Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja jestem zdania podobnego jak Mistella, Karolina powinna powalczyc o ten zwiazek, ale nie droga ustepstw, ktore mialyby uderzac w dobro jej i jej dziecka i poczekac jak sprawa sie wyklaruje. Dac partnerowi do zrozumienia ze jej zalezy, ale caly czas uswiadamiac go na czym jej zalezy.
Mistella, B_002, DorotaAnna lubią tę wiadomość
-
Daffi wrote:Tylko ze te zwolnienia na pue od lekarza docieraja zawsze. I jedyna weryfikacja zwolnien czy dotarły to telefon do nich i jakies 20min czekana na infolinii w kolejce. Na pue zwolnienie widzimu dopiero jak jest na koncowym etapie oprwcowania widzimy numer sprawy okres i procent zasilku.. Dopiero jak akceptuja termin wypłaty widac calosc w pue w zakladce zasilki. Zaświadczenia lekarskie sa wszystkie niezależnie czy z nich kiedykolwiek skorzystalysmy czy nie.
-
http://www.zus.pl/ezla. Takie zwolnienia mogly byc wystawiane od 2016 r. Ale jeszcze obowiazywaly rowniez papierowe, z tym ze od 1 grudnia 2018 r weszlo dopiero prawo nakazujace wystawiania wylacznie e-zwolnień.
-
Misiabella wrote:Daffi, docieraja, tylko ze dopiero 3 zwolnienie mialam wystawione elektronicznie, bo ta ustawa obowiazuje od grudnia 2018 r., i niestety wczesniejsze zwolnienia musialy byc przeslane do zusu przez ksiegowego plus te druki oczywiscie.
-
Misiabella wrote:http://www.zus.pl/ezla. Takie zwolnienia mogly byc wystawiane od 2016 r. Ale jeszcze obowiazywaly rowniez papierowe, z tym ze od 1 grudnia 2018 r weszlo dopiero prawo nakazujace wystawiania wylacznie e-zwolnień.
Misiabella lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dafii, no wlasnie tlumacze, ze lekarz po raz pierwszy wyslal mi do zusu w grudniu, bo od grudnia obowiazuja wylacznie zwolnienia elektroniczne, a wczesniej takie zwolnienie na zwyklym druku nioslam do ksiegowego a ten przesylal do zusu. Byc moze u Ciebie lekarz wystawialbjuz od dawna e zwolnienia, ale u mnie tak nie bylo, dlatego na stronie pue zus mam czarno na bialym ze jedno zwolnienie nie dotarlo. Nie myslalam ze mi zgubia dlatego nie dzwonilam do zusu, teraz jak sie zorientowalam ze nie ma kasy sprawdzilam pue zus i juz wiem o co chodzi. Ja raczej nie chcialabym dzwonic do zusu zanim nie zbiore informacji i sama choc troche nie rozeznam w sytuacji, dlatego jeszcze tego nie zrobilam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2019, 14:27
-
Kasiulka90 wrote:Karolinka, Ty smyku!!! Przez Ciebie teraz siedzę i łzy mi lecą xD xD xD Ach ta ciąża
Cokolwiek zdecydujesz i jakkolwiek sprawy się potoczą, jesteśmy z Tobą i będziemy Cię wspierać! :*
Bardzo Wam za to dziękuje
Każda z osobna jest nieoceniona!Kasiulka90, Fasolka77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziękuję Wam kochane za miłe słowa :* nawet nie wiecie ile one dla mnie znaczą... Macie rację, trzeba się wziąć w garść... Mam męża i dziecko, to jest teraz moja rodzina! Karolinka trzymam za Ciebie kciuki i wierzę, że wszystko dobrze się ułoży tak żebys była szczęśliwa! Przytulam mocno
B_002, Karollinax26, Kasiulka90 lubią tę wiadomość
-
Przepraszam, ze tak tu walkuje ta sprawe, ale pomoglo mi to rozjasnic ja nawet we wlasnej glowie. Piszac tutaj przystapilam do dzialania, znalazlam i zagubione haslo do pue i kopia zwolnienia sie odnalazla
Przygnebilo mnie to jednak, bo tak chcialam zadbac o ta kwestię a jednak nawalilam, nie patrzylam im na rece od razu jak tylko zanioslam im zwolnienie, no i mam. Wiedzac ze ci ludzie juz raz kiedys zgubili mi zwolnienie, powinnam pomyslec, jak ich kontrolowac, ale mam jakis problem teraz z ogarnianiem, w ogole nie wiem jak sie zabrac do pewnych spraw, troche jestem zalamana, ze nie wychodza jakbym chciala, ze daje ciala...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2019, 14:39
-
Misiabella ale to jest paranoja że Ty masz księgowych pilnować. Ja wiem ze to jest w Twoim interesie ale każdy robi to do czego został zatrudniony. Mnie by przez myśl nie przeszło sprawdzać status moich zwolnień, ale ja wiem ze mam kompetentna księgowa.
Że wszystkimi trzeba się uzerac żeby Swoje pieniądze dostać. ZUS to też masakra, Ty im coś wisisz to do więzienia Cie wsadza ale Tobie żałują. Te państwo to jest jakiś żart.Misiabella, Karollinax26 lubią tę wiadomość
-
Życzę Wam wszystkim miłego dnia dziewczyny...
Ja się nie mogę pozbierać po wczorajszych wydarzeniach...
Niedaleko mojego domu centrum pomocy dla rodzin poszkodowanych a 500m od Nas miejsce tragedii...
Byliśmy dziś zapalić znicze i po prostu nie mogłam się uspokoić...
Straszne... -
Oj Kochane
mam nadzieje, że u każdej z Was wszystko się poukłada na wszystko trzeba czasu, czasem mniej czasem więcej... ale na pewno w końcu będzie dobrze. Szkoda tylko że w ciąży musicie się tak stresować, jakby mało było stresu związanego z samym przyszłym macierzyństwem
estrella lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Karmelllka90 wrote:Dziewczyny a za grudzień jest normalna wypłata? Czy ze względu na święta potrącają kasę??
Nie no chyba powinna być normalna bo przecież my dostajemy teraz 100% średniej z 12 miesięcy, więc czemu miałaby być mniejsza? Tak mi się wydaje, a dostalas mniejszą?👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Misiabella wrote:Dafii, no wlasnie tlumacze, ze lekarz po raz pierwszy wyslal mi do zusu w grudniu, bo od grudnia obowiazuja wylacznie zwolnienia elektroniczne, a wczesniej takie zwolnienie na zwyklym druku nioslam do ksiegowego a ten przesylal do zusu. Byc moze u Ciebie lekarz wystawialbjuz od dawna e zwolnienia, ale u mnie tak nie bylo, dlatego na stronie pue zus mam czarno na bialym ze jedno zwolnienie nie dotarlo. Nie myslalam ze mi zgubia dlatego nie dzwonilam do zusu, teraz jak sie zorientowalam ze nie ma kasy sprawdzilam pue zus i juz wiem o co chodzi. Ja raczej nie chcialabym dzwonic do zusu zanim nie zbiore informacji i sama choc troche nie rozeznam w sytuacji, dlatego jeszcze tego nie zrobilam.
-
DorotaAnna wrote:Nie no chyba powinna być normalna bo przecież my dostajemy teraz 100% średniej z 12 miesięcy, więc czemu miałaby być mniejsza? Tak mi się wydaje, a dostalas mniejszą?
Karmelllka90 lubi tę wiadomość
-
Dobra zakupiłam dziś jedną koszulę ciążową/do karmienia. Jeszcze dokupię sobie jedną do porodu i jedną do karmienia ale poczekam najpierw przyjdzie ta i zobaczę czy będzie ok, wzięłam rozmiar M. Jeszcze szlafrok i klapki zakupię w tym miesiącu.
Zamówiłam dziś też małej Szumisia, mam nadzieję że będzie przydatnyczekam na przywieszkę do smoczka i poduszkę fasolkę do karmienia.
india lubi tę wiadomość