Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dziecko już na początku drugiego trymestru zaczyna coś słyszeć ale na początku to tylko serce matki, czy to co się dzieje w jelitach, dopiero później tak jak mówicie około 23-24 tc dziecko słyszy głosy czy dźwięki muzyki. Na razie to pewnie słucha szumów
29.03.2019 [39+2] Zosia 2580g, 52cm, 10pkt, SN -
I już zdążyły się rozpisać
Po prenatalnych mamy:
wiek ciążowy 12+5
serce 168/min
CRL 62,8 mm
NT 1,80 mm
wymiar dwuciemieniowy 22,2 mm
przezierność wewnątrzczaszkowa - nie badano
Ductus Venosus PI 1,06
łożysko w dnie i na przedniej ścianie
płyn owodniowy w normie
pępowina trójnaczyniowa, przyczep centralny
kość nosowa obecna, przepływ w zastawce trójdzielnej prawidłowy
anatomia płodu - wszystko prawidłowe i obecne
Trisomia 21 ryzyko podstawowe 1:279, ryzyko skorygowane 1:1212
Trisomia 18 ryzyko podstawowe 1:678, ryzyko skorygowane 1:2055
Trisomia 13 podstawowe 1:2128, skorygowane 1:7186
preeklampsja przed 34 tc 1:1206
przed 37 tc 1:331
zahamowanie wzrostu przed 37 tc 1:454
przewód żylny (DV) PIV 1,06
Wyniki z krwi za 2 tygodnie.
Jak na moje oko to wszystko jest ok, a co Wy myślicie?
Nie jestem zadowolona z tej kliniki, niestety Badanie trwało może z 10 minut Niby wszystko pomierzone i lekarka z certyfikatem, ale podejście mam wrażenie taśmowe, prawie na mnie nie patrzyła, mina jakby znudzona i obrażona. W wywiadzie wpisali mi dane, o które nie pytali. Dobrze, że są zgodne z prawdą, ale no bez jaj. Przecież skąd wiedzą, że zapłodnienie było naturalne? Nie wiem... Umówili mnie sami od razu na połówkowe 13 grudnia. Waham się, czy nie wybrać innej kliniki.
Poza tym, nastawiliśmy się z mężem na pokazywanie nam malucha a kobita po prostu niemal bez słowa pomierzyła i tyle. Zapytałam, czy spróbuje podejrzeć płeć, to odbąknęła, że zobaczymy i już temat nie wrócił. Ech.Natalia-tosia, Daffi, Kasiulka90 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyStwierdziliśmy z mężem ze kupujemy meble do pokoiku, ze do końca listopada chcemy zrobić pokoik ( oczywiście bez dodatków zeby sie nie kurzyły) ale ściany meble juz chcemy mieć z głowy. Znalazłam łóżeczko w stylu skandynawskim do pokoiku 120x 60 myślicie ze bedzie Ok?
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7ddbc930312c.png -
nick nieaktualny
-
Karmelllka90 wrote:Stwierdziliśmy z mężem ze kupujemy meble do pokoiku, ze do końca listopada chcemy zrobić pokoik ( oczywiście bez dodatków zeby sie nie kurzyły) ale ściany meble juz chcemy mieć z głowy. Znalazłam łóżeczko w stylu skandynawskim do pokoiku 120x 60 myślicie ze bedzie Ok?
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7ddbc930312c.png
Daj znać jak będziesz miała już to łóżeczko czy jakosc jest ok .Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2018, 11:46
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
Start II procedury? -
Już kupujecie mebelki dziewczyny? Ja się nawet nie zaczęłam zastanawiać w czym dziecko będzie na początku spać Chyba będę takie zakupy robić w okolicach lutego, zobaczę jeszcze, ale teraz mi się wydaje, że to tak wcześnie.
29.03.2019 [39+2] Zosia 2580g, 52cm, 10pkt, SN -
nick nieaktualnyLolka bede zamawiała łóżeczko w weekend w weekend jedziemy tez do ikea kupić resztę mebli.
Ale niewiem kiedy je rozłożymy wiec jedynie mogę ci powiedzieć ze jest dużo pozytywnych opinii o tym łóżeczku ale tez nie spodziewam sie za 299 zł prawdziwego drewna jakiegos solidnego. Jedynie narzekają na widoczne śrubki co akurat ja lubię
B_002 ja wiem ze to wczesnie ale rozkładając koszta jest nam z mężem wygodniej wszystko ogarnąć. W ten sposób tez jest łatwiej wydatki nam monitorować. W 2017 roku kupiliśmy mieszkanie całkowicie je wyremontowaliśmy tak na prawde cały czas pieniądze idą jak woda bo cały czas cos wyskakuje.
Wole teraz kupić meble do pokoiku niż wózek, bo meble bedą białe pokoik biało szary - a wózek jeszcze nie wiem która wersja kolorystyczna. Tak samo mam z ubraniami juz sporo kupiłam i w sumie miały być unisexy a 70% to róż bordo i ogólnie kwiaty wiec to jednak zostawię na pózniej jak mi potwierdza płeć.
Teraz kupimy meble łóżeczko kosz Mojżesza i wanienkę chyba ale cały czas sie wacham bo wanienka ze stelzazem prawie 300 zł ale czy ona na pewno bedzie super dla noworodka ... dziewczyny czy któraś miała słyszała?
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cf39f80951a5.pngLolka30 lubi tę wiadomość
-
Karmelka ja kupować jeszcze nie będę ale się rozglądam i niektóre rzeczy już wiem, że chcę tak jak to łóżeczko, także myślę że i tak je szybciej złożysz niż ja kupię. My mieszkanie kupowalismy w 2016 więc od tego czasu już zdążyliśmy się trochę odkuć i jak będzie taka potrzeba to możemy kupić wszystko na raz, dlatego nie spieszy mu się z większymi zakupami i będę polować na okazje.Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
Start II procedury? -
nick nieaktualnyJa nie mogę kupować na raz. Bo ja nie patrze na ceny wiec popłynę. Mój maz pilnuje żebym oszczędnościowego nie wyzerowala na poród obstawiam ze 20 tys na wyprawkę lekko pójdzie. Mebelki, farba i deska na sciane + wózek to jest 10 tys. Fotelik do samochodu około 1500zl. No dużo tego. A tu jeszcze chcemy w okolicach wakacji zmienić samochód a na jesień wylecieć z maleństwem gdzieś w ciepełko.
Kurczę leżę sobie... ale po lewej stronie nisko nad kością łonowa ale jakby juz teren macicy miałam takie lekkie Klocia igiełką. Wzięłam nospe ( wiewiórka pisała ze na Klocia nospa) przeszło ale mam wrażenie ze samo przeszło -
Ja będę kupować w listopadzie to łóżeczko:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/741fc08ff2fb.jpg
Ważne jest dla mnie aby miało na dole szufladę, zawsze jakieś kocyki można przechowywać w dodatku ma ono funkcję tapczanika tzn. wyjmujemy barierkę i wstawiamy taką malutką, że dzieciaczek nie wypadnie ale może sobie wychodzić już spokojnie Łóżeczko będzie stało u nas w sypialni, a pokoik malutkiej zrobimy po kilku miesiącach tzn. kupimy mebelki i go urządzimyWiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2018, 13:15
-
nick nieaktualnyA my mamy niepopularne widzę podejście bo nie kupujemy prawie nic nowego. Wszystko używane, czesc od rodziny. I nie chodzi tu o aspekt ekonomiczny (a w kazdym razie nie bezposrednio). Uważamy z mężem ze to i tak jest na chwilę i uzywane lozeczko czy wózek gleboki zazwyczaj sa jak nowe. Podobnie ciuszki w rozmiarze 56-62, chusta czy kombinezon. Jedyne rzeczy, ktore na pewno będziemy kupowac nowe jak juz przyjdzie czas to materac, bielizna, co oczywiste i buty (używane sa "wydeptane" i mozna uszkodzić dziecku układ ruchu: stopki, kolana, biodra, kregoslup).
Wazniejsze jest dla nas odlozenie dziecku/dzieciom na studia na przyklad.
Lozeczko zlozone juz u nas stoi ale to dlatego, ze nie mamy za duzo miejsca a miejsce na lozeczko bylo przemyslane juz dawno. Oczywiscie tylko szkielet lozeczka. Co do materaca wciaz sie zastanawiam jaki wybrać, ale na razie bardzo wstepnie.
Chce jednak zdążyć ze wszystkim do konca drugiego trymestru zeby potem jak słonica nie przeciskać sie spocona miedzy półkami sklepów -
Paula ja też cześć rzeczy używanych kupujemy, miedzy innymi łóżeczko i głęboki wózek. Później porządna spacerowke nowa kupimy.
ubranka mam po kuzynce, część tylko trzeba będzie dokupić. Też uważam że lepiej na inne rzeczy odłożyć.
AA i fotelik do samochodu nowy będzie bo to chce mega porządne.Paula 90 lubi tę wiadomość