X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w karcie jest wpisany 12 kwietnia (data z usg) z om wychodzi 5 kwietnia.
    więc różnica równo tydzień.

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na każdym USG wychodzi termin 22 kwietnia, choć mój lekarz i tak patrzy tylko na termin z @...w szpitalu też tak patrzą...no chyba że by były duże rozbieżności. np. u mojej koleżanki, która miała zaburzenia w miesiączkach...ostatnią @ miała we wrześniu i termin z @ miałaby jakoś na koniec czerwca, a zaszła sporo później, z USG termin miała dopiero na połowę sierpnia i tak urodziła...

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • koala82 Ekspertka

Wysłany: 18 marca 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,
    Z tymi terminami to różnie bywa, chyba tylko nasz Maluszki dokładnie wiedzą kiedy jest na nich czas. Z Synkiem termin miałam na 1 listopada, wszystkie USG wskazywały termin na tydzień wcześniej 25-26 październik a akcja porodowa rozpoczęła się 4 listopada, w dniu urodzin męża, Synuś chciał po prostu zrobić prezent Tacie :-)

p19uugpjmxse1q13.png
    3jvzpx9iv6zlovc6.png
    atdcj48aatau4j6i.png

• Tusia89 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a no tez tak myślałam, że nie ma się co sugerować tymi wyliczeniami... :P chciałam się tylko dowiedzieć jak to u Was jest/było :) co nie zmienia faktu, że i tak mam przeczucie, że urodzę wcześniej :D ciekawe czy się sprawdzi, termin następnej wizyty mam 4.04 i chcę na nią iść. :)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczynki :) jak tam noc minęła ?:) ja właśnie zjadlam wypasione śniadanko i termoforem grzeje moje obolałe coś w biodrze.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam do was pytanie bo nie orietuje sie w tym temacie a mianowicie
    Sąsiadka podrzucila mi dxiecko na 2-3h bo ma jakaś ważna rozmowę o prace czy cos wszystko było by spoko gdyby nie zrobił kupy wiec wzięłam go zeby przebrać i okazało sie ze ma ospe :/ nic mi nie powiedziała bo bym za nic z nim nie została ba buzi i dłoniach nie ma nic ale cały tyłek plecy brzuch ma w krostach u wysmarowany to ospa na 100% kurde sąsiadka nie odbiera a ja sie boje teraz z nim siedzieć może wy orietujecie sie czy to może być groźne dla małej ? Ja chyba chorowałam na ospe. Kurde mam ochotę wystawić tego dzieciaka za drzwi :/ no ale nie moge :/

• Elle Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja p........ę - przepraszam, Miriam - ale czy ci ludzie są nienormalni???????? Jesteś do cholery w ciąży, a ktoś Ci przyprowadza chore dziecko i na dodatek nawet słowa nie powie????? o.O Grrrrrrr... ale się wzburzyłam.

Wiesz, wydaje mi się, że jak Ty chorowałaś na ospę, to nie powinno się nic dzidzi stać. Ale niestety, nie jestem pewna - może któraś z dziewczyn pomoże?

Ech, trzymaj się, kochana, bo normalnie masz złote serce. Ja bym jej dała po powrocie (tej sąsiadce)......

iv09mg7y9aya90me.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam dla małej niebezpieczne byłoby tylko jakbyś Ty zachorowała, a tak to w brzuszku jest chroniona przez przeciwciała. Czysto ta sama sąsiadka co Rota wirusem Cię zaraziła i już raz chciała Ci podrzucić chore dziecko?
    Bez obrazy ale co za bezmyślną baba zeby przed samym porodem taki numer przecież jakbyś teraz się zaraziła to nie ma żartów powinnaś ją niezłe opieprzyc.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Elle Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:
    Miriam dla małej niebezpieczne byłoby tylko jakbyś Ty zachorowała, a tak to w brzuszku jest chroniona przez przeciwciała. Czysto ta sama sąsiadka co Rota wirusem Cię zaraziła i już raz chciała Ci podrzucić chore dziecko?
    Bez obrazy ale co za bezmyślną baba zeby przed samym porodem taki numer przecież jakbyś teraz się zaraziła to nie ma żartów powinnaś ją niezłe opieprzyc.

Kozgo, zgadzam się w 100%!! Mi to się aż ciśnienie podniosło, jak to przeczytałam. Masakra, naprawdę

iv09mg7y9aya90me.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam jeśli miałaś ospę to nie powinnaś się zarazić,poza tym z tego co wiem ospa też zaraża jeszcze przed wybiciem tych krostek, jeśli młody ma już bardzo widoczne i dużo krostek to raczej nie zaraża... Tak zawsze mi mówiono...

dqprj44jypq2k6s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak właśnie to ta sama sąsiadka :/ jak wróci to jej powiem co myśle na jej temat :/ do jasnej anielki czy ja jestem jakaś ip zeby jej chorym dzieciakiem sie zajmować :/ pierdziele teraz nawet jak bedzie błagac żebym została nawet na 15 min ze zdrowym dzieckiem powiem NiE bo mam juz dosyć jej numerów :/

• Elle Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Tak właśnie to ta sama sąsiadka :/ jak wróci to jej powiem co myśle na jej temat :/ do jasnej anielki czy ja jestem jakaś ip zeby jej chorym dzieciakiem sie zajmować :/ pierdziele teraz nawet jak bedzie błagac żebym została nawet na 15 min ze zdrowym dzieckiem powiem NiE bo mam juz dosyć jej numerów :/

Miriam, i bardzo dobrze!!!!!!!!

iv09mg7y9aya90me.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    największa zaraźliwość jest podobno pierwszego dnia pojawienia się pęcherzyków. A swoją drogą Twoja sąsiadka jest mega nieodpowiedzialna, jak mogła zostawić Ci chore dziecko wiedząc, że jesteś w ciąży i to już zaawansowanej...żeby nie powiedzieć końcówce...

dqprj44jypq2k6s8.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam serio nie powinnaś się juz zgadzać szczególnie jak bedzie córcia już na świecie bo Ci chore dziecko przyprowadzi nic nie powie i Twoją kruszynke zarazi. Serio co za baba normalnie porażka, Miriam wałkiem ją zdziel po głowie moze rozum odzyska.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • koala82 Ekspertka

Wysłany: 18 marca 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia89 ma rację, mówią że ospą można się zarazić w jej pierwszej fazie czyli na samym początku, jak dzieciak ma ją już jakiś czas to nie zaraża, ale i tak tej mamuśce należy się ładny ochrzanik, tak nie można, zaraża czy nie miała obowiązek Cię poinformować o chorobie dziecka.
    Co za ludzie zero wyobraźni.

Tusia89 lubi tę wiadomość

p19uugpjmxse1q13.png
    3jvzpx9iv6zlovc6.png
    atdcj48aatau4j6i.png

• haybeauti Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sory Miriam ale ja to chyba bym jej w zęby dała, co za babsztyl.
    Co ona ma zamiast mózgu. Wiesz ja bym jej chyba taki sam numer wycieła. Wziełabym jej dziecko a na koniec dnia powiedziała, że mam jakąś wysypkę na skórze i jakby mały złapał to niech szybko jedzie do szpitala i jak podadzą mu leki to nic mu nie będzie - tylko im szybciej pojedzie tym lepiej.
    Może to do niej dotrze jeśli po ostatniej akcji nie załapała

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2014, 10:06

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam co za glupia pinda ta sąsiadka powiedz jej ,ze za brak info o chorym dziecku już jej nie pomożesz i tyle !!!!!

Mojej przyjaciółki tesciowa podobnie sie zachowała co do wnuka moja przyjaciółka w szpitalu na porodówce rodzila 2 dziecko , a ten starszy dostał ospę , a babcia nie poinformowała nikogo , a jak wrócili z noworodkiem do domu to babacia szybko mlodego przyniosła , a ja patrze na mlodego i mówię , ze ma Ospe czemu pani go przeprowadziła , a tym bardziej sama sie przyznała , ze ja ma od 3 dni i nie powiedziała ojcu dziecka i wtedy było kolorowo noworodek w domu a starszy brat z ospa od 3 dni bez leków koszmar jak ja je to przypomne to babcia inteligecja nie swieci , a tu sasiadka .....

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• kozgo Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe i od razu w ten pochmurny dzień wszystkie się rozbudziły :)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • koala82 Ekspertka

Wysłany: 18 marca 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    Miriam co za glupia pinda ta sąsiadka powiedz jej ,ze za brak info o chorym dziecku już jej nie pomożesz i tyle !!!!!

Mojej przyjaciółki tesciowa podobnie sie zachowała co do wnuka moja przyjaciółka w szpitalu na porodówce rodzila 2 dziecko , a ten starszy dostał ospę , a babcia nie poinformowała nikogo , a jak wrócili z noworodkiem do domu to babacia szybko mlodego przyniosła , a ja patrze na mlodego i mówię , ze ma Ospe czemu pani go przeprowadziła , a tym bardziej sama sie przyznała , ze ja ma od 3 dni i nie powiedziała ojcu dziecka i wtedy było kolorowo noworodek w domu a starszy brat z ospa od 3 dni bez leków koszmar jak ja je to przypomne to babcia inteligecja nie swieci , a tu sasiadka .....

Rany, niektórzy ludzie naprawdę są bezmyślni-ładnie to ujmując :-/

p19uugpjmxse1q13.png
    3jvzpx9iv6zlovc6.png
    atdcj48aatau4j6i.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę i normalnie płakać mi sie chce :/ dxwonilam do męża oczywiście dostałam ochrzan ze sie zgodziłam zostać z dzieckiem jak wiem jakie numery ona potrafi wyciąć :/ powiedział ze zaraz przyjedzie i jej sam powie co myśli na ten temat
    Boze jaka ja naiwna jestem kolejny raz dałam sie tak załatwić :/

Całe szczęście ze to tylko na początku jest zarazliwe idę jeszcze dziś o 16 do gin to jeszcze jego zapytam czy oby napewno nic małej nie bedzie

‹‹ 222 223 224 225 226 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ