Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie w instrukcji baby k’tana który jest przecież bawełniana chusta jest napisane że od 3,5 kg można tam dziecko wsadzać m. A ile Ninka wazy?
chce_byc_mama lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Mama19 trochę mnie pocieszylas mój tez czesciej wstawał dzisiaj... i pije mniejsze ilości mleczka. Ale wody skubaniec nie chce👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Paula 90 wrote:Basia - oczywiście że nie ma się co uprzedzać. Ale dobrze wiedzieć że to jednak średnio po drodze z obecnie propagowanym szeroko pojętej rodzicielstwem bliskości i partnerstwa. Tak jak mówisz, dzieci to nie komputerki.
Nawet rutyna jest dopasowana do dziecka. Nie da się zamknąć w sztywne ramy czasowe dnia z niemowlakiem. A wg Tracy się da tylko trzeba go trochę "ukształtować".
Mi podobało się to, że oba mówi żeby rozmawiać ze swoim dzieckiem jak z dorosłym i uprzedzać o wszystkich czynnościach które zamierzamy z dzieckiem zrobić.
U nas to działa. W nocy z Ignacym nie rozmawiam ale wtedy jest zaspany i łatwo się poddaje zmianom pieluszek itd. Ale w dzień kiedy w trakcie mu opowiadań co robię i mówię żeby pisał rączkę czy nóżkę to on współpracuje. Nie mam pojęcia jak to działa ale działa. W rezultacie ja non stop nawijam do tego dziecka jak nie śpi. Już z przyzwyczajenia opowiadam co robię nawet jak idę na dwójkę 😅espoir, Paula 90, B_002, Kiwona lubią tę wiadomość
-
A mój dziś,pierwszy raz nie obudził się po 3h na jedzenie w nocy...miał jeść.przed północą. Zaczął kwekac,ja patrzę A tu prawie 3:30. Ale w ciągu dnia w ogóle nie mógł spać. Myślę,że pogoda plus ten jego katar zrobiły swoje. Musiał chłopak odespać. Swoją drogą to dziwne,że jak zaśnie mocno to zupełnie nie słychać żeby miał taki wielki katar jak ma.
-
pytanie z serii glupich
o stan waszych paznokci i wlosow
czy macie tez na paznokciach taka kreske taka bruzde...ja mam ,jest juz gdzies w polowie i ten paznokiec ktory wyrasta nowy jest inny niz ten " przed porodem" bo mysle ze ta kreska jest zaznaczony porod....maly tez ma na paznokciach taka kreche w poprzek....
wypadaja wam wlosy? bo mi nie ..tfu tfu przez przez lewe ramie sa super takie jak w ciazy bylyoby juz tak zostalo
-
DorotaAnna wrote:U mnie w instrukcji baby k’tana który jest przecież bawełniana chusta jest napisane że od 3,5 kg można tam dziecko wsadzać m. A ile Ninka wazy?
-
stresant wrote:pytanie z serii glupich
o stan waszych paznokci i wlosow
czy macie tez na paznokciach taka kreske taka bruzde...ja mam ,jest juz gdzies w polowie i ten paznokiec ktory wyrasta nowy jest inny niz ten " przed porodem" bo mysle ze ta kreska jest zaznaczony porod....maly tez ma na paznokciach taka kreche w poprzek....
wypadaja wam wlosy? bo mi nie ..tfu tfu przez przez lewe ramie sa super takie jak w ciazy bylyoby juz tak zostalo
-
Ja w szpitalu bardzo duzo mowilam do malego. Wspollokatorka sie ze mnie smiala, bo mowilam do niego per kolego lub koleś, jak mial jesc to pytalam czy cos opedzlujemy albo przyfutrujemy i gadalam non stop. A teraz mowie mniej bo moja uwaga tez jest skupiona na michalka, takie dlugotrwale gadanie mnie meczy bo jestem niewyspana. Chce wrocic do tego gadania
Paula 90, B_002 lubią tę wiadomość
-
Tak produkujecie ze ciezko was nadrobić 😊
Dziewczyny ta co śpią z swoimi dziećmi w pokoju , śpicie z otwartym oknem ? Mój mąż cały czas otwiera a ja się troche boje, ale jak wyciągam małego z łóżeczka to ma ciepły karka to dopiero poczatek upałów
-
Fasolka77 wrote:no muszę się przyznać że dzisiaj byłam zmuszona wziąć dziecko do kibelka na dwójkę i tak trzymam go na rękach i mówię do niego że robi z mamą dwójeczkę i się zaczął do mnie śmiać głupio
martusiawp lubi tę wiadomość
-
Misiabella wrote:Ja w szpitalu bardzo duzo mowilam do malego. Wspollokatorka sie ze mnie smiala, bo mowilam do niego per kolego lub koleś, jak mial jesc to pytalam czy cos opedzlujemy albo przyfutrujemy i gadalam non stop. A teraz mowie mniej bo moja uwaga tez jest skupiona na michalka, takie dlugotrwale gadanie mnie meczy bo jestem niewyspana. Chce wrocic do tego gadania
Ja też w szpitalu mówiłam do małego „kolego” xd a koleżanka obok do córeczki „ej” xd śmiałyśmy się że w brzuszku jak byli to tak słodko się do nich mówiło a te pierwsze spotkanie to taki szok że nie wiadomo jak mówić👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
malutka_mycha wrote:4,200. Więc chyba kobita bzdury gadała. Ale akurat do jej opinii się nie przywiazywalam, jest ortopeda, ma się znać na nóżkach a nie na chuscie. Muszę się umówić na szkolenie, tylko właśnie chciałam wiedzieć czy to w ogóle ma sens z Ninki gabarytami. Ale potwierdzilyscie mi że to nie problem
4,200 to spokojnie możesz wsadzaćmalutka_mycha lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
angella908 wrote:Tak produkujecie ze ciezko was nadrobić 😊
Dziewczyny ta co śpią z swoimi dziećmi w pokoju , śpicie z otwartym oknem ? Mój mąż cały czas otwiera a ja się troche boje, ale jak wyciągam małego z łóżeczka to ma ciepły karka to dopiero poczatek upałów
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
nick nieaktualny
-
Kasiulka90 wrote:Ja cały czas robię siku przy dziecku, bo mam przewijak przy toalecie. A jemu to pasuje, odwraca głowę z zaciekawieniem, bo słyszy fajny szum 😂 Potem jeszcze przez minutę jest spokojny, więc zdążam albo umyć zęby albo uczesać włosy 😄
Kasia tylko on siedział ze mną na kibelku
Kasiulka90, martusiawp lubią tę wiadomość
Fasolka77