X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • MoniaT Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie maluta jest taka strasznie sztywna albo moje starsze dziewczyny nie były takie albo już nie pamiętam nie wiem czy to normalne już miałam Was o to zapytać nie rozkłada nóżek rączki zawsze przy sobie i piastki nie zawsze zacisniete

klz9cwa175lwe78n.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris, Nieśmiała, jakie jesteście śliczne! Obie takie subtelne. Doris, myślałam, że wyglądasz poważniej, a tu taka dziewczynka!

doris85, Niesmiala lubią tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jesteśmy po wizycie u neurologa...ogólnie...nie jest dobrze :(
    Mały ma obniżone napięcie mięśniowe, dlatego będziemy się rehabilitować 2 razy w tygodniu...no ale to jeszcze jakoś przeżyję, choć pewnie łatwo nie będzie.
    Gorzej, bo problem, który pojawił się już w szpitalu jednak nie znika...małemu rośnie zbyt szybko główka...przy urodzeniu miał obwód 36 cm, dziś, pięć tygodni później już 41 cm, co jest stanowczo za dużo :( Powinna mu urosnąć do tej pory góra 2,5 cm, a nie aż 5...lekarka patrząc na USG niby wykluczyła wodogłowie, no ale wyjaśnić wszystko trzeba, czy może to przez tego torbielka ( swoją drogą, lekarz, który robił mu USG stwierdził, że to coś jest malutkie, za to ta babka stwierdziła, że na takie dziecko, to zmiana jest spora, więc bądź tu mądry), którego ma w główce, czy jeszcze co innego...w każdym razie mamy mierzyć, jeżeli w ciągu najbliższych dwóch tygodni dalej będzie przyrastać tak ta główka, lub stan małego się pogorszy, czeka nas szpital w Rzeszowie i dalsza diagnostyka :( Więc naprawdę jedyne co nam zostaje robić, to modlić się o to, by ta główka przestała tak intensywnie rosnąć...Kontrola niby za dwa tygodnie...
    Szczerze mówiąc jestem załamana, przepłakałam już swoje i mimo iż staram się trzymać i dopuścić do głosu rozsądek, że przecież jeszcze nic nie jest pewne, nie wiadomo czy jest naprawdę źle, to i tak ciężko...Sama świadomość, że coś jednak dziecku dolega, że jest coś nie tak jak należy dobija dosłownie...Patrzę na małego i wierzyć mi się nie chce, że coś mogłoby być nie w porządku...

Przepraszam, że tak tylko o sobie, ale nie mam siły za bardzo Was dziś nadrobić :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 23:18

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza wrote:
    Doris, Nieśmiała, jakie jesteście śliczne! Obie takie subtelne. Doris, myślałam, że wyglądasz poważniej, a tu taka dziewczynka!

Zapewniam Cie, że sama też się poważniej czuje niż wyglądam ;)

Jak obiecałam usuwam zdjęcie.

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • walabia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina,
    głowa do góry! Obniżone napięcie lub wzmożone napięcie mięśni to przypadłość większości dzieci z tego co się zorientowałam. A co do obwodu głowy... nie zakładaj proszę najgorszej wersji,bo ona może nigdy nie nastąpić, a tylko niepotrzebnie się nastresujesz. Sama to przerabiałam w ciąży, każdą nieprawidłowość interpretowałam jak wyrok. Czekaj cierpliwie 2 tygodnie do kolejnego badania, życzę Ci, żebyś odetchnęła wtedy z ulgą! Trzymaj się ciepło!

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina mojego kolegę z pracy też straszyli, że główka za szybko rośnie ale to się unormowało, w którymś momencie więc bądź proszę dobrej myśli i pamiętej, że stres źle wpływa na laktacje, a Twoje mleczko jest dla niego najważniejsze. Co do napięcia to niestety jest tak jak pisze Walabia większości maluchów w mniejszej lub większej mierze to dotyka ale rehabilitant pokaże Ci ćwiczenia i szybko wrócicie do normy:) trzymam za was kciuki:)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 03:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina, u pierwszego dziecka mojego męża było takie podejrzenie, a teraz dziewczyna jak zloto! Skup się na tym, że usg wyszło dobrze. I dalej będzie wszystko dobrze!

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny o ktorej kapiecie swoje maluchy bo ja o 21 i wydaje mi sie ze chyba to za pozno jak sadzicie?

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karina trzymam kciuki żeby u was było wszystko ok, będzie dobrze.

hybeauti ja kąpe między 20 a 21 bo zależy kiedy karmienie (kąpe przed karmieniem), a nawet zdarzyło mi się ze dwa razy po 21 i raz po 19.

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwszy dzień mamy za nami, mąż z córą się postarali i kupili mi perfumki, zapas mam chyba do końca życia ;-)

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina trzymam kciuki, żeby wszystko było ok! Na szczęście w 99% te różne podejrzenia lekarzy okazują się bezpodstawne, dlatego głowa do góry.
    My dziś po południu idziemy do pediatry-alergologa, oczywiście prywatnie. Lekarka w poradni nie potrafi pomóc, a ja mam dość patrzenia, jak mały się męczy. Wysypka mu powoli schodzi, ale brzuszkowe sprawy nadal dokuczają i to tak, że co chwilę się wybudza, zeszłej nocy od 4 do 7 praktycznie nie spał. Dostaje Espumisan i probiotyk, ale to chyba za mało.
    Czy ta dieta beznabiałowa mogła spowodować, że Tysiek nie może zrobić kupki? Do tej pory robił codziennie i to kilka, a teraz w niedzielę i nic. Widzę, że stęka co jakiś czas i się pręży, idą bąki ale to na tyle.
    Jeżeli potrzebowałybyście coś do smarowania buzi dla maluchów, to polecam Emolium Linum (seria baby od 1 dnia życia). Już po jednym dniu widać różnicę, łagodzi wysypkę i skóra jest dużo gładsza.
    Walabia - podziękuj mężowi za przepis na indyka. Wczoraj upiekłam i jest naprawdę bardzo dobry, soczysty i smaczny :).
    haybeauti, my kąpiemy zazwyczaj o 20, ale zdarza się też później.

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej a i nas od 6.30 Tymek gotowy do zabawy i za nic nie chciał jeszcze dac pospac mamusi hehe.

My kąpiemy ok 19-21 max i ładnie zasypia.

Ewelina u nas tez kupy brak ostatnia była w piątek i tez widze ze Tymka to meczy :/ ale podobno ilośc kup zalezy od tego jak dobrze wchłania sie pokarm moze nabiał złe trawil i dlatego było więcej kup.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2014, 08:53

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina, głowa do góry,wszytko będzie dobrze!!!!nie ma innej opcji.

My kąpiemy między 19-20.Zawsze staram się tak,żeby pokąpaniu wypadało karmienie.Wtedy mały ma zawsze najdłuższy okres spania ;)

Mieliśmy dziś iść na szczepienia to o 8 telefon z przychodni, że przełożone na jutro.Wkurza mnie takie coś bo ja już się nastawiłam na dziś... tym bardziej, że stresuję się tymi szczepieniami.

dqprj44jypq2k6s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja noc w miarę wyspana lecz po pierwsze nie wiem co sie Zojce stało jak zawsze ładnie spała ze mną do 10 tak od piątku zrywa sie z rana dzis o 7 :( jak dla mnie to za wcześnie ;) a teraz smacznie śpi eh po drugie Czarek wrócił z trasy i dzis uznałam ze nasze łóżko jest za małe dla naszej trójki i ktoś musi sie wyprowadzić lecz nie ja i nie Zojka ;) wiec dzis przedemna rozmowa na temat eksmisji Czarka z łóżka ;) i dzis rownież wizyta u doktorka kurde boje sie jak cholera po tym porodzie mam jakaś traumę boje sie ze bedzie tam zaglądał a o jakim kolwiek seksie to nawet słyszeć nie chce tak sie boje ....

Karina bedzie dobrze tak jak dziewczyny napisały większość podejrzeń kończy sie ok dana wiem po sobie w szpitalu mówili ze Zojka nie słyszy na jedno ucho okazało sie ze słyszy tylko jeszcze wody plodowe były w uszły pózniej niby szmery w sercu i tak wymyslali i wymyslali okazało sie ze jest ok

• haybeauti Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina wrote:
    Karina trzymam kciuki, żeby wszystko było ok! Na szczęście w 99% te różne podejrzenia lekarzy okazują się bezpodstawne, dlatego głowa do góry.
    My dziś po południu idziemy do pediatry-alergologa, oczywiście prywatnie. Lekarka w poradni nie potrafi pomóc, a ja mam dość patrzenia, jak mały się męczy. Wysypka mu powoli schodzi, ale brzuszkowe sprawy nadal dokuczają i to tak, że co chwilę się wybudza, zeszłej nocy od 4 do 7 praktycznie nie spał. Dostaje Espumisan i probiotyk, ale to chyba za mało.
    Czy ta dieta beznabiałowa mogła spowodować, że Tysiek nie może zrobić kupki? Do tej pory robił codziennie i to kilka, a teraz w niedzielę i nic. Widzę, że stęka co jakiś czas i się pręży, idą bąki ale to na tyle.
    Jeżeli potrzebowałybyście coś do smarowania buzi dla maluchów, to polecam Emolium Linum (seria baby od 1 dnia życia). Już po jednym dniu widać różnicę, łagodzi wysypkę i skóra jest dużo gładsza.
    Walabia - podziękuj mężowi za przepis na indyka. Wczoraj upiekłam i jest naprawdę bardzo dobry, soczysty i smaczny :).

e
    Ewelina daj znac jak bylo i co ci powiedzial.
    ja z emolium probowalam krwm specjalny a teraz trojakrywny i zobaczymy co i jak
    powodzenia oby pomogl
    haybeauti, my kąpiemy zazwyczaj o 20, ale zdarza się też później.

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina mam nadzieję, że tak jak piszą dziewczyny wszystko okaże się przewidywaniami na wyrost,lekarze pewnie wolą powiedzieć najgorszą opcję by się na to przygotować a później okazuje się że nie jest tak żle.Trzymam kciuki.

My kapiemy ok 19.30 i też zaraz po tym karmienie i spanie tak ok 21.Teraz ja zbieram się do lekarza, niestety muszę obudzić małego, bo zasnął pół godziny emu, nie będzie zadowolony:(

01582n0ast4hm7dp.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina, trzymam kciuki. Na pewno się ustabilizuje :)

Ewelina, my używamy kremu specjalnego z emolium i super działa. Złuszczył tarkę na policzkach. Zastanawiam się czy to alergia skoro krem nieleczniczy pomaga. Mam wrażenie że Zośka wyrasta z wysypki i problemów brzuszkowych. U Kozgo tez lepiej, wiec może ten wiek kiedy następuje poprawa. Zosia prawie nie płacze, sama się bawi, śmieje i dużo śpi.

A i my kapiemy koło 22 a potem ostatnie karmienie przed spaniem, ale chyba zacznę przyspieszać, bo np wczoraj przespała od 21.30 do 4.30.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2014, 11:01

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie przyjechał kurier i przywiózł matę edukacyjna. Zośka zaraz dostanie oczopląsu ;)

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kąpiemy też ok. 21, chcieliśmy wcześniej, ale nie wychodziło. Okazało się, że tak jest lepiej, bo po pierwsze akurat się ściemnia, a po drugie wychodzi na to, że po kapieli, ubieraniu i karmieniu wypada mniej więcej 22, kiedy i my zbieramy się spania (a myślałam,że nie da się zasnąć przed północą...), więc w domu cicho i ciemno. No i budzimy się wszyscy przed 7, a gdy kapaliśmy wcześniej, to i wcześniej się dziecko budziło, ok 5, czyli ani noc, ani dzień. Wyszło na to, że dopasowaliśmy pory spania dziecka tak, żeby nam było wygodnie.

Doris, też czekam właśnie na matę, kupiłam rain forrest Fisher Price`a Heśka jeszcze nie widzi zabawek, ale kto wie, to się tak nagle zmienia. Do soboty nienawidziła leżeć na brzuszku, a od kiedy opanowała podnoszenie klatki piersiowej na rękach - może tak ćwiczyć prawie godzinę. Zawzięcie dźwiga ten ciężki łebek i widać, że jest bardzo z siebie dumna :)

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza ja tez mam ta matę wprawdzie Tymek tylko 2 razy nie protestował na niej ale tak jak piszes wszystko przyjdzie z czasem :)

A do mnie przyszedł kurier z prezentem na dzien mamy i dostałam mega piekny sweter :)

My staramy sie kłaść małego najpóźniej o 21 zeby miec wieczorem czas dla siebie a zauważyłam ze nie ważne o której zasnie to brzuszek jak w zegarku wybudza go o 5 i do nas wtedy idzie i najcześciej do 7 dociagnie. Dzis troszke chłodniej to i spacer bedzie przyjemniejszy. Tymus cos dzis z brzuchem marudzi ale w sumie co sie dziwić jak od pt kupy nie ma teraz odsypia poranek bo od 6.30 do 10 był mega aktywny gadał śmiał sie i marudził.

qb3cpiqv120x7xhb.png
‹‹ 400 401 402 403 404 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ