X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia myslalam ze taki malec to tylko przegotowaną moze wode mój pediatra znowu mowi ze jak sie karmi cycem to nie dawac zadnych płynów i co lekarz to opinia.

MagdaO lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lissa wrote:
    haha ale fajny pomysl !
    I nawet cos dla Walabi :P :D Co prawda to nie harfa ale wyglada podobnie ;-)

81e7815c6e8db751med.jpg

Jak to zrobiłaś? Ja też chcę takie!!!!

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walabia wrote:
    Jak to zrobiłaś? Ja też chcę takie!!!!

Ha ! Ja to tylko znalazlam w necie aloe juz obrabiam zdjecie swojego brzdaca i zobaczymy co wyjdzie .
    Ja mam poysl taki ze wrzucam fote w painta zamazuje tlo na bialo do konturow, wydrukuje i pozniej pomaluje cos podobnego jak na tych zdjeciach :D

Ale jak mi pojdzie hmmmm to sie okaze ;-)

atdci09k18tcna0b.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lissa dobre te fotki ;)

Mi połozna też mówiła, że jeśli dziecko na cycu to nie podawać innych płynów...
    mój mały standardowo się domaga cyca co 2 godziny, choć dziś nawet co 1,5 ale krótko pije... więc ewidentnie chce tylko się napić.

MagdaO, MoniaT lubią tę wiadomość

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia też jestem zadowolona, że spróbowałam jeszcze raz z tą pozycją... nie wiedziałam, że tak łatwo pójdzie ;) no i wygodnie :)

walabia lubi tę wiadomość

dqprj44jypq2k6s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do chusty to noszę mała oj 2 h dziennie chociaż w tym tyg tylko jeden dzień Zojka polubiła huśtawkę ;) i jest spokój tak to nosilam az zsnie i rozwiązywalam nad wózkiem i do wózka ją ;)

29qe6g4.jpg

Dziewczyny czy wy zakładanie czapki jak jest tak gorąco bo sąsiadka mnie opieprzyla ze dziecko bez czapki :/ kurde tak sobie pomyślałam ze ja w czapce bym sie ugotowała to i jej nie zakładałam ale teraz to juz nie wiem

• walabia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zakładam tylko jak wieje wiatr. A jak nie wieje, to ucho delikatnie zasłaniam pieluszką. Po co czapki w taki upał!?

ot1z8e0.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie ne wiem ale tak na mnie naskoczyla ze az zdebialam

• lusia22 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w szpitalu też mówili żeby nie dopajać dziecka jak jest na piersi, ale ta lekarka mówiła żeby troszke wody dawać,jak jest bardzo upał, tylko że jak mała czuje że to nie mleko to wypluwa smoka ale w razie rezerwy mam w butelce. Ja tą wode przegotowałam bo też uważam że nie bardzo taką prosto z butelki ale moja sąsiadka dawała taką surową i dziecku nic nie było.

ja to też mam problemy z ubieraniem na spacery bo mja to straszny zmarźluch i lubi ciepło.

a jutro wybieramy się na szczepionke,ciekawe jak ją zniesie, bo cały tamten tydzień była marudna i płakała, teraz w miare do normy wróciło i ciekawe co będzie jutro.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2014, 15:19

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez mówili ze jak na cycu to niczym nie dopajac a koleżanka ktora jest na mm daje wodę taka dla dxieci z rossmana

• walabia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo, Miriam, macie szczęście do jakiś dziwnych ludzi zagadujących na ulicy. Mi jeszcze nikt nie odważył się zwrócić uwagi.
    Franek zamachnął się przed chwilą i uderzył głową w mój obojczyk. Ale płacz! Ale pisk! Trzeba teraz rozweselić chłopca. Ech... :D
    Gorąc straszny. dziś siedzimy w domu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2014, 15:52

ot1z8e0.png

• kozgo Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dzis ryku ciąg dalszy heh ale była godzina uśmiechu i godzina snu i to mnie trzyma przy życiu heh:( nawet na dworku nie chce spac a tak przyjemnie w cieniu jest bo jesten u siostry na tarasie a Tynek ciagle nieszczęśliwy.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo, a myślałaś o tym, żeby zrobić eksperyment - przepraszam że rzucam pomysł, zaraz mnie tu zlinczujecie na forum - żeby podać Tymkowi mleko bezlaktozowe i zobaczyć jak się będzie zachowywał?

PS.zrobiłam dziś Twoje ciasteczka... tym razem z podwójnej porcji!
    11aeofm.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2014, 16:06

ot1z8e0.png

• kozgo Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia kurde odstawianie piersi to by była dla mnie porażka ale jak po 3 miesiacach nie ustanie ta "kolka" to wyedy bedziemy myśleli co dalej cały czas mam nadzieje ze to poprostu układ trawienny jest jeszcze niewykształcony.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:
    Walabia kurde odstawianie piersi to by była dla mnie porażka ale jak po 3 miesiacach nie ustanie ta "kolka" to wyedy bedziemy myśleli co dalej cały czas mam nadzieje ze to poprostu układ trawienny jest jeszcze niewykształcony.

Przecież taka jedno czy dwu-dniowa próba nie bedzie oznaczała zakończenia karmienia piersią, możesz przecież odciągać żeby utrzymać laktację. Jeśli nie bedzie poprawy, to ze spokojem wróciłabym do karmienia piersią i zacisnęła zęby i czekała na koniec 3 miesiąca. Ale jeśli Tymkowi miałoby ulżyć, to z tego co wiem z nietolerancją laktozy trzeba podawać mleko nielaktozowe? WIęc tak czy inaczej byłoby to wskazane i nie ma sensu czekać i patrzeć jak dziecko się męczy. JEśli jestem w błędzie, to mnie sprostujcie...
    Niewykształcony układ trawienny ma kazde dzieciątko w tym wieku, ale to co opisujesz o płaczach Tymka ewidentnie wskazuje na większy problem moim zdaniem/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2014, 17:18

Miriam lubi tę wiadomość

ot1z8e0.png

• kozgo Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia moze cos w tym jest ale lekarka niby mowila ze wyedy po delicolu byłoby super a nie było:( umówie sie do innej lekarki chyba poza tym przy nietolerancji chyba sa jeszxze inne objawy nie?

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walabia wrote:
    Kozgo, a myślałaś o tym, żeby zrobić eksperyment - przepraszam że rzucam pomysł, zaraz mnie tu zlinczujecie na forum - żeby podać Tymkowi mleko bezlaktozowe i zobaczyć jak się będzie zachowywał?

PS.zrobiłam dziś Twoje ciasteczka... tym razem z podwójnej porcji!
    11aeofm.jpg
    Walabia kurcze nie wklejaj takich pysznosci bo tu co niektorzy sa na mega diecie - zarcik oczywiscie :-)
    wczoraj snila mi sie twoja potrawka

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myśle podobnie jak Walabia mozna spróbować co szkodzi a może pomoże ....
    Kurde według mnie warto spróbować warto sprawdzić czy Tymek bedzie mniej cierpiał ... Ja miałam po mleku mamy miałam krwawe biegunki i byłam na sztucznym i żyje ;)

• walabia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo, na pewno są też inne objawy nietolerancji laktozy, masz rację ...a czytałaś pamiętnik Chiang Mai? Wydaje mi się, że zachowanie Gai bardzo przypomina to co dzieje się z Tymkiem. Odkąd podała jej mleko hipoalergiczne mówi, że Gaja jest INNYM DZIECKIEM. No nie wiem, ja tylko podaję pomysł, bo lubię szukać powodów i eksperymentować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2014, 17:53

ot1z8e0.png

• walabia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Myśle podobnie jak Walabia mozna spróbować co szkodzi a może pomoże ....
    Kurde według mnie warto spróbować warto sprawdzić czy Tymek bedzie mniej cierpiał ... Ja miałam po mleku mamy miałam krwawe biegunki i byłam na sztucznym i żyje ;)

Ja nie sugeruję, żeby Kozgo przeszła na sztuczne, ale tak jak Miriam pisze - żeby spróbować. Efekt eksperymentu może przybliżyc do przyczyny problemu. A taki eksperyment niewiele kosztuje - paczka mleka i katorga z odciąganiem swojego mleka przez jakiś czas.

Miriam lubi tę wiadomość

ot1z8e0.png

‹‹ 390 391 392 393 394 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ