SUPLEMENT DIETY

💜 KWAS FOLIOWY POD LUPĄ 💜

Zaczynacie starania o dziecko? Sprawdźcie, kiedy zacząć suplementację folianów i co naprawdę ma znaczenie.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwymiotowałam po 50 min :( echhhh powtórka po swietach

• Daffi Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella wrote:
    O kurcze biedna :(
    Zaczynam się bac..
    Boje sie wymiotów i tego ze moze mi sie cos stać po wypiciu tego swinstwa.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Yyy rozliczyl mnie Zus. Wiecie na kiedy wyplata???? Ehhh 02.01.2019r. Mowilam ze przetrzymaja kasę i dadzą w nowym roku. To są gnoje..

Kurde Daffi, naprawdę masz przeboje z tym Zusem, masakra. Ja teraz mam zwolnienie do 31.12 i też liczyłam na przelew po Nowym Roku .. i wielkie było moje zaskoczenie, gdy już wczoraj miałam pieniądze na koncie.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella wrote:

Współczuje ... mnie też to drugi raz będzie czekać.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi a od kiedy masz zwolnienie? Ja mam od 15 pazdziernika. Dopiero mi szefowa wplacila ta pierwsza pensje i podatki i jeszcze zle naliczone przez ksiegowego...Pisalam do niego ze zle mi wyliczyli kwote brutto. Poniewaz to bylo jakos na pograniczu miesiecy i wyszlo 33 dni do zaplaty, nie byla to standardowa kwota. Dlatego przeanalizowalam jakie koszty musi poniesc pracodawca i kuzwa sa inne niz podal, mimo ze telefonicznie sam gadal ze to bedzie mniej wiecej tyle i tyle. Mysle ze ktos z jego pracownikow sie machnal. Teraz sprawa bedzie przeciagnieta w czasie pewnie. Po jakim czasie wyplaca za zwolnienie zus? Za pazdziernik powinna mi zaplacic firma, i to obejmuje okres do polowy listopada bo zwolnienie mialam od polowy pazdziernika. Pewnie jak mi wplaca to w lutym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2018, 08:58

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella wrote:
    Moestella tez musiałam pic dwa razy :/ ale ja pierwsze podejście zwróciłam w połowie kubka. Za drugim tez jakoś 15 min przed 1 godzina juz mnje bardzo mdlilo pomógł mi maz. On mnie 2 godziny wachlował i druga godzinę leżałam w gabinecie inaczej bym zwymiotowała

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Współczuje ... mnie też to drugi raz będzie czekać.
    A po co drugi raz? Masz juz stwierdzona cukrzyce. Cukry kontrolujesz sa w normie mozesz jedynie zrobić z krwi to hb cos tam z jedynka ;p. Nie powinni drugi raz ci kazać

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym spaniem to i u mnie masakra. Z a snac nie mogę dooiero o 1 mi sie udaje o 5 już się budze leżę bo po co tu wstawać w nocy i o 7 znowu zasypiam i tak spię do 9.
    Daffi mi zus nie wyplacił jwszcze za zwolnienie które skończyło sie 27 listopada, a tak liczyłam.na kase na swieta :( a nie mogę się zarejestrowac na pue, żeby sprawdzić jak sytuacja bo w moim nazwisku jest litera ż i nie mogę przez bank potwierdzić tożsamosci, a osobiscie nie pojadę do zusu bo to 50min jazdy w jedna stronę...

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka też nic nie mam, nawet nie wiem co potrzebuje :D liczę że na szkole rodzenia się dowiem, mam nadzieję że to nie będzie za pozno

Mistella współczuję :/ też się tego badania obawiam

f1d9680377.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Kurde Daffi, naprawdę masz przeboje z tym Zusem, masakra. Ja teraz mam zwolnienie do 31.12 i też liczyłam na przelew po Nowym Roku .. i wielkie było moje zaskoczenie, gdy już wczoraj miałam pieniądze na koncie.
    Widzisz bo to jest tak ze ja mialam zwolnienie do 22.11 i od tego czasu jest 30 dni na wyplate.. Ale ze moj ksiegowy wyslal je pozno i odnotowali je u siebie dopiero 5.12 to od 5.12 maja 30 dni na wypłatę i mogliby zrobić przelew ale wiem ze zus lubi trzymać hajs na nowy rok bo z lepszym stanem finansowym i oni wchodzą w nowy rok. Niech sie cmokna. Jeszcze mam zwolneinie kolejne od 27.12 do 26.01 ktore zus wyplaci... A pozniek zus wyplaci mi tylko te 5 dni stycznia a w lutym juz firma mi bedzie placic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2018, 09:12

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:
    Z tym spaniem to i u mnie masakra. Z a snac nie mogę dooiero o 1 mi sie udaje o 5 już się budze leżę bo po co tu wstawać w nocy i o 7 znowu zasypiam i tak spię do 9.
    Daffi mi zus nie wyplacił jwszcze za zwolnienie które skończyło sie 27 listopada, a tak liczyłam.na kase na swieta :( a nie mogę się zarejestrowac na pue, żeby sprawdzić jak sytuacja bo w moim nazwisku jest litera ż i nie mogę przez bank potwierdzić tożsamosci, a osobiscie nie pojadę do zusu bo to 50min jazdy w jedna stronę...
    Ja mam pue ale co mi to da... Widze tylko wyliczenia, daty wyplat lub jak wystawia mi nowe zwolnienie. Wplywu wiekszego nie mam na to zeby dostac hajs o czasie. Gnoje i tyle. A ja w piątek musze 300zl rzucic u lekarza.. I sie wlasnie zastanawiam bo to usg kosztuje 250zl.. Ale ja wzielam 3d z nagraniem 310zl..jeszcze sie okaze ze to wyjdzie 310+250 haha

b2ujp2.png

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kiedy robicie takie ogólne 3-4d?

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    A po co drugi raz? Masz juz stwierdzona cukrzyce. Cukry kontrolujesz sa w normie mozesz jedynie zrobić z krwi to hb cos tam z jedynka ;p. Nie powinni drugi raz ci kazać

No ja się właśnie zastanawiałam czy będę musiała, moja gin mnie ostatnio pytała czy cukry w normie.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :* kroplówki z magnezem g... u mnie dają, brzuch w nocy dalej twardy. Mam mieć badanie i będą decydować czy mnie wypuszczą...trzymajcie kciuki.

U mnie pracodawca i zus wypłacają co do dnia...ale to wielka firma, kilkadziesiąt tysięcy osób, może dlatego tak pilnują.

Misiabella, malutka_mycha lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie pokontoruje glukometrem jak przy cukrzycy ... to było na czczo i godzinę po posiłku tak? Już nie pamiętam

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Cześć Dziewczyny :* kroplówki z magnezem g... u mnie dają, brzuch w nocy dalej twardy. Mam mieć badanie i będą decydować czy mnie wypuszczą...trzymajcie kciuki.

U mnie pracodawca i zus wypłacają co do dnia...ale to wielka firma, kilkadziesiąt tysięcy osób, może dlatego tak pilnują.

Trzymamy kciuki! Informuj nas!

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella wrote:
    Ja sobie pokontoruje glukometrem jak przy cukrzycy ... to było na czczo i godzinę po posiłku tak? Już nie pamiętam

Tak, na czczo i godzinę po posiłku(ja mierzę po tych trzech głównych posiłkach).

Mistella lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już w podróży od 7 rano.
    Pobudka o 6 i bycie na pełnych obrotach daje o sobie znać bo spać mi się już chce...
    Kawa wypita leciutka także może będzie lepiej.

Pociąg z DE do Szczecina fulllll...na szczęście mamy miejsce siedzące :)

KAROLINA JA mam termin usg 3/4D w połowie lutego to będzie 29/30 tc i tak teraz myślę czy to nie za późno bo tak jakoś wszędzie czytam,że najlepiej w 28tc robić.

WIEWIÒRECZKA Trzymam kciuki żebyś wyszła do domku na święta :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2018, 09:34

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet nie wiedziałam jak jest z tym 3-4d, dzięki Aga! Będę na wizycie w Sylwestra to będzie 25+5, to może od razu na koniec stycznia zapiszę się na te 3-4d.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka, w domu też liczysz ruchy małej ?

syy2roeqbhtk0nxh.png
‹‹ 832 833 834 835 836 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ