X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • stresant Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2021, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dafi co do przedsiebiorcow w Pl a Czechach to jest przepasc...u nas od listopada ( z 2 tyg. Przerwa przed swietami) jest wszystko doslownie wszystko pozamykane....maz juz warkocze moze zaplatac bo wlosy do ramion ma fryzjerzy nie dzialaja....mi tam nie przeszkadza, na mnie fryzjer i tak nie zarobi ostatnim razem bylam 3 lata temu 🤔
    ani galerie ani male sklepiki nie sa otwarte, w zeszlym tygodniu pozwolili papiernicze otworzyc bo dzieci juz zeszytow nie mialy....pozatym tylko spozywczy apteka i drogeria
    Pare knajp probowalo sie otworzyc tak jak w Pl to odrazu policja i do paki wlasciciela....tu jest stan wyjatkowy ogloszony takze kazdy sprzeciw wladzy konczy sie sadem i wyrokiem...
    Respiratory emerytom zapewnili...ja ostatnio kupilam 2 za 10zl 🙄

Co do nauki to maja codziennie 4 lekcje...tylko te wazne, zadne plastyki muzyki wf religie.....tylko mat fiz chem biol itp. Syn w ostatniej klasie mam nadzieje ze do liceum zda....no nie on jeden w takiej sytuacji...matury pisemne w tym roku zniesli, beda tylko ustne....ale egzaminy do szkol srednich bez zmian

• Daffi Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2021, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdole.. dosłownie tyle mi sie cisnie.. najgorsze jest to ze tak was zamkneli i widac trgo jakas poprawę? Rzeczywiście sie unormowało?
    Wedlug mnie to sie skończy tak że wiele ludzi straci swoj biznes a covid zlapie każdego i bedziemy z nim żyć jak z grypa.
    Bardzo wspolczuje. Pamiętaj ze masz kolezanki x Pl. Jak cos brakuje wyslemy paczke. U nas jeszcze wolnosc w takim razie jest!

stresant lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2021, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant a jak u Was że szczepieniami?
    Jest mniej zarażeń dzięki tym obostrzeniom?

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2021, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Wiki przez tą pandemię to też dzikus.
    Do sklepu chodzę z synem raz w tygodniu na zakupy.
    Z Wiki tylko na spacer po osiedlu
    A takie miałam plany na czas wychowawczego.
    Do września zleci moment, a potem zostanie tylko urlop.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2021, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Malutka mycha, a gdzie Nine „leczycie” na niedosluch i zamierzacie operowac? Ponoc w Kajetanach jest najlepszy osrodek tego typu na cala Polske.
    Kajetany się popsuły, podobno pacjenci są beznadziejnie traktowani. My wszystko robimy w Olsztynie bo tam jest jedyny ośrodek w Polsce który się specjalizuje w takiej wadzie jak ma Nina. A aparaty i do audiologa chodzimy u nas, w Katowicach. To jest jakaś filia z Kajetan więc trochę mamy z nimi do czynienia 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2021, 11:05

Misiabella lubi tę wiadomość

f1d9680377.png

Wysłany: 31 stycznia 2021, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    W Czechach ta operacja zapewne refundowana , bo corka szwagra urodzila sie gluchoniema i ma wszczepiony implant slimakowy na kase chorych....
    A ta moja kolezanka to w PL zbiera na te operacje.....ale nie wiem czy chce operowac w Polsce czy np. Do Ameryki jechac
    No o Ameryce słyszałam, że tam podobno robią najlepsze rekonstrukcje, decydują się na nie jak dziecko jest mniejsze, u nas każą czekać. I tam równocześnie z rekonstrukcja otwierają kanały a u nas to są osobne operacje.

f1d9680377.png

Wysłany: 31 stycznia 2021, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Jak tak czytam to maluchy choruja.....Francik byl raz chory zeszla zime ale na inhalacjach sie skonczylo naszczescie....teraz zdrow jak ryba odpukac...ani kataru...ale tez nie ma sie gdzie zarazic i od kogo bo wszyscy ciagle siedzimy w domu i nigdzie nie chodzimy....
    Wyrosnie mi dziwak ktory sie wszystkich boji....juz teraz ma problem ...a przytym starszaki nikogo nigdy sie nie baly
    Dlatego ja Nine do żłobka posłałam. Wcześniej chciałam po prostu z nią chodzić na różne zajęcia ale teraz wszystko jest zawieszone🤷‍♀️

f1d9680377.png

Wysłany: 31 stycznia 2021, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant a jak macie stan wyjątkowy to wypłacają jakaś kasę tym zamkniętym przedsiębiorcom?

f1d9680377.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2021, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Kajetany się popsuły, podobno pacjenci są beznadziejnie traktowani. My wszystko robimy w Olsztynie bo tam jest jedyny ośrodek w Polsce który się specjalizuje w takiej wadzie jak ma Nina. A aparaty i do audiologa chodzimy u nas, w Katowicach. To jest jakaś filia z Kajetan więc trochę mamy z nimi do czynienia 😉
    O kurcze a moja bratowa jest baaardzo zadowolona z Kajetan! Nie wyobraża sobie gdzie indziej jezdzic z Ola. A juz niedlugo maja tam kolejny pobyt.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • stresant Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2021, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Stresant a jak macie stan wyjątkowy to wypłacają jakaś kasę tym zamkniętym przedsiębiorcom?
    Tak wyplacjaja, maz nawet 2 razy skladal wniosek i dostal ale to bylo na wiosne teraz juz nie sklada bo jest programista i wlasciwie moze normalnie pracowac...
    Dawaja hotelom za kazde miejsce noclegowe, jak to jest ze stokami to nie wiem ale tez na pewno cos dostawaja...

• stresant Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2021, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Stresant a jak u Was że szczepieniami?
    Jest mniej zarażeń dzięki tym obostrzeniom?
    Tunia u nas tendencja zakazen raczej wzrostowa narazie szczepienia nic nie dawaja....

Ja do sklepu tez raz w tygodniu, a na spacery nie chodze bo mamy ogrod i to z gorki wiec wychodze przed dom biore sanki i zjezdzam....i tym sposobem zadnego ludzia nie widzimy jak tydzien dlugi 🙈

• stresant Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2021, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka jak Bunio?

• Misiabella Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2021, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to szkoda, jesli sie w Kajetanach popsulo. Kolezanki syn mowil malo i niewyraznie i chorowal czesto na zapalenie uszu. Chcieli mu migdalki wycinac j cos ja tknalo i tam jeszcze pojechala. I sie okazalo ze ma roszczep podniebienia ale jakis taki nietypowy i gdyby mu usuneli te migadalki mialby mowe bezdzwieczna, czyli praktycznie moznaby uznac ze nie mowilby. A ogladalo go wczesniej od groma lekarzy, mial tez podcinane wedzidelko i nikt nigdy nic nie zauwazyl. Ona strasznie chwalila ten osrodek, ze jej jedna lekarka bardzo polecala.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2021, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to jest ze zamykaja wszystko a wiecej zachorowań? Ja juz nie wiem co sądzić o tym wszystkim... w lidlach i biedrach nikt nie choruje...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2021, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Fasolka jak Bunio?

A dziękuję. Jest lepiej, nie ma goraczki, energia go rozpiera ;) sam sobie gile sciaga odkurzaczem. Kaszel juz mniejszy wiec wychodzimy ba prosta. Taka ladna zima u nas...sloneczko,snieg ale siedzimy tward9 w domu. Tzn BUnio bo ja dzis juz 7000 krokow natrzaskalam ;)

stresant, Tunia76 lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png

Wysłany: 31 stycznia 2021, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    O kurcze a moja bratowa jest baaardzo zadowolona z Kajetan! Nie wyobraża sobie gdzie indziej jezdzic z Ola. A juz niedlugo maja tam kolejny pobyt.
    Pewnie to zależy. Jak czytam na forach różnych to ludzie narzekają właśnie ze kiedyś było lepiej i że jak zmienili placówkę to są bardziej zadowoleni 🤷‍♀️. Ja tam nigdy nie bylam więc osobiście nie wiem

f1d9680377.png

Wysłany: 31 stycznia 2021, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    No to szkoda, jesli sie w Kajetanach popsulo. Kolezanki syn mowil malo i niewyraznie i chorowal czesto na zapalenie uszu. Chcieli mu migdalki wycinac j cos ja tknalo i tam jeszcze pojechala. I sie okazalo ze ma roszczep podniebienia ale jakis taki nietypowy i gdyby mu usuneli te migadalki mialby mowe bezdzwieczna, czyli praktycznie moznaby uznac ze nie mowilby. A ogladalo go wczesniej od groma lekarzy, mial tez podcinane wedzidelko i nikt nigdy nic nie zauwazyl. Ona strasznie chwalila ten osrodek, ze jej jedna lekarka bardzo polecala.

Nina też ma coś z podniebieniem i dopiero na TK wyszło, bo jak zaglądali do buzi to nic nie było widać. Ale nic więcej jeszcze nie wiem.
    Dobrze ze im się udało, ciężko się później pogodzić z czymś takim jak wiesz ze można było tego uniknac

f1d9680377.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2021, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Dafi co do przedsiebiorcow w Pl a Czechach to jest przepasc...u nas od listopada ( z 2 tyg. Przerwa przed swietami) jest wszystko doslownie wszystko pozamykane....maz juz warkocze moze zaplatac bo wlosy do ramion ma fryzjerzy nie dzialaja....mi tam nie przeszkadza, na mnie fryzjer i tak nie zarobi ostatnim razem bylam 3 lata temu 🤔
    ani galerie ani male sklepiki nie sa otwarte, w zeszlym tygodniu pozwolili papiernicze otworzyc bo dzieci juz zeszytow nie mialy....pozatym tylko spozywczy apteka i drogeria
    Pare knajp probowalo sie otworzyc tak jak w Pl to odrazu policja i do paki wlasciciela....tu jest stan wyjatkowy ogloszony takze kazdy sprzeciw wladzy konczy sie sadem i wyrokiem...
    Respiratory emerytom zapewnili...ja ostatnio kupilam 2 za 10zl 🙄

Co do nauki to maja codziennie 4 lekcje...tylko te wazne, zadne plastyki muzyki wf religie.....tylko mat fiz chem biol itp. Syn w ostatniej klasie mam nadzieje ze do liceum zda....no nie on jeden w takiej sytuacji...matury pisemne w tym roku zniesli, beda tylko ustne....ale egzaminy do szkol srednich bez zmian

Gdzie kupilas takie tanie respiratory? 🤣🤣🤣

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2021, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Gdzie kupilas takie tanie respiratory? 🤣🤣🤣
    W aptece dr. Max. 😀

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2021, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    W aptece dr. Max. 😀

na pewno masz na myśli respiratory? :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 4273 4274 4275 4276 4277 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ