X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo, trzymam kciuki, daj znać jak będziesz tylko mogła, trzymajcie się dzielnie z Tymkiem :)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to ostatnio jakiegoś malutkiego doła załapałam. Wszystko przez te ręce. Nasiliło mi się drętwienie i nawet już w ciągu dnia mam dwa albo jeden palec zdrętwiały. W nocy drętwieją mi obie dłonie... eh to jest dość męczące... i wkurzające... do tego wczoraj położna na SR powiedziała, że to już tak do końca ciąży i parę dni po ciąży jeszcze... super...

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo kurczę to już? :)Powodzenia, 3mam mocno kciuki, żebyś wróciła ze zdrowym Tymkiem na rękach!

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do mnie dziś wybierają sie dwie koleżanki ze starej pracy z dxiecmi oczywiście poinformowalam ich o wczorajszej sytuacji najszczęście dxieci były szczepione na ospe :) i są zdrowe przynajmniej tak twierdza dziewczyny :) póki co latam na odkurzaczu z płynem do dezybfekcji i wietrze mieszkanko :)

Tusia89, lusia22 lubią tę wiadomość

• lusia22 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo kochana trzymaj się dzielnie i powodzenia życze ;-)

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie synuś mnie zaskoczył jeszcze wczoraj mowilam ze wam sie szyjki skracają czopy odpadają a mi nic, a tu proszę. Nogi ogolone, włosy umyte i jedziemy na IP. Kolor wód na wkładce zrobił się lekko różowy, na wszelki wypadek cc nic nie jadłam. Ja panika a mój mąż oaza spokoju normalnie szacun dla niego hehe

Ewelina, haybeauti, Bea_tina, Tusia89, walabia lubią tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia Kozgo. U mnie się uspokoiło. Dalej bóle w podbrzuszu i skurcze ale nie takie regularne.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co te nasze maluszki tak się śpieszą :)

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo - Wow, to trzymamy mocno za Was kciuki :) Nie ma co, Tymek postanowił wszystkich zaskoczyć ;)

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwietniówki postanowiły wyprzedzić marcowe mamusie ;-)

bardzo wyrywne te nasze dzieciaki, moja już w lutym chciała wyjść, ale na szczęście do tej pory dotrwałyśmy, ale czuje że już coraz bliżej końca-mam jakieś dziwne przeczucia.

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • Elle Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo, kochana, trzymam kciuki! :) Daj znać, jak będziesz mogła, co u Ciebie :*

iv09mg7y9aya90me.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza, u mnie na brzuchu zaczęło się od kropeczek, wyglądały jak małe siniaki. I pewnego pięknego dnia popękały tak na 2-3 cm, są dość sporo pod pępkiem, wiec jeszcze mam nadzieję, że dam radę je ukryć pod bielizną. Ale bratowej mojej koleżanki na kilka dni przed porodem wokół pępka pojawiło się "słońce" z rozstępów, więc chyba wszystko się może zdarzyć.

• haybeauti Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lusia22 wrote:
    kwietniówki postanowiły wyprzedzić marcowe mamusie ;-)

bardzo wyrywne te nasze dzieciaki, moja już w lutym chciała wyjść, ale na szczęście do tej pory dotrwałyśmy, ale czuje że już coraz bliżej końca-mam jakieś dziwne przeczucia.
    Lusia my musimy jeszcze trochę wytrzymać ja do soboty a ty do niedzieli :)

Liczyłam, że w poniedziałek już będę mogła wstawać i pójdę do fryziera ale teraz to chyba pojadę do drogerii i kupię jakąś zwykłą farbę.
    u mnie coraz częściej bóle menstruacyjne trwające ok. 2 minut i boje się, że potem mogę mieć ciężko je ufarbować

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maczka a mi na piersiach się pojawiły tak jak Ewelina piszę: najpierw krostki, siniaki i bach krecha 2 cm

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja popekalam od nerek do kolan w jedna noc jak sie odwodnilam :/ uda mam straszne na brzuchu póki co nic nie mam a czym ja sie nie smarowalam lekarz mi powiedział ze to tak sie stało gdy nagle sie odwodnilam i nic na to bym nie poradziła

• kozgo Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam na IP jestem następna, musiałam juz spodnie zmienić tak leci. Raczej na obrot szans juz nie ma przy takim odejściu wód wiec psychicznie coraz bardziej nastawiam sie na cc, ciekawe tylko czy dzis zrobią, nic nie jadłam od rana i głód mi mocno doskwiera.

walabia, Mirella lubią tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo mam nadzieje ze zaraz Cie przyjmą i niedługo będziesz szczęśliwa mama :)

• Ewelina Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja postawiłam na olejek ze słodkich migdałów i masło shea - naturalne, mieszam sama i nakładam 2-3 razy dziennie, masuję a potem zostawiam ile się da, żeby się wchłonęło. Przeanalizowałam skład Bio Oil na:
    http://www.kosmopedia.org/encyklopedia/
    W składzie podstawą jest parafina, która nie robi nic specjalnego, jakiś związek gliceryny, a te wartościowe oleje zaczynają się od połowy spisu, więc wiadomo, ile ich jest.
    Kozgo, zaktywizowałaś wszystkie z nas od rana! :) Jak wody odeszły, to może zaczną się skurcze i przynajmniej natura trochę wspomoże to CC. Ale niecierpliwy ten Tymek!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2014, 10:37

Makcza lubi tę wiadomość

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Kozgo trzymamy kciuki, po pierwsze, żeby Tymuś się akurat obrócił! A po drugie, żeby szybko do Was dołączył!:)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo trzymaj się duchem jesteśmy z Tobą :)

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
‹‹ 228 229 230 231 232 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ