X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo no właśnie Walabia ucaluj Franka:)

Nieśmiała a próbujesz poklepywania po pupie? Nam pokazała to położna i naprawdę działa dodatkowo na początku puszczalam dźwięk suszarki z telefonu.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no mam nadzieję, że może to nadmiar nabiału i wszystko jest ok. Właśnie Nieśmiała,poklep po pupie. Ja to robię dość energicznie, że Franio się "kołysze" :) i zawsze pomaga :)
    Dziś wujek Franka bawił się w fotografa :) muszę Wam pokazać efekty tej zabawy :)

2guef00.jpg

syqbtg.jpg

hwequb.jpg

2pt30wl.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2014, 22:14

walabia, magdalena, Lissa, Niesmiala lubią tę wiadomość

dqprj44jypq2k6s8.png
  • MoniaT Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia najlepszego dla Frania już dwa miejsce dziewczyny jak ten czas pędzi już niedługo będziemy szykować do pracy szok

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2014, 21:59

klz9cwa175lwe78n.png
  • MoniaT Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia ależ przystojniak z małego i pyzaty słodziak

Tusia89 lubi tę wiadomość

klz9cwa175lwe78n.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziś było pierwsze wyjście Franka w koszuli :) i nie protestował jakoś :) mu chyba wszystko jedno :) ugodowy jest :P Ogólnie kto widzi pierwszy raz Franka to mówi, że wykapana mama :D mi to odpowiada :P choć muszę przyznać, że nos ma po tacie :) ok jeszcze uszy :P :D no dobra i od pasa w dół też znajdzie się podobieństwo :D

dqprj44jypq2k6s8.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia ale słodziak i taka pyza jak mój:) maja apetyt chłopaki :)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wczoraj zjadlam drożdżowe z truskawkami i jak narazie jest dobrze;)
    Kurczę pakowanie siebie i malucha to mega wyczyn ile tego wszystkiego trzeba zabrać to szok.

A my z Tymkiem pogaduchy od rana sobie urządzamy:)

Jak u Was po truskawkach i Doris jak u Ciebie po burito?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2014, 08:25

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kobietki, wszytskiego dobrego dla Waszych dzieciaczkow , samych usmiechow i duuuuuzo zdrowia z okazji Dnia Dziecka :-)

U nas przedostatnia noc przespana uwaga.... 7 godzin !!! ale to raczej jednorazowy wybryk gdyz praktycznie nie spal nic w dzien :-) Wczorajszy dzien przespal caly budzil sie tylko na jedzienie i uwaga noc normalna tylko jedno budzenie hmmmm nie ma reguly :-)

A dzis rano placz i poleciala pierwsza lezka , splynela do ucha i placz jakis taki inny doroslejszy mam wrazenie .
    Ehh no i generalnie nie wiem jak Wy ale ja z kazdym dniem coraz bardziej kocham to moje malenstwo . Nawet jesli placze caly dzien wystarczy ze usmiechnie sie do mnie raz i o wszytskim zapominam , jak spi za dlugo to juz zaczyam tesknic zaz nim ehhhh chwilo trwaj !!! :-)

Tusia ale masz fanego babla , pyzaty kochany ;-) dodawajcie fotki czesciej uwielbiam patrzec na te nasze maluchy :-)

A i mam prosbe dziewczyny :-D wiem ze moze glupia ale dla mnie szalenie wazna . Dodam fotki mojego kciuka i mojego synka ja mam brachodaktylie dypu D czyli krotkie kciuki ( prezent od mojej mamy) i wpatruje sie w kciuki mojego synka i wszyscy mowia ze odziedziczyl je po mnie . NIe zebym nie byla zadowolona zawsze to cos takiego namacalnego co odziedziczy po mnie :-)

A wiec czy mozecie zerknac na kciuki wlasnych pociech i porownac z kciukiem na zdjeciu ? :-D szukam w necie i ciezko jest znalezc cokolwiek o kciukach niemowlat :-)

f0383695b9e67844med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2014, 08:53

atdci09k18tcna0b.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zasypiania na brzuszku mi tutejszy pediatra powiedzial ze moge go klasc na bruszku i naciskac na pupe ale kategorycznie zabronil any dziecko spalo na brzuszku , powiedzial ze to zbyt niebezpieczne hmmmm .

atdci09k18tcna0b.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lissa pewnie chodziło mu o spanie bez nadzoru czyli np w nocy albo sam w lozeczku my Tymka kładziemy na brzuchu tylko na naszym lozku i jak ktos ma go na oku. My dzis w nocy przerwy co 4h i spanie do 6.30 jus drugi dzien z rzędu synek wola mnie i uśmiecha się a nie tak jak do tej pory płaczem głodnym.

Lissa nie znam się na tym ale jak Tymek da mi okazje to zrobie zdjecie kciuka i wrzuce.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też wrzucę kciuk Frania :D z tym, że każdy mówi, że Franek ma długie palce więc nie wiem czy pomogę.

U mnie po truskawkach ok... a jadłam ostatnimi czasy codziennie. NO bo ta kupka ze smużkami krwi chyba nie po truskawkach co??? po truskawkach prędzej wysypka wychodzi tak??
    Dziś rano już była kupa standardowa, wodnista dość i taka lekko brązowo-żółta

Kozgo, dobrej pogody i podróży Waszej trójce życzę :)a Tymek od kiedy tak już sobie gada fajnie??? mój czasem coś tam wydusi z siebie ale mam wrażenie, że jest to takie bardziej przypadkowe.

dqprj44jypq2k6s8.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo, po burito ok. Wczoraj testowałam ser żółty, jajko i kawę z mlekiem i nie było źle. Ja powoli wracam do normalnej diety, bo zęby mnie już bolą i kolana

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy ktoras probowala brokul? Jaj dzieciaczki reagowaly?

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jem, jest ok.

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jadłam brokol i było ok.
    Doris moze juz układ trawienny Zosi działa coraz lepiej :)
    Co do truskawek to chyba bardziej wysypka wszędzie jest napisane ze krew raczej związana jest z nietolerancja laktozy albo skaza białkowa.

Zapakowani pod sufit a i tak na 100% czegos zapomnieliśmy haha.

Tymek tak duzo gada moze od 1,5tyg dzis nauczył sie nowego dźwięku i w kółko powtarzał go haha takie piszczenie, gruchanie śmiesznie tak:)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia tez ciągle gada, nadziwić się nie możemy :)

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok. Dzieki to ja dzis probuje. Zobaczymy

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dotarliśmy bez przeszkód Tymek super zniósł podróż 2 przerwy na karmienie i przy jednej godz aktywnosci a tak to spał cała drogę a po przyjedzie zrobił wielka kupe i ogólnie uśmiechnięty nie płakał prawie w ogóle zobaczymy jak z zaśnięciem bedzie bo tylu nowych wrażeniach. Walabia śmiało polecam wam ten wyjazd nad morze.

A co tam u Was dziewczyny?

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super, że Tymek podróż zniósł dobrze :) nas brat namawia żebyśmy do niego we wrześniu/październiku przylecieli do Londynu... tak się zastanawiam ale przecież ludzie latają z niemowlakami... teraz tylko łykajcie świeże powietrze i odpoczywajcie Kozgo :)

Dziś już nie wytrzymałam bo mam dość jedzenia gotowanego mięsa z suchymi ziemniakami... bez żadnych dodatków lub tylko gotowana marchewka więc często z ziemniaków rezygnuję... ale zakupiłam buraczki i mam zamiar sobie zrobić w słoiki i będę miała do obiadów :P hehe

dqprj44jypq2k6s8.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia my mamy w planach lot we wrześniu za granice na wakacje mam znajomych którzy mieszkają w Londynie i sa w Polsce raz na dwa miesiące to krótki lot wiec mysle ze spokojnie możecie lecieć teraz moja koleżanka była z 6 miesięczna córeczka w USA i swietnie zniosła lot.

Tusia89 lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
‹‹ 413 414 415 416 417 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ