X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od tygodnia Wiki nie je cyca.
    To już chyba mogę stwierdzić, że zakończyłyśmy karmienie piersią.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, ja nie chce z Toba na ten temat dyskutowac, masz ewidentnie problem z zaakceptowaniem, ze ktos ma inne zdanie i ci nie przytakuje. Nie mozesz przezyc, ze nie Twoje byloby na wierzchu, nie prowadzisz w szczery sposob rozmowy, a mi taki styl nie odpowiada. Nikt tu nie ma takiego problemu jak Ty, kazdy sie godzi z tym ze ktos moze inaczej uwazac, wypowiada swoja opinie bez wysmiewania innych, szukania slabych punktow itd. Ja mysle ze kazdy sobie moze przeczytac ten artykul i wyrobic opinie, nie patrzac na moje zdanie, ani Twoje. Pogodz sie z tym ;) Dajmy na to Dafii, uwaza inaczej niz ja, ale nie ma takiego parcia jak Ty by byc autorytetem, a Ty masz, a nim nie jestes. I ja tez nie jestem, zeby bylo jasne i swojego zdania nikomu nie chce narzucac. Ja wiem, ze Daffi uwaza inaczej niz ja, ale mi to nie przeszkadza, tak samo pewnie jej, co ja mysle i jej to lata pewnie i powiewa, bo ma do rzeczywistosci dystans i tego Tobie zycze, konczac po raz setny z Toba dyskusję ;)

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze tylko wkleję ten tekst z tego artykulu, moze ktos inny bedzie chcial przeczytac i zastanowic sie, gdzie tu wyrwalam zdania z kontekstu, bo to zarzut nieprawdziwy, zeby nie powiedziec klamstwo ;) : „Według eksperta, przypadków zachorowań na COVID-19 jest jeszcze na tyle dużo, że nie powinno się rezygnować z osłaniania nosa i ust. Co więcej uważa on, że w zbliżających się miesiącach, powinniśmy nosić ze sobą kilka sztuk maseczek.
    - Tracą one bowiem swoje właściwości ochronne, gdy zawilgotnieją. Na dworze robi się coraz cieplej, więc i to zawilgocenie będzie problemem. Jeżeli chcemy być realnie chronieni, pamiętajmy o tym, by je zmieniać - wyjaśnia Dzieciątkowski. Wirusolog zaznacza, że "był jedną z pierwszych osób, które postulowały noszenie maseczek i będzie jedną z ostatnich, która je ściągnie". - Wiem, że wszyscy mamy już nieco dość, ale apeluję o zdrowy rozsądek. Częste mycie rąk i zakrywanie ust i nosa, nie zrobi nam nic złego - wręcz przeciwnie może nas uratować - podsumowuje”.

relg3e5e8ajpipsb.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym konsultowala, tez pytanie czy tak od zawsze czy teraz? Moze zeby? Bylabym spokojniejsza po rozmowie z lekarzem ....to Wam pampersow schodzi na dzien 🤔

U nas dzis 2 kupy...ale tylko dlatego z pierwsza byla do pieluchy...generalnie rano maly kaka do nocnika i nawali caly nocnik...sama nie wiem gdzie sie mu to miesci ....ale jak sie mu zdarzy zrobic do pieluchy to wszystkiego nie wycisnie i kaka pare razy w ciagu dnia..
    Moze Wiki tez tak ma..

• stresant Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slowko w sprawie maseczek..u nas od zeszlego tygodnie nie ma obowiazku noszenia....ale wierzci mi (moge nawet zdjecie zrobic na miescie) nie spotkasz czlowieka bez maski...wszyscy dalej nosza...dzis 34 nowe zachrowania od 3 dni nikt nie umarl....mnozac x 4 (bo polakow 4 x wiecej niz nas to w PL powinno byc 120 a nie 400) kuzynka z PL dzis do mnie dzwonila i mowila ze ludzie w knajpach siedza hulaj dusza piekla nie ma koscioly pelne 🙈🙈🙈

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2020, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant - u nas też sporo osób nadal nosi. Ale mogę mieć zakłamane statystyki bo mieszkam na końcu osiedla i tu tylko kościół ;-) A z kościoła wszyscy wychodzą w maskach.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2020, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Wiki ma kupy luźne i czasem bardzo śmierdzące.
    Chyba zadzwonię jutro na teleporade.
    Lubię za telefon po teleporade.

Ignaś ma bardziej śmierdzące jak je mięso i jak je kapustne.

A coś oprócz konsystencji jest niepokojące w wyglądzie? Kolor? Śluz?

U nas też raczej luźne są.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2020, 19:47

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Wiki robi 5-6 kup dziennie.
    Mam panikować?

No dobra, już panikuje.

Bunio robił przez dwa dni po 4 a potem się pojawiły górne jedynki 🤣

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Super :) wystrzelil jak burza :) brawo Bunio :) oni oboje chyba są z tych kwietniakow co później zabkowali.

Ja nie narzekam, tym bardziej, że bałam się tego ząbkowania a tu sama nawet nie wiem kiedy te ząbki wychodza. I niech tak zostanie!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Paula, ja nie chce z Toba na ten temat dyskutowac, masz ewidentnie problem z zaakceptowaniem, ze ktos ma inne zdanie i ci nie przytakuje. Nie mozesz przezyc, ze nie Twoje byloby na wierzchu, nie prowadzisz w szczery sposob rozmowy, a mi taki styl nie odpowiada. Nikt tu nie ma takiego problemu jak Ty, kazdy sie godzi z tym ze ktos moze inaczej uwazac, wypowiada swoja opinie bez wysmiewania innych, szukania slabych punktow itd. Ja mysle ze kazdy sobie moze przeczytac ten artykul i wyrobic opinie, nie patrzac na moje zdanie, ani Twoje. Pogodz sie z tym ;) Dajmy na to Dafii, uwaza inaczej niz ja, ale nie ma takiego parcia jak Ty by byc autorytetem, a Ty masz, a nim nie jestes. I ja tez nie jestem, zeby bylo jasne i swojego zdania nikomu nie chce narzucac. Ja wiem, ze Daffi uwaza inaczej niz ja, ale mi to nie przeszkadza, tak samo pewnie jej, co ja mysle i jej to lata pewnie i powiewa, bo ma do rzeczywistosci dystans i tego Tobie zycze, konczac po raz setny z Toba dyskusję ;)

Misia nie jest tak do końca..pozwolę sobie wtrącić się do dyskusji...zdaje sie, że to Ty pisałaś że jak ktoś nie nosi maseczki to debil... Dafii nie nosi...ja też już mało kiedy zakładam... uważam, że ta korona to trochę na wyrost napompowana afera, rozwalona gospodarka etc.... Ale sama nazwalas tych co mają inne zdanie debilami więc....

Paula_90 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj 4 kupy. Luźne, ale przynajmniej nie broń chemiczna.
    Może to od mleka krowiego. Odstawiłam i zobaczę.
    Zęby to nie wiem czy rosną, bo jak raz wsadziłam jej palec do buzi, to mnie prawie do krwi ugryzła.
    Niestety lubi gryźć, dobrze że do żłobka nie idzie.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Misia nie jest tak do końca..pozwolę sobie wtrącić się do dyskusji...zdaje sie, że to Ty pisałaś że jak ktoś nie nosi maseczki to debil... Dafii nie nosi...ja też już mało kiedy zakładam... uważam, że ta korona to trochę na wyrost napompowana afera, rozwalona gospodarka etc.... Ale sama nazwalas tych co mają inne zdanie debilami więc....
    Nie napisalam ze debilem jest osoba ktora nie nosi maseczki, tylko taka, ktora neguje istnienie wirusa, a zarazem twierdzi ze to celowa depopulacja. Nienoszenie maseczek czy nie stosowanie sie do restrykcji zwiazanych z epidemia nie jest czyms, co mi sie podoba i tego nie ukrywam. Wiadomo, ze w malych miejscowosciach gdzie moze nie ma zadnego przypadku moznaby takie obostrzenia poluzowac, ale nie w wiekszych miastach, zwlaszcza gdzie jest duzy przeplyw ludzi. Wiekszosc ludzi przejdzie to bez wiekszego uszczerbku na zdrowiu, ale czesc sprzeda to komus, kto bedzie z tym walczyl o zycie. Czy nie zachowywanie dostepnych srodkow zaradczych jest wiec w porzadku?

Bubek lubi tę wiadomość

relg3e5e8ajpipsb.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki temu ze ludzie przesiedzieli troche w domu, a ci co musieli chodzic do pracy przeciez i tak chodzili, mamy mniej zakazen niz mielibysmy. Teraz ta gospodarka jest odmrazana. Ci co beda czuli obawy i tak beda ostrozni i nie beda korzystac ze wszystkich uslug z ktorych korzystali, nawet jakby rzad nie oglosil zadnych obostrzen i restrykcji. Ci ktorzy zyli tak jak zyja tez nie zmienia swojego nastawienia i bedzie, co bedzie. Ani jedni ani drudzy nie wplyna na siebie na tyle, by porzucili swoje przekonania. Nikt nic nie poradzi jesli chodzi o gospodarke, jesli gdzies bedzie ognisko koronawirusa, ludzie beda szli na kwarantanne, bo nie mozna tego zostawic jak zwyklej grypy, bo gdyby doszlo do takiego rozprzestrzeniania jak we Wloszech, Hiszpanii czy innych krajow, gdzie epidemia sie rozhulala, to nie poradzilby sobie nasz system opieki medycznej. Gdyby ludzie dbali o to by zachowac tych kilka zasad zwiazanych z minimalizacja rozprzestrzeniania sie wirusa, wszystko mogloby jako tako funkcjonowac. Sporo ludzi jest podobnie jak ja przerazonych niefrasobliwoscia innych i na pewno nie bedzie korzystac z aktywnosci i uslug w miejscach, gdzie styka sie ze soba duzo ludzi. Olewanie tego nie sprawi ze gospodarka ruszy, bo nie wszyscy poczuja sie w zeiazku z tym bezpieczniej.

relg3e5e8ajpipsb.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Nie napisalam ze debilem jest osoba ktora nie nosi maseczki, tylko taka, ktora neguje istnienie wirusa, a zarazem twierdzi ze to celowa depopulacja. Nienoszenie maseczek czy nie stosowanie sie do restrykcji zwiazanych z epidemia nie jest czyms, co mi sie podoba i tego nie ukrywam. Wiadomo, ze w malych miejscowosciach gdzie moze nie ma zadnego przypadku moznaby takie obostrzenia poluzowac, ale nie w wiekszych miastach, zwlaszcza gdzie jest duzy przeplyw ludzi. Wiekszosc ludzi przejdzie to bez wiekszego uszczerbku na zdrowiu, ale czesc sprzeda to komus, kto bedzie z tym walczyl o zycie. Czy nie zachowywanie dostepnych srodkow zaradczych jest wiec w porzadku?

Już nie będę wyszukiwać starych postów ale jaka jest różnica w nazwaniu debilem tego kto nie nosi maseczki a tego kto neguje korona wirusa? 40 mln kraj...zgonów raptem 1000, zakażonych mniej niż chorych na raka np...a gospodarka leży i kwiczy, pieniądz się drukuje ...teraz dopiero się zaczyna żniwa dla zakładów pogrzebowych.. Misia bez urazy ale jak robisz mężowi kwarantanne bo uzyl noza, którym kroilas kurczaka to ja się nie dziwie, że masz takie podejście

malutka_mycha lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozwolisz, ze ja Ci wyszukam. Napisalam : „Stresant, no niestety w Polsce jest taka mentalnosc jaka jest. I dla mnie nie jest to tylko wina rzadzacych, tylko skladowa przekroju calego spoleczenstwa. Po prostu nikt nie chce wlozyc minimalnego wysilku, zeby czemus zapobiec. Dobrze jednak ze wczesniej byla scislejsza kwarantanna, bo teraz mamy liczbe dziennych zarazen na poziomie 300-400, a nie 800-1000. Strach czytac co ludzie wygaduja na temat tej sytuacji. Nie wiedzialam, ze tyle debili mieszka w Polsce. Teraz zaczynam inaczej patrzec na rozne dziejowe zawirowania i historię Polski ;)”. Debilami nazwalam ludzi ktorzy wypisuja jak to ujelam straszne rzeczy na internecie, a mialam na mysli spiskowe teorie, typu ze koronawirus to spiek ogolnoswiatowy rzadow i telewizji i tym podobnie.

relg3e5e8ajpipsb.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Już nie będę wyszukiwać starych postów ale jaka jest różnica w nazwaniu debilem tego kto nie nosi maseczki a tego kto neguje korona wirusa? 40 mln kraj...zgonów raptem 1000, zakażonych mniej niż chorych na raka np...a gospodarka leży i kwiczy, pieniądz się drukuje ...teraz dopiero się zaczyna żniwa dla zakładów pogrzebowych.. Misia bez urazy ale jak robisz mężowi kwarantanne bo uzyl noza, którym kroilas kurczaka to ja się nie dziwie, że masz takie podejście
    He he he, nie robilam mu kwarantanny, tylko obserwowalam czy przezyje ;)

relg3e5e8ajpipsb.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak myślisz że jak pozamykali fryzjerów i kosmetyczki to podziemie nie działało to gratuluję optymizmu. Jakoś nie slyszalam, żeby był pomór wśród pracowników dyskontów... Rząd oglosil epidemię bo im się zadek palił... A tak wyszło, że są tacy wspaniałomyślni, walczyli z pandemia i wszystko jest już super...

malutka_mycha lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nazwalam nigdzie ludzi nienoszacych maseczek debilami. To slowo ma mocny wydzwiek, dlatego uzyte w jakims tekscie daje wrazenie, ze ktos przypisuje je kazdej sytuacji jaka pojawila sie w tekscie, ale tak nie jest. Ja uwazam ze nienoszenie maseczek jest nie w porzadku, znam osoby ktore sie uchylaly od noszenia, nie podoba mi sie to, ale ani tutaj ani w realu nie okreslilam takiej osoby mianem debila. Wiec trzymajmy sie faktow, a nie domyslow.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2020, 22:25

relg3e5e8ajpipsb.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie ze podziemie fryzjerskie i kosmetyczne dzialalo, ale przyjelo jakis procent swoich klientow.

relg3e5e8ajpipsb.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Pozwolisz, ze ja Ci wyszukam. Napisalam : „Stresant, no niestety w Polsce jest taka mentalnosc jaka jest. I dla mnie nie jest to tylko wina rzadzacych, tylko skladowa przekroju calego spoleczenstwa. Po prostu nikt nie chce wlozyc minimalnego wysilku, zeby czemus zapobiec. Dobrze jednak ze wczesniej byla scislejsza kwarantanna, bo teraz mamy liczbe dziennych zarazen na poziomie 300-400, a nie 800-1000. Strach czytac co ludzie wygaduja na temat tej sytuacji. Nie wiedzialam, ze tyle debili mieszka w Polsce. Teraz zaczynam inaczej patrzec na rozne dziejowe zawirowania i historię Polski ;)”. Debilami nazwalam ludzi ktorzy wypisuja jak to ujelam straszne rzeczy na internecie, a mialam na mysli spiskowe teorie, typu ze koronawirus to spiek ogolnoswiatowy rzadow i telewizji i tym podobnie.

Oo przepraszam Misia ale z tego wpisu wynika właśnie że nazywasz ludzi nienoszacych maseczek debilami....to właśnie Ci, którzy nie chcą wlozyc wg Ciebie min wysiłku... Nie pogrążaj się proszę...

Bez odbioru już bo nie ma sensu tłoczyć piany a każdy ma prawo do własnego zdania

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 4197 4198 4199 4200 4201 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ