X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2013, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w takim razie pora się przywitać.
    10tydz 3 dzień, prenatalne na początku października.
    nie wie nikt z rodziny ;) czekamy na 2 trymestr, bo nie podchodzę euforycznie dopóki nie jest bezpiecznie.
    czuję się nadwyraz dobrze. no ok były wymioty, mdłości - ale wystarczyło w moim przypadku zapoznać się z nowym zapotrzebowaniem mojego organizmu i za każdym razem jak czuję że słabnę, zjadam np rodzynki i dzięki temu mdłości pozbyłam się skutecznie;) cierpię na wstręt do mięsa - nie jestem w stanie przełknąć niczego...a to w moim przypadku fatalnie, bo mam liczne alergie pokarmowe i niestety braki w witaminach i mikroelementach są duże. Narkolepsja przestaje już dokuczać - nareszcie! chociaż nadal tak mam, że jak jest okazja żeby przyłożyć głowę do poduszki to z niej korzystam ;)
    złego humoru nie widzę - całe szczęście
    jedno na co narzekam to ciągłe krwotoki z nosa i piekielny ból w odcinku lędzwiowym ( tyłozgięcie macicy, która spuchła ale się jeszcze nie wyprostowała ;) )połączony z drętwieniem nóg
    musiałam już pożegnać się z moimi ukochanym jeansami - brakuje 1 cm żeby się zapiąć ;) cycki rosną - już ponad rozmiar w górę - aktualnie 60 h bojęsię co będzie pod koniec ciąży ;)
    jedno co mnie zdumiewa - mam ogromną ochotę na pomarańcze( których nie mogę jeść bo mam na nie uczulenie), twaróg ( tak samo uczulenie),granaty i śliwki, a ostatnia tabliczka czekolady ( generalnie nie jem czekolady) zniknęła w 30 minut ;) no i wstręt do świeżo mielonej kawy, bez której nie wyobrażałam sobie życia ;)
    pozdrawiam Was wszystkie

Makcza lubi tę wiadomość

• Iwonka Przyjaciółka

Wysłany: 18 września 2013, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomimo że jestem nowa to bardzo cieszę się ze jesteście i ze Was znalazłam :)Dzięki Wam nie czuje się sama z obawami, zmianami nastroju, bezsennymi nocami itp...
    Jak łapie mnie spadek formy to czytam Wasze wpisy o pozytywnych badaniach, radościach dnia codziennego i od razu lepiej :)

Makcza lubi tę wiadomość

• Chiang Mai Autorytet

Wysłany: 18 września 2013, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Iwonko i Mała M :)

Iwonka lubi tę wiadomość

3i49cwa1t57en9fi.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 19 września 2013, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy nowe :) W kupie siła :D

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 20 września 2013, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj ważyłam się u lekarza i można powiedzieć, że w ciągu tygodnia schudłam 1 kg. Ale też tego nie widzę i spodnie cisną.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Oliwkowa Koleżanka

Wysłany: 20 września 2013, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przytyłam już 3 kg i jestem przerażona.
    Cała jestem pulchna i mięciutka :)
    Ciężko zaakceptować powiększające się ciało (poza brzuszkiem oczywiście), chciało by się coś ćwiczyć żeby tłuszczyk na boczkach nie powiększał się ale do końca 3 miesiąca boję się.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2013, 08:07

8p3o3e3kc7iuw0y0.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 20 września 2013, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogóle boję się ważyć :P

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 20 września 2013, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przytyłam 3,5kg i też mam wrażenie, że obrosłam tłuszczykiem. Czuje się jak by ktoś mnie dopompował. Z jednej strony to dobrze bo przed ciążą miałam lekką niedowagę ale z drugiej strony po obfitym śniadaniu czuje po 1h jakbym nic nie zjadła. W nocy śni mi się jedzenie. Mąż mówi, że o niczym nie mówię tylko o jedzeniu.Już musiałam sobie nowe majtki kupić bo stare są za małe - jednym słowem całą szafę mam do wymiany.

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 20 września 2013, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jestem w 10 tyg. i 6 dniu

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 20 września 2013, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej , u mnie podobnie. Waga pokazuje +1kg, ale wchodze juz tylko w jedne jeansy - biodrówki, staniki wymienione (co prawda ja tylko z C na D) , ale jak sie przegladam w lustrze to na oko mi wyglada na +5kg. talii w ogóle juz nie ma, tyłek chyba bardziej urósł niz brzuch.

relgh371zv6v421k.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 20 września 2013, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to co ja tylko tyle przytyłam! :) boże będę jak godzilla za 3 miesiące :)
    p.s. dodam, że wzrostem nie grzeszę

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 20 września 2013, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja do tej pory miałam większy brzuch pewnie przez zaparcia i wzdecia a teraz jakbym wróciła prawie do normy i brzuszka mało widać aczkolwiek też wszystko mnie ciśnie szczególnie jak siadam takie uroki;) zrzucimy po porodzie wszystko;) mi powoli mijaja wypryski nareszcie bo strasznie mnie meczyly.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 20 września 2013, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haybeauti, nie martw się :) Moze po prostu bedziesz systematycznie rosła, a my wystrzelimy z waga nagle, a może masz wiecej wody w organizmie.

Co do cery to u mnie nie ma wielkiego dramatu, ale co rusz kaszka, albo kilka wyprysków jest ;/ jak u nastolatki :)

relgh371zv6v421k.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 20 września 2013, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia to u mnie tak samo czolo kaszka plus kilka wypryskow dokuczajacych. Ale jest coraz lepiej tylko cholercia te mdlosci nie przechodzą ;/

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • eg Przyjaciółka

Wysłany: 20 września 2013, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też niby nie przytyłam (51 kg), a czuję się jak balon. Wydaje mi się, że wszyscy widzą, że jestem w ciąży chociaż brzuszka na razie nie widać, ale w spodnie tylko już w jedne wchodzę, ale tylko dlatego, że były za luźne w pasie. Niby mam mdłości i wstręt do jedzenia, ale jak nie zjem to jeszcze gorzej jest. Ogólnie jem dużo więcej niż przed ciążą, ale waga w miejscu stoi na szczęście.
    Pozdrawiam wszystkie kwietnióweczki:)

eg
  • Chiang Mai Autorytet

Wysłany: 20 września 2013, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chcę się pochwalić, że dziś zaczęłam DRUGI TRYMESTR :)

Mdłości ustąpiły znacznie, od początku ciąży moją myślą numer 1 jest JEDZENIE i jem jak głupia :P Głownie urósł mi brzuch na razie i piersi.

Waga dziś - 51kg (+1kg - co jest wręcz niemożliwe przy ilości pochłanianego jedzenia!!!), wzrost - imponujące 156cm :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2013, 12:50

3i49cwa1t57en9fi.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 20 września 2013, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia wiem :) wiem :)
    Przecież to wszystko dla dzidziusia - dla niego wszystko. Mogę i z 50 kg przytyć aby dzidziuś był zdrowy i prawidłowo się rozwijał.
    Poza tym z 10 lat temu z rzuciłam 13 kg i dałam radę to i teraz też:)

Natalia lubi tę wiadomość

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • martusia172005 Autorytet

Wysłany: 20 września 2013, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja też ciągle myślę o jedzeniu i cały czas bym mogła jeść ale staram sie trochę panować nad tym co jem. Najlepsze jest to że już fajnie widać mi brzuszek jakoś dziwnie szybko a przytyć przytyłam tylko 0,5kg ale u każdej z nas chyba inaczej to wyglądać będzie. Mi mój lekarz powiedział że mam przytyć do końca ciąży nie więcej niż 13 kg. A ogólnie ważę 53,5 kg

relgzbmh71xqedw7.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 20 września 2013, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja drugi trymestr zaczynam jutro i czekam z utesknieniem na koniec mdlosci ja teraz waże 57kg przy 174cm i dobrze się czuje z taka waha bo przed ślubem schudłam do 54kg i bardzo źle wyglądałam. Dziewczyny a czy macie sposób na ból żołądka? Jedzenie wcale nie pomaga;/

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Brava Ekspertka

Wysłany: 20 września 2013, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki-ja przez mdlosci i wymioty schudlam 2 kg ale brzuszek mi urosl-tzn jak narazie nie wyglada on ciazowo tylko tak jakbym wlasnie przytyla i miala tluszczyk.
    pamietam ze w pierwszej ciazy tez tak mialam i mnie to denerwowalo bo wygladalm po prostu jakbym przytyla i nie moglam sie doczekac jak mi sie brzusio zaokragli na ciazowo.
    widze dziewczynki ze wy malo wazycie ogolnie-ja przed ciaza 59 a teraz 57 przy 165 cm wzrostu. dawniej bylam szczuplejsza ale po pierwszym dziecku jakos juz nie wrocilam do wagi 53kg...
    w poniedz prenatalne-urghhhh -denerwuje sie!!
    natomiast od dwoch dni lepiej sie czuje-nawet obiad zrobilam-bo od ponad miesiaca maz byl krolem kuchni gdyz ja na gary i jedzenie patrzec nie moglam! zaczynam jutro 13 tydz mysle ze mdlosci powoli ustaja!!! HURRA!!!

km5scwa1ghavzzd2.png
    uwo93e3ktb237qer.png
‹‹ 28 29 30 31 32 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ