Kwietniowe mamusie 2014:)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Lusia ja mam wrażenie ze na początku wszystkie maluchy sa grzeczne bo wiekszosc problemów brzuszkowych zaczyna sie ok 2-3 tygodnia.
Doris Zosia jest Cudna mamy ten sam kocyk w gwiazdki tylko szary i niebieski
Narazie zakazane pokarmu to wołowina, surowe jabłka, jogurt i mleko.
Biszkopty wczoraj jadłam pierwszy raz i było ok.doris85 lubi tę wiadomość
-
koala gratulacje
doris śliczna ta twoja córunia
dziewczyny a myślicie że pulpety w sosie pietruszkowym z białym ryżem mogły małej zaszkodzić, bo jadłam je w czwartek i piątek a w czoraj prawie cały dzień płakała i się prężyła, chociaż położna powiedziała że jak najbardziej to jej nie zaszkodzi, a wczoraj jadłam zapiekanke z makaronem i jabłkami i mała dzisiaj jak aniołek, beznadziejne są te diety bo strach czegokolwiek próbować żeby dziecku nie zaszkodzić.
a jecie już jakieś owoce surowe i warzywa bo tego akurat mi brakuje.doris85 lubi tę wiadomość
-
Doris ja to na 68 mam full w ogóle do roku mam juz jakos duzo hehe:)
Ale ostatnio w Tesco kupiwałam koszulki 9-12 mega fajne i tanie:)
Koala gratulacje
Lusia czasem za duzo białego ryżu moze powodować zaparcia i maluchowi trudniej kupkę czy baki zrobic.
Ja z surowych to tylko roszponka bo po jabłku czy gruszce był dramat. Po papryce okropnie mi sie odbija wiec nie co dopiero maluchowi. A cukinie jem i awokado i jest ok.
Dziewczyny czy wasze maluchy po kąpieli tez tak strasznie płaczą? Bo Tymek w czasie wycierania i ubierania to aż purpurowy sie robi i pózniej tez, trzeba mu niunia dac przytulic i dopiero sie uspokoja i dajemy go do lozeczka i włączamy karuzele z muzyczka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2014, 20:24
-
Tak kapiel bardzo, płacze jak go wyciągamy potem chwila spokoju jak jest w ręczniku a pózniej przy ubieraniu czapki zaczyna sie awantura juz pomijam masaz bo tego nie daje sobie w ogóle zrobic. Ciepło w łazience jest wiec nie wiem na początku było super a od jakiegoś tygodnia takie akcje ma nie wiem czy próbuje tak z siebie wyrzucić nadmiar bodźców czy co.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2014, 20:37
-
nick nieaktualnyO to tak jak Zoja juz sie przyzwyczaja do kąpieli w wanience w miarę cisza wyjmuje wrzask ale jak ja otule cisza i ssie pieluchę tetrowe która ja otulam przed ręcznikiem chce ja ubrać krzyczy
wiec to chyba norma
a i wrzeszczy jak głowę jej myje
lubi miec tluste włosy
-
Wszystko tak samo wlasnie staramy sie mniej więcej miedzy 20 a 21 kapac nie wien moze za długo po karmieniu czekamy ale jak wczesniej kapalismy szybciej po karmieniu to ulewal. Do czasu założenia czapki jest ok a po założeniu nie mozna go uspokoić.
Walabia tak czytałam ze im większy maluch tym więcej bodźców odbiera i wieczorami musi sie wykrzyczeć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2014, 20:49
-
nick nieaktualny