X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    DorotaAnna nawet planowałam sie do niego zapisać po opiniach w necie, bo ogolnie nie znam lekarzy z CM
    Ja byłam u niego jeszcze w poprzedniej poronionej ciąży żeby się upewnić, że na pewno serduszko nie bije... bardzo dokładnie wszystko mi wytłumaczył co się będzie ze mną działo w szpitalu, jak potem mamy się starać o dziecko itd wiec polecam naprawdę. Chciałam żeby mi prowadził ciąże ale nagle zaczęłam plamić i u niego nie było terminu wiec tak wyszło ze wylądowałam gdzie indziej. Ale nikogo innego z citomedu nie znam

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • espoir Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja z poprzednich ciąży pamiętam ćmienie brzucha jak na okres czasem - macica mi się nigdy nie stawiała, więc nie wiem jak to jest nawet...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2018, 22:15

💛 12.2015 🧒
    🧡 09.2017 🧒
    ❤️ 05.2019 🧒
    💜 06.2021 🧒
    🩵 12.2022 🧒
    🩷 10.2024 👧
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Mi powiedziało moich dwóch lekarzy, jeden certyfikowany do tych badań prenatalnych, drugi moj że to normalne po 20 tyg i tak będzie. Więc się też trzymam tego bo inaczej bym oszalała doszukujac się czegoś złego. Przyjmuje że mają rację z tą macica :)
    Zbyt dawno byłam w ciążach poprzednich żebym pamiętała czy tak miałam czy nie. Może któraś pamięta?
    Wiecie co...to chyba zależy od częstotliwości. Jak się postawi kilka razy na dobę bezboleśnie to pewnie jest normalne na naszym etapie. A jak ja zgłaszałam, że budzę się 10 razy w nocy i za każdym razem brzuch twardy, to pewnie dlatego u mnie mówią, że nie powinno tak być.

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Taaaak :) I pisałyśmy, że CRL ma już 2 cm haha! :D
    A tu teraz pół kilo....:D

A teraz te nasze 2 cm urządzają sobie dyskoteki po nocach na naszych pęcherzach :D

Wiewióreczka, martusiawp lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    A teraz te nasze 2 cm urządzają sobie dyskoteki po nocach na naszych pęcherzach :D
    Właśnie tak :) A przecież to tak niedawno było :)
    Pamiętacie jaki stres był wtedy? O serduszko, o badania I trymestru...
    Nie obejrzymy się i będziemy rodzić ;)

martusiawp lubi tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi mój lekarz też ostatnio mówił że to normalne.
    Mama36 ja ostatnio magneb6 forte kupowałam w dozie w promocji po 17zl, wydaje mi się że spoko cena bo ostatnio placilam w innej aptece chyba koło 30zl.
    Stresant lekarze jeszcze jeżdżą ale jest bardzo mało zespołów z lekarzem, np. na cały Wrocław i okolice są 3 zespoły z lekarzem a z ratownikami chyba koło 40.
    Kiwona bardzo mi przykro z powodu kotki, nawet nie chcę wyobrażac sobie chwili kiedy będę się musiała pożegnać ze swoimi.

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Wiecie co...to chyba zależy od częstotliwości. Jak się postawi kilka razy na dobę bezboleśnie to pewnie jest normalne na naszym etapie. A jak ja zgłaszałam, że budzę się 10 razy w nocy i za każdym razem brzuch twardy, to pewnie dlatego u mnie mówią, że nie powinno tak być.
    Możliwe że jest tak jak mówisz. Mi się wydaje że się u mnie zdarza raz na kilka dni po większym wysiłku, bardziej ruchliwym dniu, na pewno nie codziennie.
    Ale tak jak tu wszystkie dziewczyny sugerują najlepiej indywidualnie porozmawiać o tym ze swoim lekarzem, w końcu każda z nas jest inna :)

Ja się od początku ciąży jakoś niczym bardzo nie stresuję, może taką mam naturę, ale podchodzę optymistycznie do wszystkiego. Stresowałam się tylko na samym początku jak chciałam potwierdzić czy rzeczywiście jestem w ciąży, jak się okazało że tak to kamień z serca i na każde kolejne USG idę z radością bez stresu :) Rzeczywiście szybko to leci, ani się obejrzymy a nasze brzdące będą razem z nami!

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • stresant Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Hihi mój lekarz też ostatnio mówił że to normalne.
    Mama36 ja ostatnio magneb6 forte kupowałam w dozie w promocji po 17zl, wydaje mi się że spoko cena bo ostatnio placilam w innej aptece chyba koło 30zl.
    Stresant lekarze jeszcze jeżdżą ale jest bardzo mało zespołów z lekarzem, np. na cały Wrocław i okolice są 3 zespoły z lekarzem a z ratownikami chyba koło 40.
    Kiwona bardzo mi przykro z powodu kotki, nawet nie chcę wyobrażac sobie chwili kiedy będę się musiała pożegnać ze swoimi.

i wlasnie uklon w strone ratownikow, odpowiedzialnosc ogromna, robota niebezpieczna a wyplata chyba nie za wysoka.......
    Ja dawno temu zdawalam na akademie medyczna na pielegniarstwo, bardzo mnie to wtedy krecilo i o dziwo sie dostalam :) ale rownoczesnie zdawalam na animacje i tez sie dostalam wybralam to drugie nie zaluje.....chyba mam lzej w zyciu :)

Lolka30 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2018, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewioreczka bardzo cenna uwaga. Masz rację od tego wszystko zależy. Nie ma. Co się sugerować koleżanka.

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2018, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka dzięki, otworzyłam apke i dokładnie za 16,99 kupiłam w Doz. :)

Lolka30 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2018, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Oczywiście, w poniedziałek o wszystko dopytam. Mam Hashi ale pod kontrolą więc nie wiem czy może być powodem. Czyli zbyt niski cukier to też cukrzyca?

Niekoniecznie. Właśnie może być skutkiem Hashimoto.

malutka_mycha lubi tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uzywala ktoras papierki lakmusowe? Mam od wczoraj dziwne uczucie moczenia sie ale bez parcia na mocz.. Ale nin stop majty mokre i taki jakis dziwny zapach. Może sie okazac infekcja ale gorzej jak nie i do tego dziecia dzis nie czuje.. Podjadlam troche sosu czosnkowego ciekawe czy cos ruszy.
    Zastanawiam się czy te papierki lakmusowe sa latwo dostepne?

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi ja nawet o nich nie słyszałam wcześniej zanim teraz nie napisałaś i sobie nie sprawdziłam w internecie.
    Może to poprostu duże ilości śluzu. Ja mam teraz właśnie dużo wodnistego, czasem jak na raz wypłynie dużo to majty do zmiany bo mi mokro. Ale jak chcesz się upewnić to na allegro jest tego mnóstwo, chyba łatwiej dostać przez internet takie rzeczy.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Już wszystko wiem o zbyt wysokim cukrze a co jeżeli glukoza jest poniżej normy? Norma od 70 a mam 66. To też jakoś trzeba kontrolowac? Jeść coś specjalnego? Miała któraś z tym problem? W poniedziałek mam lekarza to się wszystkiego dowiem ale wiecie jak to jest, cały weekend przede mną :) i będę się martwić :D

Franka to nieciekawie że jesteś uziemiona :/
    Ja ostatnio konsultowałam to z moją lekarka, bo też zzdarza mi się taki niski cukier. Kazała nie dopuszczać do poniżej 65. Zaraz po przebudzeniu zzjeść. I czekać do krzywej :-)

malutka_mycha lubi tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png

Wysłany: 8 grudnia 2018, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Maz pojechał do Lidla i kupił mi jedna ta koszule. Wziął Największy roznie czyli L i jest na teraz... jeszcze z dwa tyg i brzuszek sie nie zmieści omg
    Ale do karmienia będzie jak znalazł ;-)

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png

Wysłany: 8 grudnia 2018, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Karmelka, ja kupiłam dzisiaj rozmiar 40/42 i jest na teraz ok, ale niedługo będzie mi ciasno. Za to jest bardzo fajna myślę. Może jutro podjadę jeszcze poszukać gdzieś większych rozmiarów.
    Smutno mi, bo moja kotka Grażka ma prawdopodobnie raka :( Jest to już nieuleczalne :(
    Bardzo mi przykro :(

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Daffi ja nawet o nich nie słyszałam wcześniej zanim teraz nie napisałaś i sobie nie sprawdziłam w internecie.
    Może to poprostu duże ilości śluzu. Ja mam teraz właśnie dużo wodnistego, czasem jak na raz wypłynie dużo to majty do zmiany bo mi mokro. Ale jak chcesz się upewnić to na allegro jest tego mnóstwo, chyba łatwiej dostać przez internet takie rzeczy.
    Mam jakies dziwne przeczucia. Teraz wstalam bo ledwo sie ruszalam tak mi się chciało siku.. Ale nie moglam sie wysikac tak normalnie leciali ze nnie tak powoli i nie moglam tego przyspieszyc. Chyba czeka mnie badanie moczu bo to moze byc cos w nim.

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona bardzo przykro mi z powodu kotka. Te zwierzaki sa dla nas jak rodzina i ich choroby sa rownie ciezkie. Mam nadzieje ze mimo wszystko diagnoza sie nie potwierdzi.

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2018, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Mam jakies dziwne przeczucia. Teraz wstalam bo ledwo sie ruszalam tak mi się chciało siku.. Ale nie moglam sie wysikac tak normalnie leciali ze nnie tak powoli i nie moglam tego przyspieszyc. Chyba czeka mnie badanie moczu bo to moze byc cos w nim.
    A moze przez ułożenie dziecka? Moze naciska na pęcherz?

• Daffi Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najmsutniejsze jest to zr nie czuje ruchow. Moze byc ulozenie nie chce panikowac ale juz mnie tak kopal a tu cisza i musialam odpalic detektor. Tetno znalazłam ale martwie sie i zaraz wkrecam sobie ze to moze wody i ze on sie juz nie moze ruszac. Chyba ze poszpitalny stres i jego odpuscil.
    Pewnie przesadzam bo dzieci maja prawo jeszcze nas zaskoczyc cisza i spokojem.

b2ujp2.png

‹‹ 699 700 701 702 703 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ