X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie jakoś te soczewki do noszenia non-stop nie przemawiaja. Zawsze mam przy lozku telefon i okulary- w nocy bez problemu po omacku jakos je znajduje. Nigdy nie wstalam z lozka bez okularow - musialabym trzymac sie sciany zeby trafic do lazienki😆

Co do swiat to u nas super - bylo chyba 16 osob wiec myslalam, ze Mlody nie wytrzyma psychicznie i będzie placz, a ten zamiast iść spać tak jak normalnie o 19.30 to bawił się i śmiał do 21.

Teraz jesteśmy już w domu. Miałam dziś USG - zważyli mnie, zmierzyli ciśnienie, pobrali krew itd.
    Ostatni raz ważyłam się 1 listopada i ważyłam wtedy 56kg, a dzisiaj waga pokazała 63.7kg wiec przytyłam już prawie 8kg..... Masakra. Miałam takie „postanowienie”, ze w tej ciąży nie przytyje tyle co w poprzedniej, a tymczasem kilogramów coraz więcej

stresant lubi tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chce byc mama zrzucisz po porodzie teraz sie waga nie przejmuj...co tam na usg wypatrzyli? 13 tydzien to juz powinno byc widac brata albo siostrzyczke ;)

Misiabella lubi tę wiadomość

• MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chce byc mamą fakt-13 tydzień to już za momencik poznasz płeć maluszka ♥️ wszystkiego dobrego a wagą się na tą chwilę nie przejmuj♥️

Co do wagi mam 10 kg więcej niż miesiąc po porodzie🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤
    ja piernicze...

U Nas święta CUDOWNE ♥️♥️♥️ we własnym tempie,bez nerwówki jak u rodziców z pełnym stołem i przede wszystkim z moimi najważniejszymi Misiami♥️
    bardzo się cieszę bo wszyscy jesteśmy w domu az do 6 stycznia widc milutko♥️
    jutro i w niedzielę jeszcze pracuje ale to chyba ostatni weekend 😁

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2019, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tylko jeden wyjazd do rodziny - do teściów. Cała drogę Ignas tam płakał aha razem z nim. Zatrzymywaliśmy się z 5 razy a trasa trwa godzinę. Po wyciągnięciu z fotelika było już ok. Teoretycznie była pora spania a on nie mógł usnąć. Potem ponad godzinę bawił się z ciotkami na miejscu i usnął jak tylko wstawiłam fotelik do auta i dałam smoczek. Jeszcze tak zmęczony nie był chyba nigdy. Obudził się już pod domem.

Ignaś też bardzo lubi bawić się z tatą. Szuka go wzrokiem, woła. Ja nie wiem co to będzie jak pójdzie znowu do pracy.

Właśnie spadł u nas śnieg i na razie się trzyma. Już wczoraj sypało ale się nie utrzymało.

Ignacy zgrzyta zębami a ja mam wrażenie jakby mi ktoś nożem po kręgosłupie grał. MASAKRA

• stresant Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja mam taki placz jak tylko wsadze malego w fotelik.....i tak juz 9 miesiecy sie meczymy .
    ...3 foteliki wyprobowalam ...nigdzie nie jezdzimy....ostatnia nadzieje w foteliku montowanym przodem

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2019, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Paula ja mam taki placz jak tylko wsadze malego w fotelik.....i tak juz 9 miesiecy sie meczymy .
    ...3 foteliki wyprobowalam ...nigdzie nie jezdzimy....ostatnia nadzieje w foteliku montowanym przodem
    Mojej przyjaciółki córka ma 6 lat i dalej czasem przeplacze albo przejęczy cała drogę. A jeździ już przodem. Jeszcze w zeszłym roku jeździła tyłem s problem mają od zawsze.
    Teraz dają jej aviomarin żeby przespała drogę

• chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Chce byc mama zrzucisz po porodzie teraz sie waga nie przejmuj...co tam na usg wypatrzyli? 13 tydzien to juz powinno byc widac brata albo siostrzyczke ;)

No na USG juz bylo widac malego ziewajacego czlowieka machajacego nozkami i raczkami😉 na okreslenie plci jeszcze za wczesnie.

Ja z tymi dodatkowymi kg juz czuje sie ciezko i coraz ciezej jest mi nosic Malego. Nie wiem jak to bedzie pozniej, chyba nie bede w stance nawet go podniesc...

U nas w foteliku tez jest placz... ja mysle, ze jest mu juz poprostu niewygodnie bo to kawal chlopa, a dalej jeździ w skorupce. No ale niestety nic nie poradzę - dopóki nie zacznie siadać to nie możemy zmienić

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas powoli maly wyrasta z łupiny.. Głowa jest na równi z rantem.. Moze dociagniemy jeszcze z 2-3 miesiace i zmiana.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znam to zgrzytanie zębami.. czasami Kasia robi to tak mocno, że się boję czy nie polamie tych małych ząbków!
    U nas na szczęście jazda w foteliku się poprawiła dlatego jestem nawet przy brzydkiej pogodzie mobilna i możemy odwiedzać dziadków. Ale też już rozglądam się za fotelikiem siedzącym. Widziałam takie obracane, że mogą być i tyłem i przodem, i wygodnie wkłada się dziecko do niego, bo obraca się do drzwi i masz fotelik przodem do siebie a nie bokiem. Tylko cena około 2tys!

A co do wagi to też mi się nie podoba i nie chodzi tylko o to że po świętach pewnie szybciej coś przybyło. Nigdy w zyciu nie dobiłam do 60 kg a teraz już 61!! No i ciasno mi w spodniach sprzed ciąży, ale się z tym czuje. Nic nie kupiłam "bo przecież szybko zrzuce te 4-5kg", ale jakoś się to wlecze...buuu... no i też mnie nie motywuje fakt że bym chciała szybko zająć w druga ciążę, więc się "nie oplaca" schudnąć😉

age.png
    age.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kp mam pytanie w temacie kaszek: jeśli robicie kaszke na nie swoim mleku jak ja, a kaszka nie jest mleczna, to jakie mleko modyfikowane wybralyscie? W holle już tylko dwie kaszki zostały mleczne, a chcę podawać Kasi inne zboża z holle, ale to już są bezmleczne.

age.png
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2019, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - jak Wasze dzieci mają katar to lekarze badają uszy?
    Znajoma mi mówiła że jej wnuk miał tylko katar i żadnych innych objawów. Nagle dostał gorączki, zaczął tracić przytomność.
    Okazało się że miał bardzo poważne zapalenie ucha i od tego zapalenie opon mózgowych. Zapalenie ucha przebiegało całkowicie bez żadnych objawów.
    I zaczęłam się obawiać. U nas nigdy żaden lekarz nie zbadał uszu przy katarze.

• Lolka30 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula my jeszcze nie mieliśmy kataru ale nie wiem czy się właśnie nie zaczyna. Na święta Filip miał kontakt z przeziębionym 2 latkiem. Z trgo co wiem u niemowląt bardzo łatwo o zapalenie ucha właśnie i lekarze powinni na to zwracać uwagę nawet przy zwykłym katarze.
    A zgrzytanie zębów też niestety znam. Brrr

Paula 90 lubi tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Dziewczyny kp mam pytanie w temacie kaszek: jeśli robicie kaszke na nie swoim mleku jak ja, a kaszka nie jest mleczna, to jakie mleko modyfikowane wybralyscie? W holle już tylko dwie kaszki zostały mleczne, a chcę podawać Kasi inne zboża z holle, ale to już są bezmleczne.
    Ja robię bezmleczne na wodzie i to tylko te gotowane. Innych moja Wiki nie chce jeść.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula u nas nie ma co sprawdzać x😁

Tysia89, Paula 90, Kiwona lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia boli Cie jeszcze gardlo?
    Mnie juz ponad tydzien boli gardlo...jeden dzien mocniej drugi mniej...teraz akurat mocniej ....kazde polkniecie boli az po ucho :( to cud ze maly sie nie zarazil

• Daffi Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski na ból gardla polecam plukanie w glimbax. Ale na recepte jest. Ja dostalam go przy kp mimo ze nie wskazany ale lekarz wyjaśnił mi ze to mozna stosowac jeśli będziemy plukac nie polykac. Wtedy nie ma mowy o niebezpieczeństwie. I bardzo mi pomogl a mialam przecież taka angine ropna
    Przy zapaleniu gardla rowniez stosuje. Szybka ulga.

stresant lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2019, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Tunia boli Cie jeszcze gardlo?
    Mnie juz ponad tydzien boli gardlo...jeden dzien mocniej drugi mniej...teraz akurat mocniej ....kazde polkniecie boli az po ucho :( to cud ze maly sie nie zarazil
    Nie. Mi przeszło już dawno i narazie spokój. 2.01. mamy pneumokoki i mam nadzieję, że tym razem się uda zaszczepić.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zatkalo mi sie ucho od woskowiny. Juz od pewnego czasu czulam ze lezac na lewym uchu jak wstane jestem przy glucha. Do tego zaobserwowalam brak woskowiny na zewnatrz az dzis wstalam glucha jak pień. Tak mnie to wnerwia.. Wcisnelam do ucha preparat rozmiekczajacy, lezalam ba tym uchu i nic lepiej a nie wiem czy jutro jedyny lekarz w mieście przyjmie mnie prywatnie.

b2ujp2.png

• Asia2000 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2019, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Pisze do was znów z pytankiem. Małej rosną zęby.Noce to koszmar-nie muzę opisywać:). Jednego zęba już czuć, mocno chaczy ale drugiego nie widać. I teraz pytanko: jak długo wychodzi taki ząb co już go widać? Miałyście zawsze tak że dwa rosły razem?

A tak wogóle mam wspomiane przez was zapalenie ucha(wode za bębęnkiem), obecnie już jetem na antybiotyku. Pierwsza w rodzince byłam chora , wszyscy już zdrowi a ja męczę się tym razem z tym uchem. Macie racje że lekarze nie sprawdzają małemu dziecku uszu przy katarze.

Święta, święta i po świetach. Ja poleciałam po bandzie i zorganizowałam je u siebie, Wigilia i pierwszy dzień. Nie zjadłam za dużo no ale może i dobrze bo byłam akurat po diecie(dieta aloesowa-polecam, stosowałam ją już drugi raz i mnie nie zawiodła).

Pozdrawiam Was serdecznie!

age.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ząbki rosna indywidualnie. Mimo ze pokaże sie jeden na drugiego mozna czekac a czekać.. A moga byc sytuacje ze 2 naraz rosna w podobnym tempie. W rodzinie mielismy przypadek ze ząbek pierwszy pojawił sie w 10mcu i od wyrzniecia "rosly" bardzo dlugo do pelnej wielkosci. Moze to byc tydzien, dwa a nawet miesiac czy dwa :)

Zapalenia ucha wspolczuje.
    Ja zapisalam sie w luxmedzie na wizyte ponaplanowa na czwartek bo normalne terminy dopiero na 10.01 jesli nie uda mi sie jutro u siebie dostac. Ale tak zle sie czuje, chodzę zla i wszystko mnie wkurw.... Przez to zatkane ucho.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2019, 11:26

Asia2000 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

‹‹ 4103 4104 4105 4106 4107 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ