X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2019, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, któraś z Was używa syrop gastrotuss?
    Mam cały, nie otwarty. Mogę wysłać za koszty wysyłki. Leżał i czekał na refluks ale się nie doczekał (na szczęście). Termin ważności ma do stycznia 2021

• stresant Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2019, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak juz sie tak pytamy co i jak rosnie...to zapytam jak to u maluchow karmionych piersia z kupkami....Franus do niedawna mial "jajecznice"ale teraz jak zaczal wiecej jesc doroslego jedzenia to wychodza twarde bobki...meczy sie przy tym i dzis nawet zauwazylam krew na kupce i pupie :(
    Nie wiem co go moze tak zatwardzac moze malo herbatki daje przepijac....dziennie jeden sloiczek owocow zje i pol sloika obiadku do tego chrupki bulke lub chlebek...no i piers co 3 godziny a w nocy co godzine

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2019, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant - u nas kupy jak tłuczone ziemniaki mniej więcej. Ale na początku rozszerzania były twarde - głównie dlatego że mało pił.
    Teraz wypija około 200-300ml wody i jest dobrze

stresant lubi tę wiadomość

• Sansivieria Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2019, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas się tak zdarzyło że ząbki rosły parami, dolne jedynki razem, górne jedynki razem a tylko górne dwójki najpierw jedna później druga. Myślę że nam to znacznie skrócilo czas ząbkowania jak dotąd. Kilka razy na nic podałam pedicetamol a w dzień nawet było znośnie. Teraz może chwila oddechu i dolne dwójki powinny wyjść.
    Ogólnie jednak święta i liczne odwiedziny rozstroily Kasię i noce mamy bardzo niespokojne..pobudki więcej niż zwykle, zabawa, płacz, marudzenie i co najgorsze nie chce iść na ręce do taty tylko do mnie ciągle.

age.png
    age.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2019, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula czyli tak jak myslalam ze to moze byc ..za malo nawodniony....u nas kupa taka ze wykulam ja z pieluchy do wc...i nawet pielucha nie jest za bardzo brudna....

Paula 90 lubi tę wiadomość

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2019, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie herbatki podajecie maluchom?
    Wiki pije 30ml wody, a tak to sok rozcienczony wodą.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2019, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia - Ignacy piję tylko wodę. Próbowałam podawać herbatkę warzywno-owocowa ale nie chciał więc zostajemy przy wodzie. My tez głównie wodę pijemy (plus kawa 🙃).
    Mnie dodatkowo zniechęca robienie tych herbat i czekanie aż przestygnie.

Podawaliśmy tą (nam też nie smakuje):
    https://www.aptekagemini.pl/ulica-sezamkowa-herbatka-owoc-bio-20-sasz.html

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2019, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Tunia - Ignacy piję tylko wodę. Próbowałam podawać herbatkę warzywno-owocowa ale nie chciał więc zostajemy przy wodzie. My tez głównie wodę pijemy (plus kawa 🙃).
    Mnie dodatkowo zniechęca robienie tych herbat i czekanie aż przestygnie.

Podawaliśmy tą (nam też nie smakuje):
    https://www.aptekagemini.pl/ulica-sezamkowa-herbatka-owoc-bio-20-sasz.html
    My też pijemy wodę, ale Wiki nie chce pić wody. Podaję sok, bo inaczej są problemy z kupą.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2019, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Jak juz sie tak pytamy co i jak rosnie...to zapytam jak to u maluchow karmionych piersia z kupkami....Franus do niedawna mial "jajecznice"ale teraz jak zaczal wiecej jesc doroslego jedzenia to wychodza twarde bobki...meczy sie przy tym i dzis nawet zauwazylam krew na kupce i pupie :(
    Nie wiem co go moze tak zatwardzac moze malo herbatki daje przepijac....dziennie jeden sloiczek owocow zje i pol sloika obiadku do tego chrupki bulke lub chlebek...no i piers co 3 godziny a w nocy co godzine

Bunio nie ma problemów z kupka..ja daję sama wodę, żadnych herbatek i soczków. Może spróbuj mu dawać śliwki to wtedy powinno zatwardzenie puścić

stresant lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2019, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    U nas się tak zdarzyło że ząbki rosły parami, dolne jedynki razem, górne jedynki razem a tylko górne dwójki najpierw jedna później druga. Myślę że nam to znacznie skrócilo czas ząbkowania jak dotąd. Kilka razy na nic podałam pedicetamol a w dzień nawet było znośnie. Teraz może chwila oddechu i dolne dwójki powinny wyjść.
    Ogólnie jednak święta i liczne odwiedziny rozstroily Kasię i noce mamy bardzo niespokojne..pobudki więcej niż zwykle, zabawa, płacz, marudzenie i co najgorsze nie chce iść na ręce do taty tylko do mnie ciągle.

U nas nadal ząbków brak...jest ktoś jeszcze bezzębny poza Espoir ?
    U nas święta intensywne ale na szczęście Bunio jakoś nie dał odczuć tego przebodzcowania...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2019, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka u nas dalej echo.

Tunia a jaki sok dajesz? Nina nic nie pije a i tak ma luźne kupy. Słaby żołądek ma chyba po mnie, cały czas coś łapie.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2019, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Fasolka u nas dalej echo.

Tunia a jaki sok dajesz? Nina nic nie pije a i tak ma luźne kupy. Słaby żołądek ma chyba po mnie, cały czas coś łapie.
    Zwykły jabłko marchew.

malutka_mycha lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2019, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Zwykły jabłko marchew.

marchew powoduje zaparcia

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2019, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez dzis zaczelo sie to zgrzytanie.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2019, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    marchew powoduje zaparcia
    Gotowana.
    Po soku u nas kupy są.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2019, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Filip pije tylko wodę. A ząbki wychodzą stadami 😆.
    Noi niestety dopadł nas pierwszy katar. Masakra. Cudujemy ze wszystkim co się da ale cieknie jak z kranu 😣.

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • stresant Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2019, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w lecie pije tylko wode ale w zimie herbate...bo glupio mi pic zimna wode ..nie smakuje mi...Franio pije rozne owocowe bio herbatki u nas wybor ogromny....i zawsze pije letnia...ja tez nie lubie zimnej herbaty wiec tak troche pod siebie mu podaje ;)
    Sliwka juz kupiona rano podamy i zobaczymy

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2019, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak sie ratowac z tym uchem..jest cos co mogę zrobić? Mam pewnosc ze to woskowina.. Ja oszaleje zaraz z tego glupiego uczucia.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Tysia89 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2019, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Jak sie ratowac z tym uchem..jest cos co mogę zrobić? Mam pewnosc ze to woskowina.. Ja oszaleje zaraz z tego glupiego uczucia.
    Masz w pzu opieke lekarzy ? Ja z woskowiną (wtedy nie widziałam że to woskowina) poszłam do laryngologa. Ratowałam się jakimiś spreyami typu akustone, ale to już trzeba było wyciągnąć. Tak się skończył rok spania w korkach.

dqprclb1iinrgw6r.png
    l22nqps6arxfvviy.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia89 wrote:
    Masz w pzu opieke lekarzy ? Ja z woskowiną (wtedy nie widziałam że to woskowina) poszłam do laryngologa. Ratowałam się jakimiś spreyami typu akustone, ale to już trzeba było wyciągnąć. Tak się skończył rok spania w korkach.
    Nie wiem co obejmuje moj pakiet w pzu. Sęk w tym ze to ten okres swiateczny i w moim wygwizdajewie prywatnie jest 1 laryngolog ktory niby jutro nie przyjmuje bo byliśmy dzis sprawdzic ale bede dzwonić. Nie wyobrazam sobie czekac tak do czwartku :( ja mam w domu vaxol do ucha do rozpuszczania ale nie dziala... Probowalam nagrzewac okolice ucha, brac prysznic cieply by para pozwolila sie troche rozpuscic temu dziadostwu i wydostalam kilka takich drobinek wosku ale to wciaz malo.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
‹‹ 4104 4105 4106 4107 4108 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: