wszystkim współczuję bardzo bardzo. Dużo siły życzę 💪
    A w pt idę NA bioderka spytam się też O to nosidlo czy może byc.

Lolka30 co tam słychać!!??
    Natalka Tosia tak samo.. Halo??
    Jestem z wami na bieżąco ale nie mam weny pisać. Dziś mamy konsultacje wedzidełka. Stresuje się tym.

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2019, 04:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Lili, dziękuję. Jeszcze za dwa dni Cię o to samo zapytam, bo jeśli choć częściowo pomoże, to chyba odgapię Twój pomysł :* daj znać co powiedział lekarz, może dostaniesz Debridat na receptę, niektórym pomaga.

Karmelka, bierz ten antybiotyk...niestety czytałam, że laktacja ma to do siebie, że jak coś się przyplącze, to lubi wracać. I ktoś przez całe karmienie nie będzie miał żadnych problemów, a inny ktoś co rusz zapalenia, zastoje.
    Mnie ch*j strzela z odciąganiem cycków. O ile kiedyś zajmowało to 15 min łącznie, to teraz równą godzinę. Tyle samo ml. Czyli łącznie 6 h dziennie.
    Wzięłam już antybiotyk po rozmowie z mężem postanowiliśmy że od jutra pije szałwię teraz odciagnelam że zdrowej 60 ml tylko a chora tylko trochę wycisnęłam ręcznie bo laktator nic nie ciagnie
    Wiem kochana że nawracają problemy CDL mi mówiła że z moją budowa piersi będę miała niestety nawracające problemy ale nie spodziewałam się że tak szybko... Zaspałam tylko 1,5 h ładnie opanowałam sytuację a tu się zrobił problem znowu że mleko nie chce lecieć ale czemu? Kanaliki wyglądają na zdrowe bo wychodzą

• stresant Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 04:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o co chodzi z tymi dziecmi moj dzis spanie po pol godz. i to we wozku ...teraz od 2 nie spi....nosze masuje juz go nawer rozebralam i pod farelke podstawialam bo wiem ze lubi....nic pomaga steka narzeka ryja drze finalnie wisi badz na jednym cycku albo na drugim

• stresant Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 04:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chce spac

‹‹ 3090 3091 3092 3093 3094 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ