X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi to sie wydaje ze Ci co mijają karmiąca mamę to bardziej sa skrępowani niz sana mama hehe ja juz w knajpach karmiłam w parkach w galerii handlowej hehe ale biustu jakiegos dużego nie mam tetra sie zasłaniam i nic nie widac gorzej jak kiedyś w parku zapomniałam naciągnąć bluzke na stanik i tak chodziłam z 15 min zanim sie zooriemtowalam haha

U mnie zakazane szparagi, kasza kaglana, wołowina, szynka sklepowa i nabiał chociaz co do tego nabiału pewności nie mam to chyba tak profilaktycznie za to jem sery kozie wiec mi nie brakuje. Podejrzana jest te cukinia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2014, 17:33

Miriam, BiB, NataliaK lubią tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia, to też miałaś ciężkie przejścia, współczuję. Patrzcie dziewczyny, ile to wychodzi z tych naszych "planów"... I pomyśleć, że są kobiety, które decydują się na poród w domu... A tu np. nagła gorączka jak w moim przypadku i co? I nie dojechalabym do szpitala na czas.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to samo dotyczy porodów w prywatnych klinikach cos pojdzie nie tak i tak sie laduje w państwowym kurde niby 17.40 a dalej goraco w cieniu troche lepiej.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my dzis nigdzie nie wychodzimy nawet teraz, nadal jest 30 stopni mały lezy w samym pampersie a i tak zgrzany i marudny...

01582n0ast4hm7dp.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej moj synus tez zle znosi upaly...maruda dzis okropna, malo spi, z dziesiec minut temu skonczyl plakac bo mu brzuch dokuczal...
    Sama tez z checia bym siedziala z malym w domu i nie wychodzila ale mam tego pecha ze o 12 musze odebrac starsza ze szkoly a ze sama teraz jestem z malym do godziny 14 lub 16 to musze sie z malym na szybko tachac...

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój dzis anioł nie poznaje swojego dzievka od 7 rano płakał moze z 5 minut a tak śmiechy i spanie i jedzenie :) wlasnie wróciliśmy ze spaceru i w cieniu nie było tak złe Tymus pospal sobote i pooglądał drzewa:)

Makcza lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wlasnie wrocilysmy ze spaceru i pierwszy raz go wzielam nie na spiocha i cala droge nisspal i cud nie plakal

Makcza, Miriam lubią tę wiadomość

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe dobre kozgo z tą bluzką :) ja to zrobiłam lepszy numer :) karmiłam małego w sypialni a w salonie siedział mój mąż ze swoim bratem i jego żoną :) no a ja po karmieniu chciałam szybko połozyc małego do bujaka bo zasnął przy cycu i z tego wszystkiego, żeby go nie obudzić poleciałam do salonu, zapominając zakryć cycka nawet stanikiem :D:) no cóż i po co to chowanie się mi było :D

Franek zasnął po kąpili na brzuchu, na kanapie i śpi jak suseł :)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo super czytać takie wiadomości, że Tymek ma świetny dzień :) trzymam mocno kciuki żeby tak już zostało :)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • MoniaT Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ja dopiero teraz nadrobiłam wczoraj byliśmy z Małgosią na bioderkach i niby parametry są na granicy i jeszcze kazali mi pieluszkować a tu te upały aż mi jej szkoda nie dość że ten pampers to jeszcze flanelowa pielucha złożona na trzy szok maluta czasem jeszcze się spina z bólu brzuszka ale już lepiej dziś te słońce mi w głowie poprzewracało pojechałam z moimi trzema córami do mojej mamy i w drodze maluta poprostu zrobiła kupę to se pomyślałam przewinęło u mamy a tu zonk wyśadłyśmy z samochodu a torby z wszystkimi rzeczami wraz z pampersami i nawet dokumenami został na schodach i co zastanawiam laska została z babcia a ja w te pędy do domu i nawet pojechałam pzepisowo aby mnie policja nie złapała

klz9cwa175lwe78n.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia to niezła przygoda ale ja tez ciagle cos zapominam jeszcze minie wróciło po ciazy hehe i nadal sie wracam czesto i sprawdzam czy drzwi zamknęłam albo samochód taka zakręcona i niedospana wiecznie jestem hehe

Tusia dobra akcja ale mi tez nie zdarza wziąć małego po odbiciu na ramie i łazić z gołym cycem haha

Haybeauti no teraz maluchy coraz więcej widza Tymel tez juz potrafi leżeć w wózku obserwować i nie płakać nie jest to jakas bardzo długa chwila ale tak z 10-15 minut potrafi ale jest takim skubanicem ze trzeba z nim jechac jak staje z wózkiem to po 2 minutach oczy jak 5 zł hehe

Oby więcej takich dni było sama radość :) wieczorem było troche placzu ale to chyba taki typowy wieczorny z nadmiaru emocji ale chwila moment i juz spał maluch mój .

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak ubrać dziecko na noc? Hesia w długim cienkim body, przykryta kolderko- kocykiem minky. Nie za ciepło?

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo, bardzo się cieszę, że wreszcie miałaś dobry dzień. Oby pierwszy z wielu.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatecznie przebrałam małą w krótkie body.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysio też spał w krótkim i chyba było ok.
    Czy wiecie dziewczyny ile trzeba czekać na efekty diety bezbiałkowej? Miśka strasznie wysypało, buzia cała w krostkach, jak taka drobna kaszka i niestety schodzi coraz niżej, na szyję, klatkę, brzuszek... Żal mi go bardzo bo widzę jak się męczy, ale lekarz twierdzi, że takiemu maluszkowi nie podaje się żadnych leków i że trzeba czekać. Do tego jeszcze sensacje brzuszkowe, budził się w nocy co pół godziny, słyszałam jak mu się wszystko przelewa.
    Mąż mnie namawia, żeby od razu przerzucić się na sztuczne mleko bez laktozy, a ja tak bardzo chciałabym karmić piersią. Ciężki czas u nas teraz.

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc mamuski ! Jak tam nocki ? Kozgo nareszcie poprawa - oby juz tak zostalo :-)
    Makcza no mi lo slyszec ze u Was wszystko dobrze aaa i zazdroszcze tych spotkan w ogrodkach :-) Ja tutaj siostre caly czas wyciagam bo kolezanki mieszkaja w innych miastach , a uwielbiam siedziec z malym na promenadzie pijac kawke i plotkujac z siostra :-)

Wczoraj ok 21 polozylam malego pokarmieniu do lozeczka i do karuzeli przywiazalam taka mieniaca sie kilkoma kolorami mala zabawke , wlaczylam karuzele z muzyczka i ta zabawka ... kochane bita godzina spokoju. Maly caly czas obserwowal smial sie no az milo bylo patrzec o 10 poprosil o smoka i w 5 minut zasnal :-)

Probowalam wlaczyc projektor w tej karuzeli ale Ryan jest chyba jeszcze za maly bo te mieniace gwiazki na scianie jakos go jeszcze nie zainteresowaly , a jak to jest z Waszymy bablami ? jak reaguja i na jak dlugo ??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2014, 08:49

atdci09k18tcna0b.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lissa mój ok pół godz patrzy sie na karuzele i zasypia hehe.
    U nas znów ok 4-5 był bol brzucha ale położyłam małego n brzuszku i jemu było lepiej ze mna gorzej bo musiałam go pilnować ale po karmieniu o 6.30 zabrałam go do lozka i spał z nami a teraz po masarzu brzuszka i rozebraniu leży w samym pampersie na brzuszku u zaraz bedziemy sie karmic goraaaco dzis strasznie.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina wrote:
    Tysio też spał w krótkim i chyba było ok.
    Czy wiecie dziewczyny ile trzeba czekać na efekty diety bezbiałkowej? Miśka strasznie wysypało, buzia cała w krostkach, jak taka drobna kaszka i niestety schodzi coraz niżej, na szyję, klatkę, brzuszek... Żal mi go bardzo bo widzę jak się męczy, ale lekarz twierdzi, że takiemu maluszkowi nie podaje się żadnych leków i że trzeba czekać. Do tego jeszcze sensacje brzuszkowe, budził się w nocy co pół godziny, słyszałam jak mu się wszystko przelewa.
    Mąż mnie namawia, żeby od razu przerzucić się na sztuczne mleko bez laktozy, a ja tak bardzo chciałabym karmić piersią. Ciężki czas u nas teraz.
    Ewelina z buzi po 2 tygodniach powinno byc oki pod warunkiem ze nie bedziesz jadla.nic z nabialem. U nas to samo bylo my kapiemy go co 2 kapiwl w nadmanganian potasu i to przyspiesza. Z rewolucjami brzuszkowymi bedziecie musieli poczekac 4 tygodnie i lepiej nic nowego nie wprowadzac przez 2 tygodnie.

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w domciu jest 27 st. I Michas spi w body na ramiaczka przykryty pieluszka

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzis u teściowej pod Warszawa i tu troche chłodniej, Tymek spi sobie na brzuszku w wózku i wyglada na to ze dobry humor sie utrzymuje byliśmy dzis u fryzjera i w galeri i zadnych histerii nie było. U nas rano w samej pieluszce w domu mały grasował a teraz jest w Body z krótkim i przykryty tetra przed komarami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2014, 15:58

qb3cpiqv120x7xhb.png
‹‹ 394 395 396 397 398 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ