X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widzę,że na rotawirusy jesteście dziewczyny niechętne... a ja się tak bardzo zastanawiam nad tą szczepionką... wszyscy sugerują, że skoro pracuję z dziećmi to powinnam zaszczepić małego na to... ale mam też cały czas w głowie słowa Miriam, która pisała, że dzieciaki szczepione jeszcze gorzej przechodzą chorobę niż te, które nie były szczepione... już sama nie wiem...

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wtrace sie w szczepienia. Moja pediatra zalecila nam 5 w 1. Na pneumokoki radzila szczepic pozniej, a rota powiedziala wlasnie ze mozemy sie zastanowic, ale ze jakos ona sama nie do konca poleca, bo wlasnie maluchy moga gorzej przechodzic. Takze tak tez zrobimy, teraz zaszczepimy 5w1 a pozniej na pneumo.

Wszystkiego najlepszego mamuśki:)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia ja ogólnie jestem przeciwnikiem szczepień lecz ze względu na prace szczepie Zojke skojarzonymi zeby było mniej ukuc bo mi jej szkoda pneumokoki szczepie juz teraz meingo po roku Rota nie szczepie i nikt mnie nie przekona ze warto bo na własne oczy widziałam jak przechodzą dxieci szczepione i nie szczepione w żłobku i będę robiła wszystko zeby uniknąć szczepionki MMR nie wiem jak to zrobię ale będę sie starać

• Tusia89 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś zaszalałam :) zjadłam dwie truskawki hehe skusiłam się bo to truskawki z mojego taty szklarni więc wiem co jem :D i sałata też inaczej smakuje jak ta ze sklepu :)

Miriam, walabia lubią tę wiadomość

dqprj44jypq2k6s8.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Tymek był mega grzeczny u kosmetyczki:) ale strasznie boi sie burzy a leje masakrycznie :/

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://kotlet.tv/jaglany-jablecznik/ mniam mniam mniam ;)

walabia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://dziecisawazne.pl/5-przepisow-na-jaglane-placki-nalesniki-dla-wymagajacych/ mniam mniam ale dzis szaleje ;)

• walabia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:
    A Tymek był mega grzeczny u kosmetyczki:) ale strasznie boi sie burzy a leje masakrycznie :/

A my siedzieliśmy całą burzę na parapecie i obserwowaliśmy pioruny i Franek był zachwycony!

Tusia89 lubi tę wiadomość

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia podziwiam Cie ja to uciekam do sypialni pod kołdrę

• walabia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Walabia podziwiam Cie ja to uciekam do sypialni pod kołdrę
    hi hi Więc pewnie Zoja będzie robić tak samo i razem będziecie siedzieć pod kołdrą;) Ja w domu czuję się bezpiecznie, w przeciwieństwie do otwartych przestrzeni...

Miriam lubi tę wiadomość

ot1z8e0.png

• Niesmiala Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam do życzeń dla wszystkich Mam :) Cudownie być mamą :) A ja dzisiaj sobie sama prezent kupiłam :P sexy koszulkę do spania z Obsessive, to tak na poprawę nastroju bo też się dołuję swoim brzuchem. Czemu nie może się sam wchłonąć, cudownie zniknąć, teleportować na inną planetę???? Też mam mega apetyt i zero sił na walkę z zachciankami :(
    Walabia ja dzisiaj uciekałam przed burzą z wózkiem. W sumie niezły sport, jak dobiegłam do domu byłam cała mokra :D
    A tu my razem :)
    2r6k3uh.jpg

doris85, walabia, Tusia89, magdalena, Makcza, olala81, Bea_tina, Miriam lubią tę wiadomość

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze brunetki rządzą :)

Nieśmiała wygladasz super i Franio taki słodziak i taki w porównaniu do mojego klopsa z dwoma podbrodkami zgrabniutki:)

Kurczę jakos dzis mnie brzuch boli i mi niedobrze :(

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    śliczne zdjęcie Nieśmiała :) Franio przystojniak :)

Mój pierwszy dzień Mamy, wzruszona na maksa :)

e5jjaq.jpg

Niesmiala, Bea_tina, Miriam, Ewelina, Lissa lubią tę wiadomość

dqprj44jypq2k6s8.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    http://kotlet.tv/jaglany-jablecznik/ mniam mniam mniam ;)
    super przepis musze i ja spróbować :)

Miriam lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia, może Franio będzie łowcą burz :P

dqprj44jypq2k6s8.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne zdjęcia! Zamieszczajcie częściej, musimy się napatrzeć na inne pisklaki, póki są takie małe :D

Franek dzis po kąpieli znów zasnął bez kolacji. Dziwny zwyczaj mu się utrwala... ale nie chcę go karmić na siłę. Więc czekam aż się obudzi, mam stertę prasowania, więc nudzić się nie będę ;)

Miriam lubi tę wiadomość

ot1z8e0.png

• kozgo Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia mój Tymek od początku ma tak ze jedzenie po pół godzinie do godziny kapiel a potem idzie spac no chyba ze czasem mi sie zdarzy go nie wykąpać bo za późno wrócimy do domu.

Jak tam pierwszy dzien mamy udany?

Olala jak tam maz sobie dzis poradził z małym?

Tusia piękna róża od Franka:)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He he jak zwykle mąż wyszedł na spacer i do swoich rodziców, bo tam mogą siedzieć cały dzień w ogródku no i miał nadzieję, że mały będzie spał jak zwykle na dworze. zapomniałam mu tylko powiedzieć że OLi od paru dni już nie zasypia natychmiast po łyku powietrza... ogólnie poradzili sobie dobrze mi też udało się wszystko szybko skończyć, więc byłam byłam po nich 1,5 godziny wcześniej. A w domku czekała na mnie super niespodzianka piękna laurka z własnoręcznym podpisem synka!! Mąż włożył mu w rękę długopis i czekał z kartką na ruch ręki:) no i kupon do kosmetyczki. No i w prezencie jeszcze małemu chyba wszystko przeszło, żadnej ropki, żadnej temperatury. Super dzień.
    teraz mielismy godzinę przytulasów b się strasznie za soba stęsknilismy, zanuciłam pare kołysanek i pieknie śpi w łóżeczku:)
    Udany pierwszy Dzień matki pomimo pracy.

01582n0ast4hm7dp.png
  • MoniaT Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dopiero teraz nadrobiłam Was dziś od 4:30 na nogach prezent od malutej piękna kupa z samego rana ależ mi niewiele wystarczy

klz9cwa175lwe78n.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak czytam sobie o napięciu mięśniowym u maluchów. Mój Franek ma przez dłuższy czas zaciśnięte piąstki... trochę mnie to martwi... wasze maluchy też tak mają??

dqprj44jypq2k6s8.png
‹‹ 399 400 401 402 403 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ