X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś

szaleństwa na macie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 14:20

Miriam, walabia, Tusia89 lubią tę wiadomość

01582n0ast4hm7dp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina dziękuje :) zaczynam sie cieszyć ze jednak moje dziecko jest do mnie podobne na początku śmiałam sie ze gabarytowo podobne do Czarka bo mały klocus Zojka była :) a teraz ładna dziewczyna sie robi. To podobna do mamy sie robi haha

• kozgo Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina początki były ciezkie a najgorzej jak màż szedł do pracy na 13h i ja sama byłam i nawet nie było liedy zjesc czasem znajdowałam sile a czasem płakałam za to teraz nawet jak Tymek płacze godzinę to mi sie wydaje ze strasznie krotko.

Ostatnio przeczytałam o wydłużaniu przerw w nocy i pisali zeby nie karmic od razu malucha który marudzi tylko spróbować go uspokoic bo moze chce tylko sie przytulic i w nocy spróbowałam i faktycznie mały pospal nie 3 a 4h i to samo teraz.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzis jest nasz pierwszy prawdziwy dzień mamy (no niw ktore miały juz :) ) kurde zamiast spać to leże i płacze ze szczęścia ze mam córcie i może za pare lat złoży mi życzenia :)

Dziewczyny świętujmy :)

lusia22, Lissa, Tusia89, magdalena, Niesmiala lubią tę wiadomość

• kozgo Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój syn od rana uśmiechnięty to chyba z okazji dnia mamy:) za to maz w ramach współpracy z Tymkiem przygotował mi sniadanko do lozka i zakomunikował ze prezent przyjdzie jutro bo Tymek nie mogl sie zdecydować i za późno zamówił haha:)

A mój łobuz dzis jadł o 23, 2.30 i teraz dopiero czyli o 7.30:) wiec troche pospalam.

Makcza lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego Najlepszego dla nas wszystkich dziewczyny. Pierwszy Dzień Matki:)
    Oliwier tez od rana uśmiechnięty bawi się na macie, mam nadzieję, że tak będzie cały dzień. Szkoda mi tylko że o 12 muszę iść do pracy i w sumie pierwszy dzień matki Oli spędzi z tatą:( no cóż życie.

01582n0ast4hm7dp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zojka w ramach prezentu obudziła sie o 5:40 i za nic nie chciała zasnąć :( ufało mi sie ja przetrzymac do 7:10 albo mi sie przysmelo i poprostu jej nie słyszałam taka opcja tez jest bo byłam jakaś padnieta i zabawa do teraz i ślicznie zasnęła w chustawce ciekawe czy na dłużej czy jak zwykle w dzień max 20 min

• Lissa Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien Dobry :-)

No no nasz pierwszy oficjalny Dzien Matki :-) Wszystkiego dobrego, duzo snu, malo stresu i duuuzo zdrowia dla naszych pociesz i nas samych oczywiscie :-)

Kurcze fajnie tak hehe JESTEM MAMA :-D

A to i ja melduje ze moj synek od rana jest przerozkoszny , dostalam ogromny zastrzyk endorfiny tak sie maly do mnie usmiecha, smieje , cos tam po swojemu mowi ehhhhh cudownie mi :-)
    moze faktycznie dzieci wiedza co to za dzien hehe

A i nocka fantastyczna. Zjadl mi o 20 , na spiocha wcisnelam w niego papu o 24 potem o 6 rano i p-rzed 9 :-) Tak wiec zyc nie umierac .

Miriam lubi tę wiadomość

atdci09k18tcna0b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde dziewczyny to tylko Zojka taka marudna dzis :( cos czuje ze nadchodzi kolejny skok rozwojowy

• doris85 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się foteczką :)

.

Napatrzcie się, bo wieczorem usuwam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 23:27

Miriam, Lissa, Tusia89, walabia, Karina1989, lusia22, Niesmiala, Makcza lubią tę wiadomość

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżizas, jakaś taka obnażona się teraz czuję ;)

Miriam, Makcza lubią tę wiadomość

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz wiem do kogo Zosia podobna ;)
    Doros przez tego kotka w awatarlu wcześniej wyobrażałam sobie ciebie inaczej kolor włosów jasny jak ten kotek miał ;)

doris85, Makcza lubią tę wiadomość

• Tusia89 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mamuśki!!!!!!!!!

Wszystkiego najlepszego dla Was :) Żeby każdy dzień z naszymi pociechami był wyjątkowy i przynosił nam same radości :)

Doris śliczna babka z Ciebie :) ale widzę, że brunetki rządzą :D ale obstawiałam, że masz jasne włosy :) plener cudowny :)

Mój synuś dziś od 4.30 zrobił sobie 1,5h aktywności :) ja wymiękłam i bawił się z Frankiem tata :)

Kozgo, mi dziś mężuś też zrobił śniadanko :) wchodzę do kuchni a tam na talerzu śniadanie i liścik :)

doris85, Miriam lubią tę wiadomość

dqprj44jypq2k6s8.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas drzemka była teraz:) i leżymy sobie w lozku i czekam az syn zechce cycusia bo cos wydłuża sobie przerwy ostatnio:) tylko cycki jeszxze sie nie przyzwyczaiły i jak bomby.

Doris śliczna babka z Ciebie patrząc na Zosie tak sobie Ciebie wyobrażałam:)

Tusia niby nic a cieszy taki drobiazg:) mój maz dzis pojechał do Gdyni wiec dzien mamy spędzamy sam na sam z Tymkiem:)

Lissa oby jak najwiecej takich nocy:)

Olala ważne ze poranek byliście razem:) a jak temperatura i uszko ?

doris85 lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) Zosia to faktycznie ciemna brunetka, nawet ma plamy mongolskie na plecach, ale w rzeczywistości to taki mix. Jak to stwierdził mąż jest podobna do siebie:) Kurcze, mężulek mnie wczoraj pytał co bym chciała na dzień matki a ja powiedziałam, że nic. Niemądra ja.

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego Najlepszego dla nas w to piękne Święto :D

Mój synuś jeszcze tego święta jak widać nie ogarnia, bo od rana był marudny, wstał o 6, a od 8 do teraz z przerwą dosypia...a ja do 10 dosypiałam z nim, bo jakaś padnięta od trzech dni jestem...nie wiem czemu, cały miesiąc jakoś nie odczuwałam specjalnie braku należytego snu, a teraz chodzę nieprzytomna, choć mały budzi się jak zawsze...

Mam nadzieję, że chociaż z okazji Dnia Matki usłyszę dziś dobre wieści od neurologa...ależ się denerwuję :(

doris - jej, śliczna focia i śliczna pani na niej ;)

Mam takie pytanko, może głupie, ale co tam, mały 6 tygodni kończy w następny wtorek, a nasza pani doktor przyjmuje na szczepienia w poniedziałki i się zastanawiam, czy na to szczepienie to iść za tydzień w poniedziałek, czy dopiero za dwa tygodnie? Z Julką problemu nie miałam, bo urodziła się w piątek...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 10:42

doris85 lubi tę wiadomość

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina możesz pójść pózniej nie ma problemu czesto jak maluch na jakas infekcje to lekarze przekładają na pózniej wiec nie ma problemy a zawsze lepiej pózniej niz wczesniej tak mysle.

Kurczę Tymka cos brzuszek boli moze po tym smażonym kotlecie hmm zasnal teraz przy cycu co mu sie nie zdarza jakos duzo spi dzis a w nocy tez ładnie spał ale moze brzuszkowi lepiej jak spi. Kurczę 3 dzien bez kupy dzis wiec to moze byc winowajca bolu brzuszka.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo na razie ok, ropki było minimalnie rano temp nie ma zobaczymy wieczorem. dobra muszę się zbierać a dziś wyjątkowo mi się bardzo nie chce.
    Miłego Dnia Matki:)

01582n0ast4hm7dp.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral no wlasnie zauważyłam ze on chce poprostu sie przytulic albo smoka chce i dzieki temu moze tez brzuch go bedzie mniej bolał:) dzis cały dzien spi na brzuszku teraz jadę na paznokcie i musiałam go rozbudzic ale w samochodzie zasnal znowu;)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zauważyłam, że samochód to dobry usypiacz :D

Koral świetnie chłopaki rosną :) a jeszcze na coś szczepisz oprócz pneumokoków?

dqprj44jypq2k6s8.png
‹‹ 398 399 400 401 402 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ