X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • stresant Autorytet

Wysłany: 13 marca 2021, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dafi zyjesz? Nic nie piszesz? Jak czwartkowa wizyta?

• Daffi Autorytet

Wysłany: 14 marca 2021, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Dafi zyjesz? Nic nie piszesz? Jak czwartkowa wizyta?
    Żyję i mam się bardzo dobrze. Wizyta czwartkowa nie doszla do skutku bo dostalam miesiączkę ale juz w czwartek bylo mi lepiej a wczoraj i dzis zero boli nawet jak wstanę rano. Mam nadzieje ze wiecej to cos do mnie nie wroci.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 14 marca 2021, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Kurcze a ja wogole zapomnialam o prezencie hehe
    Myslalam juz o torcie i bedzie mial ze swinka Peppa, ale jakos o prezencie nie pomyslalam wogole.
    Zaraz zerkne na ten rowerek biegowy bo chyba fajna sprawa

Wczoraj nas Maly niezle wystraszyl. Dzien wczesniej wymiotowal w nocy, pozniej mial goraczke 39’ i nie chcial nic jesc. Zbijalismy temperature paracetamolem az tu nagle z rana dostal drgawek i zsinialy mu usta i paznokcie... Maz zawinal go w koc i w samej pizamie pojechali do przychodni. Przestraszylam sie okropnie, ale lekarz zbadal go, powiedzial, ze ma chore gardlo i przepisal antybiotyk😳 no jakos nie wydaje mi sie zeby to bylo gardlo, ale w kazdym razie juz dzisiaj lepiej.
    O matko! Dobrze ze juz lepiej ale nie wiem czy bym sie uspokoila.. te zasinienie bardzo by mnie gnębiło. Duzo zdrowka.

Swoja droga jak to mozliwe ze corcia ma juz 8 miesięcy? Zaraz bedzie roczek! Szok jak to zlecialo. Nie wiem nawet kiedy.

b2ujp2.png

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 14 marca 2021, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chce być mama ale macie przeboje, dobrze że już lepiej.

Ja myśląc o torcie wymyślilam że będzie las będzie tematem przewodnim. Leśny mech jako tort j dodatki. To już za chwilę, ale mamy stare dzieci😂

f1d9680377.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2021, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Kurcze a ja wogole zapomnialam o prezencie hehe
    Myslalam juz o torcie i bedzie mial ze swinka Peppa, ale jakos o prezencie nie pomyslalam wogole.
    Zaraz zerkne na ten rowerek biegowy bo chyba fajna sprawa

Wczoraj nas Maly niezle wystraszyl. Dzien wczesniej wymiotowal w nocy, pozniej mial goraczke 39’ i nie chcial nic jesc. Zbijalismy temperature paracetamolem az tu nagle z rana dostal drgawek i zsinialy mu usta i paznokcie... Maz zawinal go w koc i w samej pizamie pojechali do przychodni. Przestraszylam sie okropnie, ale lekarz zbadal go, powiedzial, ze ma chore gardlo i przepisal antybiotyk😳 no jakos nie wydaje mi sie zeby to bylo gardlo, ale w kazdym razie juz dzisiaj lepiej.
    A zrobili mu test na covid?
    Podobno sine paluszki to objaw covidu u dzieci.
    A sine usta to objaw niedotlenienia.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 15 marca 2021, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten lekarz to byl jakis stary dziad, sam nie wiedzial skad byly te drgawki i sine usta, paznokcie...
    No teraz juz jest ok, ale umówimy się gdzieś indziej do pediatry i wspomnę o tym incydencie to może zleci nam jakieś badania.

Mała ma włosy do ramion😉 jest przesłodka, do zacałowania❤️Ernest to synek tatusia. Do mnie się nie przytula i jeszcze nigdy nie dał mi ręki na spacerze... tylko tata i tata. Tata musi zrobic jesc- jak ja robie mu rano owsianke to bierze miske i idzie do mojego męża. Teraz jak był chory to już wogole nie opuszczał go na krok.
    Jaśminka jest za to moja, u mnie jest jej najlepiej😉

stresant, Daffi, espoir, Misiabella lubią tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 15 marca 2021, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze odnośnie urodzin - Dziewczyny zainspirujcie mnie. Co przygotowujecie do jedzenia?

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 15 marca 2021, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chce byc mama prosze daj zdjecie na face booka Jasminki, musze zobaczyc ta cudowna czupryne 😊

Daffi, Tunia76 lubią tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 16 marca 2021, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od jutra żłobek po przerwie.
    Jestem juz splakana i zestresowana.

b2ujp2.png

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2021, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Od jutra żłobek po przerwie.
    Jestem juz splakana i zestresowana.
    A mąż będzie, czy Ty odprowadzasz?

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 16 marca 2021, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    A mąż będzie, czy Ty odprowadzasz?
    Mąż ma nocki wiec sklada sie idealnie. Wroci do domu.. wypijemy kawe i na 8.30 malego zawiezie. Ja nie wiem czy chce jechać tylko nie wychodzić z auta.. juz mam milion mysli bo czuje ze trace kontrolę nad sytuacja... Czy znajda szafkę Filipa bo w obu grupach jest Filip B. I w ogole ze mnie bedzie oszukiwał że maly nie plakal 😂

b2ujp2.png

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2021, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze że teraz tatuś będzie zaprowadzał. Może pierwszy raz idź z nimi i wszystko mu pokażesz. O ile was wpuszcza razem.
    Bardzo Ci współczuję, bo to ogromny stres. Daj znać, czy z tatą było mniej łez.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 16 marca 2021, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio weszlam z małym do apteki a on juz myślał ze to żłobek.. urzadzil taki placz... Do domu wracal z syrena i jeszcze buntowal się z chodzeniem w drodze powrotnej..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2021, 20:30

b2ujp2.png

• stresant Autorytet

Wysłany: 17 marca 2021, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dafi jak dzis Filip?

• Daffi Autorytet

Wysłany: 17 marca 2021, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Dafi jak dzis Filip?
    Było lepiej niz dotychczas.
    Wyszedl rozplakany ale widzialam ze nie mocno bo nie był zapuchnięty.. a po sniadanku myli rączki a on tego bardzo nie lubi stąd ten placz. Ogółem pani powiedziała że lekko poplakiwal i bawił sie sporo, ukladal klocki i nosil pani by z nim ukladala, ładnie zjadl oba sniadanka. W szatni jak go ubieralam to sobie siedzial i gadał jakby w zlobku nie byl.. usmiech i humor. Ale kawalek w drodze jak szlam z nim po nozkach to poplakiwal.. za ogrodzeniem żłobka jak ręką odjął.
    Tylko jutro może byc tez kryzysowo. Narazie jest tam na 2h a co bedzie jak bedzie dluzej? Jeszcze lezakowanie przed nim.

b2ujp2.png

• espoir Autorytet

Wysłany: 17 marca 2021, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Mała ma włosy do ramion😉 jest przesłodka, do zacałowania❤️Ernest to synek tatusia. Do mnie się nie przytula i jeszcze nigdy nie dał mi ręki na spacerze... tylko tata i tata. Tata musi zrobic jesc- jak ja robie mu rano owsianke to bierze miske i idzie do mojego męża. Teraz jak był chory to już wogole nie opuszczał go na krok.
    Jaśminka jest za to moja, u mnie jest jej najlepiej😉
    u mnie Bartek tak miał coś koło 2 lat, że tylko tata, potem byłam tylko ja, teraz jest pół na pół.
    Maćko do 1,5 roku synuś mamusi, a potem nagle synuś tatusia i tak jest do teraz. nawet dupe tylko tatuś może podetrzeć jak Mąż w domu...
    Wojtuś synuś mamusi cały czas, ale pewnie Szymek się urodzi to i to się zmieni :P

Misiabella lubi tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 18 marca 2021, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Filipka grupa zamknięta. Covida ma jedna z Pań. Czekamy na informacje ale Fifi miał szczescie bo wrócił w środę do żłobka i Pani juz nie bylo.

b2ujp2.png

• espoir Autorytet

Wysłany: 18 marca 2021, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Filipka grupa zamknięta. Covida ma jedna z Pań. Czekamy na informacje ale Fifi miał szczescie bo wrócił w środę do żłobka i Pani juz nie bylo.
    Bartek właśnie ma 5 kwarantanne od września 🙈

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 18 marca 2021, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    To jest straszne. Mnie juz sama kwarantanna przestala jakos martwić.. ale ten brak adaptacji Filipa i to mieszanie mu w glowie mnie męczy.

Współczuję wam 5tej kwarantanny 😭

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2021, 11:25

b2ujp2.png

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2021, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    Ile trwa taka kwarantanna?
    A czy policja też dzieci na kwarantannie?

zem3df9hh3tl9qot.png
‹‹ 4285 4286 4287 4288 4289 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ