X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2019, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzis tez cudnie.. Karmienie 21, 3 i 6 i teraz dopiero wtalismy :) czuje sie wyspana. Dzis u nas ma byc mega gorac ale jutro 23 stopnie. Chwilo trwaj.

Tysia89 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2019, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Dostanie osobna sale bo przecież złamałoby jego prawa człowieka. Teraz już pedofilów pilnują. Na przeciwko rodziców mojego męża mieszka pedofil który wyszedł po 10 latach (Stanowice k. Oławy - głośna sprawa była) Wygląda jakby nic mu nie było, kilka razy już go policja przywoziła bo sterczał pod szkołami.
    Ale nic mu nie mogą zrobić, bo "swoje odsiedział" - on zgwałcił córkę sąsiadów 14 letnia.
    I będą mogli go zamknąć dopiero jak znowu coś zrobi. Bo przyjmuje się że kara więzienia go "zresocjalizowała" dopóki nie zniszczy życia kolejnego dziecka.
    Tak Fasolka wygląda właśnie przestrzeganie praw człowieka o które te wszystkie międzynarodowe organizacje walczą... Taki potwór też ma swoje "prawa" - w przeciwieństwie do jego ofiar...

To straszne Paula co piszesz ale wierzę, że nawet strażnicy więzienni znajdą furtkę aby nawet pod prysznicem zrobili z tym zwyrolem co trzeba...

Bubek lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2019, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Ja uwielbiam jak moja mama zajmuje się małą, gdy ma chwilę, kocham ten tekst „no chodź do babulki”, wtedy mam chwilę dla siebie 😂

Karola kiedy M się zapowiedział? On tak z doskoku wpada kiedy mu pasuje czy jest jakaś regularność w tych jego wizytach?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2019, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Paula ja az nie mogę tego czytac 😢😢😢

Daffi jak Julka?

Fasolka pieknie u was na tym wyjezdzie
    Zlozylam wczoraj wniosek do szkoly o przeniesienie.. Smialismy sie bo musialam. Napisac powod a wiecie trzeba to dobrze uzasadnic.. Zapewne beda konfrontowac z pedagogiem i wychowawca a Julia sie tego boi a wtedy ja wkrocze i powiem ze dziecko czuje sie niezręcznie a po tym jak jej wychowawca powiedziala ze jej przykro ze Julia chce odejsc to mi sie dzieciak rozkleil bo ona chce odejsc ale boi sie zrobic przykrość Pani. Ehh

Nasz powod zmiany klasy :D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8411988e88ad.jpg

Mam nadzieje ze to wystarczy.
    Aha i pismo na szybko bo Fifi plakal a ja sie spiessylam zeby zdazyc do szkoly.. Mam nadzieje ze czytelne choć troche :p

Bubek, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2019, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Fasolka Nina już tylko na mm, mojego nie chciała.
    Wiewiórka ja się tylko tej wagi strasznie boję. No ale popłakałam (a wręcz wylam) i może udało mi się uniknąć najgorszego. W szpitalu wypracowalysmy najlepsza pozycje do jedzenia ale ewidentnie jej ona teraz nie służy. Za to ta, która była nie do przyjęcia w szpitalu jest chyba teraz ta odpowiednią. Bardzo mało jej wylatuje, zjadła swoją porcje i wreszcie jestem pewna że jest najedzona. Mam nadzieję że się to szybko nie zmieni.
    Ale zanim człowiek zacznie racjonalnie myśleć to swoje musi powymyslac. Tak się już nakrecilam że byłam o krok od śmierci głodowej. Masakra

Myszka!! <3

malutka_mycha lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2019, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Karola kiedy M się zapowiedział? On tak z doskoku wpada kiedy mu pasuje czy jest jakaś regularność w tych jego wizytach?

Wyobraź sobie, że dziś. Wynajął sobie nocleg, żeby być też jutro. Ostatnio był na dzień dziecka, no tak dwa razy w miesiącu 😉

Karmelllka90, malutka_mycha, DorotaAnna lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Wyobraź sobie, że dziś. Wynajął sobie nocleg, żeby być też jutro. Ostatnio był na dzień dziecka, no tak dwa razy w miesiącu 😉

No proszę jaki tatuś...i jaki ma plan?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2019, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    No proszę jaki tatuś...i jaki ma plan?

Iść na obiad, pogadać .... i z małą na spacer.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2019, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Nie wszystkie babcie takie straszne :D
    Moja mama słucha się wszystkich moich zaleceń i bawi się z dzieckiem tak pięknie że jak tylko mam ją do pomocy to jakbym była na wakacjach :)
    Bywają reformowalne babcie :)
    ... I dziwnym trafem te “dobre” babcie to nasze mamy😀

Edit: właśnie doczytałam, ze wiele z Was chwali tez teściowe jako babcie - nic, tylko pozazdrościć!❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2019, 10:15

Bubek, B_002 lubią tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2019, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga2606 wrote:
    My tez dlatego pytam😜 cały czas myślimy czy się gdzieś nie wybrać bo w Pt nasza 5 ta rocznica:)
    Haha racja sorrki :)
    W czwartek u nas 10 rocznica plus moje urodziny :)

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Nie wszystkie babcie takie straszne :D
    Moja mama słucha się wszystkich moich zaleceń i bawi się z dzieckiem tak pięknie że jak tylko mam ją do pomocy to jakbym była na wakacjach :)
    Bywają reformowalne babcie :)
    Moja Mamcia duzo lubi podoradzac i pogadac troszke ale zawsze zrobi jak mowie. Jeszcze sie tak bala jak przewijala a czy dobrze a czy delikatnie :)
    A tesciowa tez jest git bo nie wtraca sie :)

B_002 lubi tę wiadomość

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2019, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Moja Mama jest mega super babcia i nie raz mówie że to ona mi go każe rozbierać zawsze bo uważa że za grubo.. Nawet jak ma smao body na sobie hahaha
    Moja tak samo! Dla niej najlepiej żeby dziecko bez ubrań sobie leżało bo takie upały. Sama pieluszka wystarczy, a i bez niej dobrze bo się troszkę dziecko przewietrzy :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2019, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Tez tak mamy. Tak mu nozka sie zatrzesie. Moze ma to związek z uzladem nerwowym.. W brzuchu też czulam takie drgania.. W koncy wszystko nadal sie rozwija i kształtuje.
    Brzuszek nie ale i u nas nozka drzy przy jedzonku

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej Wikusi czesto drży brodka, a nozka czasem jak się przeciaga.
    Pytałam pediatre to kazała obserwować w jakich momentach występują te drżenia.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelina dziś na przyjazd taty ma dzień rączek i marudzenia 😉

Fasolka77, B_002, malutka_mycha lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2019, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    To niech jej nie minie, niech tatuś popatrzy 😉

Karollinax26 lubi tę wiadomość

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    I super. Wybacz, że tak piszę, ale niech tatuś zobaczy jak to jest.😈

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2019, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubek wrote:
    Brzuszek nie ale i u nas nozka drzy przy jedzonku
    Brzuszek mialam na mysli jak bylam w ciazy tez czulam takie drzenie :)

b2ujp2.png

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2019, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Mojej Wikusi czesto drży brodka, a nozka czasem jak się przeciaga.
    Pytałam pediatre to kazała obserwować w jakich momentach występują te drżenia.

A w jakich momentach Tunia drżą?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2019, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    ... I dziwnym trafem te “dobre” babcie to nasze mamy😀

Edit: właśnie doczytałam, ze wiele z Was chwali tez teściowe jako babcie - nic, tylko pozazdrościć!❤️
    O nie nie ja Tobie moge reke podać i razem z Toba spiskowac przeciwko. Moja jest wstretna.. Juz wam kiedys pisalam ze nie chce Julki na noc bo sie nie wyspi.. A tak naprawdę chciala z nami wyjsc do knajpy a Jula jej to tylko uniemozliwiala i skonczylo sie placzem dziecka bo jej sie tak przykro zrobilo. We wszystko nos wtyka juz mnie wkurwia.. Dzis tez od rana smsy.. Parasolka do wozka sie wam zepsula?? Mowie jej ze nie a oba to czemu tam tak lezy.. Byla kurwa w naszej szopie i przeszpiegi robila.. A ja mowie ze wozek do samochodu byl wkladany wtedy ja olsnilo.. Aaaa no tak to sie nie zmieści.. Ma klucze do szopy bo u nas przez szopke jest przejście na podworko i ogrod i pozwalam jej warzywa z ogrodu brac ale chyba czas to zakończyc.

b2ujp2.png

‹‹ 3499 3500 3501 3502 3503 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ