Kwietniowe mamusie 2014:)
-
WIADOMOŚĆ
-
wcześniej się rzadko odzywałam bo miałam pełno zajęć studia dom i praca a teraz mam dużo leżeć bo szyjka mi sie strasznie szybko skraca wiec czasu na pisanie więcej. Ale cały czas jestem na bieżąco a Wasze rady często się przydają. Odkąd straszą mnie wcześniejszym porodem to zaczęłam mieć syndrom wicia gniazda. A o to jego pierwsze efekty http://fotowrzut.pl/A3ZU2QV4IR trochę się pochwalę
Makcza jeśli chodzi o ból to jest dziwny takie połączenie intensywnego ściskania ze skręceniem. Wyciąganie nogi tylko pogarsza sprawę. -
Pamiętam że koleżanki mąż był nawet u psychologa bo bal się, że dzidzie w główkę pukal bedzie i Pani psycholog mu tłumaczyła, że nawet jakby był super mega obdarzony to nie ma takiej opcji hehe
Kurczę tak wszystkie piszecie o tych szyjkach a ja tylko wiem, że w styczniu były 4cm i tyle hehe mój lekarz jest zdania, że nie ma co tam niepotrzebnie gmerac:pWiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2014, 16:19
-
Wiesz co ja to na razie planuję żeby Wiktoria w nocy spała z nami w pokoju w kołysce ale w dzień żeby spała u siebie przewijać kąpać itp też bym chciała w jej pokoiku ale na razie cały czas spotykam się z krytyką że sobie tego nie wyobrażam. Niestety ja mam salon-sypialnie w którym jest balkon duże okna i jest strasznie ciężko w nim coś ustawić a jak wstawię tam łóżeczko to miejsca będzie jeszcze mniej. Więc chce spróbować tak i mam nadzieję że mi sie to uda a jak mała bedzie większa to będzie przyzwyczajona już do swojego pokoiku.
-
Mi wszyscy też doradzali postawienie łóżeczka w naszej sypialni, ale... jestem zdania, że dziecko trzeba będzie szybko przygotować do bycia samemu w pokoju. Czytałam fajną książkę "dzieci w Paryżu nie grymaszą!" - polecam - w której opisano efekty szybkiej nauki bycia w samotności u maluszków. Dziecko musi umieć być samo i lubić być samo przez część dnia/nocy. Do tego będziemy dążyć. A życie pokaże swoje;)
https://www.maluchy.pl/li-73157.png -
kozgo wrote:Elle wielu facetów ma obawy boi się, że coś dziecku zrobią albo go gdzieś dotkną itd myślę, że to nie koniecznie musi być tak, że jestes dla niego aseksualna chociaż rozumiem, że tak to odczuwasz może warto z nim porozmawiać tak na spokojnie.
Kozgo, jesteś kochana, dziękuję za pocieszenie - ale nawet mi z tym już nie jest źle - chyba się przyzwyczaiłamZacznę się martwić, jak po połogu będzie nadal to samo
-
Wasze słowa poprawiły mi humor i utwierdziły mnie tylko w moim zdaniu. Niestety też im bardziej ktoś na mnie napiera tym bardziej robię na przeciw a przecież i tak życie pokaże czy to się sprawdzi czy nie i wcale nie będę traktować tego jako porażkę
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa juz po wizycie ospa mam sie nie przejmować jeżeli chorowałam a na dodatek krostki były przyachniete to nic mi ani małej nie bedzie ale sąsiadki kazał gin unikać bo nigdy nie wiadomo co jeszcze wymyśli
A tak pozatym to mam rozwarcie na jeden palec szyjka ma 23mm czyli skrócona lecz jeszcze nadal twarda nie zapowiada sie na porod w tym tyg ale do 1 kwietnia raczej nie dotrwamy
Sex wskazany lecz moj Czarek nawet o tym słyszeć nie chce bo on nie bedzie małej trycal i juzpowiedziałam mu w takim razie niech sperme w słoiku mi da wściekam sie ze szok tyle abstynwncji a jak możemy to on nie
Pozatym moge juz brać tabletki z lisci malin ktore dostałam z UK zamiast herbatyszczessciara lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyOj chyba cieżko bedzie
a ja zapomniałam napisać ze czop juz mi odpadł a ja nawet nie wiem kiedy
Chyba z dwa tyg temu pisałam ze chyba taki budyn wyleciał czy co ale dziewczyny na III trymestrze pisały ze to raczej nie to a dziś gin mówi ze czopa brakCzarek sie śmieje ze nie zauważyłam bo dziś w nocy chodziłam co 10 min na siusiu po ciemku
szczessciara lubi tę wiadomość