X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem kiedy Ty to Paula wszystko pieczesz i gotujesz?? Ja robię zupę na 2 dni a i tak z nieustannym towarzystwem Kasi przy nodze. No po prostu stoi obok mnie uczepiona do nogi i nie mam ruchu. A boję się w kuchni że Ją czymś poparzę, coś puszczę albo po prostu upadnie głową na płytki. Też jeszcze rozdrabniamy kawałki warzyw. Makaron gotuje wielkości ryżu więc może być, ryż i kasza z krupniku przechodzi.

age.png
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansi - daje Ignacemu garnki i on się bawi. Piekarnika dotknął rozgrzanego już i mu powiedziałam że nie wolno i od tego czasu go nie dotyka. Na razie działa 😉
    A teraz jest z nami jeszcze mąż - wziął urlop. W sumie miesiąc ma być z nami z przerwą na dwa dni w pracy (odbiera nadgodziny i trochę urlopu).
    We dwoje jest zdecydowanie łatwiej. Mimo że karmię i usypiam Ignasia tylko ja.
    Młody też się sam nie zajmuje więc non stop trzeba przy nim być. Włączając w to czas kiedy śpi bo śpi na rękach.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pizza smakowała. Zjadł 3 kawałki z pizzy prawie 30cm (podzielona na 8 ) 😱
    A teraz obgryza jeszcze końcówkę ❤️

Zrobiłam z mąki pszennej 720, ser gouda, pesto (z pomidorów z przyprawami, serem owczym, orzechami nerkowca, serem grana padano) i część ze schabem wędzonym a część z tuńczykiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2020, 21:02

Sansivieria lubi tę wiadomość

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bym nie miała kiedy pięć, obiad robie w biegu, jak śpi albo na chwileczkę się sobą zajmie. Kupiłam ten kitchen helper i trochę to pomaga. Jest wyżej więc więcej widzi a robi dokładnie to samo co na podłodze czyli napieprza drewniana łyżka.

Misiabella lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to naprawdę prawie nic czasu nie zajmuje. Wyrobienie ciasta na chleb/bułki to 5-10 minut - jak ktoś ma maszynkę to krócej. Potem sobie rośnie, przekłada się do foremki i piecze.
    Ja nie spędzam godzin w kuchni bo ich nie mam ;-)

• Bubek Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha

Mijcia po swojemu nadaje :)
    tworzy jakies slowa ale glownie dziamgolenie takie jak matka :D

malutka_mycha lubi tę wiadomość

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ten suwaczek!!!! :D

Sansivieria, Lili90 lubią tę wiadomość

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Bubek! Wszystkiego najlepszego z okazji roczku Mijci! Piękne pierwsze urodzinki! Zdrówka dla Was!!!

Bubek lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mlody dzis na obiad wcinał kopytka ze az mu sie uszy trzęsły az byłam w szoku bo placuszkami z bananow nadal gardzi.
    Kupilam dzis ozdoby urodzinowe.. zamowilam balony z helem.. mam nadzieje ze jakos uatrakcyjnie mu ten dzien.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jesli chodzi o zarełko ze sloikow, to zjada bez problemu z 7 miesiaca, ale juz z 11 slabiej. Za to sam zjada metoda blw pokrojone na mala kosteczke warzywa, makarony, ale juz je musze rwac na mniejsze czesci. Pokazuje mu jak sie odgryza i czasem mi pozwoli cos zblizyc mu do ust i on to odgryzie. Ogolnie srednio lubi jak go karmie, woli sam jesc i to mi sie podoba. Szkoda ze sam zupki nie zje. Bo tak niejako jadlby tylko drugie. Kasze pozwala sobie podac. Czasem jak zrobie sama zupke dla niego w parowarze aventa uparuje warzywa z jakims miesem lub zoltkiem i to zmiksuje na papke to jak zje ponad polowe dodaje te warzywa wieksze ktorych nie dojadl metoda blw i miesko drobno pokrojone i potrafi to zjesc, jak mu najpierw papka posmakuje.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2020, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale cisza... :(

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2020, 01:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tutaj nie mogłam sie dostać, bo mi strona sie zawiesza z bellybestfriends. Teraz mi sie udalo i nie spodziewalam sie ze nic nowego nie zastanę.

relg3e5e8ajpipsb.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2020, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikto ne je Doma?

Paula_90 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2020, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze a my nie wyrobimy sie z tablica dla mlodego :( chcialam miec poskladana juz ale trabka ktora kupilismy rozpadla sie po kilku nacisnieciach.. zamowilam metalowa w decathlon i dostawa dopiero na 19 kwietnia... a urodzinki ma za 2 dni(przyspieszone).. wiem ze Filipkowi to roznicy nie zrobi bo nie zdaje sobie z tego sprawy a zalezalo mi zeby to dopiąc do koncca. tyle pracy w nią włożylismy. brakuje cymbałków, młoda nie moze odszukac swojego czadowego spinera.. brak lancuszka do gwizdka i tablica magnetyczna do montazu a skonczyla sie tasma tessa;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2020, 22:25

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2020, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny życzę wam Spokojnych zdrowych i mimo wszystko Wesołych Świąt.
    My dziś dodatkowo mamy urodzinki Filipka ❤️❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2020, 08:31

Sansivieria, Paula_90 lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2020, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Dziewczyny życzę wam Spokojnych zdrowych i mimo wszystko Wesołych Świąt.
    My dziś dodatkowo mamy urodzinki Filipka ❤️❤️
    Jak tam po urodzinach?

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2020, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie, jak urodziny Filipka? My mamy jutro, ale robimy w weekend, bo nam nie przyjda niektore rzeczy dozrobienia tortu i prezent.

relg3e5e8ajpipsb.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2020, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urodziny super. Mały mega kochany i grzeczny. Jakby czul. Pozatym pogoda cudna na dworze sprzyjała dobremu samopoczuciu. Wytrwal bez drugiej drzemki i spal cala noc do 7 ❤️ wrozba roczkowa wywrozyla mu różaniec :D a byłam pewna ze weźmie kasę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2020, 15:22

Sansivieria, Bubek, Misiabella lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

• Bubek Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny

a my wczoraj swietowalismy 11 ur mojej starszej :)

czas leci nieublaganie.
    Co porabiacie, jak znosicie zamkniecie?
    my mozemy spacerowac, bylismy ostatnio w lesie, po gorkach troszke pochodzilismy.

Kupilismy Mijci plecak, tzn plecak jest dla nas, ona w nim siedzi :) Bardzo lubi z niego zwiedzac a i nam wygodniej. Chusta to jednak nie to samo, szczegolnie na szlak

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My siedzimy w domu i nie wychodzimy na razie. Maz wychodzi raz w tygodniu. Boje sie jak bedzie musial isc do biura. Robimy zadania z przedszkola, Tipson dokazuje, urzadzqmy balkon, jakos leci. Ale wolalabym teleportowac sie w czasie, jak juz bedzie po.

relg3e5e8ajpipsb.png
‹‹ 4175 4176 4177 4178 4179 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ