Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie wiem kiedy Ty to Paula wszystko pieczesz i gotujesz?? Ja robię zupę na 2 dni a i tak z nieustannym towarzystwem Kasi przy nodze. No po prostu stoi obok mnie uczepiona do nogi i nie mam ruchu. A boję się w kuchni że Ją czymś poparzę, coś puszczę albo po prostu upadnie głową na płytki. Też jeszcze rozdrabniamy kawałki warzyw. Makaron gotuje wielkości ryżu więc może być, ryż i kasza z krupniku przechodzi.
-
nick nieaktualnySansi - daje Ignacemu garnki i on się bawi. Piekarnika dotknął rozgrzanego już i mu powiedziałam że nie wolno i od tego czasu go nie dotyka. Na razie działa 😉
A teraz jest z nami jeszcze mąż - wziął urlop. W sumie miesiąc ma być z nami z przerwą na dwa dni w pracy (odbiera nadgodziny i trochę urlopu).
We dwoje jest zdecydowanie łatwiej. Mimo że karmię i usypiam Ignasia tylko ja.
Młody też się sam nie zajmuje więc non stop trzeba przy nim być. Włączając w to czas kiedy śpi bo śpi na rękach.
-
nick nieaktualnyPizza smakowała. Zjadł 3 kawałki z pizzy prawie 30cm (podzielona na 8 ) 😱
A teraz obgryza jeszcze końcówkę ❤️
Zrobiłam z mąki pszennej 720, ser gouda, pesto (z pomidorów z przyprawami, serem owczym, orzechami nerkowca, serem grana padano) i część ze schabem wędzonym a część z tuńczykiem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2020, 21:02
Sansivieria lubi tę wiadomość
-
Ja też bym nie miała kiedy pięć, obiad robie w biegu, jak śpi albo na chwileczkę się sobą zajmie. Kupiłam ten kitchen helper i trochę to pomaga. Jest wyżej więc więcej widzi a robi dokładnie to samo co na podłodze czyli napieprza drewniana łyżka.
Misiabella lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mlody dzis na obiad wcinał kopytka ze az mu sie uszy trzęsły az byłam w szoku bo placuszkami z bananow nadal gardzi.
Kupilam dzis ozdoby urodzinowe.. zamowilam balony z helem.. mam nadzieje ze jakos uatrakcyjnie mu ten dzien.Misiabella lubi tę wiadomość
-
U mnie jesli chodzi o zarełko ze sloikow, to zjada bez problemu z 7 miesiaca, ale juz z 11 slabiej. Za to sam zjada metoda blw pokrojone na mala kosteczke warzywa, makarony, ale juz je musze rwac na mniejsze czesci. Pokazuje mu jak sie odgryza i czasem mi pozwoli cos zblizyc mu do ust i on to odgryzie. Ogolnie srednio lubi jak go karmie, woli sam jesc i to mi sie podoba. Szkoda ze sam zupki nie zje. Bo tak niejako jadlby tylko drugie. Kasze pozwala sobie podac. Czasem jak zrobie sama zupke dla niego w parowarze aventa uparuje warzywa z jakims miesem lub zoltkiem i to zmiksuje na papke to jak zje ponad polowe dodaje te warzywa wieksze ktorych nie dojadl metoda blw i miesko drobno pokrojone i potrafi to zjesc, jak mu najpierw papka posmakuje.
-
Kurcze a my nie wyrobimy sie z tablica dla mlodego
chcialam miec poskladana juz ale trabka ktora kupilismy rozpadla sie po kilku nacisnieciach.. zamowilam metalowa w decathlon i dostawa dopiero na 19 kwietnia... a urodzinki ma za 2 dni(przyspieszone).. wiem ze Filipkowi to roznicy nie zrobi bo nie zdaje sobie z tego sprawy a zalezalo mi zeby to dopiąc do koncca. tyle pracy w nią włożylismy. brakuje cymbałków, młoda nie moze odszukac swojego czadowego spinera.. brak lancuszka do gwizdka i tablica magnetyczna do montazu a skonczyla sie tasma tessa;p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2020, 22:25
-
Dziewczyny życzę wam Spokojnych zdrowych i mimo wszystko Wesołych Świąt.
My dziś dodatkowo mamy urodzinki Filipka ❤️❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2020, 08:31
Sansivieria, Paula_90 lubią tę wiadomość
-
Urodziny super. Mały mega kochany i grzeczny. Jakby czul. Pozatym pogoda cudna na dworze sprzyjała dobremu samopoczuciu. Wytrwal bez drugiej drzemki i spal cala noc do 7 ❤️ wrozba roczkowa wywrozyla mu różaniec
a byłam pewna ze weźmie kasę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2020, 15:22
Sansivieria, Bubek, Misiabella lubią tę wiadomość
-
hej dziewczyny
a my wczoraj swietowalismy 11 ur mojej starszej
czas leci nieublaganie.
Co porabiacie, jak znosicie zamkniecie?
my mozemy spacerowac, bylismy ostatnio w lesie, po gorkach troszke pochodzilismy.
Kupilismy Mijci plecak, tzn plecak jest dla nas, ona w nim siedziBardzo lubi z niego zwiedzac a i nam wygodniej. Chusta to jednak nie to samo, szczegolnie na szlak
Misiabella lubi tę wiadomość
-
My siedzimy w domu i nie wychodzimy na razie. Maz wychodzi raz w tygodniu. Boje sie jak bedzie musial isc do biura. Robimy zadania z przedszkola, Tipson dokazuje, urzadzqmy balkon, jakos leci. Ale wolalabym teleportowac sie w czasie, jak juz bedzie po.