Kwietniowe mamusie 2014:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Zojce tylko deskorolki brakuje. Taka mała skejciara
Lusia, a propos , u nas jakby wypadają pojedyncze włoski. Podobno mogą się wycierać aż do 6 miesiąca, więc teraz drżę.
Czy u was zmienia się już kolor oczu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2014, 11:52
-
nick nieaktualnyLusia ja jeżdzę z Zojka z tylu jak jadę sama to ona sama z tylu bo u mnie poduszk sie nie sa wyłączyć w samochodzie z przodu jak wymieniam sie na samochód z Czarkiem to poduszkę wyłączam i jeździ z przodu
ale zadko sie wymieniamy samochodem bo Czarka jest duży a ja mam problem z parkowaniem haha
Zojce troszkę sie włosy wycieraja tak mi sie zdaje ale Czarek twierdzi ze to tak wyglada dlatego ze robią jej sie jaśniejsze i to takie złudzenie -
nick nieaktualny
-
Lusia my tez karmimy się w nocy zazwyczaj ostatnie wieczorne 23-24 potem 3-4 i 6-7.
Kropli 15 przed każdym jedzeniem.
Zojka super:)
U nas mam wrażenie ze włosów więcej za tona początku łyse zakola były.
A oczy mam wrażenie ze brazowowieja ale to moze tylko złudzenie. -
Miriam Zojka super wygląda:) Z kasą na szczepienie to zrobiliśmy tak jak się urodził, postawiliśmy skarbonkę i jak ktoś przychodził to wrzucał kasę zamiast prezentu;)
My też wciąż w nocy wstajemy najczęściej jak zje o 20 to budzi się o 1, później 4-5.
oczy Oliwier ma na razie dziwne są już brązowe a naokoło granatowa obwódka, znaczy wygląda to barzdo ładnie ale nie wiem cz tak zostanie, chociaż u mnie w rodzinie są takie oczy z ciemną obwódką ale zobaczymy jak będzie.
a włoski też zaczynają się wycierać, on ma z przodu od początku mało włosków za to z tyłu sporo, pewnie teraz się wyrówna jak się wytrą i będzie mały łysolek;) -
nick nieaktualnyBibi zależy na co chcesz szczepic jeżeli tylko podstawowe refundowane to nic skojarzone to koszt ok 120 zł za szczepienie
Jeżeli chcesz do tego pneumokoki to 280zl za szczepienie i sa 4 dawki jeżeli rotawirusy to dodatkowe 1200 (wszystkie dawki) meningokoki to po roku... Nie wiem jaki koszt. jeżeli chcesz szczepic engerixem (szczepienie w szpitalu i druga dawka juz w ośrodku zdrowa ) 60 zł za dawkę to jest szczepionka bardziej oczyszczona niz te ktore masz za free w szpitaluWiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2014, 13:18
-
doris85 wrote:Z tego co wiem to nowe partie euvaxu (WZW
są już oczyszczone i nie ma sensu kupować engerixu.
(Co to za buźka?)
W szpitalu w którym chcę rodzić szczepią hapavaxem. W pt idę do pediatry więc zapytam o ten engerix, bo sama nie umiem zdecydować. Położna twierdzi, że nie ma różnicy. -
Miriam wrote:Bibi zależy na co chcesz szczepic jeżeli tylko podstawowe refundowane to nic skojarzone to koszt ok 120 zł za szczepienie
Jeżeli chcesz do tego pneumokoki to 280zl za szczepienie i sa 4 dawki jeżeli rotawirusy to dodatkowe 1200 (wszystkie dawki) meningokoki to po roku... Nie wiem jaki koszt. jeżeli chcesz szczepic engerixem (szczepienie w szpitalu i druga dawka juz w ośrodku zdrowa ) 60 zł za dawkę to jest szczepionka bardziej oczyszczona niz te ktore masz za free w szpitalu
Dzięki Miriam -
nick nieaktualnyCzarka ciocia w krasniku zajmuje sie szczepieniami dzieci i powiedziała nam zeby szczepic engerixem bo jest mniej odczynow poszczepiennych a szczepionka nie jest jakoś kosmiczne droga w szpitalu Zojka była szczepiona heparxem bo zanim ja obudziłam sie po narkozie i wybelkotalam do Czarka idź po receptę na engerix i kup Zojce to juz ja zaszczepil bo moj zabieg trwał ponad 2 godziny a ten Łosiek zapomniał ... Druga dawkę dostała juz engerix
-
nick nieaktualny
-
Hej, dziewczyny, ja tu jestem cały czas, tylko mi się pisać nie chce. Jakoś nie mam nic ciekawego do powiedzenia. Od odstawienia nabiału buzia małej nadal dramat, tylko kupy jaśniejsze oraz większe, a jest ich mniej. A może dzieje się tak po prostu, bo dziecko rośnie. Jutro idziemy na USG bioder. Poza tym dziecko nadal jak anioł.