X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris ja tez używam minimum buźki nie myje w środku jutro wizyta u pediatry i zobaczymy czy wszystko tam ok ciekawe czy przy tych krostkach beda chcieli szczepić :( a dzis usg bioderek a Tymek w takim nie humorze:/ jeszzE teściowa wpada a ja mam bajzel w domu ze hoho masakra :/

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris, to u Ciebie zmiany na całego! A jakie mieszkanie u gdzie? Opowiedz. Co do poczucia osamotnienia, to rozumiem. Ale to przejściowe, no i czeka nagroda i postaci nowego mieszkania.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:
    A jeszcze Tymek jakas kaszkę ma na polikach i głowie i nie wiem czy to alergia czy trądzik niemowlęcy do Rej pory zdarzały sie pojedyncze pryszczyki a dzis taka kaszka:(

taka drobna kaszka to trądzik, bo moja też ma, pani doktor mówiła że przejdzie samo albo można krochmalem domowej roboty przemywać.

wczoraj byłam prywatnie u pediatry, mała na brzuszek dostała syropek i od wczoraj grzeczna jak aniołek chociaż na efekt mamy poczekać pare dni, za to pani stwierdziła ze mała jest jeszcze żółta i wysłała nas na badanie krwi i okazało się że bilirubina jest nadal ponad 10, musimy od jutra jedną pełną dobe być na sztucznym mleku, w piątek rano znowu na krew i powrót do cyca- nie wiem jak damy rade z karmieniem z butli. I według tej pani może tak płakać bo przy takiej żółtaczce swędzi skóra.

mała waży prawie 4600

zapytałam o szczepionki i na pneumokoki mówiła żeby lepiej zaszczepić bo chroni przed sepsą i zapaleniem opon mózgowych, a rotawius mówi że nie konieczny bo ona pracuje na biegunkowym i mówi że pełno dzieci po tym szczepieniu a są bardziej chore niż te bez.

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia a jakie to kropelki

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syrop do rozrobienia Debridat, podobno ma jej pomóc w załatwianiu się i że efekt po paru dniach stosowania-dam znać czy działa. bo przez to że nie robi regularnie kupek to ma jeszcze żółtaczke.
    syrop podaje 15-20 minut przed karmieniem 3 x dziennie i do tego 1 x dziennie 5 kropelek probiotyku Biogaia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 12:08

km5stv737gu3576a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoja tez ma ta kaszkę pediatra mówiła ze to trądzik niemowlęcy i utrzymuje die ok 4 tyg

Ten syrop brała dziewczynka w żłobku co prawda dwu latka przy robieniu kupy strasznie płakała bo miała zatwardzenua i pomógł dość szybko ok 2-3 dni z tego co pamietam

Co do szczepionki na Rota mam takie samo zdanie jak pediatra Lusi sama na własne oczy widziałam jak Rota przechodzą dzieci w żłobku szczepione i nie szczepione i ja Zoi nie będę szczepic

• haybeauti Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez Michas ma problem z wyproznieniem z trudem mu to przychodzi. Myslalam ze espumisan pomoze ale nie bardzo. A ten debridat jrest na recepte?

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszałam o tym syropie i tez ma nam lekarz przepisać jak dalej bedzie bolał brzuch. Lusia i Haybeauti a Wasze maluchy maja zatwardzenia czy normalne rzadkie kupy robi i jak czesto? Bo niby nasze kupy ok a częstotliwość raz na dzien lub raz na dwa dni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 11:58

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś

Kozgo, a ta kaszka jest zaczerwieniona czy w kolorze skóry?

U nas rzadka śluzowata kupka przy kazdym karmieniu :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 14:55

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas też są normalne-żadkie tylko robi raz dziennie albo tak jak u was raz na dwa dni, chociaż przed wczoraj zrobiła 3 w jedno popołudnie, u nas pomógł troche espumisan-emulsion (taki zamiennik niemiecki tego reklamowanego), ale i tak płakała nawet jek się załatwiła.
    ten espumisan doraźnie też możemy podawać.
    syrop nie wiem czy da się kupić bez recepty bo ja miałam, ale może gdzieś na internecie jest napisane.

km5stv737gu3576a.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my chyba musimy dzisiaj potrenować picie z butelki,żeby jutro nie było płaczu z głodu.

km5stv737gu3576a.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris, wow, trzy pokoje i w całkiem niezłej lokalizacji. Zazdroszczę.

Miriam, obejrzałam sobie zdjęcia Zoi - refleksja taka: super, że zmieniłaś imię, ten łobuz w ogóle na Lili nie wygląda! Bardziej pasuje takie imię z charakterem.

Ja postaram się wrzucić jakieś zdjęcie, ale tak mi się nie chce... Nie lubię tego zgrywania itd.

Miriam, doris85 lubią tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo u mnie maly to samo, raz dziennie albo 1 na dwa dni ale za to kupy porzadne :D konsystenja jajecznicy bym to nazwala .

Dzisiaj odwazylam sie ta sol podac malemu, okazalo sie ze mam ale w sprayu, calkiem zgrabnie nam to poszlo maly kichnal a potem nawet sie usmiechnal wiec placzu przy tym praktycznie nie bylo . Jedynie do oczek bede musiala zakupic sol w kropelkach .

Czego uzywacie do odciagania kataru , gruszek ? czy sa juz jakies lepsze metody o ktorych nie wiem ....

atdci09k18tcna0b.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gruszka podobno dobra, tak mi położna mówiła. Ja mam odciągacz do zasysania canpolu i jest do d.... Grubsze gluty rozmacza sola morska a potem wyciągam patyczkiem z watką. Wiem, ze się nie powinno, ale to skuteczna metoda.

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doris też wyciagam patyczkiem higienicznym, a czasewm fridą

km5stv737gu3576a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza jestem tez zadowolona ze zmiany imienia :) Lily faktycznie nie pasuje :) jeszcze jak Zoja strzeli ta swoją minę mordercy lub wściekłego jeża :D

Czekam niecierpliwie na zdjęcia Hekenki :)

Lissa ja mam fride

Makcza lubi tę wiadomość

• kozgo Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u nas jak kupa jest to pod pachy ale pediatra mowila ze to nic złego jak robi tak rzadko kupe ale mysle ze moze jakby czesciej robił to mniej by go bolał brzuch chociaż u Doris robi przy każdym karmieniu i tez boli.

My dzis po usg bioderek i dowiedzieliśmy sie ze Tymek przy ułożeniu miednicowyn ma duzo większe ryzyko dysplazji ale naszczescie wszystko ok a Pan doktor marzenie z takim podejściem cudownym zeby taki kazdy był :)

Ja u Tymka nie widziałam zadnej wydzieliny z nosa wiec nie używam nic puki co. Wy tak profilaktycznie czy sa jakies objawy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 12:34

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo ja tez nie widziałam :) i nie uzywalam ale mam :)

• Makcza Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    usuwam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2014, 11:55

Miriam, Lissa, Karina1989, Niesmiala, Tusia89, doris85, walabia, stardust87, agata86, lusia22, perełeczka, Tusia84, Mirella lubią tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczna :) i wyglada na grzeczna dziewczynkę ;)

Makcza lubi tę wiadomość

‹‹ 345 346 347 348 349 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ