X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2019, 05:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myśmy wyprobowali teraz przez 2 dni ten niemiecki sab simplex.. Jeju... Laski tragedia U Nas!! Kolki niemiłosiernie po tym, brak kupy przez dwa dni... W nocy dziś o 1 dałam już espunisam.. Termoforek znów na brzuch.. W końcu kupka...! Jak się teraz na karmienie obudził.. Znów kupa była aż wylała się, dałam znów espunisam... Trzecia kupa.. Chyba zeszło w końcu z niego. Dziecko uśmiechnięte, pierdzioszki wali.
    To niemieckie g**** idzie od razu do wywalenia!
    Chodź może komuś pomaga.. Nie mówię. U Nas taka reakcja.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama, w Sab są inne substancje pomocnicze niż w Espumisan, któraś widocznie zaszkodziła. Nie lubię go właśnie ze względu na konserwanty i aspartam, w espumisanie ich nie ma.

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Tysia89 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusiawp wrote:
    O to dobrze że mówisz, co powinno niepokoić.
    Nie wiedziałam że to aż do roku czasu?
    U nas powiedzieli tylko że jak się nie wklesnie to będzie musiał być zabieg.
    O plastrach nic nie mówili. A ja w tym szoku prawie nic o to nie zapytałam.
    Ja w podobnym szoku o nic nie zapytalam wczoraj po podcięciu wędzidełka. Wiem, tylko żeby jak najwięcej przystawiać do piersi, ale słyszałam też o jakiś masażach żeby się nie zarosło spowrotem, ale jak to robić...

dqprclb1iinrgw6r.png
    l22nqps6arxfvviy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2019, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama, wiewioreczka - no właśnie ja bałam się ten sabsimplex podać bo zewsząd dochodzą mnie słuchy że wielu dzieciom bardziej szkodzi niż pomaga.

My dzisiaj wstaliśmy, nie mógł młody coś cycka złapać. Wzięłam ten elektryczny odciagacz i wyciagnelam gile chyba z samych płuc. Zaraz złapał normalnie cyca.
    Słyszałam że ten odciagacz z Aliexpress do dupy a u nas ssie aż miło. Przytyłam leciutko na ułamek sekundy druga dziurkę i wychodzi szokująca ilość wydzieliny.

Jakaś dziś dziwna jestem, rozedrgana taka, jakby zestresowana a nie wiem czym. Pewnie hormony mi walą na mózg. No nic, przeczekać trzeba.

Miłego dnia Dziewczyny, my jak Ignacy się wyspi, mamy zamiar iść na dluuugo na dwór. Wygląda na to że pogoda dzisiaj będzie idealna na spacery

Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2019, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świetny artykuł Zawitkowskiego https://lovemamissima.pl/ekspert-mamissimy-pawel-zawitkowski-sen-cz-1/

Tutaj bardzo ważny fragment o tym że narzucanie dziecku rutyny to nie jest dobry pomysł. Artykuł też świetny dla mam które uważają że dziecko za dużo śpi... Ja tak miałam :p na szczęście rozwiał moje obawy

Jedyna słuszna strategia w opierwszych tygodniach i miesiącach życia dziecka, to totalne dostrojenie się do jego funkcjonowania. Oczywiście z propozycjami pewnych reguł i rytmu postępowania, ale moderujących, w mozliwych do akceptacjiramach jego potrzeby, a nie nakazujących, narzucających, wymuszających określony rytm i sposoby zachowania.

Co to oznacza?

Nie zawsze, ale często, kompletne zakłócenie naszych nawyków…

Okazuje się jednak (wiele badań, itd.), że taki ukłon z naszej strony, w stronę niedojrzałości organizmu dziecka i jego potrzeb fizjologicznych, przynosi rewelacyjne rezultaty, w postaci ewolucji przyjaznego dla dziecka i dla nas samych rytmu funkcjonowania. Na koniec okazuje się, że nam samym tak jest również lepiej.
    Dziecko, czy chcecie, czy nie, nie dostosuje się do godzin Waszej pracy. A jeśli już, to ze szkodą dla niego… I niestety, trudno oczekiwać w związku z tym, jakichś super efektów. Częściej kłopoty… A zatem…

Misiabella, Fasolka77, B_002 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2019, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymczasem jeszcze uderzamy w sen

• Menka888 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :)
    Jestem a właściwie to już jesteśmy. Hania ur 16.05.2019, godz. 15:15 60 cm i 4380g.
    Zaczęliśmy od indukcji ale po 6 godzinach mordęgi mała nie mogła nadal zejść w kanałjak się pozniej okazało przez główkę - 37 cm, przy okazji dowiedziałam się, że mam zbyt wąski kanał rodny. Skończyło się cc. Szczegółów nie będę opisywać bo dla mnie to narazie jakąś trauma.

Daffi, Kiwona, Tysia89, MamaAga85, espoir, Mama36, Paula 90, DorotaAnna, Fasolka77, india, Lolka30, martusiawp, Sansivieria, B_002, Tunia76, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

3jvzbd3mxm57un6k.png
    5dpo - 189
    17dpo - 575
    19dpo - 1598
    22dpo - 5652
    25dpo - 17570
    03.2010 - córeczka
    11.2016 - 6tc (*)
    05.2017 - 11tc (*)
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym sab simplex to jak ze wszystkim na jednego dziala na drugiego nie. Bratowa uzywala espumisanu i delicolu bo po kupce stwierdzono nietolerancje laktozy.. Byly okropne kolki i nic nie pomagalo a niemiecki sab simplex pozwolil im jakos zyc.

U mnie maly cud.. Zalala mi lewa piers koszulkę.. Maly juz jesc nie chcial to odciagnelam z niej 50ml i caly czas ja masowalam przy odciaganiu. Mam nadzieję ze idziemy w dobrą stronę.

Mama36, Paula 90 lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • AniaKJ Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2019, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka a karmilas na leżąco? Wtedy łatwiej zostawić ją gdy zaśnie, ja jak synek problem z zaśnięciem tak robię i na dokładkę przerzucam delikatnie na brzuszek, by nie budził się rączkami i często działa. Moja przyjaciółka korzystała specjalnie z kapturków i zostawiała go w buziaki jak odchodziła. I jeszcze nawet jak jest zimno spróbuj z otwartym oknem, przykryj tylko cieplej. Mówiłaś że na powietrzu śpi lepiej.Powodzenia, bo na prawdę podziwiam Cie za pogodę ducha w tej sytuacji, bo frustrucje musisz czuć ogromną.

B_002 lubi tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka888 wrote:
    Jestem a właściwie to już jesteśmy. Hania ur 16.05.2019, godz. 15:15 60 cm i 4380g.
    Zaczęliśmy od indukcji ale po 6 godzinach mordęgi mała nie mogła nadal zejść w kanałjak się pozniej okazało przez główkę - 37 cm, przy okazji dowiedziałam się, że mam zbyt wąski kanał rodny. Skończyło się cc. Szczegółów nie będę opisywać bo dla mnie to narazie jakąś trauma.
    Gratulacje kochana!!! Wazne ze malenka cala i zdrowa :) i waga nie taka straszna jak szacowali :)
    U nas glowka tez byla 37cm i tez nie mogl maly zejsc w kanał.
    Trzymajcie się dzielnie i wracajacie szybko do pełni sił.

Menka888, estrella lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • AniaKJ Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2019, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espoir czy Maciuś urodził się z zielonych wód? Pamietam, że Ci wody odeszły. Pytam, bo u mnie teraz Piotruś się urodził z zielonych i mamy problemy z napięciem na pewno. Jeszcze jesteśmy przed wizytą u neurologa i USG glowki, ale boje się że zielone wody były przyczyną niedotlenienia...

• espoir Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie, to Bartuś. i wszystko z nim ok. Maciuś urodził się normalnie, a wyszło jak wyszło... On właśnie zaciska prawą rączkę kciukiem do środka, ale każdy myślał, że to zwykle WNM, nikt nie sądził, że diagnoza będzie taka.

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2019, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaKJ wrote:
    Espoir czy Maciuś urodził się z zielonych wód? Pamietam, że Ci wody odeszły. Pytam, bo u mnie teraz Piotruś się urodził z zielonych i mamy problemy z napięciem na pewno. Jeszcze jesteśmy przed wizytą u neurologa i USG glowki, ale boje się że zielone wody były przyczyną niedotlenienia...
    U mnie były zielone wody przy pierwszym i to myślę nie krótko bo mały miał. Wytrzewienie i jelita i żołądek kawałek były na zewnątrz w wodach plodowych, był reanimowany, i kochana jak Cię to uspokoi oprócz ADHD które pięknie w 2 lata wyprowadziłam z psychiatra i sladu nie ma.. Mam zarabistego syna który ma bardzo dobre oceny w szkole, robi grafikę komputerowa w wieku 14 lat i nie mam żadnych uwag ani nikt nie ma...
    To mój młodszy idealny poród jest mameja, roztargniony i ciapa hahaha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2019, 08:32

• MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka888 wrote:
    Gratulacje!!!❤❤🥰🥰🥰❤ aie duża dziewczynka❤❤zdrówka dla Was🥰🥰🥰🥰

Menka888 lubi tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka888 wrote:

Gratuluje :)

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaKJ wrote:

Ja się urodziłam w zielonych wodach, ogólnie dostałam 1 pkt w skali apgar, byłam reanimowana intubowana itd. Trzymam kciuki żeby wszystko było ok, a W moim odczuciu ja jestem całkiem normalna 😂

Paula 90, Misiabella, india, Fasolka77, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2019, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Ja się urodziłam w zielonych wodach, ogólnie dostałam 1 pkt w skali apgar, byłam reanimowana intubowana itd. Trzymam kciuki żeby wszystko było ok, a W moim odczuciu ja jestem całkiem normalna 😂
    Pamiętaj że to tylko w Twoim odczuciu 😅😅😅😅🤣🤣🤣🤭
    Przepraszam...musialam hihi

DorotaAnna, Paula 90, Misiabella, Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2019, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka gratulacje

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Pamiętaj że to tylko w Twoim odczuciu 😅😅😅😅🤣🤣🤣🤭
    Przepraszam...musialam hihi

Specjalnie to dopisałam żeby było wiadomo że to moja subiektywna opinia XD papierów na to nie mam 😂

Paula 90, Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2019, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski - jak odciagacie gluty maluchom to one są przezroczyste czy zabarwione? U nas są takie jakby żółtawo zielonkawe ale nie mamy innych objawów typu goraczka itd.
    Czy to już katar bakteryjny czy zwykłe gluty tak właśnie wyglądają?

‹‹ 3218 3219 3220 3221 3222 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ