X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    A brałaś jakis lek na te bakterie ? Ja w zeszłej ciąży dostałam muranol i po tym zaraz bakterie zniknely.Ale to ginekolog musi zdecydować.Ja po wyelczeniu u Ciebie mogę polecić zurawit on bakterii nie wyleczy ale dobrze zapobiega.Ja zapalenie pęcherza mam nawracające i mega mnie męczą ale od kiedy suplementuje odpukac mam spokój.

Ja teraz biorę antybiotyk dopochwowo. Zostały mi jeszcze 2 tabletki. W poniedziałek mam wizytę u ginekologa więc się okaże co dalej.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Dziewczyny, ketonów w moczu tym razem brak, wynik jakby lepszy ale nadal jakieś bakterie w moczu ....
    A bakterie mogly wyjsc jak nie mialas sterylnego pojemniczka albo cos tam poszlo nie tak. Ja ostatnio mialam luczne bakterie, powtorzylam ogolny i zrobilam posiew i juz nie było. Wiec powtorz sobie, tylko sie podmyj dobrze i wez ze srodkowego strumienia

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj też robiłam mocz i krew. W moczu wyszły mi liczne bakterie i dużo za dużo leukocytów czyli na pewno jakaś infekcja się przypałętała :( we wtorek idę do gin to pewnie coś mi przepisze

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Ja dzisiaj też robiłam mocz i krew. W moczu wyszły mi liczne bakterie i dużo za dużo leukocytów czyli na pewno jakaś infekcja się przypałętała :( we wtorek idę do gin to pewnie coś mi przepisze

Ja właśnie wszystko ładnie, ani leukocytów ani erytrocytów, ketonów tez brak, a ostatnio miałam 150.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:

Kurcze skad to cholerstwo sie bierze, ciagle cos...my to nie mozemy byc spokojne podczas ciazy......

Mnie dla odmiany zaczela bolec skora na lewym boku......mam nadzieje ze to nie polpasiec....nawet dotknac sie nie moge........zobaczymy co sie wykluje z tego....oj chcialabym przespac 9 miesiecy.....

Musialam sie czyms zajac zeby nie myslec o bolacej skorze i wytaszczylam ze strychu ubranka po dzieciach, po 10 latach, posegrewowalam powyrzucalam i zabieram sie za pranie......troche przyjemnosci sie mi nalezy :) wrocily fajne wspomnienia .....teraz wypiore porzadnie na 60 a przed porodem odswieze jeszcze.

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama nie wiem skąd zwłaszcza, że nic mnie nie boli nie szczypie więc nawet nie podejrzewałam, że coś mam. Tylko zastanawiam się czy czekać do wtorku czy przyspieszać wizytę. Czy nie trzeba panikować

Karolina jak same bakterie to możesz powtórzyć, ale całkiem możliwe, że źle pobrana próbka zdarza się :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2018, 13:49

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Spróbuj sie dostać do dr Zarotyńskiego w Krakowie ja byłam u niego na prenatalnych teraz idę na połówkowe ma certyfikaty złoty człowiek. Wszytsko pięknie tłumaczy. Poleciły mi go dziewczyny z Krakowa tu z forum
    Ja wiem że mogę iść gdzieś indziej, ale w luxmedzie prowadzę ciążę i wgląd ma od razu moja pani doktor prowadząca. Poza tym nic za to nie płacę, a dodatkowo prywatnie kosztuje to niemało. Na razie jeszcze czekam, nie będę panikować, bo nie ma żadnej informacji żeby coś odwoływali. Trochę się tym stresuję, ale jeszcze poczekam czy coś się stanie.
    Ale dzięki za polecenie, w ostateczności będę szukać wizyty prywatnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2018, 14:03

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glukoza po godzinie 161, po dwóch 155. Co myślicie? Chyba za dużo ...

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po godzinie do 180 a po 2 do 153 więc w sumie bardzo małe przekroczenie .

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy na posiew moczu muszę mieć jakieś zlecenie od lekarza?

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Czy na posiew moczu muszę mieć jakieś zlecenie od lekarza?
    Jak chcesz zapłacić to nie.Tylko trzeba pamiętać o moczu środkowym i specjalnym jałowym pudełku.Bo na mocz są inne i na posiew też .Bo są pakowane w folię .Tak w ogóle to z doświadczenia zawsze kupuje te jałowe nawet do zwykłego badania moczu .Bo czasami mi cuda wychodziły w wyniku a jak zmieniłam opakowanie to już było ok.

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zawsze kupuje te w foliach tak na wszelki wypadek ;)

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Ja wiem że mogę iść gdzieś indziej, ale w luxmedzie prowadzę ciążę i wgląd ma od razu moja pani doktor prowadząca. Poza tym nic za to nie płacę, a dodatkowo prywatnie kosztuje to niemało. Na razie jeszcze czekam, nie będę panikować, bo nie ma żadnej informacji żeby coś odwoływali. Trochę się tym stresuję, ale jeszcze poczekam czy coś się stanie.
    Ale dzięki za polecenie, w ostateczności będę szukać wizyty prywatnie.
    Ja dzwoniłam do swojego gabinetu to babka w rejestracji nie wiedziała jeszcze co zrobic z pacjentkami z tego dnia. Nie dostali żadnej oficjalnej informacji. Powiedziała że będzie dzwonić.

f1d9680377.png
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Przekroczenie minimalne w sunie... ale zwykle definicja jest ze wystarczy jedna przekroczona wartość i kwalifikuje się to na cukrzyce... no nic zobaczysz co lek powie -a jaka norma u ciebie po 2h w labie? Z tego co wiem to trochę się różnią...

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam wyniki. Juz ale ich nie odczytuje ;P mam tam wyniki prób wątrobowych na czym kompletnie sie nie znam robię to pierwszy raz a wizyta w piątek nie chce mieć stresa. Pójdę w piątek przed wizyta mi wydrukują wyniki to zobaczę :) a robiłam mocz ogólny, CRP, profil wątrobowy, i żelazo.

Dziewczyny co do licznych bakterii w moczu . W ogólnym wyjdą ze sa a dopiero posiew da rzeczywisty obraz. Ja miałam w poprzednim liczne a posiew wyszedł czysty.
    A te próby wątrobowe to po co sie robi?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Sama nie wiem skąd zwłaszcza, że nic mnie nie boli nie szczypie więc nawet nie podejrzewałam, że coś mam. Tylko zastanawiam się czy czekać do wtorku czy przyspieszać wizytę. Czy nie trzeba panikować

Karolina jak same bakterie to możesz powtórzyć, ale całkiem możliwe, że źle pobrana próbka zdarza się :)
    Nie masz za bardzo co panikować bo pewnie zleci ci posiew a na niego sie czeka do 5 dni roboczych. Wiec ja bym zrobiła posiew i z tym poszła na wizytę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2018, 15:09

• Kasionek Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ja dostałam wyniki. Juz ale ich nie odczytuje ;P mam tam wyniki prób wątrobowych na czym kompletnie sie nie znam robię to pierwszy raz a wizyta w piątek nie chce mieć stresa. Pójdę w piątek przed wizyta mi wydrukują wyniki to zobaczę :) a robiłam mocz ogólny, CRP, profil wątrobowy, i żelazo.

Dziewczyny co do licznych bakterii w moczu . W ogólnym wyjdą ze sa a dopiero posiew da rzeczywisty obraz. Ja miałam w poprzednim liczne a posiew wyszedł czysty.
    A te próby wątrobowe to po co sie robi?
    Ja próby wtrobowe robiłam jak brałam tabletki antykoncepcyjne .A w ciąży nie wiem po co.No ale pewnie lekarz miał coś na mysli,skoro je zalecił.No ogólnie z tymi bakteriami do prawda .Ja mam wrażenie ,że to często źle pobrana próbka.Bo na posiewie nigdy mi nic nie wyszło a w zwykłych wynikach często.No a też sama nie długo muszę zrobić więc zobaczę co wyjdzie .

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga2606 wrote:
    Przekroczenie minimalne w sunie... ale zwykle definicja jest ze wystarczy jedna przekroczona wartość i kwalifikuje się to na cukrzyce... no nic zobaczysz co lek powie -a jaka norma u ciebie po 2h w labie? Z tego co wiem to trochę się różnią...
    To prawda każde odchylenie oznacza cukrzyce.Ale ja bym chyba powtórzyła badanie dla pewności za jakiś tydzień.Bo na czczo miałaś super wynik .No ale to ginekolog też oceni, chociaż mój by od razu wpisał cukrzyce .

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Nie jestem lekarzem ale ze względu ze cukry wciąż rosną wraz z wiekiem ciazy - zaleca zawracać uwge na to co jesz w sensie lekka dieta bo nie masz złych wyników. Dziewczyny miały dużo przekroczone i sa na diecie.

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które biorą magnez, ja dziś zaczęłam. Wzięłam pierwszą tabletkę o 12, czy teraz mogę wziąć kolejną czy za krótki odstęp czasu ?

syy2roeqbhtk0nxh.png
‹‹ 398 399 400 401 402 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ