Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Chce byc mama ostatnie badanie mialas pol roku temu 😱 jeju ja to bym se wymyslala, 100 roznych chorob, sobie i malej 😄, na pewno musialas sie martwic czy wszystko ok a glukoze pilas? Chyba raczej nie....podziwiam Cie naprawde
Trzymam kciuki za wystawienie domu i za szybki porod 😊 -
Nie... pisalam juz nie raz, ze tutaj nie robia zadnych badan, nie ma glukozy, nie ma ktg i nie ma zadnych badan ginekologicznych. Jest za to mierzenie brzucha centymetrem, mierzenie cisnienia i sprawdzanie moczu papierkiem lakmusowym😉
Bylam w polskiej klinice prywatnie. Przez tego wirusa nie bylo zadnych wizyt od marca i dopiero teraz ruszyly. Och zeby tylko okazalo sie prawda, ze drugi porod jest zazwyczaj szybszy i mniej bolesny!
-
Podobno jest, niektorzy to nawet do szpitala nie zdaza dojechac 🤣, ale szwagierka urodzila 3 dzieci i powiedziala ze 3 najgorszy byl...
Ze jakby miala taki pierwszy porpd jak trzeci to zostalaby tylko przy jednym dziecku...
No i fajnie ze Ci pozwolili juz rodzic choc na suwaczku 35 tydz. widze ...ja blagalam zeby mi w 36 pozwolili a nie chcieli ale w koncu cisnienie samo rozwiazalo sprawe
Wstaw prosze foto brzuszka juz dawno zadna z nas takiego widoku nie widziala 😃 -
chce_byc_mama wrote:Moje testy wyladowaly w śmietniku chwile po odczytaniu wyniku. Jakoś nie przywiązuje wagi do takich rzeczy.
Wogole - w końcu wznowili wizyty w klinikach i byłam dzisiaj u ginekologa! Ostatnie badanie miałam w grudniu wiec już nie mogłam się doczekać. Mała wazy +/- 3500g i ginekolog powiedziała, ze najlepiej jakbym już nic nie przytyła do końca i żebym uważała na to co jem itd. Powiedziala, ze moge juz rodzic wiec od dzisiaj sex codziennie to moze cos ruszy😉
W poniedzialek i wtorek mam 3 wizyty z roznych agencji na wycene domu wiec oby tylko udalo sie wystawic dom przed porodem
Ale to zleciało!!! Szok! Na kiedy masz termin? Dużo przytylas, że takie wytyczne dostałaś od lekarza?Fasolka77
-
A może jutro uda się zrobić jakieś zdjęcie bo jedziemy nad morze wiec może wstawię😉
Przytyłam jakieś 25kg.... z Młodym tez przytyłam mniej więcej tyle samo, a nawet więcej, ale wtedy to wszystko poszło w brzuch i w biust, a teraz mi się te kilogramy rozeszly po całym ciele bo jestem gruba wszędzie.. Nie ma szans żebym po porodzie miała czas na siłownie wiec myśle nad kupnem rowerka stacjonarnego i będę próbować ćwiczyć trochę z YouTube. Zobaczymy zreszta jak to będzie😉
Termin mam na 27 czerwca wiec teraz jest 36 tydzień.
A Młody ma 2 zeby i więcej nie widać. Już wydawało mi się, ze idzie więcej, ale to jakiś fałszywy alarm byłstresant, Daffi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU nas 8 zębów i idzie 9. Pogoda się popsuła i pada u nas. Stary w robocie więc spokój mamy 🤣
Ignaś wszedł w etap zaczepiania dorosłych i dzieci, uśmiecha się do większości ludzi. Fajnie się z nim teraz spaceruje bo wszędzie wywołuje uśmiech - ludzie mega pozytywnie reagują.
Najbardziej takie dziewczynki w wieku przedszkolnym. Ostatnio wyciągnęłam Ignasia i chodził za trzylatka. Miała na imię Ala. W końcu położyła się na ziemi na brzuszku, podparła buzię na rączkach i mówi do Ignasia " no zrób mi coś, ja jestem taka śliczna dziewczynka a ty taki słodki, zrób mi coś". I Ignas wsadził jej palec w oko 🙄😂 A ona zaczęła się śmiać.
Dzieci są takie urocze 😍😍😍
Oczywiście nie wsadził tego palca mocno tylko dotknął żeby pokazać gdzie ma oczko. Ale mieliśmy ubaw że następnym razem Ala powinna sprecyzować co ma zrobić 😂
Chcebycmama - przy dwójce dzieci rowerek Ci będzie niepotrzebnychwila moment zaczną razem biegać a Ty za nimi.
A co do tego że drugi poród łatwiejszy - wśród moich znajomych też większość twierdzi że drugi był łatwiejszy. Mnie mama rodziła 12h a młodszego brata 1,5h. Takiego szybkiego porodu Ci życzę 😍
I czekamy oczywiście na wieści i zdjęcie Malutkiej no i potwierdzenie tezy że drugi poród to sama przyjemność -
Naprawde ktos ma problem ze zrozumieniem zdania : „obawy przed sciagnieciem maseczek sa sluszne”, sorry, ale znow mi przychodzi do glowy slowo „beton” Paula, ja do Ciebie nic nie kieruje, wiec dla dobra forum, po prostu nie reaguj i wylewaj wlasne „mądrosci”, a ja tez bede je omijac z daleka. Naprawde masz problemy ze zrozumieniem tekstu pisanego, albo nie wiem, co z Toba nie tak i wlasciwie nie chce wiedziec, ale gadasz jakbys na haju jakims byla
Tytul tego artykulu brzmi „Ekspert radzi nie zdejmujcie maseczek”, wez dziewczyno sie ogarnij i przeczytaj ten artykul, przeczytaj kilka razy przytoczone przez Ciebie zdanie i sie zastanow, o co w tym chodzi i jaki sens plynie z tych slow. Jesli uwazasz ze artykul jest zdyskredytowany przez to ze jest na onecie czy gdzies indziej, a nie jest wazne kto sie wypowiada, to z calym przekonaniem mowisz tak tylko dlatego zeby mi zaprzeczyc i to Twoja wypowiedz jest niemerytoryczna i po prostu zlosliwa. Naprawde zaczynam wspulczuc ludziom, ktorzy maja z Toba do czynienia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2020, 15:19
-
nick nieaktualnyMisiabela - jest coś takiego jak tendencyjność mediów. W tym zdaniu jest informacja że na ulicy niewiele nam bez masek grozi. Dzieciatkowski obawia się tylko czy ludzie będą nosić maski w sklepie.
Oczywiście skupili się na tym że "olaboga nie zdejmujcie masek bo tak ekspert mówi" i taki artykuł zarąbiście się "sprzeda", będzie klikalny.
I znowu wycieczki personalne. Milusio -
Bo ty nie zrobilas wycieczki personalnej
powiedz proszę co oznacza zdanie : „obawy przed sciagnieciem maseczek sa sluszne” w jaki ono sposob sugeruje, ze Dzieciatkowski wypowiada cos niezgodnego z tytulem? Bo mnie to normalnie zaciekawilo?
-
To moze ja przetlumacze z polskiego na polski
Zdanie „ obawy przed sciagnieciem maseczek sa sluszne” oznacza ze ludzie slusznie uwazaja, ze sciagniecie maseczek moze spowodowac niedobre konsekwencje”, wymowa tego zdania jest jednoznaczna.
-
Misiabella wrote:Tunia, troche duzo tych kup, ale jesli to jednodniowa akcja, to moze nic z tego nie bedzie. Obserwuj malutka.
Przechodzimy też na mm3. Może to wszystko wywołało taką akcję. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTunia - pilnuj żeby piła dużo wody. Jeśliby pojawiła się gorączka, wymioty albo brak apetytu to podjedź albo zawołaj lekarza. 5 kup na dobę to nie jest sam w sobie powód do paniki, ale obserwuj, sama wiesz najlepiej czy coś się nie dzieje. Jak masz wątpliwości to może uspokoi Cię teleporada u Ciebie w przychodni.