X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2020, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Absolutnie nie próbuj mu ograniczać jeszcze nic ;-) Tak pisze na wszelki wypadek. Ale dobrze byłoby gdyby jego wzrost szedł harmonijnie z wagą. Jeśli tak to jest ok.
    U nas i waga i wzrost na 17 centylu i tak jest od 9 miesięcy.

• Daffi Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_90 wrote:
    Daffi - wow. U nas mleko jest maks 2 razy w ciągu dnia i raz albo dwa razy w nocy. Posiłki zapija wodą. A ile Filip ma wzrostu?
    Nawet nie wiem.. ostatni raz w styczniu mierzyli go to miał 79cm ale zgubilam gdzies miarę i nie mam jak go sama zmierzyć.

Jesli urósł ten 1cm w 2 miesiace to siatka wygladalaby tak

881188d60a05.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2020, 12:06

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli harmonijnie. Widocznie teraz rośnie i stąd to zapotrzebowanie. Na razie bym się nie martwila

Daffi lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2020, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi - jest super. Nie martw się, jak tyle je to tyle potrzebuje. Jakby przeskoczył centyl albo wypadł z siatki to można pogadać z lekarzem. Ale widocznie jest z niego duży chłopak i tyle potrzebuje zjeść.
    Poza tym dzieci mają te swoje skoki i w nich często potrafią zjeść jeszcze więcej.

U nas takie akcje z jedzeniem tonami przeplatają się z jedzeniem jak wróbel i zwykłą średnia. Ignas powinien ważyć już koło 10kg żeby potroić wagę urodzeniową. Ale to waga piórkowa i idzie cały czas idealnie po 17 centylu więc też się nie martwię (a w każdym razie staram się nie martwić ;-) ).
    Mój mąż całe życie szczupły, wysportowany i z mięśniami na wierzchu był. Jak zamieszkaliśmy razem to przytył 😄 Widocznie Ignas ma przemianę materii po nim - jego mama mówiła że jadł zawsze jak opętany i wiecznie szczypiorek.
    A ja całe życie na redukcji a i tak moja gruba dupa żyje swoim życiem 🙈

Co też nie znaczy że Filip będzie wysoki i papuśny. Może w pewnym momencie stanąć i już. Obserwuj. Najważniejsze jest żeby nie było skoków między centylami.

• Daffi Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Te ilosci mnie sama powaliły i wolalam poradzic sie chociaż tutaj.. ja sama nie bylabym w stanie wypic na raz 0.5l mleka... Jak wypije szklanke to czuje sie juz taka pelna.. i jak popatrzylam na takiego malego czlowieka to wydawalo mi się to za duzo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2020, 14:13

b2ujp2.png

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi, cebulę podaję od początku, czosnek też. Niedawno kawałek surowej cebuli spadł mi na podłogę podczas krojenia. Kazik się na to rzucil i wciągnął ze smakiem.
    Chce_byc_mama trzymam kciuki, zebyscie mieli możliwość rodzinnego porodu. Nie ma opcji na jakiekolwiek USG teraz? W UK i tak są rzadko, prawda? Na pewno wszystko jest ok 💜
    Lolka a co to za specjalna maska? Taka z przyłbicą? Może się dorzucę do tego? Nie mam za wiele kasy, do tego mężowi obcinają etat, no ale bym chciała jakoś pomóc, jeśli mogę. Daj znać 🧡

Fasolka77, Daffi lubią tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Dzięki dziewczyny. Te ilosci mnie sama powaliły i wolalam poradzic sie chociaż tutaj.. ja sama nie bylabym w stanie wypic na raz 0.5l mleka... Jak wypije szklanke to czuje sie juz taka pelna.. i jak popatrzylam na takiego malego czlowieka to wydawalo mi się to za duzo.
    No, to duża porcja na raz. Kazik w okresie skoku zjadał max 330 ml. Teraz je 4 lub 5 razy mleko, zależy jak z innymi posiłkami munpojdzie i robimy mu znów ze 180 ml wody, często nie dojadą i tego.

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona kochana jesteś ale nie ma takiej potrzeby ❤️. Tak zastanawialiśmy się nad taka calotwarzowa ale okazało się że w przypadku Bartka to nie ma sensu bo nosi okulary których nie może ani zdjąć ani zastąpić soczewkami więc maska calotwarzowa i tak nie dolegała by w pełni. W związku z tym zamówił półmaskę a one są dużo tańsze, do tego będzie miał po prostu przylbice. Z resztą z jego kolega z pracy którego żona jest epidemiologiem i wirusologiem kupił taka samą, na ten moment przed wirusami nic lepiej chronić nie będzie dróg oddechowych. One mają jakieś podwójne filtry, jeden starcza na pół roku a drugi wymienia się co 24h. Jakaś szwedzka firma.

Kiwona, Misiabella, Misiabella lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Daffi, cebulę podaję od początku, czosnek też. Niedawno kawałek surowej cebuli spadł mi na podłogę podczas krojenia. Kazik się na to rzucil i wciągnął ze smakiem.
    Chce_byc_mama trzymam kciuki, zebyscie mieli możliwość rodzinnego porodu. Nie ma opcji na jakiekolwiek USG teraz? W UK i tak są rzadko, prawda? Na pewno wszystko jest ok 💜
    Lolka a co to za specjalna maska? Taka z przyłbicą? Może się dorzucę do tego? Nie mam za wiele kasy, do tego mężowi obcinają etat, no ale bym chciała jakoś pomóc, jeśli mogę. Daj znać 🧡
    Kiwona super pomysł. Ja też chętnie się dołożę. Można by kupić super wypasioną maskę z zapasem filtrów.

Lolka30, Kiwona lubią tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:

Kiwona zajebisty pomysł! Ja też mogę się dorzucić! 😍

Lolka30, Kiwona, Misiabella lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png

Wysłany: 30 marca 2020, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też :D

Lolka30, Kiwona, Misiabella lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Upiekłam dzisiaj swój pierwszy chleb na zakwasie.
    I jest jadalny😀

Kiwona, Paula_90, Fasolka77 lubią tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bardzo Wam dziękuję, ale naprawdę nie ma potrzeby. Maska nie była bardzo droga a zapas filtrów sami chcieliśmy zrobic ale wszędzie są braki 🙈. W pracy mają zapas filtrów na 3 miesiące, udało nam się kupić jeszcze prywatny zapas ma miesiąc także na razie starczy. Będę potem polować bo mają się pojawić. Ale to też nie jest duży koszt, pieniądze nie są w tej chwili problemem. Dopóki ma środki ochrony i wraca po dyżurze do domu spokojnie to w obecnej sytuacji jest dobrze. A jak mi go zabiorą i i odizolują od nas to będę potrzebować od Was wsparcia, ale psychicznego ❤️.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 31 marca 2020, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka, tak czy inaczej, jeśli czegokolwiek potrzebujecie, wal jak w dym! 💜

Lolka30, Misiabella lubią tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2020, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka - w razie czego ja też chętnie się dołożę ❤️

U nas pobudka o 2 i zabawa do 5. Dobijcie mnie !!!

Lolka30 lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2020, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Dziewczyny bardzo Wam dziękuję, ale naprawdę nie ma potrzeby. Maska nie była bardzo droga a zapas filtrów sami chcieliśmy zrobic ale wszędzie są braki 🙈. W pracy mają zapas filtrów na 3 miesiące, udało nam się kupić jeszcze prywatny zapas ma miesiąc także na razie starczy. Będę potem polować bo mają się pojawić. Ale to też nie jest duży koszt, pieniądze nie są w tej chwili problemem. Dopóki ma środki ochrony i wraca po dyżurze do domu spokojnie to w obecnej sytuacji jest dobrze. A jak mi go zabiorą i i odizolują od nas to będę potrzebować od Was wsparcia, ale psychicznego ❤️.

Możesz na nas liczyć! ♥️

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 31 marca 2020, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_90 wrote:
    Lolka - w razie czego ja też chętnie się dołożę ❤️

U nas pobudka o 2 i zabawa do 5. Dobijcie mnie !!!
    Paula to Ignas zamienił sie z Filipem. U nas było dokladnie tak samo wczoraj.
    Za to dzis noc cud miod. Przespana cala od 20.30 do 8. Szkoda ze tak nie może zostac.
    I mamy jakies uczulenie.. cos na policzku wywalilo ale nie wiem co...
    Nie jadl nowosci..

Lolka w razie czego my również służymy pomocą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2020, 12:09

b2ujp2.png

• Bubek Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2020, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny

jakos czasu nie bylo, na facebooku latwiej zadac pytanie :)

moja Mia jutro konczy rok!

Nie sadzilam ze tak szybko to zleci i ze bedziemy tak swietowac...ale grunt ze razem.

Moja mama zrobila jej tort i jedziemy jutro do ogrodu spotkac sie i zjesc kawalek, ale bez calowania, dotykania itd.

Poza tym pieknie rosnie, chodzi, duzo piszczy :D I ciagle pokazuje co i gdzie chce.
    Dalej je butle nie oddychajac nosem...bede musiala zapytac lekarke co z tym zrobic.

P.S.
    Przekladacie szczepienia? My mamy za 25dni....co robic?

Daffi lubi tę wiadomość

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️

Wysłany: 1 kwietnia 2020, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubek a mówi coś Mia? Są dzieci które jeszcze nic nie mówią?

Nina dużo piszczy, krzyczy ale nie widzę żeby mowa się rozwijała. Aparat ma od 3 miesięcy, nie wiem czy aż czy dopiero. Wiem że jedyne co narazie mi pozostaje to czekać ale chciałabym wiedzieć jak w tej kwestii Wasze dzieci się rozwijają.

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2020, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha - u nas to są pojedyncze słowa. Ostatnio coś się rozpędził i udawało mu się coś składać np "ej tata".
    Ale chyba zapomniał i wrócił do krzyków i sylab. I zaczal śpiewać "Nein, Nein, Nein". Nie wiem skąd mu się to wzięło, w domu nikt nie kiwi po niemiecku 😂

Za to większość słów rozumie, wykonuje proste polecenia. Na pytanie na przykład czy chce jogurt potrafi odpowiedzieć (kręci głową na nie, albo się uśmiecha i ekscytuje na tak, czasem używa słów nie i ta).

‹‹ 4173 4174 4175 4176 4177 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ