Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasionek wrote:A brałaś jakis lek na te bakterie ? Ja w zeszłej ciąży dostałam muranol i po tym zaraz bakterie zniknely.Ale to ginekolog musi zdecydować.Ja po wyelczeniu u Ciebie mogę polecić zurawit on bakterii nie wyleczy ale dobrze zapobiega.Ja zapalenie pęcherza mam nawracające i mega mnie męczą ale od kiedy suplementuje odpukac mam spokój.
Ja teraz biorę antybiotyk dopochwowo. Zostały mi jeszcze 2 tabletki. W poniedziałek mam wizytę u ginekologa więc się okaże co dalej. -
nick nieaktualnyKarollinax26 wrote:Dziewczyny, ketonów w moczu tym razem brak, wynik jakby lepszy ale nadal jakieś bakterie w moczu ....
-
Ja dzisiaj też robiłam mocz i krew. W moczu wyszły mi liczne bakterie i dużo za dużo leukocytów czyli na pewno jakaś infekcja się przypałętała we wtorek idę do gin to pewnie coś mi przepisze👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
DorotaAnna wrote:Ja dzisiaj też robiłam mocz i krew. W moczu wyszły mi liczne bakterie i dużo za dużo leukocytów czyli na pewno jakaś infekcja się przypałętała we wtorek idę do gin to pewnie coś mi przepisze
Ja właśnie wszystko ładnie, ani leukocytów ani erytrocytów, ketonów tez brak, a ostatnio miałam 150. -
DorotaAnna wrote:Ja dzisiaj też robiłam mocz i krew. W moczu wyszły mi liczne bakterie i dużo za dużo leukocytów czyli na pewno jakaś infekcja się przypałętała we wtorek idę do gin to pewnie coś mi przepisze
Kurcze skad to cholerstwo sie bierze, ciagle cos...my to nie mozemy byc spokojne podczas ciazy......
Mnie dla odmiany zaczela bolec skora na lewym boku......mam nadzieje ze to nie polpasiec....nawet dotknac sie nie moge........zobaczymy co sie wykluje z tego....oj chcialabym przespac 9 miesiecy.....
Musialam sie czyms zajac zeby nie myslec o bolacej skorze i wytaszczylam ze strychu ubranka po dzieciach, po 10 latach, posegrewowalam powyrzucalam i zabieram sie za pranie......troche przyjemnosci sie mi nalezy wrocily fajne wspomnienia .....teraz wypiore porzadnie na 60 a przed porodem odswieze jeszcze.
-
Sama nie wiem skąd zwłaszcza, że nic mnie nie boli nie szczypie więc nawet nie podejrzewałam, że coś mam. Tylko zastanawiam się czy czekać do wtorku czy przyspieszać wizytę. Czy nie trzeba panikować
Karolina jak same bakterie to możesz powtórzyć, ale całkiem możliwe, że źle pobrana próbka zdarza sięWiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2018, 13:49
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Karmelllka90 wrote:Spróbuj sie dostać do dr Zarotyńskiego w Krakowie ja byłam u niego na prenatalnych teraz idę na połówkowe ma certyfikaty złoty człowiek. Wszytsko pięknie tłumaczy. Poleciły mi go dziewczyny z Krakowa tu z forum
Ale dzięki za polecenie, w ostateczności będę szukać wizyty prywatnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2018, 14:03
29.03.2019 [39+2] Zosia 2580g, 52cm, 10pkt, SN -
Czy na posiew moczu muszę mieć jakieś zlecenie od lekarza?👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
DorotaAnna wrote:Czy na posiew moczu muszę mieć jakieś zlecenie od lekarza?
-
Ja też zawsze kupuje te w foliach tak na wszelki wypadek👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
B_002 wrote:Ja wiem że mogę iść gdzieś indziej, ale w luxmedzie prowadzę ciążę i wgląd ma od razu moja pani doktor prowadząca. Poza tym nic za to nie płacę, a dodatkowo prywatnie kosztuje to niemało. Na razie jeszcze czekam, nie będę panikować, bo nie ma żadnej informacji żeby coś odwoływali. Trochę się tym stresuję, ale jeszcze poczekam czy coś się stanie.
Ale dzięki za polecenie, w ostateczności będę szukać wizyty prywatnie. -
Karollinax26 wrote:Glukoza po godzinie 161, po dwóch 155. Co myślicie? Chyba za dużo ...
-
nick nieaktualnyJa dostałam wyniki. Juz ale ich nie odczytuje ;P mam tam wyniki prób wątrobowych na czym kompletnie sie nie znam robię to pierwszy raz a wizyta w piątek nie chce mieć stresa. Pójdę w piątek przed wizyta mi wydrukują wyniki to zobaczę a robiłam mocz ogólny, CRP, profil wątrobowy, i żelazo.
Dziewczyny co do licznych bakterii w moczu . W ogólnym wyjdą ze sa a dopiero posiew da rzeczywisty obraz. Ja miałam w poprzednim liczne a posiew wyszedł czysty.
A te próby wątrobowe to po co sie robi? -
nick nieaktualnyDorotaAnna wrote:Sama nie wiem skąd zwłaszcza, że nic mnie nie boli nie szczypie więc nawet nie podejrzewałam, że coś mam. Tylko zastanawiam się czy czekać do wtorku czy przyspieszać wizytę. Czy nie trzeba panikować
Karolina jak same bakterie to możesz powtórzyć, ale całkiem możliwe, że źle pobrana próbka zdarza sięWiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2018, 15:09
-
Karmelllka90 wrote:Ja dostałam wyniki. Juz ale ich nie odczytuje ;P mam tam wyniki prób wątrobowych na czym kompletnie sie nie znam robię to pierwszy raz a wizyta w piątek nie chce mieć stresa. Pójdę w piątek przed wizyta mi wydrukują wyniki to zobaczę a robiłam mocz ogólny, CRP, profil wątrobowy, i żelazo.
Dziewczyny co do licznych bakterii w moczu . W ogólnym wyjdą ze sa a dopiero posiew da rzeczywisty obraz. Ja miałam w poprzednim liczne a posiew wyszedł czysty.
A te próby wątrobowe to po co sie robi? -
Aga2606 wrote:Przekroczenie minimalne w sunie... ale zwykle definicja jest ze wystarczy jedna przekroczona wartość i kwalifikuje się to na cukrzyce... no nic zobaczysz co lek powie -a jaka norma u ciebie po 2h w labie? Z tego co wiem to trochę się różnią...
-
nick nieaktualnyKarollinax26 wrote:Glukoza po godzinie 161, po dwóch 155. Co myślicie? Chyba za dużo ...