X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza moze i lepiej ze nic sie nie dzieje i Helenka jest aniołkiem:)

Mój bidak dzis ewidentnie jest cierpietnik mam nadzieje ze to przez kefir i jutro bedzie lepiej i mam nadzieje ze krople przyjdą dzis do Warszawy i teściowa prześle do nas i w czwartek beda. Gazy idą dzis z wielkim trudem duzo masujemy brzuszek chociaz ciezko. Na szczęście na spacerze mały pospal 2h bo juz nieprzytomny był.

Pysia my od 2tyg dajemy po 15 kropli do każdego karmienia i buteleczka starcza tylko na tydzien ale pomaga nam.

Co do żółtaczki na szkole rodzenia mówili ze ta engerix jest lepsza bo oczyszczona a teraz w przychodni powiedzieli ze nas szpital naciągnął bo one sa takie same.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia ale pierwsze dwa dni były super i nie było problemu ani z zasypianiem ani nic a znalazłam super miejsce bo takie 25 metrowe jakby mieszkanko i nawet lozeczko z ikei jest i wanienka i wzielam Tymka pościel wiec zapach ma z domu itd nawet jak go biorę do lozka to na naszym kocyku albo tetrze z domu. najbardziej wydaje mi sie winowajca kefir bo w ostatnia niedziele piłam do obiadu i poniedziałek tez był dramatem ale wtedy myslalam ze to przez smażone mielone z indyka ale w sumie jadłam je wczesniej i było ok wiec to jednak chyba kefir. Ale poza płaczem mały tyle gada i piszczy ze sie nie moge nadziwić haha i pożera namiętnie swoje rece :) tylko mlaskanie słychać :)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia my dostaliśmy ją od mojej siostry jej dwie córeczki kochały ja ponad wszystko zobaczymy jak bedzie u nas. Ona z jakiejś fajnej gumy jest zrobiona.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś mi podmienił dziecko, Oliwier dziś prawie cały dzień śpi. Boję się o nockę.

01582n0ast4hm7dp.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pamiętacie kiedy Wasze maluchy miały pierwszy skok rozwojowy, bo mi też dziś, a raczej wczoraj w nocy ktoś dziecko podmienił i zasanawiam sie, czy to aby nie skok rozwojowy, ale jak dla mnie to troche za wczas:/

1usapiqvs8bdmaac.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatina my w ok 5 tygodniu a ok 3 zaczęły się problemy brzuszkowe, a co u Lukaszka się zmieniło? U nas jakby lepiej Tymek o 15.40 zjadł pogadał, posmial się, po uderzał kaczkę i poszedł spac i spi do teraz a najlepsze ze spac poszedł na boku i się na brzuch przekręcił tylko jedna ręka mu utknęła pod brzuchem i sie bałam ze mu zdretwieje i mu wyciagalismy ja.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnimi czasy miewał tak, że po wieczornym jedzeniu 19-20 nie zasypiał, tylko troche popłakał, poszalał, podrzemał i tak do 24-1, później zasypiał i pospał fajnie i wszystko wracało do normy, czyli jedzenie co ok 3 godzinki, ładnie zasypiał itp.
    Wczoraj jak go wykąpaliśmy ok 20, to zasnal z trudnosciami ok 23 i od wtedy budzi się co 1,5-2 godziny na jedzenie, czesto nawet miedzy karmieniami nie zasypia, szaleje jak wsciekły, ale nie ze płacze, wiadome pokwili, czasami też ryknie, ale na chwilke i tyle. Nie mam pojęcia co mu się dzieje. Czy niedojada, czy ten skok, czy kolki, czy jeszcze co innego, chyba zwarije, spałam może z 4h:P bo na dłużej synuś mi nie pozwolił, bo glodny:)

MoniaT lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmie z jednej, ale na dwa razy, bo wydaje mi sie ze mam tam dosc mleka. A w zasadzie on sam konczy ssanie, przechodzi do ciumciana, zasnie czasami, ale jak go odkladam, to sie juz budzi i dalej, chyba sprobuje Go przystawiac do obu, bo juz nie mam pomyslu, co mu nie odpowiada :(

1usapiqvs8bdmaac.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatina u nas np w tym czasie Tymek miał tak samo i wychodziło ze karmiłam go 14 razy na dobe i okazało sie ze bolał go brzuch i cyc go uspokajał a z drugiej strony pediatra mnie ochrzanila po powiedziała ze ma nie jesc czesciej niz co 2h bo wtedy jeszcze bardziej go bolało i w tym czasie tez zwiększyła się Tymkowi potrzeba ssania i potrafił dosłownie tyle ssac palec ze az fioletowy był i musieliśmy uruchomić smoczek :/ ale to kazdy maluch ma inaczej moze u Ciebie to jednorazowe czasem tez tak jest.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmie na dwa razy, czyli przykladam go do cycocha, po ok 5-8 min odbijam go, przebieram i przykladam drugi raz:P ja to nazywam na dwa razy:P A ssie krotko od porobu, bo mi tak szybko mleko leci(karmie z kapturkami). My smocza uaktywnilismy po 2 tygodniu, bo sie dalo sie Go uspokoic czasami. Ale nie jest jakoś mega uzależniony, bo raz się upomni a raz wypluje i ma go gdzies. Eh, sama nie wiem, oby to było tylko tak jednorazowo, bo chyba osiwieje z nerwów, co mu jest:(

No aktualnie zjadł 17:30, 18:30 i usnal i spi do teraz, a oczywiście pora kąpieli i znowu będzie szaleć, eh, niezly z niego agent. Oby tylko nie szalał tak jak wczoraj:P

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    piję tylko kawę zbożową "anatol" ale to od wyjścia ze szpitala po jednej na śniadanie. Teraz piję częściej herbatkę tą dla karmiących z hipp i wode z sokiem jabłkowym pomieszaną, ale to też od wyjścia ze szpitala. Herbatę czarną raz wypiłam z cytryną i podziękowałam;P Eh, mam nadzieje ze nie cierpi i nie jest głodny, bo ja już oczywiście myślę, żeby dokarmić go mm. Dzięki dziewczyny:)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój syn zjadł i przy odbiciu zalał całe moje plecy mimo tetry az do pupy, dałam go mężowi poszłam się przebrać a Tymek ulał tacie na plecy i chichra sie z nas łobuz :) Beatina na początku ciezko nam było z regularna kąpielą szczególnie zr my zawsze kąpiemy ok godz po karmieniu ale potem to w miarę się stabilizuje. Czasem maluchy maja gorszy dzien czy noc tak po prostu trzymam kciuki zeby dzis było lepiej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2014, 19:59

Bea_tina lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w piatek idziemy do pediatry, ale z przybieraniem raczej roblemu nie mamy, ważymy go na wadze łazienkowej i ładnie przybiera, dziś weźniemy go jeszcze na kuchennej dziabniemy:)
    Eh, niby człowiek wie, że różne humorki mają nasze szkraby, jednak jak on "odbiega" od swojej normy to ja już panikuję. No nic, oby tylko jemu już nic nie było:)
    Dzięki!

lineczka lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo hi hi widzę że nasze chłopaki to bardzo podobne, przed chwilą czyściłam mezowi plecy 2 razy:) ale on był bez koszulki więc no problem;)

01582n0ast4hm7dp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatinki u mnie skok rozwojowy przypadł na okres majowki czyli około miesiąca Zojki zaczęło sie 28 kwietnia i trwało do 6 maja ciężki czas oj ciężki Zojka przy cycku była prawie 24h na dobę do tego rzucala sie przy nim jak ryba bez wody ....

Bea_tina lubi tę wiadomość

• Makcza Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To my mamy chyba teraz skok - pewnie ten drugi, choć pierwszego nie zauważyłam. Dziobak tez chce często chcą i jest niespokojny. Wybudza się I płaczę przez chwilę, po czym zasypia znowu - często zanim zdążę podejść, lub uspokaja się od razu po wzięciu na ręce. Poza tym ok.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie, jakie jaja - właśnie zastanawiałam się, czy to skok, kiedy nadeszła wielka kupa. Pierwszy raz poszło tez na mnie, więc przebrałam małą, odłożylam do łóżeczka i poszłam się szybko wykąpać. Wracam, myśląc "co tak cicho?", podchodzę do łóżeczka, a co robi dziecko? Bawi się grzechotka! Tracą rączka zabawkę wisząca nad głową, a jak przestaje brzęczeć, to trąca znowu. I tak od 20 minut. Jestem w szoku! To już prawdziwa umiejętność. No i skok zaliczony książkowo - marudzenie, a w ciągu jednej nocy zdobycie nowej umiejętności.

Miriam lubi tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje makcza! To jest prawdziwa radość zauwazyć coś takiego :)

Makcza lubi tę wiadomość

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, niesamowita radość! Dziecko coś świadomie ROBI! Nie że skupia wzrok czy nawet podnosi głowę, tylko używa rączki jako narzędzia do osiągnięcia celu. Super sprawa. No i robi bąble ze śliny. Ale nadal się nie uśmiecha. Przynajmniej nie tak ewidentnie, jak Wasze dzieci.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cierpliwości, lada moment uśmiechnie się od ucha do ucha :)

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
‹‹ 417 418 419 420 421 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ