X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 04:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale pospalam... Juz sie obudzilam i zasnac nie moge. Musialam pilnować mlodej bo przez sen probuje sie drapac..

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 04:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Daffi :) U nas też ciężka noc, ja się obudziłam z bólem zatok i gardła, nos zatkany i boli cała twarz, łącznie z oczami :/ A syn przyszedł właśnie z płaczem, że boli go noga w środku, pewnie bóle wzrostowe... A on taki wrażliwy jest, że wyje od razu. No i cudnie.

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 05:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej to tez macie wesołą noc. Zdrowka Ci życzę. Ja odpukac znioslam wszystkie choroby corki dzielnie.. I o ile gdzies cos sie zaczynalo gaslo w zalążku. Ale jakas bezsenność mnie dopadla.
    Wczoraj maly tak mnie kopal ze nie mkglam zasnac a teraz spac mi się nie chce. Jula byla mega podekscytowana ze poczula kopniaki pod ręką. Rośnie mi ten moj klusek.
    Odliczam dni do polowkowego :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2018, 05:07

Kasiulka90, martusiawp lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2018, 05:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi kiedy masz połówkowe??

Ja tez juz pospalam... oczy jak 5 zł :) odespalam i znowu tryb szpitalny czyli 5 pobudka

• Daffi Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 05:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha ja to samo od 4 tej oczy jak 5zL.zawsze idac na siku ide po omacku a tu dzis odwrot sytuacji. Do mojego polowkowego jeszcze troszkę mam w piatek wiec 6 dni ale sie doczekac nie moge zobaczyc niuniusia w 3D. W ogole Julka miala jechac z nami i byc na badaniu i biedna nie bedzie mogła :(

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2018, 05:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi weź pendriva niech nagrają dla niej

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2018, 05:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie myśle nad tym czy nie spakować torby do szpitala. Zrobiłam takie zakupy na gemini, zeby zobaczyć ile tego trzeba kupić. Posiłkowałam sie artykułem od mamaginekolog bo jest minimalistyczny, nie chce jechać tam z walizą bo to nie wakacje tylko dwie małe torby jedna moja druga Leośki

Z tym ze na pewno nie zapakuje koszul i biustonoszow bo to jest nie realne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2018, 05:41

• Daffi Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 05:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Daffi weź pendriva niech nagrają dla niej
    Wezmę choc oni maja w opcji nagranie za dodatkowe 30zl i nie mówili ze trzeba brac swoje. Szkoda ze nie zobaczy tego na żywo ale zawsze cos. Moze do końca ciąży uda się jeszcze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2018, 05:45

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 05:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pakowania torby ja myślę ze zrobie to jak zwykle miesiac przed. Ja boje sie na siebie sciagac zle mysli. A zawsze mam tak ze jak cos przezornie przygotuje to zaraz tego potrzebuje..a tak w marcu jest szansa ze dotrwam o ile zas nie przenoszę :p

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2018, 05:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja torby dla małej jeszcze nie bede pakowała ale swoją myśle ze w styczniu spakuje. A przynajmniej kupię te rzeczy. Z jednej strony wiem, ze to jeszcze dużo czasu ale z drugiej strony jakoś jak cos robię związanego z ciąża z dzieckiem bardziej to do mnie dociera i ten czas szybciej mi upływa.
    Ja jakoś teraz to czuje ze wszystko bedzie dobrze. Termin mam na 10 kwietnia myśle ze od 1 kwietnia juz mogę rodzic haha :)

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też od godziny już nie śpię więc dzisiaj całe 4 godziny snu :) brzuch chyba delikatnie odpuścił, już nie boli cały czas tylko co kilka minut. A czasami kilkunastominutowa przerwa się trafi. Ale młoda szaleje. Po wczorajszym stresujacym wieczorze chyba też się zacznę rozglądać za rzeczami do torby, bo nie mam nic.

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2018, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja spakuje, wszystko wloze osobno w worki strunowe i niech czeka. Moja chrzestna trafiła do szpitala w 25 tygodniu i do 32 leżała po czym urodziła 1,8kg okruszynke.
    Teraz coraz więcej dziewczyn trafia do szpitala. A mnie stresuje że w razie czego nie mam nic ;-) Nie chce potem latać po domu i opóźniać wyjazdu do szpitala bo czegoś jeszcze mi brakuje.
    To nie spożywka, nie popsuje się :-)

malutka_mycha, martusiawp lubią tę wiadomość

• Aga2606 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Czytam was ale u nas dalej dziwne akcje z teściowa wiec ciężko z czasem. Dziś jedziemy Krakowa wiec 500km przede mną i to wyjeżdżamy wieczorem żeby młoda spała. Mam nadzieje ze będzie ok:)

Co do twardnien brzucha to u mnie po wizycie na IP ani razu się nie powtórzyło!! Wiec to tylko potwierdza jak bardzo w ciąży potrzebny jest spokój i brak stresu.
    Wiec życzę wszystkich niestresujacych przygotowań świątecznych!

Dziewczyny cukrzycowe robicie jakieś cukrzycowe ciasto na święta?

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje się z labo po wypiciu glukozy pomarańczowej, bardzo smaczna ale przy końcu butelki już ciężko ;) byleby teraz wytrwać 2 h

Paula 90, malutka_mycha, martusiawp lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2018, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula90 masz racje. Ta chrapaica sąsiadka ode mnie z pokoju trafiła w 33 tc nie spakowana, jak lekarz zobaczył wyniki zamówił karetkę z Nowego Sączą do Krakowa a jak mnje wypisywali powiedzieli jej ze białko spadło o polowe ale do rozwiązania nie wyjdzie prawdopodobnie bo to jest zbyt niebezpieczne. Moze dostać jakis rzucawek . I ona tak płakała, jakie miała nerwy jak
    Mężowi tlumaczyla, które ubranka ma sciągnąć zd strychu zeby jej tesciowa prała. Ona mu jak krowa na rowie a on ze nie ma. Bo ona juz ma 2,5 letnia coreczke i mówiła ze wszystko ma tylko popakowane w workach na strychu posegregowane. Ewentualnie musza kupić cos na maluszka maluszka jakby ja wcześniej rozkrolili

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2018, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga2606 wrote:
    Cześć! Czytam was ale u nas dalej dziwne akcje z teściowa wiec ciężko z czasem. Dziś jedziemy Krakowa wiec 500km przede mną i to wyjeżdżamy wieczorem żeby młoda spała. Mam nadzieje ze będzie ok:)

Co do twardnien brzucha to u mnie po wizycie na IP ani razu się nie powtórzyło!! Wiec to tylko potwierdza jak bardzo w ciąży potrzebny jest spokój i brak stresu.
    Wiec życzę wszystkich niestresujacych przygotowań świątecznych!

Dziewczyny cukrzycowe robicie jakieś cukrzycowe ciasto na święta?
    Aga ja robię normalne :):) bo mi cukry nie skaczą w ogóle po słodkim :):)

Wczoraj o 23 maz otworzył toffifie zjadłam dwa a o 22:30 2 kanapki na białym chlebie i cukier na czczo 85 teraz

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2018, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Paula90 masz racje. Ta chrapaica sąsiadka ode mnie z pokoju trafiła w 33 tc nie spakowana, jak lekarz zobaczył wyniki zamówił karetkę z Nowego Sączą do Krakowa a jak mnje wypisywali powiedzieli jej ze białko spadło o polowe ale do rozwiązania nie wyjdzie prawdopodobnie bo to jest zbyt niebezpieczne. Moze dostać jakis rzucawek . I ona tak płakała, jakie miała nerwy jak
    Mężowi tlumaczyla, które ubranka ma sciągnąć zd strychu zeby jej tesciowa prała. Ona mu jak krowa na rowie a on ze nie ma. Bo ona juz ma 2,5 letnia coreczke i mówiła ze wszystko ma tylko popakowane w workach na strychu posegregowane. Ewentualnie musza kupić cos na maluszka maluszka jakby ja wcześniej rozkrolili
    No właśnie tego chce uniknąć. Mąż by ogarnął, ale wolę sama wszystko przygotować i się nie stresować :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2018, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://allegro.pl/elektryczny-podwojny-laktator-lionelo-twee-9-mocy-i7656968876.html?bi_s=ads&bi_m=showitem%3Afinished&bi_c=YmYwODE2YmEtY2EzMS00MDA3LThjYWItODIyNzE4ODExN2QwAA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=cea9071c-73f0-4d3a-8044-dc9f25a405a0

Czy, któraś moze słyszała cos o tym laktatorze?

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet nie mam nic do spakowania tej torby ... M to najchętniej wszystko by kupił na ostatnią chwilę, wczoraj znów mnie wkurzył.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yyy rozliczyl mnie Zus. Wiecie na kiedy wyplata???? Ehhh 02.01.2019r. Mowilam ze przetrzymaja kasę i dadzą w nowym roku. To są gnoje..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2018, 08:46

b2ujp2.png

‹‹ 831 832 833 834 835 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ