Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasiulka90 wrote:Wiewióreczka, Ciebie też tulę, bo wiem, co przeżywasz, a jesteś mega dzielna! Ja tu smęcę na forum, a Ty sobie sama radzisz.
A z tą niedojrzałością układu nerwowego, to nie słyszałam
Ale może coś w tym jest? Klemek ma jeszcze sporo takich nerwowych, szybkich odruchów, nawet podczas jedzenia, kiedy teoretycznie powinien być zrelaksowany.
Kasia Bunio też ma takie odruchy podczas jedzenia
odruch moro no i czasem kwik chwilowy jakby mu ktoś cyca zabierał
Kasiulka90 lubi tę wiadomość
Fasolka77

-
B_002 wrote:Kobiety i tak funkcjonują jakby to wszystko miały

Gdyby to mężczyzna miał zostać na rocznym tacierzyńskim to nie dałby rady (oczywiście są wyjątki).
Słyszalam ciekawostkę że przeprowadzono badania że mężczyźni którzy siedzieli rok na tacierzyńskim nie byli skłonni mieć kolejnego dziecka, a u kobiet nie zaobserwowano tej zależności
o taaak!!! jesteśmy cyborgami!!!
B_002 lubi tę wiadomość
Fasolka77

-
Misiabella wrote:Mi dziecko w nocy nie dalo spac. Gdybym w dzien zorganizowala mu dluzsze chwile aktywnosci, to nie mialabym w nocy problemu, ale w dzien obrabiam tez starszaka i jak maly spi to moge ugotowac, nakarmic i zinhalowac go. Mam taki grafik jak kurde w wojsku, ani chwili wytchnienia i jak maly w nocy nie spi to odbiera mi w ogole szanse na sen. Daffi, moj tez mloci rekami, zlosci sie przy karmieniu, a zwlaszcza jak probuje go przystawic bez nakladek to ta reke ktora tak wywija, sciaga mi nakladke, lapie bolesnie ze sutek i pakuje ja do buzi wyciagam z rekawa i wkladam mu pod body. Radzili mi go owinac w tetre, ale dla mnie to zbyt drastyczne a maly jest mocno wsciekly a potem szybciej zasypia.
szacun!!! wszystkim mamom więcej niż jednego dziecka!!!!
Misiabella lubi tę wiadomość
Fasolka77

-
Fasolka ja nadal uważam, że parafina to zły pomysł ale oczywiście każdy robi jak uważa
Fasolka77 lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Wiewióreczka wrote:Stresant, alergia...
India, ryby są silnie uczulajace, ja w życiu miałam 3 wstrząsy anafilaktyczne, jeden właśnie po wędzonej makreli w Wielki Piątek
Fizjoterapeuta na pierwszej wizycie mówił mi, że Szymon przez ciążę leżącą jest niedostymulowany i mam go kołysać, najlepiej gora-dół na ugiętych nogach i powoli, bardzo delikatnie, bo szybko i gwałtownie jest niekorzystne dla układu nerwowego, to samo kiedyś oglądałam u Zawitkiwskiego.
Mały miał kolkę całe popołudnie i wieczór i pierwszy raz obudził się z taka kolką, że nie jest w stanie zjeść, a jadł 6 h temu, bardzo głodny...
biedny Szymonek
buziaki od cioci
Wiewióreczka lubi tę wiadomość
Fasolka77

-
Nie wiem czy te termoforki można podgrzać w piekarniku, bałabym się że materiał jednak może się zapalić.Fasolka77 wrote:
B_002 , Karola te termoforki z pestkami można jedynie podgrzewać w mikrofali? czy można też w piekarniku? Doczytałam, że ciężką podróż mieliście...
mam nadzieję, że noc spokojna była skoro Zosia tak się denerwowała i płakała w autku... na pewno była potem zmęczona
Ja podgrzewam w mikrofali.
Co do nocy to nie była lekka. Dla mnie trochę nieprzespana. Zosia ładnie zasnęła po 23 ale po 3 godzinach już od 2 w nocy nie spałyśmy dłuuugo. Tata pomagał bo ja już nie miałam siły. No ale teraz ładnie sobie śpi. Więc dzień będzie dobry
A kotek postanowił się zintegrować.
Uwielbiam zwierzęta, są takie mądre
>>tu było zdjęcie<<Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2019, 11:39
DorotaAnna, Fasolka77, india, Daffi, Mama36, Lolka30, Kasiulka90, Misiabella, martusiawp, Bubek lubią tę wiadomość

29.03.2019 [39+2] Zosia
2580g, 52cm, 10pkt, SN -
Fasolka można w piekarniku, przynajmniej tak było w instrukcji mojego termoforka. I ja swój podgrzewam w piekarniku
ustawiasz na 100-120 st tylko
Fasolka77 lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Dziewczyny jak Wy to robicie że Wam dzieciaki wypijają 20-30-40 ml wody? Mój po kilku łykach jak skuma że to nie mleko to się krzywi i jest koniec picia👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Wiewioreczka człowiek uczy sie całe życie :*
Biedny Szymonek, biedna ty...
Pamiętam jak synek mojej przyjaciolki cierpiał z powodu kolek... serce pękało 😭 ona czesto wykorzystywała suszarke do wlosow. Szum i ciepelko na brzuchu troche go wyciszaly
Wiewióreczka lubi tę wiadomość
-
B_002 wrote:Nie wiem czy te termoforki można podgrzać w piekarniku, bałabym się że materiał jednak może się zapalić.
Ja podgrzewam w mikrofali.
Co do nocy to nie była lekka. Dla mnie trochę nieprzespana. Zosia ładnie zasnęła po 23 ale po 3 godzinach już od 2 w nocy nie spałyśmy dłuuugo. Tata pomagał bo ja już nie miałam siły. No ale teraz ładnie sobie śpi. Więc dzień będzie dobry
A kotek postanowił się zintegrować.
Uwielbiam zwierzęta, są takie mądre
jaki słodziutki widok
B_002 lubi tę wiadomość
Fasolka77

-
Fasolka77 wrote:a jaki masz Dorotko termoforek?
Taki
Zobacz ofertę: TERMOFOR Z PESTEK WIŚNI NA KOLKĘ DLA DZIECI NA BÓL https://allegro.pl/oferta/termofor-z-pestek-wisni-na-kolke-dla-dzieci-na-bol-7169179381
Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Fasolka mnie lincze nie obchodzą i tak jak juz kiedys wspominalam nie mamy tu na forum wyksztalconego specjalisty czyli kazda z nas cos przeczytała uslyszala itp na tej podstawie nie zamierzam się opierac i wybieram to co moj lekarz dla dziecka zalecił.
Wczoraj po kapieli uzylam parafiny. Uzywam jej tylko na brzuszku i to raz dziennie przez max 3 dni a później wracam do stosowania emolium od 1 dni życia. Kąpię go tez w emolium. Z Julka przechodziłam identyczne problemy skorne.
Wyobrazcie sobie ze dopiero wstalam
mlody wstal na cudowane karmienie o 2 i 6 i teraz:) ale sie udalo pospac. Ja mialam wczoraj straszny bol glowy.. Meczylam sie i meczylam i M mi dal o 2 apap bo nie wyrabialam.
Ja termoforek zamówiłam przed pojsciem do szpitala tym drugim na niebieskim pudelku ale ma adres taty i jego dane bo moich juz nie mozna uzyc i przyszedo zanim sie Fifi urodzil.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2019, 10:18
-
Znowu mam dylemat... K. Chcę jechać do wawy na wystawę oldtimerów...w ptak Warsaw Expo w Garwolinie...nie chce znowu zostać sama w domu z Buniem... Jechać? I spacerować po parkingu? Poszukać lasku obok? Zajechać do brata na przeczekanie? Ale tam chrześniak...no jeszcze chodzi do przedszkola... Bunio nie jest szczepiony.... Hmmmmm co robić?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2019, 11:29
Fasolka77

-
Fasolka77 wrote:Znowu mam dylemat... K. Chcę jechać do wawy na wystawę oldtimerów...w ptak Warsaw Expo w Garwolinie...nie chce znowu zostać sama w domu z Buniem... Jechać? I spacerować po parkingu? Poszukać Łasku obok? Zajechać do brata na przeczekanie? Ale tam chrześniak...no jeszcze chodzi do przedszkola... Bunio nie jest szczepiony.... Hmmmmm co robić?
A ile zajmie mu zwiedzanie tej wystawy? Do brata jak jest przedszkolak to bym nie jechałaWiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2019, 10:55
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️