WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nigdy nie podgrzewam. Wlasnie przed chwila jadl jogurt - przekladam mu pol kubeczka do jego miski i daje mu taki chlodny

Paula 90 lubi tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nic nie podgrzewam, oprócz obiadkow 😉

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Moj powiedzial ostatnio “o ja jebie” 😆
    Jakos mu sie udalo hehe

Ignacemu "i chuj" parę razy wyszło 😜

Tunia76, Bubek lubią tę wiadomość

Wysłany: 17 grudnia 2019, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Ignacemu "i chuj" parę razy wyszło 😜
    No to czyli by sie chlopaki dogadali😃

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jak maly monolog do fizjoterapeutki trzasnal i jeszcze gestykulowal dlonia do tego, to sie smiala do konca wizyty. Ja ostatnio zachorowalam, nie wiem gdzie nie wiem jak, ani nie wiem na co. Zamawialam dwa dni temu prezenty noca i nagle poczulam pieczenie w zalodku, potem jak sie kladlam to juz bylo mi regularnie niedobrze i zbieralo na wymioty. Wczoraj glowa mnie bolala i wciaz mialam mdlosci, brzuch mnie bolal, a podwieczor dostalam nieduzej goraczki, ale mna doslownie prawie telepalo, w ogole nie moglam jesc tylko podgryzalam jakies ziemiaki, troche banana, wode i rumianek. Dzis na szczesvcie zaczyna mi przechodzic, martwilam sie ze w takim stanie jeszcze kolejny dzien zajmowania sie moja dwojka, bedzie niezla katorga, ale na szczescie juz lepiej. Nawet mysle o kanapce z wedlina lub zupie.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Ja nie podgrzewam ale jak z lodówki to wyjmuje wcześniej żeby się ocieplił
    Ja tak samo 😀

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tysia89 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    U mnie jak maly monolog do fizjoterapeutki trzasnal i jeszcze gestykulowal dlonia do tego, to sie smiala do konca wizyty. Ja ostatnio zachorowalam, nie wiem gdzie nie wiem jak, ani nie wiem na co. Zamawialam dwa dni temu prezenty noca i nagle poczulam pieczenie w zalodku, potem jak sie kladlam to juz bylo mi regularnie niedobrze i zbieralo na wymioty. Wczoraj glowa mnie bolala i wciaz mialam mdlosci, brzuch mnie bolal, a podwieczor dostalam nieduzej goraczki, ale mna doslownie prawie telepalo, w ogole nie moglam jesc tylko podgryzalam jakies ziemiaki, troche banana, wode i rumianek. Dzis na szczesvcie zaczyna mi przechodzic, martwilam sie ze w takim stanie jeszcze kolejny dzien zajmowania sie moja dwojka, bedzie niezla katorga, ale na szczescie juz lepiej. Nawet mysle o kanapce z wedlina lub zupie.
    Mnie tylko zemdilo ostatnio że musiałam iść spać zaraz po dziecku o 20, ale to pewnie wina za dużej ilości churrosow. A tak to powazniej choruje raz do roku, od kilku lat, i to tak ze po ferwexie i odespaniu i max 2-3 dniach mi przechodzi. Ale jestem godna podziwu że dajesz sobie tak świetnie rade, dalej odciagasz mleko? Co ile? 3 godziny? Czytalam ostatnio nt rozkrecania ponownie laktacji 🤪🙄 ale mi przeszło..

dqprclb1iinrgw6r.png
    l22nqps6arxfvviy.png
  • Tysia89 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie podgrzewam nic oprócz obiadków. A jogurt zrobilam prosto z lodówki, ale po dodaniu ciepłej jaglanki i ciepłych (rozmroznych) owoców i od razu jogurt cieplejszy. Zaciekawilas mnie Daffi teorią, że ciepłe lepiej wchodzi i testuje, niby takie oczywiste. Mój wczoraj zjadl na noc 250ml z kaszką... A ja się martwilam jak mial tydzień i nie chciał 40ml zjeść 🤪

malutka_mycha, Misiabella lubią tę wiadomość

dqprclb1iinrgw6r.png
    l22nqps6arxfvviy.png

Wysłany: 17 grudnia 2019, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wydaje, ze właśnie mój woli zimniejsze. Ciepłe mleko wchodzi średnio, a cieply obiadek to juz wogole. Najczęściej jest tak, ze ja mu grzeje obiad, ale on nie chce jesc. Dopiero jakimś czasie jak wystygnie to robimy drugie podejście i wtedy już coś tam zje

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia89 wrote:
    Ja też nie podgrzewam nic oprócz obiadków. A jogurt zrobilam prosto z lodówki, ale po dodaniu ciepłej jaglanki i ciepłych (rozmroznych) owoców i od razu jogurt cieplejszy. Zaciekawilas mnie Daffi teorią, że ciepłe lepiej wchodzi i testuje, niby takie oczywiste. Mój wczoraj zjadl na noc 250ml z kaszką... A ja się martwilam jak mial tydzień i nie chciał 40ml zjeść 🤪
    Tak jest u nas. Zapewne każde dziecko inaczej. U nas zimnego zjadal zdecydowanie mniej mleka. A cieple wchodzi ze smakiem. Na noc je 330ml.

Misiabella lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia89 wrote:
    Nina dziś rano 320 ml zjadła :) A takie problemy na początku z jedzeniem i przybieraniem mialysmy🙈

Ja też wszystko podgrzewam bo Nina woli cieplejsze.

Daffi, Kiwona lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buuuuu...jeszcze niedawno pisałam jak mi to dobrze bez okresu...A dziś się zaczął! Tyle chociaż że był łagodny, nawet mniej bolesny już przed ciążą.
    No to zaczynamy starania o rodzeństwo dla Kasi!!!!😍

malutka_mycha, Kasionek, stresant, Fasolka77, Kiwona lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popłakałam się. Nie wierzę w to że są na tym świecie jeszcze tacy ludzie. 22 lata temu miałam wypadek samochodowy w którym jedna z blizn przebiega nad ustami znieksztalcajac je. Przypadkiem na fb trafilam na post kobiety ktora ludziom po rozszczepach naprawia linie ust i nadaje im kształt. Z ciekawosci napisalam jak to jest w przypadku blizn po wypadkach.. Jakie to sa koszta i zostalam poproszona o zdjecie. Otrzymalam odpowiedz o bezplatnych zabiegach. Pani chce mnie na konsultacje by ustalic plan działania.. Najpierw popracowac nad zmniejszeniem blizny a pozniej makijaz permanentny ust. Wszystko to za zgodę na publikacje zdjęć. Ja nawet nie wiedzialam ze tak sie da.. Zylam z tym nienawidzac tego tak naprawde. Są anioły na tym swiecie. To cudowny prezent. Bede musiala dojechac do Poznania ale warto!

stresant, malutka_mycha, Tysia89, Paula 90, Fasolka77, Misiabella, Sansivieria, Kiwona, Lolka30 lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

• stresant Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie u neurologa, nastepna kontrola za 4 miesiace.....wlasciwie wizyta trwala 5 minut, obejzal filmik jak Franio sie trzesie pobadal go neurologicznie i powiedzial ze widzimy sie w kwietniu, syn rozwija sie prawidlowo a to trzesienie to mioklenia......nie wydaje mi sie

• Daffi Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    My po wizycie u neurologa, nastepna kontrola za 4 miesiace.....wlasciwie wizyta trwala 5 minut, obejzal filmik jak Franio sie trzesie pobadal go neurologicznie i powiedzial ze widzimy sie w kwietniu, syn rozwija sie prawidlowo a to trzesienie to mioklenia......nie wydaje mi sie
    Ja mam wrazenie ze u Filipa widze te ruchy mimowolne. Ale nie sa codziennie i tak nim wzdryga ze az sie zatrzesie.
    Jak nie jestes przekonana konsultuj u kogos innego.

b2ujp2.png

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi są dobrzy ludzie. Ja po porodzie przekonuje się o tym na kazdym kroku.
    Fajnie że Ci się udało i będziesz mogła poprawić swój wygląd i samopoczucie :)

Daffi lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Daffi są dobrzy ludzie. Ja po porodzie przekonuje się o tym na kazdym kroku.
    Fajnie że Ci się udało i będziesz mogła poprawić swój wygląd i samopoczucie :)
    Mam konsultacje 23.12 i zobaczymy co się dowiem. Jestem naprawdę podekscytowana. O ile mama podciela mi skrzydla tak ja sie nie dam jej zwariowanym teoriom sprzed 20 lat.

malutka_mycha lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2019, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi - trzymam kciuki, świetna wiadomość.
    Kompleksy potrafią rujnować życie a tu masz szansę się jednego pozbyć ♥️

U nas noc spoko.
    Zamówiłam inhalator, bo Młodemu coś siedzi tak głęboko w nosku i ciężko to się odciąga. Może inhalacje pomogą. Wydaje mi się że to kwestia niskiej wilgotności powietrza u nas w sypialni. Więc może będę musiała jeszcze powieszac te nawilżacze na grzejniki. U nas grzanie wyłączone, wszyscy sąsiedzi wokół grzeją i u nas ciepło jak diabli. Mamy 23 stopnie w salonie i 21 w sypialni. I nie da się tej temperatury obniżyć. No chyba żeby otwierać okna cały czas, ale to zaraz za chłodno.

Mam kolejne pytanie z serii: też tak macie?
    Zmieniam Ignacemu piżamkę codziennie. Nigdy nie spał dwa dni w jednej. Czy to jest nadgorliwość? Jakoś nie myślałam o tym wcześniej, sama śpię dwa-trzy dni w jednej. No i kąpiemy się codziennie.
    Koleżanka (ta sama co od grzania jogurty) kapie dziecko co drugi dzień i co czwarty zmienia piżamkę. Jak to jest u Was?

I jak Wasze przygotowania do świąt?

• Bubek Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a jakie jogurty podajecie

Wiedenskie mamy (o ile to zobacza :) ) - jakie jogurty dajecie?

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:

Mam kolejne pytanie z serii: też tak macie?
    Zmieniam Ignacemu piżamkę codziennie. Nigdy nie spał dwa dni w jednej. Czy to jest nadgorliwość? Jakoś nie myślałam o tym wcześniej, sama śpię dwa-trzy dni w jednej. No i kąpiemy się codziennie.
    Koleżanka (ta sama co od grzania jogurty) kapie dziecko co drugi dzień i co czwarty zmienia piżamkę. Jak to jest u Was?

I jak Wasze przygotowania do świąt?

zawsze idzie spac w swiezym ubranku, i z reguly jest tez tak ze nast dnia zasuwa w nim od razu po domu

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
‹‹ 4093 4094 4095 4096 4097 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ