X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • espoir Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 może spróbuj w ciągu dnia dawać jakiś ciuch/poduszkę męża w pobliżu Małego, niech się do jego zapachu przyzwyczai?

albo jeśli się nie boisz, to w nocy śpijcie w 3.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2019, 22:08

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Zdarza się,że jest rano na pleckach ale musi się nagimnastykowac bo ma poduchę z tylu
    To Ninie nic nie przeszkadza. Wszystko skopie, przesunie, tak się wygnie że wyjdzie na jej.

f1d9680377.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewioreczka super❤

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewiórka super! To teraz już Wam życzę samych spokojnych wieczorów :)

MamaAga z tym zapachem to dobry pomysł, spróbujcie bo szkoda żeby się jeden i drugi męczył.

My dziś miałyśmy trudny wieczór. Nina znowu miała ta dziwna chrype, która jej utrudnia oddychanie, nie pozwala jeść. Więc płakała, a to jeszcze potęguje efekt. W końcu przełożyła ja przez kolano i zaczęłam oklepywac. Na ramieniu jak tak robiłam to nie było efektu więc Grawitacja też chyba pomogła. I na szczęście przeszło. Ale już cały wieczór była bardzo marudna. Czekam aż zaśnie ale dzisiaj cały dzień ma z tym problem więc może być ciężko :(

f1d9680377.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Haha. Ja też mówię że jestem inna. 😂😂 A może taka sama i dlatego mnie drażni. Ale dobra teraz bym zgrzeszyla teściowa po urodzeniu się małej zupełnie inna kobieta. Jedynie mnie rozwala na łopatki jak komentuje " mama to cię hartuje, ty jesteś malutka może skarpetki założyć chociaż 😂😂
    Ale nie wtrąca sie, tylko widać że nie ogarnia małych dzieci. Chciałaby się nacieszyć na zaś a meczy dziecko. No ale ja chyba też zlagodnialam 😂
    U nas jest tak.. Ja odkrywam malego a ona jak nie widze przykrywa.. Wiec podchodze i znow odkrywam. Albo wciska mu skarpety.. Ciagle truje dupe nie noscie bo nauczycie i sie nie opedzicie.. Tak.. Malenstwo ma potrzeba bliskosci z matka z ktora go rozlaczono ale dla niej taki maluch to juz sprytny przebiegly cwaniak.. Jak w lozeczku zajeczy to zaraz pierdzieli nie leccie od razu bo sie nauczy że jestescie na kazde jegi zawolanie.. A tego dnia co szlam do szkoly w sprawie tego pobicia Julki poprosilam ja czy zostanie z malym.. I ja sie ogarniam a maly z lozeczka wydal kilka okrzykow a ta biegiem leci malo sie nie zabila.. A ja do niej podniesionym tonem.. "i po co lecisz? Do niego sie nie biegnie od razu bo sie jeszcze nauczy"... Spojrzala i chyba dotarla aluzja.. Ale chciala wziąć go na spacer to sie nie zgodziłam.. Ona taka ciamajda juz dwa razy z nim wyrznela więc niech siebie lepiej na spacer wyprowadzi. Ona ciagle uwaza ze sie nie wtraca kazdy po swojemu a i tak narzuca swoje zdanie.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Dziś sobie zdałam sprawę, że nie pamiętam kiedy ostatni raz coś sobie kupiłam, mam na myśli jakieś łaszki .. ciągle kupuje tylko Marcelinie 😉

A, pamiętam! Koszule do szpitala i szlafrok, którego nie miałam przyjemności założyć 😂
    Ja sobie kupuję ale przez internet :)
    No i głównie dlatego że nie miałam bluzek które nadawałyby się do karmienia i do wyjścia z domu.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    U nas to Eja eja jest najśmieszniejsze kiedy Mały jest glodny na maxa i aż krzyczy to eja😂😂😂

Wiewióreczka ❤CUDOWNE WIEŚCI❤DALIŚCIE RADĘ!!!

A tak to muszę Wam o czymś napisać bo serce mi pęka...
    Mąż od jakiś 2 tygodni wraca później z pracy i tym samym z Małym ma znikomą możliwość przytulania się i wogóle bycia...I jest jazda...Mały wogóle nie chce być u taty na rękach...Drze się jak oparzony jak tylko ten weźmie Go na ręce...
    Mąż prawie się popłakał dziś kiedy po kolejnej próbie musiałam uspokajać Małego...
    No porażka😪😪😪
    nic innego nie może być tego przyczyną bo ani mąż Go niczym nie wystraszył,ani nie krzyknął ani nic...
    No serce mi pęka jak widzę minę męża i słyszę krzyk Małego...
    Mialam tak z Julka.. Przeszlo samo z czasem.. Niech nie bierze na ręce ale np jak ty trzymasz albo jak lezy niech bedzie blisko.. Mowi do niego, glaszcze go.. Byc moze maly mial zly dzien albo poprostu potrzebuje sie przyzwyczaic.

b2ujp2.png

• Sansivieria Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewioreczko to wspaniała wiadomość!!! Aż dziwnie Wam będzie na początku nauczyć się tego nowego trybu życia Szymonka! 😉
    Witaj pogodne macierzyństwo!

A swoją drogą to kolka odchodzi tak z dnia na dzień czy to trwało np tydzień gdy objawy slably??

age.png
    age.png
  • Daffi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka gratulacje dla was :) macie ten wstretny etap za soba. Oby zabkowanie bylo bezbolesne.

b2ujp2.png

• B_002 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Laski mu nadajemy na nasze teściowe ale przecież mężczyźni szukając sobie żony szukają jej na wzór swoich matek.
    Także tak 😂 przyjrzyjcie się bo kiedyś to możemy być my !
    Z tym się nie do końca zgodzę, bo moja teściowa, choć to dobra kobieta to ma strasznie pesymistyczne podejście do wszystkiego i zawsze każdy jej komentarz zakłada że będzie źle :P
    Mnie to wkurza i ja jej na to zwykle odpowiadam coś typu "oj tam oj tam..." :D Ja wolę być optymistką :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Laski mu nadajemy na nasze teściowe ale przecież mężczyźni szukając sobie żony szukają jej na wzór swoich matek.
    Także tak 😂 przyjrzyjcie się bo kiedyś to możemy być my !

Ja mam inne doświadczenia w najbliższym otoczeniu o faktycznie jakieś cechy może się powtarzają ale generalnie żony mają inne charaktery niż mamusie. Przynajmniej w moim otoczeniu :)

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewiórka wspaniała wiadomość!! Tera już będzie tylko lepiej :)

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2019, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Wizyta tesciowej dzien 3:

‘Bawila’ Malego i ewidentnie nie mogla sobie z nim poradzic bo zaczal plakac. Mowie “Wziac go?” a ona “a myslisz, ze Ty dasz rade, jak ja nie daje??”
    Mysle sobie no kurwa przeciez jestem jego matka, oczywiscie, ze wiem jak go uspokoic.
    Wzielam Malego na rece i “pyk!” - od razu sie uciszyl.

10:0 dla mnie 😉
    👏👏👏👏👏👏👏

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewiórka, jesteście dzielni!! Szymek się wymęczył już swoje, biedak. Teraz już będzie tylko lepiej ❤️

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za rady Kochane ❤❤❤ będziemy próbować wszystkiego bo przeciez tatuś nie na darmo podczas porodu miał napis na bluzce "Hero" co od wejścia skomentowal i lekarz robiący cc i położna opiekująca się Natankiem,że ten napis zobowiązuje tatusia do bycia bohaterem dla synusia ❤Także będziemy walczyć ❤❤
    p.s.Espoir od połowy nocy prawie codziennie śpimy we troje😂

B_002, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wogole to UWAGA UWAGA
    mam termin na wizytę popołogową na 15 sierpnia!!!mówię do babki,że to będzie 4 miesiące po porodzie a ona ze nie szkodzi bo to standardowa wizyta🤔

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2019, 01:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    U nas to Eja eja jest najśmieszniejsze kiedy Mały jest glodny na maxa i aż krzyczy to eja😂😂😂

Wiewióreczka ❤CUDOWNE WIEŚCI❤DALIŚCIE RADĘ!!!

A tak to muszę Wam o czymś napisać bo serce mi pęka...
    Mąż od jakiś 2 tygodni wraca później z pracy i tym samym z Małym ma znikomą możliwość przytulania się i wogóle bycia...I jest jazda...Mały wogóle nie chce być u taty na rękach...Drze się jak oparzony jak tylko ten weźmie Go na ręce...
    Mąż prawie się popłakał dziś kiedy po kolejnej próbie musiałam uspokajać Małego...
    No porażka😪😪😪
    nic innego nie może być tego przyczyną bo ani mąż Go niczym nie wystraszył,ani nie krzyknął ani nic...
    No serce mi pęka jak widzę minę męża i słyszę krzyk Małego...
    MamaAga przykro gdy dziecko nie chce do taty, ale to chyba nie w tym tkwi przyczyna że nie ma go długo w domu.
    Moja mała jedną babcię widzi raz na miesiąc i ona może ją wziąć bez problemu na ręce.
    Koleżanka miała małego synka i jak się spotykaliśmy (niezbyt często, czasem raz na kilka miesięcy) to mały dawał się wziąć na ręce każdemu, dopiero jak podrósł to miał etap "wstydzenia się" i chwilowo chciał tylko do mamy lub taty.
    Na tym etapie dzieci jeszcze nie mają czegoś takiego żeby chciały być tylko u mamy. Musi być jakiś powód dlaczego nie chce do taty.
    A do babci chce? Albo kogoś innego z rodziny?

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2019, 01:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę dzisiaj spać.
    Nie wiem co się dzieje, ale dotąd nie zasnęłam. Położyłam się po północy. Przed pierwszą zaliczyłam karmienie, Zosia śpi a ja nie mogę zasnąć...
    Czyżbym się wczoraj za bardzo wyspała? 😂
    Rano nie odeśpię bo wyjeżdżamy na weekend... ehh

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2019, 01:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Wiewioreczko to wspaniała wiadomość!!! Aż dziwnie Wam będzie na początku nauczyć się tego nowego trybu życia Szymonka! 😉
    Witaj pogodne macierzyństwo!

A swoją drogą to kolka odchodzi tak z dnia na dzień czy to trwało np tydzień gdy objawy slably??
    Dzięki Dziewczyny! :) <3

Sansi, u nas wyglądało to tak, że na trzy tygodnie przed zakończeniem kolek występowały one 5 dni w tygodniu, a nie 7. I nagle przeszły i nie wróciły.
    Tak jak mówisz, musimy się na nowo nauczyć żyć z Szymonkiem bez kolek, bo nie wiemy co z nim robić. Mały leżał na macie, a my bez słowa siedzimy przy nim, patrzymy i czekamy aż się zacznie, w głowie mając 100 wariantów jak go nosić i co zrobić, by ukoić go chociaż na minutę...a tu Szymonek spokojnie się bawi i idzie spać po północy czyli tak jakby się kolka skończyła...jeden wieczór, drugi, piąty, dziesiąty...i postanowiłam to ogłosić, bo dopiero do mnie dotarło, że to nareszcie koniec :)

malutka_mycha, B_002, Sansivieria, Fasolka77, Misiabella, Karmelllka90, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2019, 01:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Znów zieleń. Przedwczoraj zjadłam jogurt i kupy zielone dziś i wczoraj. Nic innego więcej nie jem, tzn żadnego nabiału.
    Czyli też alergia. U mnie równo doba po odstawieniu nabiału kupy znów żółte. Tęskniłam za tym kolorem ;) za tydzień spróbuję wprowadzić sam żółty ser, bo ma dużo wapnia. Odpuszczę jogurty, masło itp. Suplementujesz wapń?

Malutka Mycha, a to charczenie u Ninki to nie czasem wiotkość krtani?

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
‹‹ 3496 3497 3498 3499 3500 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ