X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2019, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi miałam kiedyś zatkane ucho i zrobiłam coś co kiedyś zastosowała na sobie moja mama: wzięłam strzykawke (bez igły oczywiście), napelnialam ja gorącą ale nie parzaca woda i wstrzykiwalam w to zatkane ucho trzymając głowę tak by woda od razu wyplywala. Kilka takich wstrzykniec spowodowało rozbicie/rozpuszczenie wosku, doslownie wyleciały jego kawałki i od razu słyszałam normalnie! Taki domowy sposób dla odwaznych😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2019, 22:27

Daffi, Misiabella lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2019, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi moja siostra ma bardzo często zatkane, do lekarza nie wiem czemu nigdy nie idzie i robi podobnie jak Sansi, tylko nie czysta woda a mydlinami z szarego mydła. Jej pomaga

Daffi lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Daffi miałam kiedyś zatkane ucho i zrobiłam coś co kiedyś zastosowała na sobie moja mama: wzięłam strzykawke (bez igły oczywiście), napelnialam ja gorącą ale nie parzaca woda i wstrzykiwalam w to zatkane ucho trzymając głowę tak by woda od razu wyplywala. Kilka takich wstrzykniec spowodowało rozbicie/rozpuszczenie wosku, doslownie wyleciały jego kawałki i od razu słyszałam normalnie! Taki domowy sposób dla odwaznych😉
    Widzisz boje sie :( probowalam delikatnie ale za miekka jestem. M mnie przestraszył ze jego kolegi zona ktora pracuje w szpitalu na oddziale wewnętrznym tez mu robila i przerwala mu blone bebenkowa a to mi wystarcza by sie zesrac ale tak jak mówisz mi jest potrzebne plukanie..

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2019, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi - teść robi tak gruszką taka do odciągania kataru. Napełnia ciepła wodą i wstrzykuje/strzela.

Od dwóch dni nie byliśmy na dworze. Ja nie wiem kiedy te dni uciekają. Dzisiaj jestem już ubrana i prawie gotowa do wyjścia, Igs wstanie to zje kaszkę i wychodzimy.
    Dostał kasę na święta i chcemy mu coś kupić. Myślimy o rockit'cie. Macie go? Lubią go Wasze dzieci?

https://www.fisher-price.com/pl_PL/products/Fisher-Price-Interaktywny-przyjaciel-Rockit

Daffi lubi tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2019, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula juz myslalam zeby aspirstor Filipa do nosa podlaczyc haha :D no nic czekam na cud ze mnie przyjmie doktorek.

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2019, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dupa. Laryngolog na urlopie. Przyjmuje od 2.01 a na 2.01 to ja mam e luxmedzie za free wizyte a nie za 150 zl. Ehh będę musiała wytrzymać jakoś. Wazne ze ucho nie boli.

b2ujp2.png

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2019, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Daffi - teść robi tak gruszką taka do odciągania kataru. Napełnia ciepła wodą i wstrzykuje/strzela.

Od dwóch dni nie byliśmy na dworze. Ja nie wiem kiedy te dni uciekają. Dzisiaj jestem już ubrana i prawie gotowa do wyjścia, Igs wstanie to zje kaszkę i wychodzimy.
    Dostał kasę na święta i chcemy mu coś kupić. Myślimy o rockit'cie. Macie go? Lubią go Wasze dzieci?

https://www.fisher-price.com/pl_PL/products/Fisher-Price-Interaktywny-przyjaciel-Rockit

Ja na razie nie kupuję żadnych zabawek część które dostał schowałam bo się za niedługo zabijemy

Paula 90 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2019, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Paula juz myslalam zeby aspirstor Filipa do nosa podlaczyc haha :D no nic czekam na cud ze mnie przyjmie doktorek.
    To akurat chyba najgorszy z możliwych pomysłów. Zrobi się ciśnienie i pęknie bębenek.
    Ciepła woda z gruszki czy strzykawki jest mniej drastyczna

• Daffi Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2019, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No troszkę dziś jeszcze po plucze ucho ciepłą wodą.

b2ujp2.png

• Misiabella Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2019, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi, kiedys bylam z Michalkiem u laryngologa by mu wyciagnal ta woskowine, a ze sie bal takiego miniodkurzacza, to mu babka wlasnie ciepla woda w strzykawce przeplukala. Nie mowila ze to grozi przerwaniem blony. A wstrzyknela mu tak konkretnie.

Daffi lubi tę wiadomość

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2019, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Daffi, kiedys bylam z Michalkiem u laryngologa by mu wyciagnal ta woskowine, a ze sie bal takiego miniodkurzacza, to mu babka wlasnie ciepla woda w strzykawce przeplukala. Nie mowila ze to grozi przerwaniem blony. A wstrzyknela mu tak konkretnie.
    Kiedys mialam robione przez laryngologa to pamiętam ze to byla naprawde wielka strzykawa.. Wcisnela mi cala i widzialam jak w nerce plywaly kawalki woskowiny. 2 takie strzykawy i słuch odzyskalam i wiem ze mi to zrobia.. Chce sie ratowac doraznie do wizyty w czwartek bo serio w mozgu mi sie az przwstawia. Slysze takie dziwne szumy, piszczenia i siebie jakby zamknięta w sloiku. Slysze wszystko wewnątrz mnie glosno nawet swoj glos ale otoczenie bardzo słabo.

b2ujp2.png

• Misiabella Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2019, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, jestesmy teraz w ciezkim momencie. Maly nie chce wlasnie raczkowac, a jak raczkuje to zle ma przeniesiony ciezar ciala, tak jakby dupke za nisko trzyma. A chce wstawac przy barierkach jakichkolwiek i za chwile leci i trzeba go pilnowac non stop. Nawet w zagrodzie nie jest bezpieczny, dopoki nie nabedzie wiekszych umiejetnosci. Kolezanka mi poradzila bym kupila uzywany kojec z siatki taki co dziecko sie tez o jego konstrukcje nie obije. Miala berber horn, juz znalazlam taki na olx. Dzisiaj malemu kaszy nie zrobilam bo nie mialam jak. Niestety leci do tylu, dobrze ze wyladowal potylica na poduszce, ale mogl obok. Z Michalkiem tez kiedys mialam problem ale nie az taki bo on raczkowal super a wstawac zaczal dopiero w okolicy 10 miesiaca, kiedy mial juz ruchy bardziej skoordynowane i stal dosc pewnie przy lozku np, czy stoliku. A Jeremi sie wygina na wszystkie strony i jeszcze sie smieje zanim łupnie o podloge a wtedy w ryk. Juz nawet mleka nie moge w spokoju odciagac tylko za fraki go musze trzymac bo stoi w lozeczku. A lozeczko zwykle dopiero mu kupuje.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2019, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia to maluch jakis kaskader jest :)
    moj to taki ostrozny ze jak sie przewroci na brzuszek to juz z powrotem nie ryzykuje przewrotu zeby sie czasem glowka nie walnac :)

dalam rano sliwki...takze kup zamiast 1 bylo 4 :)
    ale kazda na sile i z placzem wyciskana....ta ostatnia juz byla luzniejsza ...nie dalo sie jej wykulac z pieluchy ...wiec moze idzie w dobrym kierunku

Fasolka77, Misiabella lubią tę wiadomość

• stresant Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2019, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzis jest 14 dzien jak boli mnie gardlo :( boli tylko jak przelykam ...po lewej stronie to boli az do ucha......poczekam jeszcze z tydzien i ide do lekarza ...napewno tam jakis streptokok siedzi i dostane antybiotyki :(

a nie chce brac teraz antybiotyku, bo w lutym ide rwac osemke i dentystka mowila ze da mi na 100% antybiotyk (zawsze mam suchy zebodol)

ehh zawsze cos....przynajmniej maly dzis ladnie spi przez dzien 3 razy po 1 godzine :) zyc nie umierac :) za to w nocy sobie odbija bo co godzine pobudka...na szczescie tylko cycnie i spi dalej ...w sumie to spi 12 godzin od 19:30 do 7:30 ale w miedzy czasie 10 razy pije...i wazy tez tych 11 kilo przy wzroscie nie calych 70cm :)

Misiabella lubi tę wiadomość

• Lolka30 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2019, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nas rozłożyło. Najpierw Filip a teraz łapie mnie i męża 😣. Paula byliśmy dzsi u lekarza, sprawdzał Filipowi otoskopem uszy, nos i gardło. Na razie bez antybiotyku ale do obserwacji 😷

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2019, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej Lolka zdrowka dla was.!!

Lolka30 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

• Sansivieria Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2019, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któryś z Maluchów przechodził może jelitowke?? Kasia mi dziś pierwszy raz w życiu zwymiotowala wieczorem kaszke takim mocnym strumieniem. Później się normalnie bawiła kapala i jadła z piersi, spokojnie zasnęła, ale teraz co godzinę się budzi i chyba boli Ją brzuszek, wierzga nogami, jeczy przez sen. Biegunki nie ma, gorączki nie ma...przez swieta sie tych ludzi tyle przewinelo...strasznie się boję bo jeszcze nie chorowała a przed nami noc i jestem sama w domu...

age.png
    age.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2019, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansi Nina miała już 3 razy. 2 razy sama biegunka a ostatnio najpierw wymioty x6 a na następny dzień biegunka. Ale oprócz tych kilku godzi z wymiotami zachowywała się normalnie, gdyby nie biegunka i to że my też byliśmy chorzy to bym się nie zorientowała. Nigdy nie miała goraczki więc nie jest to chyba konieczne.

Dużo zdrówka dla wszystkich!

f1d9680377.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha dzięki, u nas na szczęście fałszywy alarm, bo noc była normalna (4 pobudki na cyca, ale bez placzu) i teraz od rana je z apetytem i się bawi.
    Coś jednak jest na rzeczy bo budziła się do samej tylko północy co godzinę niespokojna i marudna, dałam pedicetamol i dopiero pospala dłużej. Czyżby szły kolejne zęby??? Myślałam że będzie dłuższa przerwa...

malutka_mycha lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam dzis z tym moim bolacym gardlem ...CRP jest ok... w gardle 1 afta...wziela wymaz w piatek wyniki...twierdzi ze bolec moze z powodu tarczycy ???
    Zadnych lekow nie dala :( a w nocy bolalo tak ze od 1 do 2 nie spalam ...za to maly chrapal slodziutko ;)

‹‹ 4105 4106 4107 4108 4109 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ