Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
india wrote:DorotaAnna nawet planowałam sie do niego zapisać po opiniach w necie, bo ogolnie nie znam lekarzy z CM👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
ja z poprzednich ciąży pamiętam ćmienie brzucha jak na okres czasem - macica mi się nigdy nie stawiała, więc nie wiem jak to jest nawet...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2018, 22:15
💛 12.2015 🧒
🧡 09.2017 🧒
❤️ 05.2019 🧒
💜 06.2021 🧒
🩵 12.2022 🧒
🩷 10.2024 👧 -
Mama36 wrote:Mi powiedziało moich dwóch lekarzy, jeden certyfikowany do tych badań prenatalnych, drugi moj że to normalne po 20 tyg i tak będzie. Więc się też trzymam tego bo inaczej bym oszalała doszukujac się czegoś złego. Przyjmuje że mają rację z tą macica
Zbyt dawno byłam w ciążach poprzednich żebym pamiętała czy tak miałam czy nie. Może któraś pamięta? -
Wiewióreczka wrote:Taaaak
I pisałyśmy, że CRL ma już 2 cm haha!
A tu teraz pół kilo....
A teraz te nasze 2 cm urządzają sobie dyskoteki po nocach na naszych pęcherzachWiewióreczka, martusiawp lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
DorotaAnna wrote:A teraz te nasze 2 cm urządzają sobie dyskoteki po nocach na naszych pęcherzach
A przecież to tak niedawno było
Pamiętacie jaki stres był wtedy? O serduszko, o badania I trymestru...
Nie obejrzymy się i będziemy rodzićmartusiawp lubi tę wiadomość
-
Hihi mój lekarz też ostatnio mówił że to normalne.
Mama36 ja ostatnio magneb6 forte kupowałam w dozie w promocji po 17zl, wydaje mi się że spoko cena bo ostatnio placilam w innej aptece chyba koło 30zl.
Stresant lekarze jeszcze jeżdżą ale jest bardzo mało zespołów z lekarzem, np. na cały Wrocław i okolice są 3 zespoły z lekarzem a z ratownikami chyba koło 40.
Kiwona bardzo mi przykro z powodu kotki, nawet nie chcę wyobrażac sobie chwili kiedy będę się musiała pożegnać ze swoimi.
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB -
Wiewióreczka wrote:Wiecie co...to chyba zależy od częstotliwości. Jak się postawi kilka razy na dobę bezboleśnie to pewnie jest normalne na naszym etapie. A jak ja zgłaszałam, że budzę się 10 razy w nocy i za każdym razem brzuch twardy, to pewnie dlatego u mnie mówią, że nie powinno tak być.
Ale tak jak tu wszystkie dziewczyny sugerują najlepiej indywidualnie porozmawiać o tym ze swoim lekarzem, w końcu każda z nas jest inna
Ja się od początku ciąży jakoś niczym bardzo nie stresuję, może taką mam naturę, ale podchodzę optymistycznie do wszystkiego. Stresowałam się tylko na samym początku jak chciałam potwierdzić czy rzeczywiście jestem w ciąży, jak się okazało że tak to kamień z serca i na każde kolejne USG idę z radością bez stresuRzeczywiście szybko to leci, ani się obejrzymy a nasze brzdące będą razem z nami!
Wiewióreczka lubi tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
Lolka30 wrote:Hihi mój lekarz też ostatnio mówił że to normalne.
Mama36 ja ostatnio magneb6 forte kupowałam w dozie w promocji po 17zl, wydaje mi się że spoko cena bo ostatnio placilam w innej aptece chyba koło 30zl.
Stresant lekarze jeszcze jeżdżą ale jest bardzo mało zespołów z lekarzem, np. na cały Wrocław i okolice są 3 zespoły z lekarzem a z ratownikami chyba koło 40.
Kiwona bardzo mi przykro z powodu kotki, nawet nie chcę wyobrażac sobie chwili kiedy będę się musiała pożegnać ze swoimi.
i wlasnie uklon w strone ratownikow, odpowiedzialnosc ogromna, robota niebezpieczna a wyplata chyba nie za wysoka.......
Ja dawno temu zdawalam na akademie medyczna na pielegniarstwo, bardzo mnie to wtedy krecilo i o dziwo sie dostalamale rownoczesnie zdawalam na animacje i tez sie dostalam wybralam to drugie nie zaluje.....chyba mam lzej w zyciu
Lolka30 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymalutka_mycha wrote:Oczywiście, w poniedziałek o wszystko dopytam. Mam Hashi ale pod kontrolą więc nie wiem czy może być powodem. Czyli zbyt niski cukier to też cukrzyca?
Niekoniecznie. Właśnie może być skutkiem Hashimoto.malutka_mycha lubi tę wiadomość
-
Uzywala ktoras papierki lakmusowe? Mam od wczoraj dziwne uczucie moczenia sie ale bez parcia na mocz.. Ale nin stop majty mokre i taki jakis dziwny zapach. Może sie okazac infekcja ale gorzej jak nie i do tego dziecia dzis nie czuje.. Podjadlam troche sosu czosnkowego ciekawe czy cos ruszy.
Zastanawiam się czy te papierki lakmusowe sa latwo dostepne? -
Daffi ja nawet o nich nie słyszałam wcześniej zanim teraz nie napisałaś i sobie nie sprawdziłam w internecie.
Może to poprostu duże ilości śluzu. Ja mam teraz właśnie dużo wodnistego, czasem jak na raz wypłynie dużo to majty do zmiany bo mi mokro. Ale jak chcesz się upewnić to na allegro jest tego mnóstwo, chyba łatwiej dostać przez internet takie rzeczy.
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
malutka_mycha wrote:Już wszystko wiem o zbyt wysokim cukrze a co jeżeli glukoza jest poniżej normy? Norma od 70 a mam 66. To też jakoś trzeba kontrolowac? Jeść coś specjalnego? Miała któraś z tym problem? W poniedziałek mam lekarza to się wszystkiego dowiem ale wiecie jak to jest, cały weekend przede mną
i będę się martwić
Franka to nieciekawie że jesteś uziemionamalutka_mycha lubi tę wiadomość
-
Kiwona wrote:Karmelka, ja kupiłam dzisiaj rozmiar 40/42 i jest na teraz ok, ale niedługo będzie mi ciasno. Za to jest bardzo fajna myślę. Może jutro podjadę jeszcze poszukać gdzieś większych rozmiarów.
Smutno mi, bo moja kotka Grażka ma prawdopodobnie rakaJest to już nieuleczalne
-
B_002 wrote:Daffi ja nawet o nich nie słyszałam wcześniej zanim teraz nie napisałaś i sobie nie sprawdziłam w internecie.
Może to poprostu duże ilości śluzu. Ja mam teraz właśnie dużo wodnistego, czasem jak na raz wypłynie dużo to majty do zmiany bo mi mokro. Ale jak chcesz się upewnić to na allegro jest tego mnóstwo, chyba łatwiej dostać przez internet takie rzeczy. -
nick nieaktualnyDaffi wrote:Mam jakies dziwne przeczucia. Teraz wstalam bo ledwo sie ruszalam tak mi się chciało siku.. Ale nie moglam sie wysikac tak normalnie leciali ze nnie tak powoli i nie moglam tego przyspieszyc. Chyba czeka mnie badanie moczu bo to moze byc cos w nim.
-
Najmsutniejsze jest to zr nie czuje ruchow. Moze byc ulozenie nie chce panikowac ale juz mnie tak kopal a tu cisza i musialam odpalic detektor. Tetno znalazłam ale martwie sie i zaraz wkrecam sobie ze to moze wody i ze on sie juz nie moze ruszac. Chyba ze poszpitalny stres i jego odpuscil.
Pewnie przesadzam bo dzieci maja prawo jeszcze nas zaskoczyc cisza i spokojem.