X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2019, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, któraś z Was używa syrop gastrotuss?
    Mam cały, nie otwarty. Mogę wysłać za koszty wysyłki. Leżał i czekał na refluks ale się nie doczekał (na szczęście). Termin ważności ma do stycznia 2021

• stresant Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2019, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak juz sie tak pytamy co i jak rosnie...to zapytam jak to u maluchow karmionych piersia z kupkami....Franus do niedawna mial "jajecznice"ale teraz jak zaczal wiecej jesc doroslego jedzenia to wychodza twarde bobki...meczy sie przy tym i dzis nawet zauwazylam krew na kupce i pupie :(
    Nie wiem co go moze tak zatwardzac moze malo herbatki daje przepijac....dziennie jeden sloiczek owocow zje i pol sloika obiadku do tego chrupki bulke lub chlebek...no i piers co 3 godziny a w nocy co godzine

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2019, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant - u nas kupy jak tłuczone ziemniaki mniej więcej. Ale na początku rozszerzania były twarde - głównie dlatego że mało pił.
    Teraz wypija około 200-300ml wody i jest dobrze

stresant lubi tę wiadomość

• Sansivieria Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2019, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas się tak zdarzyło że ząbki rosły parami, dolne jedynki razem, górne jedynki razem a tylko górne dwójki najpierw jedna później druga. Myślę że nam to znacznie skrócilo czas ząbkowania jak dotąd. Kilka razy na nic podałam pedicetamol a w dzień nawet było znośnie. Teraz może chwila oddechu i dolne dwójki powinny wyjść.
    Ogólnie jednak święta i liczne odwiedziny rozstroily Kasię i noce mamy bardzo niespokojne..pobudki więcej niż zwykle, zabawa, płacz, marudzenie i co najgorsze nie chce iść na ręce do taty tylko do mnie ciągle.

age.png
    age.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2019, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula czyli tak jak myslalam ze to moze byc ..za malo nawodniony....u nas kupa taka ze wykulam ja z pieluchy do wc...i nawet pielucha nie jest za bardzo brudna....

Paula 90 lubi tę wiadomość

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2019, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie herbatki podajecie maluchom?
    Wiki pije 30ml wody, a tak to sok rozcienczony wodą.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2019, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia - Ignacy piję tylko wodę. Próbowałam podawać herbatkę warzywno-owocowa ale nie chciał więc zostajemy przy wodzie. My tez głównie wodę pijemy (plus kawa 🙃).
    Mnie dodatkowo zniechęca robienie tych herbat i czekanie aż przestygnie.

Podawaliśmy tą (nam też nie smakuje):
    https://www.aptekagemini.pl/ulica-sezamkowa-herbatka-owoc-bio-20-sasz.html

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2019, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Tunia - Ignacy piję tylko wodę. Próbowałam podawać herbatkę warzywno-owocowa ale nie chciał więc zostajemy przy wodzie. My tez głównie wodę pijemy (plus kawa 🙃).
    Mnie dodatkowo zniechęca robienie tych herbat i czekanie aż przestygnie.

Podawaliśmy tą (nam też nie smakuje):
    https://www.aptekagemini.pl/ulica-sezamkowa-herbatka-owoc-bio-20-sasz.html
    My też pijemy wodę, ale Wiki nie chce pić wody. Podaję sok, bo inaczej są problemy z kupą.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2019, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Jak juz sie tak pytamy co i jak rosnie...to zapytam jak to u maluchow karmionych piersia z kupkami....Franus do niedawna mial "jajecznice"ale teraz jak zaczal wiecej jesc doroslego jedzenia to wychodza twarde bobki...meczy sie przy tym i dzis nawet zauwazylam krew na kupce i pupie :(
    Nie wiem co go moze tak zatwardzac moze malo herbatki daje przepijac....dziennie jeden sloiczek owocow zje i pol sloika obiadku do tego chrupki bulke lub chlebek...no i piers co 3 godziny a w nocy co godzine

Bunio nie ma problemów z kupka..ja daję sama wodę, żadnych herbatek i soczków. Może spróbuj mu dawać śliwki to wtedy powinno zatwardzenie puścić

stresant lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2019, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    U nas się tak zdarzyło że ząbki rosły parami, dolne jedynki razem, górne jedynki razem a tylko górne dwójki najpierw jedna później druga. Myślę że nam to znacznie skrócilo czas ząbkowania jak dotąd. Kilka razy na nic podałam pedicetamol a w dzień nawet było znośnie. Teraz może chwila oddechu i dolne dwójki powinny wyjść.
    Ogólnie jednak święta i liczne odwiedziny rozstroily Kasię i noce mamy bardzo niespokojne..pobudki więcej niż zwykle, zabawa, płacz, marudzenie i co najgorsze nie chce iść na ręce do taty tylko do mnie ciągle.

U nas nadal ząbków brak...jest ktoś jeszcze bezzębny poza Espoir ?
    U nas święta intensywne ale na szczęście Bunio jakoś nie dał odczuć tego przebodzcowania...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2019, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka u nas dalej echo.

Tunia a jaki sok dajesz? Nina nic nie pije a i tak ma luźne kupy. Słaby żołądek ma chyba po mnie, cały czas coś łapie.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2019, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Fasolka u nas dalej echo.

Tunia a jaki sok dajesz? Nina nic nie pije a i tak ma luźne kupy. Słaby żołądek ma chyba po mnie, cały czas coś łapie.
    Zwykły jabłko marchew.

malutka_mycha lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2019, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Zwykły jabłko marchew.

marchew powoduje zaparcia

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2019, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez dzis zaczelo sie to zgrzytanie.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2019, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    marchew powoduje zaparcia
    Gotowana.
    Po soku u nas kupy są.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2019, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Filip pije tylko wodę. A ząbki wychodzą stadami 😆.
    Noi niestety dopadł nas pierwszy katar. Masakra. Cudujemy ze wszystkim co się da ale cieknie jak z kranu 😣.

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • stresant Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2019, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w lecie pije tylko wode ale w zimie herbate...bo glupio mi pic zimna wode ..nie smakuje mi...Franio pije rozne owocowe bio herbatki u nas wybor ogromny....i zawsze pije letnia...ja tez nie lubie zimnej herbaty wiec tak troche pod siebie mu podaje ;)
    Sliwka juz kupiona rano podamy i zobaczymy

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2019, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak sie ratowac z tym uchem..jest cos co mogę zrobić? Mam pewnosc ze to woskowina.. Ja oszaleje zaraz z tego glupiego uczucia.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Tysia89 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2019, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Jak sie ratowac z tym uchem..jest cos co mogę zrobić? Mam pewnosc ze to woskowina.. Ja oszaleje zaraz z tego glupiego uczucia.
    Masz w pzu opieke lekarzy ? Ja z woskowiną (wtedy nie widziałam że to woskowina) poszłam do laryngologa. Ratowałam się jakimiś spreyami typu akustone, ale to już trzeba było wyciągnąć. Tak się skończył rok spania w korkach.

dqprclb1iinrgw6r.png
    l22nqps6arxfvviy.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia89 wrote:
    Masz w pzu opieke lekarzy ? Ja z woskowiną (wtedy nie widziałam że to woskowina) poszłam do laryngologa. Ratowałam się jakimiś spreyami typu akustone, ale to już trzeba było wyciągnąć. Tak się skończył rok spania w korkach.
    Nie wiem co obejmuje moj pakiet w pzu. Sęk w tym ze to ten okres swiateczny i w moim wygwizdajewie prywatnie jest 1 laryngolog ktory niby jutro nie przyjmuje bo byliśmy dzis sprawdzic ale bede dzwonić. Nie wyobrazam sobie czekac tak do czwartku :( ja mam w domu vaxol do ucha do rozpuszczania ale nie dziala... Probowalam nagrzewac okolice ucha, brac prysznic cieply by para pozwolila sie troche rozpuscic temu dziadostwu i wydostalam kilka takich drobinek wosku ale to wciaz malo.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
‹‹ 4104 4105 4106 4107 4108 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ