X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej zrobić sobie parę rzeczy, które można zamrozić. Wtedy jak nie będzie czasu na gotowanie to szybciutko można coś wyciągnąć z zamrażarki. Ja tak teraz robię jak mi się obiadu nie chce robić np. pierogi.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walabia ale cudownie masz, mój pomoże mi we wszystkim ale do gotowania to ma niestety dwie lewe ręce, było kilka prób, ale niestety poniósł totalne fiasko...

01582n0ast4hm7dp.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż też do gotowania się nie pcha. Owszem coś pokroić, pomieszać to tak, ale żeby coś więcej. Żartuje sobie, że nie chce robić mi przykrości bo może się okazać, że jest lepszym kucharzem niż ja. Za to śniadania głównie robi mąż.
    Mi mama na pewno pomoże z obiadami w pierwszych dniach. Damy radę:)

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj za to gotuje ale mięso mięso mięso ja mięsa nie jem wiec lipa jedynie co mi robi to sałatki pycha :) no czasem jakieś kotlety sojowe mi usmaży i tyle :)

• doris85 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A robiłyście badania na HIV, czy to jest konieczne? Jeszcze się zastanawiam nad kiłą - robiłam na początku i nie wiem czy w szpitalu wymagają aktualnego.

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Elle Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziewczynki :)

Koral - super pomysł - ja mam wiecznie problem z wymyślaniem obiadów... Jak mi coś wpadnie do głowy szybkiego i fajnego, to napiszę. Aaaa, i bardzo Ci współczuję - wyobrażam sobie, że Tobie dwa razy ciężej niż nam. Ja jestem w młodszej ciąży i to pojedynczej a noce są dla mnie koszmarem, już nawet mój M się śmieje, że stękam i jęczę jak starowinka. Tak więc naprawdę szacunek. Ale zobaczysz, te 19 dni minie i będziesz szczęśliwa, że donosiłaś chłopców do końca, czego Ci bardzo życzę :)

Kochane, moja mała jest jakaś mało aktywna:( Nic a nic się nie rusza. Wczoraj ruszała się wieczorem i tyle. Dziś jeszcze nic. Na chłopski rozum, to powinnam czuć jej ruchy, bo już jest spora panna (2 kg), a ja ich nie czuję - to możliwe, że ona się nie rusza?? Jak było u Was w tym tyg. ciąży? Ja to się chyba nie przestanę martwić, aż się nie urodzi... :(

iv09mg7y9aya90me.png
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez mam często tak że jak wstane to nie czuję ruchów..ale za to nadrabia po 2 godzinach :) a ja dzisiaj miałam wyjątkowo przespaną noc :) pierwsza od kilkunastu dni :) pomijając fakt ze sniło mi się ze dostałam krwawienia i szłam rodzic heh spałyśmy z moją córką do 9,45 :D aż dziwne bo zawsze sie budzi przed 8. MOże przez to że chora jest. A jutro muszę prać firanki, mój mąż musi okna umyć bo wstyd normalnie takie popalcowane przez córkę że masakra..

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• Elle Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, dziewczyny za odpowiedzi.

Chyba zrobię tak, jak Makcza radzi - położę się na godzinkę i trochę powczuwam, może moje dziecko się ruszy, bo osiwieję :/

iv09mg7y9aya90me.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewnie, że się ruszy, leniuch jeden! :) Możesz ją jeszcze cukrem potraktować w ostateczności :)

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie Elle spróbuj zjeść coś słodkiego i napić się soku owocowego przed położeniem , to powinno ją uaktywniać i nie stresuj się:)

01582n0ast4hm7dp.png
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    za bardzo się stresujesz.. przecież dziecko nie będzie się ruszać 24 godziny na dobę ;]

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• kozgo Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elle zjedz coś słodkiego, połóż się i zobacz:) ja od rana próbuję dodzwonić się do przychodni szpitala żeby umówić się na ten obrót zewnętrzny w razie czego bo z terminami ciężko ale cały czas zajęte mają więc chyba podjadę tam.

Co do jedzenia, mój mąż gotuje rewelacyjnie ale jak siedzę w domu to ja gotuję raczej. Co do dań po porodzie moja babcie powiedziała, że pomoże i będzie robić obiady niestety moja zamrażarka jest tak mała, że nic tam się chyba nie zmieści:( Wczoraj pierogów z mięsem narobiłam ale szybko zniknęły hehe.

A walizka pusta stoi jak stała heh nie mogę się za to zabrać.
    Idę poleżeć z pupą w górze ku przekręceniu się Tymka:)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ugotuję rosół, dużo rosołu. Na szybkie zupki jak ktoś napisał. Planuję też większe niż zazwyczaj zakupy spożywcze, wiecie makaron, kasza, ryż itd. Można jakieś sosy sobie przygotować np pomidorowy do makaronu. Takie typowe potrawy do zamrażania typu krokiety, gołąbki to chyba odpadają bo niestety kapusta wzdyma :/

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie może jakie badania trzeba zrobić do znieczulenia zzo i w którym tygodniu najlepiej?

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodzwoniłam się do szpitala pierwszy termin 31 marca hehe więc chyba będę musiała próbować się wcisnąć na siłę wcześniej hehe

Doris nam mówili, że robią badania krwi na miejscu w szpitalu na porodówce dlatego procedura do zzo trwa ok pół godziny.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tez byłam na tym wykładzie i wskazane są układ krzepnięcia i elektrolity (dzwoniłam właśnie do szpitala). Ja mam zakrzepice w rodzinie i chyba sobie zrobię na wszelki wypadek. Hiva nie wymagają, chociaż jest wskazany. Poza tym badanie na kiłę powinno być aktualne

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olala81 wrote:
    hej widzę, że prawie dla każdej z nas noce są koszmarne, ja spię najwyżej po 4, 5 godzin najgorzej że w dzień tez nie mogę usnąć, bo od pół roku sąsiad pode mną robi remont ( ile to może trwać?). nie wiem co będzie jeśli on nie skończy do mojego porodu, właśnie od pół godziny wierci coś dokładnie pode mną aż się podłoga trzęsie, przecież to moje maleństwo nie będzie jak miało spać.
    U ciebie to remont się kiedyś skończy. Ja mam bardzo muzykalnego sąsiada, który lubi słuchać głośno muzyki w ciągu dnia oczywiście. tak więc tak gdzie mam sypialnie nie muszę wączać radia bo słyszę co u niego gra. też się trochę martwię jak mały będzie spał - on przecież tylko w ciągu dnia słucha muzyki a w nocy jest cisza.
    Nie wiem czy mi tylko to przeszkadza a innym nie ale na całej klatce słychać jak się wchodzi do bloku a on mieszka na 4 piętrze

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ładnie dziewczyny. prawie wszystkie się zameldowały ;)

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo do tego czasu to mały się może odwróci.

Elle rozumiem Cie doskonale... też się stresuje, że mały się za mało rusza, jednak jak zjem słodkie i się położę, usiądę spokojnie to zawsze się ruszy :) i zauważyłam, że mały ma swoje godziny i tyle ;) spróbuj się położyć też na lewym boku po zjedzeniu słodkiego, też u mnie działa a jak nie to na prawy bok :D aaa i jeszcze działa jak sobie spokojnie siedzę jak oddycham przeponą :) kilka takich porządnych wdechów i mały się odezwie :)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może to okrutnie to zabrzmi ale cieszę się, że wy narzekacie. trochę mi raźniej nie czuje się osamotniona i pewno to oznacza, że wszystko jest oki, że poprostu na tym etapie tak ma być.

Tusia89, Bea_tina, olala81, Niesmiala lubią tę wiadomość

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
‹‹ 192 193 194 195 196 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ