X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem kiedy Ty to Paula wszystko pieczesz i gotujesz?? Ja robię zupę na 2 dni a i tak z nieustannym towarzystwem Kasi przy nodze. No po prostu stoi obok mnie uczepiona do nogi i nie mam ruchu. A boję się w kuchni że Ją czymś poparzę, coś puszczę albo po prostu upadnie głową na płytki. Też jeszcze rozdrabniamy kawałki warzyw. Makaron gotuje wielkości ryżu więc może być, ryż i kasza z krupniku przechodzi.

age.png
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansi - daje Ignacemu garnki i on się bawi. Piekarnika dotknął rozgrzanego już i mu powiedziałam że nie wolno i od tego czasu go nie dotyka. Na razie działa 😉
    A teraz jest z nami jeszcze mąż - wziął urlop. W sumie miesiąc ma być z nami z przerwą na dwa dni w pracy (odbiera nadgodziny i trochę urlopu).
    We dwoje jest zdecydowanie łatwiej. Mimo że karmię i usypiam Ignasia tylko ja.
    Młody też się sam nie zajmuje więc non stop trzeba przy nim być. Włączając w to czas kiedy śpi bo śpi na rękach.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pizza smakowała. Zjadł 3 kawałki z pizzy prawie 30cm (podzielona na 8 ) 😱
    A teraz obgryza jeszcze końcówkę ❤️

Zrobiłam z mąki pszennej 720, ser gouda, pesto (z pomidorów z przyprawami, serem owczym, orzechami nerkowca, serem grana padano) i część ze schabem wędzonym a część z tuńczykiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2020, 21:02

Sansivieria lubi tę wiadomość

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bym nie miała kiedy pięć, obiad robie w biegu, jak śpi albo na chwileczkę się sobą zajmie. Kupiłam ten kitchen helper i trochę to pomaga. Jest wyżej więc więcej widzi a robi dokładnie to samo co na podłodze czyli napieprza drewniana łyżka.

Misiabella lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to naprawdę prawie nic czasu nie zajmuje. Wyrobienie ciasta na chleb/bułki to 5-10 minut - jak ktoś ma maszynkę to krócej. Potem sobie rośnie, przekłada się do foremki i piecze.
    Ja nie spędzam godzin w kuchni bo ich nie mam ;-)

• Bubek Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha

Mijcia po swojemu nadaje :)
    tworzy jakies slowa ale glownie dziamgolenie takie jak matka :D

malutka_mycha lubi tę wiadomość

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ten suwaczek!!!! :D

Sansivieria, Lili90 lubią tę wiadomość

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Bubek! Wszystkiego najlepszego z okazji roczku Mijci! Piękne pierwsze urodzinki! Zdrówka dla Was!!!

Bubek lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mlody dzis na obiad wcinał kopytka ze az mu sie uszy trzęsły az byłam w szoku bo placuszkami z bananow nadal gardzi.
    Kupilam dzis ozdoby urodzinowe.. zamowilam balony z helem.. mam nadzieje ze jakos uatrakcyjnie mu ten dzien.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jesli chodzi o zarełko ze sloikow, to zjada bez problemu z 7 miesiaca, ale juz z 11 slabiej. Za to sam zjada metoda blw pokrojone na mala kosteczke warzywa, makarony, ale juz je musze rwac na mniejsze czesci. Pokazuje mu jak sie odgryza i czasem mi pozwoli cos zblizyc mu do ust i on to odgryzie. Ogolnie srednio lubi jak go karmie, woli sam jesc i to mi sie podoba. Szkoda ze sam zupki nie zje. Bo tak niejako jadlby tylko drugie. Kasze pozwala sobie podac. Czasem jak zrobie sama zupke dla niego w parowarze aventa uparuje warzywa z jakims miesem lub zoltkiem i to zmiksuje na papke to jak zje ponad polowe dodaje te warzywa wieksze ktorych nie dojadl metoda blw i miesko drobno pokrojone i potrafi to zjesc, jak mu najpierw papka posmakuje.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2020, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale cisza... :(

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2020, 01:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tutaj nie mogłam sie dostać, bo mi strona sie zawiesza z bellybestfriends. Teraz mi sie udalo i nie spodziewalam sie ze nic nowego nie zastanę.

relg3e5e8ajpipsb.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2020, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikto ne je Doma?

Paula_90 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2020, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze a my nie wyrobimy sie z tablica dla mlodego :( chcialam miec poskladana juz ale trabka ktora kupilismy rozpadla sie po kilku nacisnieciach.. zamowilam metalowa w decathlon i dostawa dopiero na 19 kwietnia... a urodzinki ma za 2 dni(przyspieszone).. wiem ze Filipkowi to roznicy nie zrobi bo nie zdaje sobie z tego sprawy a zalezalo mi zeby to dopiąc do koncca. tyle pracy w nią włożylismy. brakuje cymbałków, młoda nie moze odszukac swojego czadowego spinera.. brak lancuszka do gwizdka i tablica magnetyczna do montazu a skonczyla sie tasma tessa;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2020, 22:25

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2020, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny życzę wam Spokojnych zdrowych i mimo wszystko Wesołych Świąt.
    My dziś dodatkowo mamy urodzinki Filipka ❤️❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2020, 08:31

Sansivieria, Paula_90 lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2020, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Dziewczyny życzę wam Spokojnych zdrowych i mimo wszystko Wesołych Świąt.
    My dziś dodatkowo mamy urodzinki Filipka ❤️❤️
    Jak tam po urodzinach?

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2020, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie, jak urodziny Filipka? My mamy jutro, ale robimy w weekend, bo nam nie przyjda niektore rzeczy dozrobienia tortu i prezent.

relg3e5e8ajpipsb.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2020, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urodziny super. Mały mega kochany i grzeczny. Jakby czul. Pozatym pogoda cudna na dworze sprzyjała dobremu samopoczuciu. Wytrwal bez drugiej drzemki i spal cala noc do 7 ❤️ wrozba roczkowa wywrozyla mu różaniec :D a byłam pewna ze weźmie kasę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2020, 15:22

Sansivieria, Bubek, Misiabella lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

• Bubek Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny

a my wczoraj swietowalismy 11 ur mojej starszej :)

czas leci nieublaganie.
    Co porabiacie, jak znosicie zamkniecie?
    my mozemy spacerowac, bylismy ostatnio w lesie, po gorkach troszke pochodzilismy.

Kupilismy Mijci plecak, tzn plecak jest dla nas, ona w nim siedzi :) Bardzo lubi z niego zwiedzac a i nam wygodniej. Chusta to jednak nie to samo, szczegolnie na szlak

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My siedzimy w domu i nie wychodzimy na razie. Maz wychodzi raz w tygodniu. Boje sie jak bedzie musial isc do biura. Robimy zadania z przedszkola, Tipson dokazuje, urzadzqmy balkon, jakos leci. Ale wolalabym teleportowac sie w czasie, jak juz bedzie po.

relg3e5e8ajpipsb.png
‹‹ 4175 4176 4177 4178 4179 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ