WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwymiotowałam po 50 min :( echhhh powtórka po swietach

• Daffi Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella wrote:
    O kurcze biedna :(
    Zaczynam się bac..
    Boje sie wymiotów i tego ze moze mi sie cos stać po wypiciu tego swinstwa.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Yyy rozliczyl mnie Zus. Wiecie na kiedy wyplata???? Ehhh 02.01.2019r. Mowilam ze przetrzymaja kasę i dadzą w nowym roku. To są gnoje..

Kurde Daffi, naprawdę masz przeboje z tym Zusem, masakra. Ja teraz mam zwolnienie do 31.12 i też liczyłam na przelew po Nowym Roku .. i wielkie było moje zaskoczenie, gdy już wczoraj miałam pieniądze na koncie.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella wrote:

Współczuje ... mnie też to drugi raz będzie czekać.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi a od kiedy masz zwolnienie? Ja mam od 15 pazdziernika. Dopiero mi szefowa wplacila ta pierwsza pensje i podatki i jeszcze zle naliczone przez ksiegowego...Pisalam do niego ze zle mi wyliczyli kwote brutto. Poniewaz to bylo jakos na pograniczu miesiecy i wyszlo 33 dni do zaplaty, nie byla to standardowa kwota. Dlatego przeanalizowalam jakie koszty musi poniesc pracodawca i kuzwa sa inne niz podal, mimo ze telefonicznie sam gadal ze to bedzie mniej wiecej tyle i tyle. Mysle ze ktos z jego pracownikow sie machnal. Teraz sprawa bedzie przeciagnieta w czasie pewnie. Po jakim czasie wyplaca za zwolnienie zus? Za pazdziernik powinna mi zaplacic firma, i to obejmuje okres do polowy listopada bo zwolnienie mialam od polowy pazdziernika. Pewnie jak mi wplaca to w lutym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2018, 08:58

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella wrote:
    Moestella tez musiałam pic dwa razy :/ ale ja pierwsze podejście zwróciłam w połowie kubka. Za drugim tez jakoś 15 min przed 1 godzina juz mnje bardzo mdlilo pomógł mi maz. On mnie 2 godziny wachlował i druga godzinę leżałam w gabinecie inaczej bym zwymiotowała

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Współczuje ... mnie też to drugi raz będzie czekać.
    A po co drugi raz? Masz juz stwierdzona cukrzyce. Cukry kontrolujesz sa w normie mozesz jedynie zrobić z krwi to hb cos tam z jedynka ;p. Nie powinni drugi raz ci kazać

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym spaniem to i u mnie masakra. Z a snac nie mogę dooiero o 1 mi sie udaje o 5 już się budze leżę bo po co tu wstawać w nocy i o 7 znowu zasypiam i tak spię do 9.
    Daffi mi zus nie wyplacił jwszcze za zwolnienie które skończyło sie 27 listopada, a tak liczyłam.na kase na swieta :( a nie mogę się zarejestrowac na pue, żeby sprawdzić jak sytuacja bo w moim nazwisku jest litera ż i nie mogę przez bank potwierdzić tożsamosci, a osobiscie nie pojadę do zusu bo to 50min jazdy w jedna stronę...

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka też nic nie mam, nawet nie wiem co potrzebuje :D liczę że na szkole rodzenia się dowiem, mam nadzieję że to nie będzie za pozno

Mistella współczuję :/ też się tego badania obawiam

f1d9680377.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Kurde Daffi, naprawdę masz przeboje z tym Zusem, masakra. Ja teraz mam zwolnienie do 31.12 i też liczyłam na przelew po Nowym Roku .. i wielkie było moje zaskoczenie, gdy już wczoraj miałam pieniądze na koncie.
    Widzisz bo to jest tak ze ja mialam zwolnienie do 22.11 i od tego czasu jest 30 dni na wyplate.. Ale ze moj ksiegowy wyslal je pozno i odnotowali je u siebie dopiero 5.12 to od 5.12 maja 30 dni na wypłatę i mogliby zrobić przelew ale wiem ze zus lubi trzymać hajs na nowy rok bo z lepszym stanem finansowym i oni wchodzą w nowy rok. Niech sie cmokna. Jeszcze mam zwolneinie kolejne od 27.12 do 26.01 ktore zus wyplaci... A pozniek zus wyplaci mi tylko te 5 dni stycznia a w lutym juz firma mi bedzie placic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2018, 09:12

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:
    Z tym spaniem to i u mnie masakra. Z a snac nie mogę dooiero o 1 mi sie udaje o 5 już się budze leżę bo po co tu wstawać w nocy i o 7 znowu zasypiam i tak spię do 9.
    Daffi mi zus nie wyplacił jwszcze za zwolnienie które skończyło sie 27 listopada, a tak liczyłam.na kase na swieta :( a nie mogę się zarejestrowac na pue, żeby sprawdzić jak sytuacja bo w moim nazwisku jest litera ż i nie mogę przez bank potwierdzić tożsamosci, a osobiscie nie pojadę do zusu bo to 50min jazdy w jedna stronę...
    Ja mam pue ale co mi to da... Widze tylko wyliczenia, daty wyplat lub jak wystawia mi nowe zwolnienie. Wplywu wiekszego nie mam na to zeby dostac hajs o czasie. Gnoje i tyle. A ja w piątek musze 300zl rzucic u lekarza.. I sie wlasnie zastanawiam bo to usg kosztuje 250zl.. Ale ja wzielam 3d z nagraniem 310zl..jeszcze sie okaze ze to wyjdzie 310+250 haha

b2ujp2.png

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kiedy robicie takie ogólne 3-4d?

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    A po co drugi raz? Masz juz stwierdzona cukrzyce. Cukry kontrolujesz sa w normie mozesz jedynie zrobić z krwi to hb cos tam z jedynka ;p. Nie powinni drugi raz ci kazać

No ja się właśnie zastanawiałam czy będę musiała, moja gin mnie ostatnio pytała czy cukry w normie.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :* kroplówki z magnezem g... u mnie dają, brzuch w nocy dalej twardy. Mam mieć badanie i będą decydować czy mnie wypuszczą...trzymajcie kciuki.

U mnie pracodawca i zus wypłacają co do dnia...ale to wielka firma, kilkadziesiąt tysięcy osób, może dlatego tak pilnują.

Misiabella, malutka_mycha lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie pokontoruje glukometrem jak przy cukrzycy ... to było na czczo i godzinę po posiłku tak? Już nie pamiętam

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Cześć Dziewczyny :* kroplówki z magnezem g... u mnie dają, brzuch w nocy dalej twardy. Mam mieć badanie i będą decydować czy mnie wypuszczą...trzymajcie kciuki.

U mnie pracodawca i zus wypłacają co do dnia...ale to wielka firma, kilkadziesiąt tysięcy osób, może dlatego tak pilnują.

Trzymamy kciuki! Informuj nas!

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella wrote:
    Ja sobie pokontoruje glukometrem jak przy cukrzycy ... to było na czczo i godzinę po posiłku tak? Już nie pamiętam

Tak, na czczo i godzinę po posiłku(ja mierzę po tych trzech głównych posiłkach).

Mistella lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już w podróży od 7 rano.
    Pobudka o 6 i bycie na pełnych obrotach daje o sobie znać bo spać mi się już chce...
    Kawa wypita leciutka także może będzie lepiej.

Pociąg z DE do Szczecina fulllll...na szczęście mamy miejsce siedzące :)

KAROLINA JA mam termin usg 3/4D w połowie lutego to będzie 29/30 tc i tak teraz myślę czy to nie za późno bo tak jakoś wszędzie czytam,że najlepiej w 28tc robić.

WIEWIÒRECZKA Trzymam kciuki żebyś wyszła do domku na święta :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2018, 09:34

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet nie wiedziałam jak jest z tym 3-4d, dzięki Aga! Będę na wizycie w Sylwestra to będzie 25+5, to może od razu na koniec stycznia zapiszę się na te 3-4d.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka, w domu też liczysz ruchy małej ?

syy2roeqbhtk0nxh.png
‹‹ 832 833 834 835 836 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ