Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Daffi wrote:Yyy rozliczyl mnie Zus. Wiecie na kiedy wyplata???? Ehhh 02.01.2019r. Mowilam ze przetrzymaja kasę i dadzą w nowym roku. To są gnoje..
Kurde Daffi, naprawdę masz przeboje z tym Zusem, masakra. Ja teraz mam zwolnienie do 31.12 i też liczyłam na przelew po Nowym Roku .. i wielkie było moje zaskoczenie, gdy już wczoraj miałam pieniądze na koncie. -
Daffi a od kiedy masz zwolnienie? Ja mam od 15 pazdziernika. Dopiero mi szefowa wplacila ta pierwsza pensje i podatki i jeszcze zle naliczone przez ksiegowego...Pisalam do niego ze zle mi wyliczyli kwote brutto. Poniewaz to bylo jakos na pograniczu miesiecy i wyszlo 33 dni do zaplaty, nie byla to standardowa kwota. Dlatego przeanalizowalam jakie koszty musi poniesc pracodawca i kuzwa sa inne niz podal, mimo ze telefonicznie sam gadal ze to bedzie mniej wiecej tyle i tyle. Mysle ze ktos z jego pracownikow sie machnal. Teraz sprawa bedzie przeciagnieta w czasie pewnie. Po jakim czasie wyplaca za zwolnienie zus? Za pazdziernik powinna mi zaplacic firma, i to obejmuje okres do polowy listopada bo zwolnienie mialam od polowy pazdziernika. Pewnie jak mi wplaca to w lutym.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2018, 08:58
-
nick nieaktualnyMistella wrote:Zwymiotowałam po 50 min
echhhh powtórka po swietach
ale ja pierwsze podejście zwróciłam w połowie kubka. Za drugim tez jakoś 15 min przed 1 godzina juz mnje bardzo mdlilo pomógł mi maz. On mnie 2 godziny wachlował i druga godzinę leżałam w gabinecie inaczej bym zwymiotowała
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZ tym spaniem to i u mnie masakra. Z a snac nie mogę dooiero o 1 mi sie udaje o 5 już się budze leżę bo po co tu wstawać w nocy i o 7 znowu zasypiam i tak spię do 9.
Daffi mi zus nie wyplacił jwszcze za zwolnienie które skończyło sie 27 listopada, a tak liczyłam.na kase na swietaa nie mogę się zarejestrowac na pue, żeby sprawdzić jak sytuacja bo w moim nazwisku jest litera ż i nie mogę przez bank potwierdzić tożsamosci, a osobiscie nie pojadę do zusu bo to 50min jazdy w jedna stronę...
-
Karollinax26 wrote:Kurde Daffi, naprawdę masz przeboje z tym Zusem, masakra. Ja teraz mam zwolnienie do 31.12 i też liczyłam na przelew po Nowym Roku .. i wielkie było moje zaskoczenie, gdy już wczoraj miałam pieniądze na koncie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2018, 09:12
-
Lili90 wrote:Z tym spaniem to i u mnie masakra. Z a snac nie mogę dooiero o 1 mi sie udaje o 5 już się budze leżę bo po co tu wstawać w nocy i o 7 znowu zasypiam i tak spię do 9.
Daffi mi zus nie wyplacił jwszcze za zwolnienie które skończyło sie 27 listopada, a tak liczyłam.na kase na swietaa nie mogę się zarejestrowac na pue, żeby sprawdzić jak sytuacja bo w moim nazwisku jest litera ż i nie mogę przez bank potwierdzić tożsamosci, a osobiscie nie pojadę do zusu bo to 50min jazdy w jedna stronę...
-
Karmelllka90 wrote:A po co drugi raz? Masz juz stwierdzona cukrzyce. Cukry kontrolujesz sa w normie mozesz jedynie zrobić z krwi to hb cos tam z jedynka ;p. Nie powinni drugi raz ci kazać
No ja się właśnie zastanawiałam czy będę musiała, moja gin mnie ostatnio pytała czy cukry w normie. -
Cześć Dziewczyny :* kroplówki z magnezem g... u mnie dają, brzuch w nocy dalej twardy. Mam mieć badanie i będą decydować czy mnie wypuszczą...trzymajcie kciuki.
U mnie pracodawca i zus wypłacają co do dnia...ale to wielka firma, kilkadziesiąt tysięcy osób, może dlatego tak pilnują.Misiabella, malutka_mycha lubią tę wiadomość
-
Wiewióreczka wrote:Cześć Dziewczyny :* kroplówki z magnezem g... u mnie dają, brzuch w nocy dalej twardy. Mam mieć badanie i będą decydować czy mnie wypuszczą...trzymajcie kciuki.
U mnie pracodawca i zus wypłacają co do dnia...ale to wielka firma, kilkadziesiąt tysięcy osób, może dlatego tak pilnują.
Trzymamy kciuki! Informuj nas! -
Ja już w podróży od 7 rano.
Pobudka o 6 i bycie na pełnych obrotach daje o sobie znać bo spać mi się już chce...
Kawa wypita leciutka także może będzie lepiej.
Pociąg z DE do Szczecina fulllll...na szczęście mamy miejsce siedzące
KAROLINA JA mam termin usg 3/4D w połowie lutego to będzie 29/30 tc i tak teraz myślę czy to nie za późno bo tak jakoś wszędzie czytam,że najlepiej w 28tc robić.
WIEWIÒRECZKA Trzymam kciuki żebyś wyszła do domku na święta
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2018, 09:34