X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elle wielu facetów ma obawy boi się, że coś dziecku zrobią albo go gdzieś dotkną itd myślę, że to nie koniecznie musi być tak, że jestes dla niego aseksualna chociaż rozumiem, że tak to odczuwasz może warto z nim porozmawiać tak na spokojnie.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • martusia172005 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wcześniej się rzadko odzywałam bo miałam pełno zajęć studia dom i praca a teraz mam dużo leżeć bo szyjka mi sie strasznie szybko skraca wiec czasu na pisanie więcej. Ale cały czas jestem na bieżąco a Wasze rady często się przydają. Odkąd straszą mnie wcześniejszym porodem to zaczęłam mieć syndrom wicia gniazda. A o to jego pierwsze efekty http://fotowrzut.pl/A3ZU2QV4IR trochę się pochwalę :P

Makcza jeśli chodzi o ból to jest dziwny takie połączenie intensywnego ściskania ze skręceniem. Wyciąganie nogi tylko pogarsza sprawę.

relgzbmh71xqedw7.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętam że koleżanki mąż był nawet u psychologa bo bal się, że dzidzie w główkę pukal bedzie i Pani psycholog mu tłumaczyła, że nawet jakby był super mega obdarzony to nie ma takiej opcji hehe

Kurczę tak wszystkie piszecie o tych szyjkach a ja tylko wiem, że w styczniu były 4cm i tyle hehe mój lekarz jest zdania, że nie ma co tam niepotrzebnie gmerac:p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2014, 16:19

qb3cpiqv120x7xhb.png

Wysłany: 18 marca 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co ja to na razie planuję żeby Wiktoria w nocy spała z nami w pokoju w kołysce ale w dzień żeby spała u siebie przewijać kąpać itp też bym chciała w jej pokoiku ale na razie cały czas spotykam się z krytyką że sobie tego nie wyobrażam. Niestety ja mam salon-sypialnie w którym jest balkon duże okna i jest strasznie ciężko w nim coś ustawić a jak wstawię tam łóżeczko to miejsca będzie jeszcze mniej. Więc chce spróbować tak i mam nadzieję że mi sie to uda a jak mała bedzie większa to będzie przyzwyczajona już do swojego pokoiku.

relgzbmh71xqedw7.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia pokoj małej księżniczki :) a innych nie słuchaj, zróbcie tak żeby wam było dobrze i maluchowi. U nas Tymek od początku bedzie spał u siebie, oczywiście czy tak wyjdzie to wszystko pózniej wyjdzie w planie.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wszyscy też doradzali postawienie łóżeczka w naszej sypialni, ale... jestem zdania, że dziecko trzeba będzie szybko przygotować do bycia samemu w pokoju. Czytałam fajną książkę "dzieci w Paryżu nie grymaszą!" - polecam - w której opisano efekty szybkiej nauki bycia w samotności u maluszków. Dziecko musi umieć być samo i lubić być samo przez część dnia/nocy. Do tego będziemy dążyć. A życie pokaże swoje;)

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • Elle Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:
    Elle wielu facetów ma obawy boi się, że coś dziecku zrobią albo go gdzieś dotkną itd myślę, że to nie koniecznie musi być tak, że jestes dla niego aseksualna chociaż rozumiem, że tak to odczuwasz może warto z nim porozmawiać tak na spokojnie.

Kozgo, jesteś kochana, dziękuję za pocieszenie - ale nawet mi z tym już nie jest źle - chyba się przyzwyczaiłam ;) Zacznę się martwić, jak po połogu będzie nadal to samo o.O

iv09mg7y9aya90me.png

Wysłany: 18 marca 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wasze słowa poprawiły mi humor i utwierdziły mnie tylko w moim zdaniu. Niestety też im bardziej ktoś na mnie napiera tym bardziej robię na przeciw a przecież i tak życie pokaże czy to się sprawdzi czy nie i wcale nie będę traktować tego jako porażkę :)

relgzbmh71xqedw7.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia myślę, że każda z nas musi liczyć się z tym, że czesc rzeczy, które sobie założymy nie sprawdzą się akurat przy naszym dziecku i absolutnie nie można tego traktować jako porażkę.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smakuje nienajlepiej, wygląda również nie za ciekawie, jak zaparzona słoma i tak też pachnie. Ja dorzucam cytrynkę, od razu łatwiej wchodzi :D.

walabia lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • Elle Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina wrote:
    Smakuje nienajlepiej, wygląda również nie za ciekawie, jak zaparzona słoma i tak też pachnie. Ja dorzucam cytrynkę, od razu łatwiej wchodzi :D.

Hehe - brzmi koszmarnie ;) Ale czego się nie robi... :D

iv09mg7y9aya90me.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia podobno jest wstretna ale nie wiem nie pilam :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie ospa mam sie nie przejmować jeżeli chorowałam a na dodatek krostki były przyachniete to nic mi ani małej nie bedzie ale sąsiadki kazał gin unikać bo nigdy nie wiadomo co jeszcze wymyśli

A tak pozatym to mam rozwarcie na jeden palec szyjka ma 23mm czyli skrócona lecz jeszcze nadal twarda nie zapowiada sie na porod w tym tyg ale do 1 kwietnia raczej nie dotrwamy
    Sex wskazany lecz moj Czarek nawet o tym słyszeć nie chce bo on nie bedzie małej trycal i juz :/ powiedziałam mu w takim razie niech sperme w słoiku mi da wściekam sie ze szok tyle abstynwncji a jak możemy to on nie :/

Pozatym moge juz brać tabletki z lisci malin ktore dostałam z UK zamiast herbaty :)

szczessciara lubi tę wiadomość

• kozgo Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam tak jak mowilam niestety każdy facet myśli ze ma tak dużego, że bedzie malucha pukal w główkę hehe ah Ci faceci. Do rze, że gin Cię uspokoił co do tej ospy i ze wszystko dobrze :)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Walabia chyba nie dociera to so niego :/

Kozgo masz racje on myśli ze ma chyba taaaakiego wielkiego ze krzywdę mozna nim zrobic małej :D ja tam nie narzekam no ale bez przesady

• Elle Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    No właśnie Walabia chyba nie dociera to so niego :/

Kozgo masz racje on myśli ze ma chyba taaaakiego wielkiego ze krzywdę mozna nim zrobic małej :D ja tam nie narzekam no ale bez przesady

Hehehe - ech, te chłopy :)

iv09mg7y9aya90me.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia grunt to dobre podejście :)

• haybeauti Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam to dziś same dobre wiadomości usłyszałaś! ospą się nie przejmować,spotkanie z małą tuż tuż, możesz seduszkować tylko Czarka trzeba będzie pzekonać. Dawaj go tu na forum już my mu przemówimy do rozumu ;)

Miriam, szczessciara lubią tę wiadomość

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj chyba cieżko bedzie :D a ja zapomniałam napisać ze czop juz mi odpadł a ja nawet nie wiem kiedy :?
    Chyba z dwa tyg temu pisałam ze chyba taki budyn wyleciał czy co ale dziewczyny na III trymestrze pisały ze to raczej nie to a dziś gin mówi ze czopa brak :O Czarek sie śmieje ze nie zauważyłam bo dziś w nocy chodziłam co 10 min na siusiu po ciemku

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam, tylko zebys faktycznie tez skurczy nie przeoczyla hihi:-)

szczessciara, Miriam lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
‹‹ 225 226 227 228 229 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ