Kwietniowe mamusie 2014:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Makcza gratuluję!!!! ja czekam na ten moment z utęsknieniem. Wiem, że nie powinno porównywać się niemowlaków ale Helcia jest trochę młodsza od Franka a Franuś jeszcze nie chce trącać zabawek... może nie ma aż tylu okazji... będę to sprawdzać
Dziewczyny chyba uzależniłam Franka od Dźwięku szumu na youtubezasypia mi za każdym praktycznie razem przy tym... i jak zostawię włączony dźwięk to mogę sobie coś popchnąć w domu
Tylko boję się żeby za bardzo się nie przyzwyczaił, że nie będzie mi w ogóle zasypiał bez szumu... staram się aż tak często nie wykorzystywać tego szumu ale rano zawsze mu włączę...
Makcza lubi tę wiadomość
-
U nas od kiedy zaczęły się wysypki i bóle brzuszka są wodniste kupki. Czyli 1,5 miesiąca. Brzuszek i buzia się unormowały a kupy cały czas wodniste. Już nie zwracam na to uwagi. Od jakiegoś tygodnia są 1-2 razy na dobę czyli znacznie rzadziej.
-
Makcza super ze Helenka taki postęp i to wcześnie tak
mój Tymek to zabawki tracą tak od 2 tygodni i dzis na macie leżał z 20 minut i walił w słonia grzechoczacego hehe:)
Rano znowu było troche problemow z brzuszkiem ale nie było tragedi zaraz pakujemy małego w Nosidło i idziemy na spacer po plazyMakcza lubi tę wiadomość
-
Tusia89 wrote:Makcza gratuluję!!!! ja czekam na ten moment z utęsknieniem. Wiem, że nie powinno porównywać się niemowlaków ale Helcia jest trochę młodsza od Franka a Franuś jeszcze nie chce trącać zabawek... może nie ma aż tylu okazji... będę to sprawdzać
Pamiętaj, że Hesia urodziła się po terminie, była duża i jakby starsza od innych dzieci. No i się nie uśmiecha, a Twój Franek - i to jak!
-
hej dziewczyny !
Makcza gratulujeja przy pierwszym usmiechu takim swiadomym si epoplakalam tak mnie rozczulil
No i fantastycznie ze tez masz aniolka w domu
Kozgo Ty jak dzisiaj z malym ?
Tusia co z plesniawka ? zeszla ?
Ja chyba mam dobry sposob na malego , od 3 dni na spiocha dostaje butle o 24 i potem budzi sie rowno o 6 rano i o 9
My dzisiaj po pierwszym szczepieniu, dostal 2 dawki na oba uda, plakal ale tylko przez momencik. Musze go bacznie teraz obserwowac bo moze dostac temperatury przez ok 2 dni .
No i my z mezem zapomnielismy sie ostatnio i musze dzisiaj zaplikowac ellaoneno coz pierwszy raz to robie ale wyjscia nie mam , nie dalabym rady z drugim tak szybko .
Makcza lubi tę wiadomość
-
Hej mamusie ja znowu nie mogę Was nadrobić
Makcza gratulacje i buziaczki dla HelenkiMy w czwartek byliśmy na badaniu bioderek i mam nosić Wiki z nóżkami jak żabka i ubierać pieluszki tetrowe na pampersa ale cholera nic wiecej nie powiedział. Wczoraj natomiast byliśmy na szczepieniu biedna gwiazdeczka moja aż się zamówiła płaczem i marudna była i cały czas przy mnie w chuście albo na rączkach. A dziś od rana na rękach bo płacze i się rozbudza i jeszcze głośniej płacze i nie wiem czy to skok czy po szczepieniu tak się czuję.
No ale muszę się pochwalić bo moje słoneczko pięknie się do nas uśmiecha i gadać zaczyna. Patrzy też pięknie na karuzelkei kupiliśmy mate Fisher price'a i podoba jej się lusterko najbardziej obserwuje także grzechotki ale najzabawniejsze są jej minki jak kopie w organy i słyszy melodyjki. Nie sądziłam że dzieci tak szybko się rozwijają ale powiem Wam że nie sądziłam też że można tak mocno kochać. Nic mnie nie interesuje cały świat to ona gdybym miała kupę kasy to mogłabym non stop rodzic i tulić takie cuda
Kozgo udanego wypoczynku ja mieszkam niedaleko więc nad morzem jesteśmy często teraz w weekend Bożego ciała jak będzie ładnie to się wybierzemy do krynicy albo jantaru.Makcza lubi tę wiadomość
-
Makcza, ależ to musi być radość! Ja nie powiesiłam aż tak nisko zabawek, żeby Franek mógł po nie sięgać, ale zachęciłaś mnie własnie do tego
Wróciliśmy od pediatry i dostaliśmy wskazania do szerokiego pieluszkowania. Frankowi brakuje częsci panewki w stawie biodrowym, lekarz powiedział, że w 90% samo to rośnie, ale najczęściej się to wspomaga właśnie szerokim pieluszkowaniem. Mamy wymiary pieluszki i nie ma takiego na allegroale już napisałam do sprzedawcy czy można zamówić rozmiar na miarę Franka. Za 4 tygodnie mamy pojawić się na kontrolę.
Kozgo, zazdroszczę noszenia w nosidle - my nadal czekamy na 18 czerwca, mamy wtedy wizytę u neurologa i liczę na to, że nam pozwoli... i że to napięcie mięśniowe Franka maleje i że nie trzeba będzie go rehabilitować. No, ale jak trzeba będzie, to oczywiście staniemy na wysokości zadania, mam nadzieję.
https://www.maluchy.pl/li-73157.png -
nick nieaktualnyMakcza gratulacje dla Helenki
Kozgo kurde ale zazdroszczęZdjęcie ekstra
My wlasnie tez wróciliśmy od pediatry wyniki ekg sa ok nie mam czym sie martwićlecz kurde znów z przyrostem nie jest za wesoło
21 maja ważyła 4,570 a dzis 4,740 wiec szału nie ma tymbardziej na
Juz 2 miesiące a urodziła sie z waga 3,900 dostałam pisemne zalecenia dla teściowie na weekend ze ma karmić ja łyzeczka a nie butelka i zakaz używania smoka ten smoczek to dopisała tak na wszelki wypadek bo ja nie używam ale nie jestem pewna teściowej co robi jak jestem na uczelni... Mam nadzieje ze bedzie sie stosować do zaleceń lekarza bo jak ja ja prosiłam o karmienie łyzeczka to mnie nie słuchała...
Mam zgłosić sie za tydzień na ważenie i zobaczymy czy przybiera lepiej czy nadal tak samo jak bedzie tak jak dzis to niestety dokarmianie mmeh a tego bardzo bym chciała uniknąć
Makcza lubi tę wiadomość
-
Lissa, a co to jest to ellaone? Jak to działa? U nas przerywany ostatnio, aż się boję...
Kozgo, super wygladacie. Tymek taki stylowy. Aż mi się zachciało nowych ciuszków dla ZosiGdzie kupiłaś taką super bluzę?
A i pochwalę się. Już 13kg na "-". Jeszcze tylko 2Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2014, 13:03
Miriam lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Miriam no skoro lekarz napisał to moze teściowa sie dostosuje, rozumiem ze po butli mała gorzej cycka ssie? A próbowałaś tej butelki madela tam strasznie ciezko mleko idzie tak jak z cyca. Oby Zojka przybrała ładnie i żebyś nie musiała jej dokarmiać trzymam kciuki. My dzis upał mamy nad morzem a prognoza 14 stopni i na plazy trzeba sie byli rozbierać bo taki upał w slonku ah te prognozy.
Walabia bedzie dobrze i napewno 18 dostaniecie dobra wiadomość i zadnego napięcia nie bedzie
Ciekawe co u nas z bioderkami bedzie na drugim usg bo na pierwszym było wszystko super ale lekarz mowil ze maluchy ułożone miednicowo czesciej maja dysplazje i sa w grupie zwiększonego ryzyka.
Doris bluza z next, uwielbiam ubierać tego mojego przystojniaka musze sie nacieszyć tym puki nie zacznie się buntowaćja od 4 dni zaczelam brać tabletki bo przerywanego sie boimy jednak teraz drugi maluch to byłaby jazda.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2014, 13:12
-
nick nieaktualnyWlasnie o to chodzi ze ona butelki nie chce ssac a teściowa na sile jej wpycha i lekarz myśli ze może nie dojadą z tej butelki cycka ładnie ssie tak mi sie zdaje juz sama nie wiem
Nie chce przechodzić na sztuczne strasznie sie tego boje ze to sie tak skończy.
My na usg bioder dopiero 10 czerwca mam nadzieje ze z biodrami bedzie ok u nas bo ja chyba wylysieje z nerwów jak nie ekg to mały przyrost wagi jeszcze jak usg wyjdzie nie tak to sie zalamie -
doris85 wrote:Lissa, a co to jest to ellaone? Jak to działa? U nas przerywany ostatnio, aż się boję...
prosze bardzo tu sobie mozesz poczytac :
http://tabletki-antykoncepcyjne.org/ellaone.html
Ja generalnie jestem przeciwniczka takiemu rodzajowi antykoncepcji ale coz tym razem wyjscia nie mam , boje sie zaryzykowacPierwsza ciaza pojawila sie bardzo szybko wiec wole dmuchac na zimne .
-
nick nieaktualnyMi lekarz powiedział ze w jego karierze nie zdarzyło mu sie zeby mama kp zaszła w ciąże w pierwszych 3 miesiącach
pózniej kazał zgłosić sie po tabletki ale oczywiście kazał uważać ale w moim przypadku nie ma przy czym uważać bo póki co mam traumę po urodzeniu prawie 4 kg boje sie ze bedzie bolało i wcale nie bedzie przyjemnie a jakoś ochoty nie mam Czarek czasem cos stęka ale szybko go zbywam "jak ja chciałam na końcówce ciazy to ty nie chciałeś powiedziałeś ze po porodzie tez 3iesiace wytrzymasz to trzymaj
"
Bea_tina lubi tę wiadomość
-
A no to chyba ze tak no to faktycznie łyżeczka lepiej. Za to mój przybiera jakos bardzo szybko mam nadzieje ze to triche sie zastopuje bo tydzien temu u siostry 6300 juz ważył juz powoli musze ubranka zmieniac dzis na sobie miał juz wszystko 3-6.
Miriam a to pierwsze usg? Na pewno bedzie dobrze i grunt ze z ekg juz ok. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLissa wrote:prosze bardzo tu sobie mozesz poczytac :
http://tabletki-antykoncepcyjne.org/ellaone.html
Ja generalnie jestem przeciwniczka takiemu rodzajowi antykoncepcji ale coz tym razem wyjscia nie mam , boje sie zaryzykowacPierwsza ciaza pojawila sie bardzo szybko wiec wole dmuchac na zimne .
doris85 lubi tę wiadomość
-
Miriam wrote:Mi lekarz powiedział ze w jego karierze nie zdarzyło mu sie zeby mama kp zaszła w ciąże w pierwszych 3 miesiącach
pózniej kazał zgłosić sie po tabletki ale oczywiście kazał uważać ale w moim przypadku nie ma przy czym uważać bo póki co mam traumę po urodzeniu prawie 4 kg boje sie ze bedzie bolało i wcale nie bedzie przyjemnie a jakoś ochoty nie mam Czarek czasem cos stęka ale szybko go zbywam "jak ja chciałam na końcówce ciazy to ty nie chciałeś powiedziałeś ze po porodzie tez 3iesiace wytrzymasz to trzymaj
"
No ja Cie rozumiem doskonale
Ja pierwsze kilka razy czulam dyskomfort w zwiazku z suchoscia . Moj to typowy poludniowiec i goraca krew w zylach ktora i mi sie udzielila a ostatnio wlasnie nie czulam zadnego dyskomfortu wiec sie troche zapomnielismy i masz ci los ehhh . Wiesz ja sie duzo nbaslyszalam o tych mitach nie mitach ze kobieta nie moze zajsc w ciaze zaraz po urodzeniu dziecka , wole nie byc tym odsetkiem kitora jednak zaszlaMiriam lubi tę wiadomość