X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • stresant Autorytet

Wysłany: 30 maja 2020, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chce byc mama ostatnie badanie mialas pol roku temu 😱 jeju ja to bym se wymyslala, 100 roznych chorob, sobie i malej 😄, na pewno musialas sie martwic czy wszystko ok a glukoze pilas? Chyba raczej nie....podziwiam Cie naprawde
    Trzymam kciuki za wystawienie domu i za szybki porod 😊

• chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 30 maja 2020, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie... pisalam juz nie raz, ze tutaj nie robia zadnych badan, nie ma glukozy, nie ma ktg i nie ma zadnych badan ginekologicznych. Jest za to mierzenie brzucha centymetrem, mierzenie cisnienia i sprawdzanie moczu papierkiem lakmusowym😉

Bylam w polskiej klinice prywatnie. Przez tego wirusa nie bylo zadnych wizyt od marca i dopiero teraz ruszyly. Och zeby tylko okazalo sie prawda, ze drugi porod jest zazwyczaj szybszy i mniej bolesny!

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 30 maja 2020, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno jest, niektorzy to nawet do szpitala nie zdaza dojechac 🤣, ale szwagierka urodzila 3 dzieci i powiedziala ze 3 najgorszy byl...
    Ze jakby miala taki pierwszy porpd jak trzeci to zostalaby tylko przy jednym dziecku...
    No i fajnie ze Ci pozwolili juz rodzic choc na suwaczku 35 tydz. widze ...ja blagalam zeby mi w 36 pozwolili a nie chcieli ale w koncu cisnienie samo rozwiazalo sprawe

Wstaw prosze foto brzuszka juz dawno zadna z nas takiego widoku nie widziala 😃

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2020, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Mamy ósmego zabka :)

Bunio goni jak szalony! U nas już 6 🙃

Daffi lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2020, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Moje testy wyladowaly w śmietniku chwile po odczytaniu wyniku. Jakoś nie przywiązuje wagi do takich rzeczy.

Wogole - w końcu wznowili wizyty w klinikach i byłam dzisiaj u ginekologa! Ostatnie badanie miałam w grudniu wiec już nie mogłam się doczekać. Mała wazy +/- 3500g i ginekolog powiedziała, ze najlepiej jakbym już nic nie przytyła do końca i żebym uważała na to co jem itd. Powiedziala, ze moge juz rodzic wiec od dzisiaj sex codziennie to moze cos ruszy😉

W poniedzialek i wtorek mam 3 wizyty z roznych agencji na wycene domu wiec oby tylko udalo sie wystawic dom przed porodem

Ale to zleciało!!! Szok! Na kiedy masz termin? Dużo przytylas, że takie wytyczne dostałaś od lekarza?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 30 maja 2020, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może jutro uda się zrobić jakieś zdjęcie bo jedziemy nad morze wiec może wstawię😉

Przytyłam jakieś 25kg.... z Młodym tez przytyłam mniej więcej tyle samo, a nawet więcej, ale wtedy to wszystko poszło w brzuch i w biust, a teraz mi się te kilogramy rozeszly po całym ciele bo jestem gruba wszędzie.. Nie ma szans żebym po porodzie miała czas na siłownie wiec myśle nad kupnem rowerka stacjonarnego i będę próbować ćwiczyć trochę z YouTube. Zobaczymy zreszta jak to będzie😉

Termin mam na 27 czerwca wiec teraz jest 36 tydzień.

A Młody ma 2 zeby i więcej nie widać. Już wydawało mi się, ze idzie więcej, ale to jakiś fałszywy alarm był

stresant, Daffi lubią tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 30 maja 2020, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Nina od dwóch miesięcy ma 6 ale patrząc na dziąsła to co najmniej 5 następnych na raz idzie🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2020, 23:48

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2020, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas 8 zębów i idzie 9. Pogoda się popsuła i pada u nas. Stary w robocie więc spokój mamy 🤣
    Ignaś wszedł w etap zaczepiania dorosłych i dzieci, uśmiecha się do większości ludzi. Fajnie się z nim teraz spaceruje bo wszędzie wywołuje uśmiech - ludzie mega pozytywnie reagują.
    Najbardziej takie dziewczynki w wieku przedszkolnym. Ostatnio wyciągnęłam Ignasia i chodził za trzylatka. Miała na imię Ala. W końcu położyła się na ziemi na brzuszku, podparła buzię na rączkach i mówi do Ignasia " no zrób mi coś, ja jestem taka śliczna dziewczynka a ty taki słodki, zrób mi coś". I Ignas wsadził jej palec w oko 🙄😂 A ona zaczęła się śmiać.
    Dzieci są takie urocze 😍😍😍
    Oczywiście nie wsadził tego palca mocno tylko dotknął żeby pokazać gdzie ma oczko. Ale mieliśmy ubaw że następnym razem Ala powinna sprecyzować co ma zrobić 😂

Chcebycmama - przy dwójce dzieci rowerek Ci będzie niepotrzebny ;-) chwila moment zaczną razem biegać a Ty za nimi.
    A co do tego że drugi poród łatwiejszy - wśród moich znajomych też większość twierdzi że drugi był łatwiejszy. Mnie mama rodziła 12h a młodszego brata 1,5h. Takiego szybkiego porodu Ci życzę 😍
    I czekamy oczywiście na wieści i zdjęcie Malutkiej no i potwierdzenie tezy że drugi poród to sama przyjemność ;-)

• Misiabella Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naprawde ktos ma problem ze zrozumieniem zdania : „obawy przed sciagnieciem maseczek sa sluszne”, sorry, ale znow mi przychodzi do glowy slowo „beton” Paula, ja do Ciebie nic nie kieruje, wiec dla dobra forum, po prostu nie reaguj i wylewaj wlasne „mądrosci”, a ja tez bede je omijac z daleka. Naprawde masz problemy ze zrozumieniem tekstu pisanego, albo nie wiem, co z Toba nie tak i wlasciwie nie chce wiedziec, ale gadasz jakbys na haju jakims byla ;) Tytul tego artykulu brzmi „Ekspert radzi nie zdejmujcie maseczek”, wez dziewczyno sie ogarnij i przeczytaj ten artykul, przeczytaj kilka razy przytoczone przez Ciebie zdanie i sie zastanow, o co w tym chodzi i jaki sens plynie z tych slow. Jesli uwazasz ze artykul jest zdyskredytowany przez to ze jest na onecie czy gdzies indziej, a nie jest wazne kto sie wypowiada, to z calym przekonaniem mowisz tak tylko dlatego zeby mi zaprzeczyc i to Twoja wypowiedz jest niemerytoryczna i po prostu zlosliwa. Naprawde zaczynam wspulczuc ludziom, ktorzy maja z Toba do czynienia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2020, 15:19

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2020, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabela - jest coś takiego jak tendencyjność mediów. W tym zdaniu jest informacja że na ulicy niewiele nam bez masek grozi. Dzieciatkowski obawia się tylko czy ludzie będą nosić maski w sklepie.
    Oczywiście skupili się na tym że "olaboga nie zdejmujcie masek bo tak ekspert mówi" i taki artykuł zarąbiście się "sprzeda", będzie klikalny.

I znowu wycieczki personalne. Milusio ;-)

• Misiabella Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo ty nie zrobilas wycieczki personalnej ;) powiedz proszę co oznacza zdanie : „obawy przed sciagnieciem maseczek sa sluszne” w jaki ono sposob sugeruje, ze Dzieciatkowski wypowiada cos niezgodnego z tytulem? Bo mnie to normalnie zaciekawilo? ;)

relg3e5e8ajpipsb.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki robi 5-6 kup dziennie.
    Mam panikować?

No dobra, już panikuje.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia, troche duzo tych kup, ale jesli to jednodniowa akcja, to moze nic z tego nie bedzie. Obserwuj malutka.

relg3e5e8ajpipsb.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moze ja przetlumacze z polskiego na polski ;) Zdanie „ obawy przed sciagnieciem maseczek sa sluszne” oznacza ze ludzie slusznie uwazaja, ze sciagniecie maseczek moze spowodowac niedobre konsekwencje”, wymowa tego zdania jest jednoznaczna.

relg3e5e8ajpipsb.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Tunia, troche duzo tych kup, ale jesli to jednodniowa akcja, to moze nic z tego nie bedzie. Obserwuj malutka.
    Odstawiłam zupełnie mleko krowie, gotowałam jej kaszki codziennie. I zobaczę.
    Przechodzimy też na mm3. Może to wszystko wywołało taką akcję.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2020, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabela - na wyrywanie zdania z kontekstu bez odniesienia się do całości nie ma miejsca przy rzeczowej dyskusji, więc zakończmy.

Chcesz jeszcze mi coś udowadniać to załóż kolejny temat na FB i nie zaśmiecamy tu Dziewczynom

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2020, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia - pilnuj żeby piła dużo wody. Jeśliby pojawiła się gorączka, wymioty albo brak apetytu to podjedź albo zawołaj lekarza. 5 kup na dobę to nie jest sam w sobie powód do paniki, ale obserwuj, sama wiesz najlepiej czy coś się nie dzieje. Jak masz wątpliwości to może uspokoi Cię teleporada u Ciebie w przychodni.

• Daffi Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Super :) wystrzelil jak burza :) brawo Bunio :) oni oboje chyba są z tych kwietniakow co później zabkowali.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Wiki robi 5-6 kup dziennie.
    Mam panikować?

No dobra, już panikuje.
    Luzne? Dziwny zapach?

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki ma kupy luźne i czasem bardzo śmierdzące.
    Chyba zadzwonię jutro na teleporade.

Paula_90 lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
‹‹ 4196 4197 4198 4199 4200 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ