X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, każdy ma inaczej i to jest fajne właśnie. Nie ma się co obwiniać, że jeszcze tego nie czuję, albo czuję za bardzo. Nasz mózg w tym okresie pracuje na pełnych obrotach, na każdego hormony działają inaczej.

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na usg Połówkowe idę tam samo jak,na genetyczne do specjalisty od usg.
    będę sie czuła,bezpieczniej.
    Do mnie powoli dociera przez,spory wieczorem brzuch. Od paru dni rano tez,nie jest plaski juz, no ale jak wiekszosc z Was czekam na ruchy.
    Nieśmiała gratulacje:)
    Walabia witamy:) 17t to juz musi byc dobrze :)

relgh371zv6v421k.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oni pewnie poznali po wiekszym biuście:) moi koledzy z pracy tez,tej części sie przyglądali:)

relgh371zv6v421k.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znalazłam wózek jaki chciałam używany za pół ceny ale wygląda jak ze sklepu i jutro go odbieram, oczywiście się wczoraj nasluchalismy ze to nieszczęście kupować wcześniej ze wszystko się może jeszcze zdarzyć itd (ah ta moja teściowa i jej pozytywne myślenie) i tak mi przykro od wczoraj każdy ból brzucha i jakaś głupia panika heh

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia, fajnie że się ujawniłaś i też uważam, że 17 tc to na pewno będzie dobrze:)
    Kozgo, nie ma co się słuchać innych. Ja też już myślę powoli o zakupach. Co miesiąc coś kupić, wtedy to nie będzie takie uciążliwe dla budżetu.

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bardziej myślę o tym że już mi gorąco i duszno w sklepach i siadać muszę a co dopiero będzie w 7 miesiącu. Poza tym w listopadzie planujemy remont pokoiku i potem jeszcze mebelki wiec dobrze jak się to kosztowo w czasie rozlozy:)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciuszki kupiłam bo akurat trafił mi się wyjazd z siostra do londynu która mi w tych zakupach pomigla. Wózek teraz tylko dlatego że się trafiła dobra okazja kupilam emmaljunge mondial duo combi w kolorze navi, gondola i spacerowka. Jeździłam po sklepie różnymi, moja siostra też różne tedtowala i ten nam pasuje najbardziej szczególnie że ma bardzo duża i szeroka gondole, najwieksza na rynku obecnie i jakoś najlepiej mi się prowadziła ale to kwestia gustu.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też planujemy zakup używanego wózka, ale myślę, że za zakupy typu wózek czy łóżeczko weźmiemy się solidnie po Nowym Roku.
    Walabia - witam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2013, 12:50

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo- fajny ten twój wózek, ale nowe są dość drogie, gdzie się udało go kupić?

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, ja nie mam jeszcze nic kupionego. Jeden większy stanik na razie, ale żadnych ciuszków ani dla siebie ani dla maleństwa. Powoli sie przymierzam do robienia listy, ale z zakupami chcialam ruszyc od polowy ciąży dopiero. Sporo kupie chyba przez Internet. Tak robimy moje przyjaciółki.

relgh371zv6v421k.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam ostatnio w takim wielkim sklepie z używaną odzieżą i coś mnie pociągnęło do wieszaków dla maluszków. Wisi pełno ubranek dla niemowlaków, większość bez śladu użytkowania albo nawet z metkami, a ceny rewelacyjne. Ledwo co się powstrzymałam przed zakupami :) Wygląda na to, że nie ma co kupować za dużo ciuszków na start, bo taki maluch chyba szybko z nich wyrasta i nie zdąży się ich wykorzystać.

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo- wózek rewelacja. Bynajmniej super wygląda :P Ja wózek dostanę, nie taki super no ale za darmoszkę więc nie wybrzydzam.

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • martusia172005 Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    masakra wy tu już plotkujecie o ciuszkach, wózkach mebelkach itp a ja jeszcze nic nie mam choć szczerze mówiąc gdyby to ode mnie tylko zależało to już na pewno bym się rozglądała za mebelkami, wózkiem itp. Ale niestety mój mąż mnie strofuje twierdzi ze jeszcze za szybko na takie zakupy, że mamy czas niestety po swojej stronie ma moją mamuśkie więc odpuściłam ale cały czas przeglądam i wiem już jak urządzimy pokoik :) Zamierzamy po świętach się wziąść do roboty z pokoikiem

relgzbmh71xqedw7.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj wybrałam się po pracy na zakupy. Chciałam sobie cos kupić, bo już coraz mniej ubrań mi zostało w które się mieszczę. No i oczywiście nic sobie nie kupiłam. Musiałam zrobić sobie przerwę w KFC :) A potem siku, za chwilę mi za gorąco. Po prostu masakra. Obeszlam wszystkie sklepy, a przymierzyłam może 3 rzeczy tylko.
    Wstąpiłam też do smyka. Popatrzyłam na ubranka i stwierdziłam, że teraz to ciężko kupic neutralne śpioszki. Albo dla dziewczynki albo dla chlopaka. Jak ktoś nie chce znać płci to nie będzie miał dużego wyboru.

Dzisiaj zaliczyłam dentystę i niestety czeka mnie kanalowe leczenie.
    O 19 ma USG także trzymajcie kciuki, żeby było wszystko ok i żeby bobas się nie wstydził pokazać co ma między nóżkami :)

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aphrodita, będę trzymać :)

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wózek udało mi się wychaczac na tablicy za połowę ceny, był granat wiec nie chcieliśmy czekać bo baliśmy się ze lepszy się potem nie trafi ale na allegro pojawiaja się co jakiś czas najwięcej jest kremowej ala skóry też super ale my jednak wolelismy granat:)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2013, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wejdz sobie na babyboom.pl i zrob suwaczek i wklej kod bbc

• koala82 Ekspertka

Wysłany: 24 października 2013, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie Walabia wklejasz pierwszy kod html, a musisz wkleić ten drugi BBCODE

p19uugpjmxse1q13.png
    3jvzpx9iv6zlovc6.png
    atdcj48aatau4j6i.png

• koala82 Ekspertka

Wysłany: 24 października 2013, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do zakupów to wczoraj wyciągnęłam z garderoby pudło z ciuszkami Synusia, prawie wszystkie ledwo użyte ;] z doświadczenia więc Dziewczyny radzę mało kupować rzeczy w najmniejszym rozmiarze 50/56, ja sporo ciuszków dostałam również po urodzeniu Synka w prezencie, na pewno dokupię parę kaftaników, nową pościel i prześcieradełka do łóżeczka i na przebieraczek bo to pamiętam cały czas się pierze bo Maluszki strasznie brudzą. Do najlepszych zakupów z poprzedniej ciąży pamiętam należał przebieraczek, kocyki, dobry pogrzewacz do pokarmu i laktator z pojemniczkami na ściągnięty pokarm, w te rzeczy warto zainwestować, przynajmniej mi się sprawdziły.

p19uugpjmxse1q13.png
    3jvzpx9iv6zlovc6.png
    atdcj48aatau4j6i.png

• aphrodita Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawdopodobnie będzie dziewczynka:) A miałam inne przeczucia.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
‹‹ 39 40 41 42 43 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ