X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Iwonka Przyjaciółka

Wysłany: 20 września 2013, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie waga taka sama bo jak się dowiedziałam o ciąży to ze stresu schudłam 2 kg ale już wróciłam, ubrania dobre, troszkę ciaśniejsze ale ok :) na twarzy gorzej wyglądam, wypryski, kaszka itp.
    Kozgo co do bólu żołądka to może przez zaparcia? Mi na zaparcia lekarz polecił do picia laktulozę bo się nie wchłania.
    A co myślicie o chodzeniu w szpilkach? Nie myślę o chodzeniu na codzień tylko okazjonalne :)

• haybeauti Autorytet

Wysłany: 20 września 2013, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BRAVA to widzę, że w poniedziałek jest nas więcej na badania.
    Myślę że szpiki okazjonalnie można założyć czemu nie.Wydaje mi się, że ma to się trochę wcześniejszym trybem życia jeśli nosiłaś wcześniej cały czas to czemu nie okazjonalnie.

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2013, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza - ja zakupiłam takie przedłuzenie do stanika ;)staniki bardziej elastyczne i licze, ze wystarczy ;) bo mój jeden kosztuje powyżej 200 ;)
    co do mojej wagi to start z 53 kg przy imponującym 165 cm ;) aktualnie 54,5 kg i rosnie ;)pocieszam się ze połowa poszła w cycki ;P

• koala82 Ekspertka

Wysłany: 20 września 2013, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczyny niestety ja już mam dość ładny zapasik tłuszczyku ;] a mój lekarz uprzedził mnie że z powodu tarczycy w tej ciąży mogę sporo jeszcze przytyć. Jak na razie trzymam się od paru tygodni ale to też dlatego że mam okropne obrzydzenie do jedzenia i wszystko zwracam. Brzusio już się zaokrąglił i piersi o jeden rozmiar są większe ;] ale to mężowi nawet się podoba.
    Martwią natomiast mnie moje wyniki moczu, miała któraś z was azotyny i ketony w moczu, leukocyty w normie, bakterii brak. Dodam że dzień wcześniej miałam bardzo kiepski dzień, dużo wymiotywałam i mało płynów zostało przeze mnie zatrzymane, czy to może być z tego?? Wizytę mam w poniedziałek ale pomyślałam że któraś z was też tak miała i mnie troszkę uspokoi.

p19uskjo4knznx18.png

p19uugpjmxse1q13.png
    3jvzpx9iv6zlovc6.png
    atdcj48aatau4j6i.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2013, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, zwykle tu nie zaglądam, ale jakoś dziś zajrzałam ;) Koala, zastanowiła mnie Twoja wypowiedź o ketonach w moczu. Też to miałam w ciąży. Lekarka powiedziała, że to może być wynik tego, że za wcześnie jadam kolacje i do czasu porannego pobrania moczu jestem po prostu głodna, więc organizm, a także dziecko, czerpie z rezerw ;) spróbuj następnym razem przed badaniem moczu zjeść późną kolację, nawet ok. 23 i zobacz, czy to się powtórzy, u mnie działało. Pozdrawiam i życzę spokojnych ciąż bywalczyniom tego wątku :)

• Ewelina Autorytet

Wysłany: 21 września 2013, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jestem ciekawa jak to będzie z tym tyciem. Ja w sierpniu wystartowałam z wagi 67 kg (przy wzroście 1,76) i teraz na koniec września ważę tyle samo. Nie mogę za bardzo zaszaleć z jedzeniem, bo potem muszę to mocno odpokutować, brzuch nawet nie boli tylko kłuje i mam wrażenie, że wybuchnie. Poza tym jednak zdrowiej się odżywiam, w zasadzie nie jem chipsów i innych niezdrowych przekąsek, odpadł alkohol, więc dlatego waga na razie stoi. Niestety talia znika i brzuszek już czuję, pewnie dlatego, że jestem typem gruszki i brzuch zawsze miałam płaski.
    Teraz we wtorek będę u lekarza, to też zapytam, ile powinnam przytyć, żeby to było zdrowe dla dziecka.
    Bardzo podoba mi się mój nowy biust :D Z miseczki B zrobiło się C, tak jak zawsze chciałam :D Nie ma tego złego....

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2013, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza tutaj link http://przedluzacz.pl/2010/07/28/przedluzacz-do-stanikabiustonosza-cena-produc/. ja zakupiłam, bo oprócz miseczki zauważyłam,że staniki cisną mnie lekko pod biustem. dokupiłam dwa staniki bardziej elastyczne w obwodzie jaki nosze zawsze ( zeby nie zmieniac po ciazy) i do tego przedłużacz;)

• Iwonka Przyjaciółka

Wysłany: 22 września 2013, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a macie problem z pęcherzem? Bo ja mam ogromny, to mnie boli to piecze i nic nie pomaga a dodatkowo jeszcze czuje takie pieczenie w pachwinach...może któraś z Was też tak miała i uporała się z tym?

• aphrodita Autorytet

Wysłany: 23 września 2013, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka jak Cię boli pęcherz to szybko leć do lekarza. Możesz mieć zapalenie, a to trzeba jak najszybciej wyleczyć.
    Pij dużo wody, jedz żurawinę. Jednak wizyty u lekarza nie odkładaj.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Stinka Ekspertka

Wysłany: 23 września 2013, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam sie! Jak najprędzej do lekarza bo z infekcja pęcherza w ciazy nie ma żartów! Nie chce straszyć ale może prowadzić do poronienia.

8599gov35hcg7r21.png
  • Chiang Mai Autorytet

Wysłany: 23 września 2013, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff wstępna prenatalka za mną :)

1. Maleństwo żyje - jest bardzo aktywne - podskakuje i macha rączkami i nóżkami
    2. Bicie serduszka w normie
    3. Przezierność karkowa - w normie :)
    4. Kość nosowa jest
    5. Długość - 5,64cm - karmienie kotletami świetnie działa :P
    6. Badania krwi na stwierdzenie prawdopodobieństwa wystąpienia chorób genetycznych zrobione ale wyniki poznam i omówię z lekarzem na kolejnej wizycie 14.10.
    7. Płeć jeszcze nie znana.

No to tyle :)

Mirella, Stinka, magdalena, Niesmiala lubią tę wiadomość

3i49cwa1t57en9fi.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 23 września 2013, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chiang Mai - super :) gratulacje.
    Ja mam prenatalnem rowno za tydzień, czuje, ze to będzie najdluzszy tydzień w roku :\

relgh371zv6v421k.png
  • Stinka Ekspertka

Wysłany: 23 września 2013, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia ja tez za tydzień idę na badanie. Z jednej strony radość, z drugiej obawa czy wszystko
    Ok...
    ChiangMai super ze u Was wszystko dobrze i ze już po.

8599gov35hcg7r21.png
  • martusia172005 Autorytet

Wysłany: 23 września 2013, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się że wasze skarby zdrowo rosną ja jutro mam kolejną wizytę trochę się denerwuje bo mdłości mi minęły tylko biust mnie pobolewa a ostatnio miałam trochę przy niski progesteron no ale jestem dobrej myśli że zobaczę zdrową kruszynkę :) Chodzę na usg 3d więc dużo widzę podczas wizyti to mnie napawa wiara i radością

relgzbmh71xqedw7.png
  • Oliwkowa Koleżanka

Wysłany: 23 września 2013, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś u lekarza. Dzidzia podrosła i jestem już w 12 tygodniu :)
    Tak ślicznie machała rączkami i nóżkami i odbijała się od ścianek, tak fikała :)
    Lekarz umówił nas za 2 tygodnie na usg genetyczne, kazał też wcześniej zrobić badania genetyczne z krwi(test podwójny). Mówił, że wprowadza się dane z wyników badań z krwi i usg genetycznego i program oblicza prawdopodobieństwo wad genetycznych. Koszt badania krwi 150 zł ale całkiem w innej klinice w Katowicach a badanie usg genetyczne u mojego lekarza 200 zl.
    Czy wy też robicie te badanie z kwi? Czy jest ono konieczne?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2013, 20:35

8p3o3e3kc7iuw0y0.png
  • martusia172005 Autorytet

Wysłany: 23 września 2013, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mój powiedział że wskazane jest jeśli w rodzinie mamy lub taty są przypadki wad genetycznych lub gdy mama ma ok 40 lat, niektórzy mówią że po 35 roku życia. Ja mam 22 lata i postanowiliśmy z mężem że nic dodatkowego robić nie będziemy to tylko 10% więcej a i tak urodzę i będziemy kochać to maleństwo

relgzbmh71xqedw7.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 23 września 2013, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chiang Mai bardzo dobre wieści :)

Natalia jestem z Tobą bo za tydzień ja mam badanie USG i zobaczę pierwszy raz moją fasolkę :) :) :) oby szybko zleciało.

dqpri09knl7nzqjn.png
  • MoniaT Autorytet

Wysłany: 24 września 2013, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ją dziś jadę na prenatalne badania bo mam skończone 35 lat i bardzo się denerwuje mam na 14 i mam być na czczo mam nadzieję ze będzie wszystko dobrzejuż nie mogę się doczekać do kliniki mam 100 km i jeszcze mój pęcherz czy wytrzyma

klz9cwa175lwe78n.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 24 września 2013, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wczoraj też byłam na badaniach prenatalnych, według pani doktor wszystko jest ok i w normach, maluszek sobie rośnie, nawet miał nóżkę na nóżkę założoną, miałam też to badanie z krwi ale na wynik mam czekać dwa tygodnie. Mój maluszek ma 4cm i 76mm, waży 5 gram. Jestem już w 11 t 4 d.

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 24 września 2013, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwkowa, ja się zdecydowałam tylko na USG genetyczne, testu z krwi nie będę robić. Nie ma wskazań do takiego badania w moim przypadku. Gdyby było darmowe, to pewnie bym zrobiła, ale nie będę wydawać kolejnych 200zł za kilka procent prawdopodobieństwa - bo to badanie wskazuje tylko na możliwość wady, a nie na faktyczny kłopot.

A USG prenatalne chcę zrobić też z tego powodu, że jest bardzo dokładne, badanie trwa długo, jest robione przez specjalistę od USG na super sprzęcie i będzie dobrze widać dziecko. Myślę, że warto raz czy dwa w czasie ciąży zapłacić za lepsze usg choćby dla własnej przyjemności.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
‹‹ 29 30 31 32 33 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ