Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyB_002 wrote:Wiewióreczka u nas też są kostki na buzi, szyi i pod szyją. Ale wygląda to na trądzik niemowlęcy.
Podobno alergie pokarmowe obawiają się większą wysypką na całym ciele, więc na brzuszku też by było.
Widziałam raz dziecko z taką wysypka to były takie czerwone plamy z szorstką i matową skórą.
U mojej Zosi bardziej ten trądzik pasuje jak czytam opisy różnych rodzajów wysypek.
W przyszłym tygodniu mamy szczepienie to lekarz się wypowie.B_002 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyindia wrote:Mama36 ja nie wiem dokładnie o jakiej metodzie mowisz, ale cos mi sie przypomnialo ze spotkań z fizjo w szpitalu.
Przestrzegala o uspokjaniu poprzez potrzasanie tak, ze glowka delikatnie buja sie (potrzasa) na boki (mnie to sie wtedy skojarzyło z tymi pieskami co w autach tak glowa ruszaly podczas jazdy). Niby to taki cudowany sposób na uspokojnienie, a okazalo sie, ze dziecko ma odcięcie od rzeczywistości bo traci przytomnosc.
To tylko taka ciekawostka.
Basia ale mieliście męcząca podróżwspółczuję
-
Fasolka77 wrote:Ze 3 godziny...
To tak średnio żebyś łaziła po dworzu 3 godziny... w sensie nie wiadomo jak pogoda i w ogólerozumiem że nie chcesz zostać sama w domu. A może odwiedzić jakaś koleżankę bezdzietną?
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
DorotaAnna wrote:To tak średnio żebyś łaziła po dworzu 3 godziny... w sensie nie wiadomo jak pogoda i w ogóle
rozumiem że nie chcesz zostać sama w domu. A może odwiedzić jakaś koleżankę bezdzietną?
Nie mam takich w wawie... wszystkie mają dzieci... Zostanę w domu i już....Fasolka77
-
Karollinax26 wrote:Czy tylko ja nie mogę skorzystać z pogody i nie wychodzę na spacery codziennie ? 😕
Ja też pare razy nie byłam przez pogodę na spacerku👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Karollinax26 wrote:A ja mam ładną pogodę w tym problem i nie mogę się ruszyć, nie ma mi kto pomóc, żebym przynajmniej mogła się ogarnąć. Dziecko nieodkładalne, po odłożeniu pospała 10 min.
-
I ja się melduje na chwile😏 dołączam do mam z problemami z kp. Wydaje mi się że mam za mało pokarmu. W dodatku zaczęliśmy dawać wit d i od tego czasu mala jest marudna , wczoraj już jej dałam Espumisan. I spała 4.5 h w nocy aż się wystraszyłam że tak długo 😊
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
U mnie maz teraz mial drugie zmiany od środy bo wcześniej mial 2 dni urlopu okolicznościowego.. I sama sie szykowalam na spacer zeby nie zwariowac. W wozku mlody spi pięknie.. Tylko poczuje ze ruszam i juz błogi sen. Na szczęście tylko jeden tydzien ma tak prace i pozniej 2 tyg wieczorami i popoludniami bedzie w domu to zawsze latwiej ale znow nocki jak ma to cala noc sama.. Niby sie boje ale caly czas sama wstaje do małego karmic i przebierać wiec co za roznica. Chyba podświadomość dziala.
Dzisiaj jedziemy na grilla do brata na działkę mam nadzieje ze maly pospi w wozku na swiezym powietrzu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2019, 12:42
-
Paula 90 wrote:Nasz Ignacy dzisiaj kończy miesiąc i ma swoje pierwsze w życiu imieniny
Fifi miał imieniny 6 maja swoje pierwsze.. Raptem 6 dni po narodzinach.Paula 90, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Karmelllka90 wrote:Kurde Lolka może moja Leosia ma ten sam problem. Ona ładnie szybko ciągnie butelkę jakoś czas zasypia przy niej później ja mietoci i tak delikatnie ciumka że nic nie leci. Ja to zgłaszałam pediatrze CDL też to widziała ale nie zwróciła na to uwagi.
Jak znalazłaś takiego fizjoterapeutę? Ja mam problem w ogóle znaleźć dobrego dziecięcego fizjo mało opini w necie 🙄Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
Misiabella wrote:Lolka, chyba mi tez syna przy okazji zdiagnozowalas, nie ma napiecia obnizonego w buzi ale moze miec w tlowiu, jak brat. A ile ml mleka macie dokarmiac?
Misiabella lubi tę wiadomość
Starania od 2015
Kariotypy OK
2018
4 IUI - ❤️
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Wrzesień
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
Grudzień
Styczeń 2025
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
A ja muszę z małą w poniedziałek do lekarza, od wczoraj zaobserwowałam śluz w kupce Marceliny, a dziś w śluzie niteczkę krwi. Przekopałam internet, że najczęściej jest to przyczyną alergii na białko mleka krowiego. Wczoraj i dziś jadłam twaróg ze śmietaną.
-
Paula 90 wrote:Nasz Ignacy dzisiaj kończy miesiąc i ma swoje pierwsze w życiu imieniny
Daffi, Paula 90, martusiawp lubią tę wiadomość
Starania od 2015
Kariotypy OK
2018
4 IUI - ❤️
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Wrzesień
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
Grudzień
Styczeń 2025
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
Karollinax26 wrote:A ja mam ładną pogodę w tym problem i nie mogę się ruszyć, nie ma mi kto pomóc, żebym przynajmniej mogła się ogarnąć. Dziecko nieodkładalne, po odłożeniu pospała 10 min.
Ja całe dnie tez jestem sama bo mąż wychodzi o 7 wraca o 18 także rozumiem bo wiem jak ciężko jest samej. U mnie pomaga szumiś. Teraz będę zamawiać tez ten baby k’tan zrobię pomoże najpewniej to kosidelko które zamówiłam👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️