X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i gdzie ta Makcza? Ostatnio odzywała się 20 kwietnia.

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Elle Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doris85 wrote:
    No i gdzie ta Makcza? Ostatnio odzywała się 20 kwietnia.

Doris, też się nad tym ciągle zastanawiam.

I już sama nie wiem, co myśleć - bo może być tak, że po porodzie darowała sobie forum i dlatego nic nie pisze. Oby tak było, bo w przeciwnym wypadku martwię się o nią :(

iv09mg7y9aya90me.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiecie coś o alxa i Martusia172005, bo Elle to widze szaleje w dwupaku;P

Też ciągle myśle o Makczy, wcześniej aktywna jak mało kto, a teraz już jej tyle nie ma:( strach myśleć dlaczego i oby poprostu odpuściła forum:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2014, 10:05

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Elle Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina wrote:
    Dziewczyny wiecie coś o alxa i Martusia172005, bo Elle to widze szaleje w dwupaku;P

Też ciągle myśle o Makczy, wcześniej aktywna jak mało kto, a teraz już jej tyle nie ma:( strach myśleć dlaczego i oby poprostu odpuściła forum:(

No właśnie, Beatinko - też mam taką nadzieję, że przyczyną jej milczenia jest po prostu olanie forum...

Nie wiem niestety nic ani o Alxie ani o Martusi.

Tak, ja "szaleję" w dwupaku ;) Aaa, daj spokój - mam już powoli dość i to paradoksalnie dlatego, że nie mam ŻADNYCH objawów... Bo jakbym miała jakieś skurcze, czy czop by odchodził, czy cokolwiek, to miałabym chociaż nadzieję, że samo się w końcu zacznie. Ale słabo to widzę w tym wypadku. Jutro idę na ktg i modlę się, żeby wszystko było OK, żeby mnie nie zostawili, bo perspektywa porodu w długi weekend przeraża mnie :( Boję się po prostu, że większości personelu nie będzie. A tak miałam nadzieję, że samo się zacznie...

iv09mg7y9aya90me.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elle, nie powinno być tak, że przez święta jest mniej personelu, mam nadzieje przynajmniej, bo co bęzie nawał rodzących i jeden lekarz??!! Oby nie!!

Weź może zbałamuć partnera, albo poschoduj troche:P Poskacz na piłce?? Przysiady?? Eh, najgorsze to oczekiwanie niestety, ale za to na jaki skarb:):):)

Trzymam kciuki!! Koniec kwietnia/początek maja zapowiada się owocny w maluszki;P

1usapiqvs8bdmaac.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elle, ja urodziłam w 40t1d i też nie miałam żadnych objawów. Dopiero jak się zaczęło o 18:00, tak o 21:30 powitaliśmy naszego synka:) Trzymaj się dzielnie.

Wiecie, opuszczenie forum bez słowa nie byłoby w stylu Makczy. Ona by tak się nie zachowała, bo sama należała do osób, które martwiły się jak inne dziewczyny długo się nie odzywały. Tym bardziej martwi mnie cała sytuacja :(

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam od mojej uczennicy, która uparła się, żeby pożyczyć mi swoją hulajnogę. No i wróciłam na niej do domu.... to sport dla mam w połogu!!!! Polecam! Chyba sobie taką kupię :D

ot1z8e0.png

• Martusska Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elle spróbuj posprzatać :), pomyc podłogi na kolanach :) u mnie tez nic sie nie działo póki po sprzataniu nie odeszły mi wody nagle. Ale czop to mi 2 tyg wczesniej juz odchodził.. najgorsze to czekanie ..

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• Elle Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusska wrote:
    elle spróbuj posprzatać :), pomyc podłogi na kolanach :) u mnie tez nic sie nie działo póki po sprzataniu nie odeszły mi wody nagle. Ale czop to mi 2 tyg wczesniej juz odchodził.. najgorsze to czekanie ..

Kochana, przez ostatni miesiąc się przeprowadzałam - myłam okna, podłogi, nosiłam dość ciężkie rzeczy - i nic... Teraz też ogarnęłam mieszkanie, bynajmniej się nie oszczędzając - myślę, że jak ma się zacząć, to się zacznie... Ale bardzo dziękuję za rady! Tak, najgorsze jest to czekanie - wolałabym, żeby się samo zaczęło, niż wywoływanie...

iv09mg7y9aya90me.png
  • Elle Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walabia wrote:
    Elle, ja urodziłam w 40t1d i też nie miałam żadnych objawów. Dopiero jak się zaczęło o 18:00, tak o 21:30 powitaliśmy naszego synka:) Trzymaj się dzielnie.

Wiecie, opuszczenie forum bez słowa nie byłoby w stylu Makczy. Ona by tak się nie zachowała, bo sama należała do osób, które martwiły się jak inne dziewczyny długo się nie odzywały. Tym bardziej martwi mnie cała sytuacja :(

Walabia - dzięki za ten wpis! Bardzo mnie pocieszyłaś! Może i u mnie tak będzie? :D

No właśnie :( Kurcze, szkoda, że nikt nie ma do Makczy jakichś namiarów :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2014, 11:40

iv09mg7y9aya90me.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzis od 6 rano znowu mamy dramat:( Tymek miał dwie drzemki po pół godziny bo go obudziły gazy i bol brzuszka i uspokojenie go graniczyło z cudem :( nie chce sie wogole od nocy do teraz odbijać i pewnie to jest konsekwencja bo dieta niezmienna zadnych nowości jedyne co przeczytałam ze kasza jaglana moze zawierać śladowe ilości mleka i orzechów ale chyba od śladowych ilości nie byłoby tam złe :( nie wiem juz sama od czego to zalezy :(

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo śladowe ilości to chyba nie powinno miec wpływu może nalykal sie powietrza :( próbowaliście tych rurek windy? Może to mu ulgę przyniesie ?

A Zojka spała w łóżeczku od 20:30 do 23 i od 23:45 do 4 rano za to ja sie nie wyspalam bo co 10 min zagladalam do niej mimo ze lozeczko stoi 2 metry od naszego łóżka i mam nianie z monitorem oddechu spać nie mogłam bo sie bałam ze cos jej sie tam stanie :/ no i po karmieniu o 4 postanowiłam ze zostaje ze mną w łóżku bo kurde muszę sie przespać

• kozgo Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam to super Ci spi. Tylko dwa razy wstajesz w nocy na karmienie mega. U nas zazwyczaj karmienie jest o 23 potem ok 2, potem 4.20 a o 5.30 Tymek budzi sie z płaczem i juz spac noe chce dopiero po 7-8 zasypia wiec noce sa dosyć ciezkie. Weekend był super wiec to musi byc cos w jedzeniu albo łosoś albo kasza albo cukinia bo tylko to różni mój jadłospis wczorajszy od sobotniego i piątkowego.

Szkoda mi go bo taki juz zmęczony jest i dzis juz 3 kupy w męczarniach zrobił jak nie on, a tal płacze ze jest purpurowy i aż kaszle:(

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no u nas nocki też do lekkich nie należą :D tym bardziej jak się chce spać :P a Franio to się budzi tak co 2 w porywach 3 godziny, niezależnie od tego jak długo jadł i ile czasu trwało usypianie.

Ja dziś z kapustą na piersiach... pokarm szaleje, że aŻ twardnieją... jednak FRANEK DZIELNIE ODCIĄGA ;) ja tylko czasem troszeczkę pomogę mu laktatorem

dqprj44jypq2k6s8.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę zastanawiam sie nad zmiana smoczka z silikonowego na lateks jest troche bardziej miękki jak brodawka bo ten Tymkowi nie bardzo pasuje żadko chce go ssac woli paluchy, a jak jest w stresie to sie tym smoczkiem dusi i wypluwa i musze zobaczyc czy nie lubi skoczków w ogóle czy tego konkretnego.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mati u nas właśnie odsypia poranek, bo cały ranek jakiś pobudzony, budził się co godzinę...w nocy z pobudkami nie najgorzej, jak na niego 3 to super...

Jutro mykam na ściągnięcie szwów, 8 maja do poradni patologii noworodka i udało mi się zrobić już termin na USG bioderek :D Cud normalnie...

Jesteśmy też po pierwszej wizycie położnej...pooglądała małego, wszystko ok, kazała tylko go więcej do słońca dawać bo dalej zażółcony...

Oj kozgo z tym jedzeniem to rzeczywiście przerąbane...strach cokolwiek zjeść...mam nadzieję, że Tymkowi w końcu się poprawi, bo już się męczycie z tym brzuszkiem trochę...

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina przygotowana jestem na te 3 miesiące umownej kolki i oby potem przeszło bo bedzie trudno meza namówić na drugiego szkraba hehe dziwi mnie tylko to ze kolka niby powinna pojawiać sie codziennie o tej samej porze a u nas raz jest raz nie ma, raz pół dnia, raz cały, raz mu sie pięknie odbija innym razem w ogóle. Zwariować mozna bo nie wiadomo co i jak.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo, może to nie kolka, to po prostu gazy, które i tak dla dzieciaczków są męczące :(

Ach, piękny dzień! Pojechałam na hulajnodze do szpitala na Karową, upiekłam sernik i odwiedziłam położną, która odbierała mój poród. I wiecie, jak wyszłam z domu to trochę mi się mózg przewietrzył, bo wczoraj chodziłam cały dzień poirytowana, mimo, że Franuś był super grzeczny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2014, 17:10

Miriam, magdalena, Tusia89 lubią tę wiadomość

ot1z8e0.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia sto lat dla Frania to juz 4 tyg :)

Hehe fajnie wyglądasz na tej hulajnodze ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo ta noc była taka ze tylko dwa razy sie przebudziła tak to częściej :D po cukini Zoja robiła bardzo duże zielone zadkie kupy wiec ja tez odpuscilam sobie

‹‹ 325 326 327 328 329 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ