Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dafi co do przedsiebiorcow w Pl a Czechach to jest przepasc...u nas od listopada ( z 2 tyg. Przerwa przed swietami) jest wszystko doslownie wszystko pozamykane....maz juz warkocze moze zaplatac bo wlosy do ramion ma fryzjerzy nie dzialaja....mi tam nie przeszkadza, na mnie fryzjer i tak nie zarobi ostatnim razem bylam 3 lata temu 🤔
ani galerie ani male sklepiki nie sa otwarte, w zeszlym tygodniu pozwolili papiernicze otworzyc bo dzieci juz zeszytow nie mialy....pozatym tylko spozywczy apteka i drogeria
Pare knajp probowalo sie otworzyc tak jak w Pl to odrazu policja i do paki wlasciciela....tu jest stan wyjatkowy ogloszony takze kazdy sprzeciw wladzy konczy sie sadem i wyrokiem...
Respiratory emerytom zapewnili...ja ostatnio kupilam 2 za 10zl 🙄
Co do nauki to maja codziennie 4 lekcje...tylko te wazne, zadne plastyki muzyki wf religie.....tylko mat fiz chem biol itp. Syn w ostatniej klasie mam nadzieje ze do liceum zda....no nie on jeden w takiej sytuacji...matury pisemne w tym roku zniesli, beda tylko ustne....ale egzaminy do szkol srednich bez zmian -
Ja pierdole.. dosłownie tyle mi sie cisnie.. najgorsze jest to ze tak was zamkneli i widac trgo jakas poprawę? Rzeczywiście sie unormowało?
Wedlug mnie to sie skończy tak że wiele ludzi straci swoj biznes a covid zlapie każdego i bedziemy z nim żyć jak z grypa.
Bardzo wspolczuje. Pamiętaj ze masz kolezanki x Pl. Jak cos brakuje wyslemy paczke. U nas jeszcze wolnosc w takim razie jest!stresant lubi tę wiadomość
-
Misiabella wrote:Malutka mycha, a gdzie Nine „leczycie” na niedosluch i zamierzacie operowac? Ponoc w Kajetanach jest najlepszy osrodek tego typu na cala Polske.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2021, 11:05
Misiabella lubi tę wiadomość
-
stresant wrote:W Czechach ta operacja zapewne refundowana , bo corka szwagra urodzila sie gluchoniema i ma wszczepiony implant slimakowy na kase chorych....
A ta moja kolezanka to w PL zbiera na te operacje.....ale nie wiem czy chce operowac w Polsce czy np. Do Ameryki jechacstresant lubi tę wiadomość
-
stresant wrote:Jak tak czytam to maluchy choruja.....Francik byl raz chory zeszla zime ale na inhalacjach sie skonczylo naszczescie....teraz zdrow jak ryba odpukac...ani kataru...ale tez nie ma sie gdzie zarazic i od kogo bo wszyscy ciagle siedzimy w domu i nigdzie nie chodzimy....
Wyrosnie mi dziwak ktory sie wszystkich boji....juz teraz ma problem ...a przytym starszaki nikogo nigdy sie nie balystresant lubi tę wiadomość
-
malutka_mycha wrote:Kajetany się popsuły, podobno pacjenci są beznadziejnie traktowani. My wszystko robimy w Olsztynie bo tam jest jedyny ośrodek w Polsce który się specjalizuje w takiej wadzie jak ma Nina. A aparaty i do audiologa chodzimy u nas, w Katowicach. To jest jakaś filia z Kajetan więc trochę mamy z nimi do czynienia 😉
-
malutka_mycha wrote:Stresant a jak macie stan wyjątkowy to wypłacają jakaś kasę tym zamkniętym przedsiębiorcom?
Dawaja hotelom za kazde miejsce noclegowe, jak to jest ze stokami to nie wiem ale tez na pewno cos dostawaja... -
Tunia76 wrote:Stresant a jak u Was że szczepieniami?
Jest mniej zarażeń dzięki tym obostrzeniom?
Ja do sklepu tez raz w tygodniu, a na spacery nie chodze bo mamy ogrod i to z gorki wiec wychodze przed dom biore sanki i zjezdzam....i tym sposobem zadnego ludzia nie widzimy jak tydzien dlugi 🙈 -
No to szkoda, jesli sie w Kajetanach popsulo. Kolezanki syn mowil malo i niewyraznie i chorowal czesto na zapalenie uszu. Chcieli mu migdalki wycinac j cos ja tknalo i tam jeszcze pojechala. I sie okazalo ze ma roszczep podniebienia ale jakis taki nietypowy i gdyby mu usuneli te migadalki mialby mowe bezdzwieczna, czyli praktycznie moznaby uznac ze nie mowilby. A ogladalo go wczesniej od groma lekarzy, mial tez podcinane wedzidelko i nikt nigdy nic nie zauwazyl. Ona strasznie chwalila ten osrodek, ze jej jedna lekarka bardzo polecala.
-
stresant wrote:Fasolka jak Bunio?
A dziękuję. Jest lepiej, nie ma goraczki, energia go rozpierasam sobie gile sciaga odkurzaczem. Kaszel juz mniejszy wiec wychodzimy ba prosta. Taka ladna zima u nas...sloneczko,snieg ale siedzimy tward9 w domu. Tzn BUnio bo ja dzis juz 7000 krokow natrzaskalam
stresant, Tunia76 lubią tę wiadomość
Fasolka77
-
Daffi wrote:O kurcze a moja bratowa jest baaardzo zadowolona z Kajetan! Nie wyobraża sobie gdzie indziej jezdzic z Ola. A juz niedlugo maja tam kolejny pobyt.
-
Misiabella wrote:No to szkoda, jesli sie w Kajetanach popsulo. Kolezanki syn mowil malo i niewyraznie i chorowal czesto na zapalenie uszu. Chcieli mu migdalki wycinac j cos ja tknalo i tam jeszcze pojechala. I sie okazalo ze ma roszczep podniebienia ale jakis taki nietypowy i gdyby mu usuneli te migadalki mialby mowe bezdzwieczna, czyli praktycznie moznaby uznac ze nie mowilby. A ogladalo go wczesniej od groma lekarzy, mial tez podcinane wedzidelko i nikt nigdy nic nie zauwazyl. Ona strasznie chwalila ten osrodek, ze jej jedna lekarka bardzo polecala.
Nina też ma coś z podniebieniem i dopiero na TK wyszło, bo jak zaglądali do buzi to nic nie było widać. Ale nic więcej jeszcze nie wiem.
Dobrze ze im się udało, ciężko się później pogodzić z czymś takim jak wiesz ze można było tego uniknac -
stresant wrote:Dafi co do przedsiebiorcow w Pl a Czechach to jest przepasc...u nas od listopada ( z 2 tyg. Przerwa przed swietami) jest wszystko doslownie wszystko pozamykane....maz juz warkocze moze zaplatac bo wlosy do ramion ma fryzjerzy nie dzialaja....mi tam nie przeszkadza, na mnie fryzjer i tak nie zarobi ostatnim razem bylam 3 lata temu 🤔
ani galerie ani male sklepiki nie sa otwarte, w zeszlym tygodniu pozwolili papiernicze otworzyc bo dzieci juz zeszytow nie mialy....pozatym tylko spozywczy apteka i drogeria
Pare knajp probowalo sie otworzyc tak jak w Pl to odrazu policja i do paki wlasciciela....tu jest stan wyjatkowy ogloszony takze kazdy sprzeciw wladzy konczy sie sadem i wyrokiem...
Respiratory emerytom zapewnili...ja ostatnio kupilam 2 za 10zl 🙄
Co do nauki to maja codziennie 4 lekcje...tylko te wazne, zadne plastyki muzyki wf religie.....tylko mat fiz chem biol itp. Syn w ostatniej klasie mam nadzieje ze do liceum zda....no nie on jeden w takiej sytuacji...matury pisemne w tym roku zniesli, beda tylko ustne....ale egzaminy do szkol srednich bez zmian
Gdzie kupilas takie tanie respiratory? 🤣🤣🤣Fasolka77