SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi to sie wydaje ze Ci co mijają karmiąca mamę to bardziej sa skrępowani niz sana mama hehe ja juz w knajpach karmiłam w parkach w galerii handlowej hehe ale biustu jakiegos dużego nie mam tetra sie zasłaniam i nic nie widac gorzej jak kiedyś w parku zapomniałam naciągnąć bluzke na stanik i tak chodziłam z 15 min zanim sie zooriemtowalam haha

U mnie zakazane szparagi, kasza kaglana, wołowina, szynka sklepowa i nabiał chociaz co do tego nabiału pewności nie mam to chyba tak profilaktycznie za to jem sery kozie wiec mi nie brakuje. Podejrzana jest te cukinia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2014, 17:33

Miriam, BiB, NataliaK lubią tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia, to też miałaś ciężkie przejścia, współczuję. Patrzcie dziewczyny, ile to wychodzi z tych naszych "planów"... I pomyśleć, że są kobiety, które decydują się na poród w domu... A tu np. nagła gorączka jak w moim przypadku i co? I nie dojechalabym do szpitala na czas.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to samo dotyczy porodów w prywatnych klinikach cos pojdzie nie tak i tak sie laduje w państwowym kurde niby 17.40 a dalej goraco w cieniu troche lepiej.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my dzis nigdzie nie wychodzimy nawet teraz, nadal jest 30 stopni mały lezy w samym pampersie a i tak zgrzany i marudny...

01582n0ast4hm7dp.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej moj synus tez zle znosi upaly...maruda dzis okropna, malo spi, z dziesiec minut temu skonczyl plakac bo mu brzuch dokuczal...
    Sama tez z checia bym siedziala z malym w domu i nie wychodzila ale mam tego pecha ze o 12 musze odebrac starsza ze szkoly a ze sama teraz jestem z malym do godziny 14 lub 16 to musze sie z malym na szybko tachac...

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój dzis anioł nie poznaje swojego dzievka od 7 rano płakał moze z 5 minut a tak śmiechy i spanie i jedzenie :) wlasnie wróciliśmy ze spaceru i w cieniu nie było tak złe Tymus pospal sobote i pooglądał drzewa:)

Makcza lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wlasnie wrocilysmy ze spaceru i pierwszy raz go wzielam nie na spiocha i cala droge nisspal i cud nie plakal

Makcza, Miriam lubią tę wiadomość

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe dobre kozgo z tą bluzką :) ja to zrobiłam lepszy numer :) karmiłam małego w sypialni a w salonie siedział mój mąż ze swoim bratem i jego żoną :) no a ja po karmieniu chciałam szybko połozyc małego do bujaka bo zasnął przy cycu i z tego wszystkiego, żeby go nie obudzić poleciałam do salonu, zapominając zakryć cycka nawet stanikiem :D:) no cóż i po co to chowanie się mi było :D

Franek zasnął po kąpili na brzuchu, na kanapie i śpi jak suseł :)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo super czytać takie wiadomości, że Tymek ma świetny dzień :) trzymam mocno kciuki żeby tak już zostało :)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • MoniaT Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ja dopiero teraz nadrobiłam wczoraj byliśmy z Małgosią na bioderkach i niby parametry są na granicy i jeszcze kazali mi pieluszkować a tu te upały aż mi jej szkoda nie dość że ten pampers to jeszcze flanelowa pielucha złożona na trzy szok maluta czasem jeszcze się spina z bólu brzuszka ale już lepiej dziś te słońce mi w głowie poprzewracało pojechałam z moimi trzema córami do mojej mamy i w drodze maluta poprostu zrobiła kupę to se pomyślałam przewinęło u mamy a tu zonk wyśadłyśmy z samochodu a torby z wszystkimi rzeczami wraz z pampersami i nawet dokumenami został na schodach i co zastanawiam laska została z babcia a ja w te pędy do domu i nawet pojechałam pzepisowo aby mnie policja nie złapała

klz9cwa175lwe78n.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia to niezła przygoda ale ja tez ciagle cos zapominam jeszcze minie wróciło po ciazy hehe i nadal sie wracam czesto i sprawdzam czy drzwi zamknęłam albo samochód taka zakręcona i niedospana wiecznie jestem hehe

Tusia dobra akcja ale mi tez nie zdarza wziąć małego po odbiciu na ramie i łazić z gołym cycem haha

Haybeauti no teraz maluchy coraz więcej widza Tymel tez juz potrafi leżeć w wózku obserwować i nie płakać nie jest to jakas bardzo długa chwila ale tak z 10-15 minut potrafi ale jest takim skubanicem ze trzeba z nim jechac jak staje z wózkiem to po 2 minutach oczy jak 5 zł hehe

Oby więcej takich dni było sama radość :) wieczorem było troche placzu ale to chyba taki typowy wieczorny z nadmiaru emocji ale chwila moment i juz spał maluch mój .

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak ubrać dziecko na noc? Hesia w długim cienkim body, przykryta kolderko- kocykiem minky. Nie za ciepło?

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo, bardzo się cieszę, że wreszcie miałaś dobry dzień. Oby pierwszy z wielu.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatecznie przebrałam małą w krótkie body.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysio też spał w krótkim i chyba było ok.
    Czy wiecie dziewczyny ile trzeba czekać na efekty diety bezbiałkowej? Miśka strasznie wysypało, buzia cała w krostkach, jak taka drobna kaszka i niestety schodzi coraz niżej, na szyję, klatkę, brzuszek... Żal mi go bardzo bo widzę jak się męczy, ale lekarz twierdzi, że takiemu maluszkowi nie podaje się żadnych leków i że trzeba czekać. Do tego jeszcze sensacje brzuszkowe, budził się w nocy co pół godziny, słyszałam jak mu się wszystko przelewa.
    Mąż mnie namawia, żeby od razu przerzucić się na sztuczne mleko bez laktozy, a ja tak bardzo chciałabym karmić piersią. Ciężki czas u nas teraz.

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc mamuski ! Jak tam nocki ? Kozgo nareszcie poprawa - oby juz tak zostalo :-)
    Makcza no mi lo slyszec ze u Was wszystko dobrze aaa i zazdroszcze tych spotkan w ogrodkach :-) Ja tutaj siostre caly czas wyciagam bo kolezanki mieszkaja w innych miastach , a uwielbiam siedziec z malym na promenadzie pijac kawke i plotkujac z siostra :-)

Wczoraj ok 21 polozylam malego pokarmieniu do lozeczka i do karuzeli przywiazalam taka mieniaca sie kilkoma kolorami mala zabawke , wlaczylam karuzele z muzyczka i ta zabawka ... kochane bita godzina spokoju. Maly caly czas obserwowal smial sie no az milo bylo patrzec o 10 poprosil o smoka i w 5 minut zasnal :-)

Probowalam wlaczyc projektor w tej karuzeli ale Ryan jest chyba jeszcze za maly bo te mieniace gwiazki na scianie jakos go jeszcze nie zainteresowaly , a jak to jest z Waszymy bablami ? jak reaguja i na jak dlugo ??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2014, 08:49

atdci09k18tcna0b.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lissa mój ok pół godz patrzy sie na karuzele i zasypia hehe.
    U nas znów ok 4-5 był bol brzucha ale położyłam małego n brzuszku i jemu było lepiej ze mna gorzej bo musiałam go pilnować ale po karmieniu o 6.30 zabrałam go do lozka i spał z nami a teraz po masarzu brzuszka i rozebraniu leży w samym pampersie na brzuszku u zaraz bedziemy sie karmic goraaaco dzis strasznie.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina wrote:
    Tysio też spał w krótkim i chyba było ok.
    Czy wiecie dziewczyny ile trzeba czekać na efekty diety bezbiałkowej? Miśka strasznie wysypało, buzia cała w krostkach, jak taka drobna kaszka i niestety schodzi coraz niżej, na szyję, klatkę, brzuszek... Żal mi go bardzo bo widzę jak się męczy, ale lekarz twierdzi, że takiemu maluszkowi nie podaje się żadnych leków i że trzeba czekać. Do tego jeszcze sensacje brzuszkowe, budził się w nocy co pół godziny, słyszałam jak mu się wszystko przelewa.
    Mąż mnie namawia, żeby od razu przerzucić się na sztuczne mleko bez laktozy, a ja tak bardzo chciałabym karmić piersią. Ciężki czas u nas teraz.
    Ewelina z buzi po 2 tygodniach powinno byc oki pod warunkiem ze nie bedziesz jadla.nic z nabialem. U nas to samo bylo my kapiemy go co 2 kapiwl w nadmanganian potasu i to przyspiesza. Z rewolucjami brzuszkowymi bedziecie musieli poczekac 4 tygodnie i lepiej nic nowego nie wprowadzac przez 2 tygodnie.

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w domciu jest 27 st. I Michas spi w body na ramiaczka przykryty pieluszka

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzis u teściowej pod Warszawa i tu troche chłodniej, Tymek spi sobie na brzuszku w wózku i wyglada na to ze dobry humor sie utrzymuje byliśmy dzis u fryzjera i w galeri i zadnych histerii nie było. U nas rano w samej pieluszce w domu mały grasował a teraz jest w Body z krótkim i przykryty tetra przed komarami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2014, 15:58

qb3cpiqv120x7xhb.png
‹‹ 394 395 396 397 398 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy to nie wszystko: Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą.

Co najmniej dwa fakty na temat folianów i suplementacji przed ciążą naprawdę Cię tu zaskoczą. Zebraliśmy najczęstsze pytania naszej społeczności i na ich podstawie stworzyliśmy kompletny, oparty na badaniach przewodnik po mądrej suplementacji. Jeśli myślisz, że „zacznę brać coś po pozytywnym teście” - koniecznie sprawdź, dlaczego nauka mówi coś zupełnie innego.

CZYTAJ WIĘCEJ