X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2013, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w takim razie pora się przywitać.
    10tydz 3 dzień, prenatalne na początku października.
    nie wie nikt z rodziny ;) czekamy na 2 trymestr, bo nie podchodzę euforycznie dopóki nie jest bezpiecznie.
    czuję się nadwyraz dobrze. no ok były wymioty, mdłości - ale wystarczyło w moim przypadku zapoznać się z nowym zapotrzebowaniem mojego organizmu i za każdym razem jak czuję że słabnę, zjadam np rodzynki i dzięki temu mdłości pozbyłam się skutecznie;) cierpię na wstręt do mięsa - nie jestem w stanie przełknąć niczego...a to w moim przypadku fatalnie, bo mam liczne alergie pokarmowe i niestety braki w witaminach i mikroelementach są duże. Narkolepsja przestaje już dokuczać - nareszcie! chociaż nadal tak mam, że jak jest okazja żeby przyłożyć głowę do poduszki to z niej korzystam ;)
    złego humoru nie widzę - całe szczęście
    jedno na co narzekam to ciągłe krwotoki z nosa i piekielny ból w odcinku lędzwiowym ( tyłozgięcie macicy, która spuchła ale się jeszcze nie wyprostowała ;) )połączony z drętwieniem nóg
    musiałam już pożegnać się z moimi ukochanym jeansami - brakuje 1 cm żeby się zapiąć ;) cycki rosną - już ponad rozmiar w górę - aktualnie 60 h bojęsię co będzie pod koniec ciąży ;)
    jedno co mnie zdumiewa - mam ogromną ochotę na pomarańcze( których nie mogę jeść bo mam na nie uczulenie), twaróg ( tak samo uczulenie),granaty i śliwki, a ostatnia tabliczka czekolady ( generalnie nie jem czekolady) zniknęła w 30 minut ;) no i wstręt do świeżo mielonej kawy, bez której nie wyobrażałam sobie życia ;)
    pozdrawiam Was wszystkie

Makcza lubi tę wiadomość

• Iwonka Przyjaciółka

Wysłany: 18 września 2013, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomimo że jestem nowa to bardzo cieszę się ze jesteście i ze Was znalazłam :)Dzięki Wam nie czuje się sama z obawami, zmianami nastroju, bezsennymi nocami itp...
    Jak łapie mnie spadek formy to czytam Wasze wpisy o pozytywnych badaniach, radościach dnia codziennego i od razu lepiej :)

Makcza lubi tę wiadomość

• Chiang Mai Autorytet

Wysłany: 18 września 2013, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Iwonko i Mała M :)

Iwonka lubi tę wiadomość

3i49cwa1t57en9fi.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 19 września 2013, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy nowe :) W kupie siła :D

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 20 września 2013, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj ważyłam się u lekarza i można powiedzieć, że w ciągu tygodnia schudłam 1 kg. Ale też tego nie widzę i spodnie cisną.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Oliwkowa Koleżanka

Wysłany: 20 września 2013, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przytyłam już 3 kg i jestem przerażona.
    Cała jestem pulchna i mięciutka :)
    Ciężko zaakceptować powiększające się ciało (poza brzuszkiem oczywiście), chciało by się coś ćwiczyć żeby tłuszczyk na boczkach nie powiększał się ale do końca 3 miesiąca boję się.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2013, 08:07

8p3o3e3kc7iuw0y0.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 20 września 2013, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogóle boję się ważyć :P

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 20 września 2013, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przytyłam 3,5kg i też mam wrażenie, że obrosłam tłuszczykiem. Czuje się jak by ktoś mnie dopompował. Z jednej strony to dobrze bo przed ciążą miałam lekką niedowagę ale z drugiej strony po obfitym śniadaniu czuje po 1h jakbym nic nie zjadła. W nocy śni mi się jedzenie. Mąż mówi, że o niczym nie mówię tylko o jedzeniu.Już musiałam sobie nowe majtki kupić bo stare są za małe - jednym słowem całą szafę mam do wymiany.

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 20 września 2013, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jestem w 10 tyg. i 6 dniu

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 20 września 2013, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej , u mnie podobnie. Waga pokazuje +1kg, ale wchodze juz tylko w jedne jeansy - biodrówki, staniki wymienione (co prawda ja tylko z C na D) , ale jak sie przegladam w lustrze to na oko mi wyglada na +5kg. talii w ogóle juz nie ma, tyłek chyba bardziej urósł niz brzuch.

relgh371zv6v421k.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 20 września 2013, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to co ja tylko tyle przytyłam! :) boże będę jak godzilla za 3 miesiące :)
    p.s. dodam, że wzrostem nie grzeszę

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 20 września 2013, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja do tej pory miałam większy brzuch pewnie przez zaparcia i wzdecia a teraz jakbym wróciła prawie do normy i brzuszka mało widać aczkolwiek też wszystko mnie ciśnie szczególnie jak siadam takie uroki;) zrzucimy po porodzie wszystko;) mi powoli mijaja wypryski nareszcie bo strasznie mnie meczyly.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 20 września 2013, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haybeauti, nie martw się :) Moze po prostu bedziesz systematycznie rosła, a my wystrzelimy z waga nagle, a może masz wiecej wody w organizmie.

Co do cery to u mnie nie ma wielkiego dramatu, ale co rusz kaszka, albo kilka wyprysków jest ;/ jak u nastolatki :)

relgh371zv6v421k.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 20 września 2013, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia to u mnie tak samo czolo kaszka plus kilka wypryskow dokuczajacych. Ale jest coraz lepiej tylko cholercia te mdlosci nie przechodzą ;/

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • eg Przyjaciółka

Wysłany: 20 września 2013, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też niby nie przytyłam (51 kg), a czuję się jak balon. Wydaje mi się, że wszyscy widzą, że jestem w ciąży chociaż brzuszka na razie nie widać, ale w spodnie tylko już w jedne wchodzę, ale tylko dlatego, że były za luźne w pasie. Niby mam mdłości i wstręt do jedzenia, ale jak nie zjem to jeszcze gorzej jest. Ogólnie jem dużo więcej niż przed ciążą, ale waga w miejscu stoi na szczęście.
    Pozdrawiam wszystkie kwietnióweczki:)

eg
  • Chiang Mai Autorytet

Wysłany: 20 września 2013, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chcę się pochwalić, że dziś zaczęłam DRUGI TRYMESTR :)

Mdłości ustąpiły znacznie, od początku ciąży moją myślą numer 1 jest JEDZENIE i jem jak głupia :P Głownie urósł mi brzuch na razie i piersi.

Waga dziś - 51kg (+1kg - co jest wręcz niemożliwe przy ilości pochłanianego jedzenia!!!), wzrost - imponujące 156cm :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2013, 12:50

3i49cwa1t57en9fi.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 20 września 2013, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia wiem :) wiem :)
    Przecież to wszystko dla dzidziusia - dla niego wszystko. Mogę i z 50 kg przytyć aby dzidziuś był zdrowy i prawidłowo się rozwijał.
    Poza tym z 10 lat temu z rzuciłam 13 kg i dałam radę to i teraz też:)

Natalia lubi tę wiadomość

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • martusia172005 Autorytet

Wysłany: 20 września 2013, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja też ciągle myślę o jedzeniu i cały czas bym mogła jeść ale staram sie trochę panować nad tym co jem. Najlepsze jest to że już fajnie widać mi brzuszek jakoś dziwnie szybko a przytyć przytyłam tylko 0,5kg ale u każdej z nas chyba inaczej to wyglądać będzie. Mi mój lekarz powiedział że mam przytyć do końca ciąży nie więcej niż 13 kg. A ogólnie ważę 53,5 kg

relgzbmh71xqedw7.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 20 września 2013, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja drugi trymestr zaczynam jutro i czekam z utesknieniem na koniec mdlosci ja teraz waże 57kg przy 174cm i dobrze się czuje z taka waha bo przed ślubem schudłam do 54kg i bardzo źle wyglądałam. Dziewczyny a czy macie sposób na ból żołądka? Jedzenie wcale nie pomaga;/

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Brava Ekspertka

Wysłany: 20 września 2013, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki-ja przez mdlosci i wymioty schudlam 2 kg ale brzuszek mi urosl-tzn jak narazie nie wyglada on ciazowo tylko tak jakbym wlasnie przytyla i miala tluszczyk.
    pamietam ze w pierwszej ciazy tez tak mialam i mnie to denerwowalo bo wygladalm po prostu jakbym przytyla i nie moglam sie doczekac jak mi sie brzusio zaokragli na ciazowo.
    widze dziewczynki ze wy malo wazycie ogolnie-ja przed ciaza 59 a teraz 57 przy 165 cm wzrostu. dawniej bylam szczuplejsza ale po pierwszym dziecku jakos juz nie wrocilam do wagi 53kg...
    w poniedz prenatalne-urghhhh -denerwuje sie!!
    natomiast od dwoch dni lepiej sie czuje-nawet obiad zrobilam-bo od ponad miesiaca maz byl krolem kuchni gdyz ja na gary i jedzenie patrzec nie moglam! zaczynam jutro 13 tydz mysle ze mdlosci powoli ustaja!!! HURRA!!!

km5scwa1ghavzzd2.png
    uwo93e3ktb237qer.png
‹‹ 28 29 30 31 32 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ