Kwietniowe mamusie 2014:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Lissa wrote:Zaraz Was przeczytamm ale mam na szybko pytanie,.
Co powinnam zrobic, moja szwagierka , wiem ze nie chciala no ale myslenie nie boli zamiast 5 miarek mleka dala dziecku 10 czyli podwojna porcje . Wystraszylam sie podalam mu wode moze cos tam wyrowna , nie wiem czy powinnam jakos zdzialac czy poczekac na reakcje , zadzwonic do lekarza na pogotowie . Jak na razie maly jest ok nie widze zmiany ....
Co myslicie
Poczekaj na reakcje , a jesli masz pediatre znajomego to dzwoń , ale mnie sie wydaje , ze dłużej ci pospi bo bedzie najeszony !!! Kolezanka zamiast mleka zrobila dziecku kaszki mlody spał jak zabity do 9 rano , a takiego psikusa zrobił jej 10 letni syn , ktory kartony jej na wieczór pomieszal hihiji -
Makcza wrote:Wg mnie nic się nie stanie, pewnie będzie miał kłopot z wyproznieniem i tyle.
to z pewnoscia juz i tak powinien zrobic bo od niedzili cisza jak go to jeszcze przytka to pewnie bez czopka nie poleci ehhh mam nadzie ze tylko na tym si eto odbije
-
Kaja wrote:Poczekaj na reakcje , a jesli masz pediatre znajomego to dzwoń , ale mnie sie wydaje , ze dłużej ci pospi bo bedzie najeszony !!! Kolezanka zamiast mleka zrobila dziecku kaszki mlody spał jak zabity do 9 rano , a takiego psikusa zrobił jej 10 letni syn , ktory kartony jej na wieczór pomieszal hihiji
Tez mi to przeszlo przez mysl skoro dstal taką zageszczona porcje . Oby go brzuszek nie bolał -
Mnie dziś waga pokazała 20 kg mniej niż w dniu porodu. Jeszcze 4 do wagi sprzed ciąży, ale też 10 do dobrego wyglądu. I z 18 do wymarzonej wagi, której już nigdy nie osiągnę
Syfów nie jem w ogóle. Ze złych rzeczy - za dużo pieczywa (kanapka najszybsza) i ciastka Kozgo przy niedzieli
-
Walabia, to mamy taka samą wagę
Jeszcze 2 kg mi zostało a jak będzie 5 z przodu to będę laska
Ja niestety jem za dużo słodyczy i w ogóle wszystkiego i jak skończę karmienie to będzie płacz i zgrzytanie zębów.
Kaja, jak sie objawia to przedawkowanie, bo my tez mamy małe ciemiączko. W dniu porodu 5x5mm.
Makcza, 18kg? Chcesz być przecinkiem?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2014, 23:07
-
Doris, z moja figura nigdy nie byłam i nie będę przecinkiem. Moja wymarzoną waga to 58 kg, moja dobra waga zaczyna się od 66 kg w dół. Teraz jest 76, wiec jeszcze muszę 10, żeby się dobrze czuć. Ale to już ten etap, że z każdym kilogram em, który mi spada wyglądam lepiej, to jest motywujące. Bo wcześniej raczej nie było widać różnicy między 86 a 82 np.
-
Walabia, mnie też dieta śródziemnomorska służy i bardzo ja lubię, ale bez nabiału trudno zrezygnować z pieczywa, no bo coś trzeba jeść oprócz mięsa i warzyw. A marzę o twarożku na śniadanie czy o mozzarelli z pomidorami albo jogurcie na przekąskę. ..
Doris, te 2 kg, które Ci rzekomo zostały, to wiesz, gdzie masz. .. -
Ja to nawet wagi nie nam i nie wiem ile wazę. Niestety dzien dobroci dla mamusi sie wcOraj skonczyl i dzis od 6 mamy znowu ryk i gazy a raczej problem z ich wydostaniem:(
Lissa o ile pamietam to Ty robiłaś napar z kminku napiszesz mi jak i czy z mielonego czy z normalnego i ile podawałas?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2014, 08:24

-
doris85 wrote:Walabia, to mamy taka samą wagę
Jeszcze 2 kg mi zostało a jak będzie 5 z przodu to będę laska
Ja niestety jem za dużo słodyczy i w ogóle wszystkiego i jak skończę karmienie to będzie płacz i zgrzytanie zębów.
Kaja, jak sie objawia to przedawkowanie, bo my tez mamy małe ciemiączko. W dniu porodu 5x5mm.
Makcza, 18kg? Chcesz być przecinkiem?
Hey kochana na usg w nerkach wczoraj pani widziała i mówiła ,że odklada sie ta witamina D
ale nerki przefiltruja
-
Makcza wrote:Doris, z moja figura nigdy nie byłam i nie będę przecinkiem. Moja wymarzoną waga to 58 kg, moja dobra waga zaczyna się od 66 kg w dół. Teraz jest 76, wiec jeszcze muszę 10, żeby się dobrze czuć. Ale to już ten etap, że z każdym kilogram em, który mi spada wyglądam lepiej, to jest motywujące. Bo wcześniej raczej nie było widać różnicy między 86 a 82 np.
Kochana ja muszę dobić do 70 kg bo przy moim wzroscie zawzze tyle mialam no czasami 68kg ale to czasy gdzie sie latalo po Landach
a teraz mam 86 wiec troche mnie zostało do zwalenia tylko brzuch mnie lekko nipokoi buuuuu
-
Również się witam, pozdrawiam wczorajszym okropnym dniu jestem pełna nadziei, e może jednak w końcu będzie lepiej.wczoraj dopadło mnie kryzysowe negatywne myślenie.
Dzisiaj na razie nie jest źle i oby tak zostało. Kozgo dzisiaj jak się z Tobą łącze z bólu i współczuję.
Mały zasnął idę jeść śniadanie. -
A ja sie jeszzE z mężem pokłóciłam bo Tymek płacze i prosze zeby go ponosił bo chciałam cos w kuchni zrobic a on ze nie bo on nami manipuluje no i przecież mowie ze brzuch go boli i gazy mecza a on to go odłoż do lozeczka mimo ze ryczy tam no szlag mnie trafia bo on go nie bedzie rozpieszczał grrr zero pomocy.

-
Kaja wrote:Kochana ja muszę dobić do 70 kg bo przy moim wzroscie zawzze tyle mialam no czasami 68kg ale to czasy gdzie sie latalo po Landach
a teraz mam 86 wiec troche mnie zostało do zwalenia tylko brzuch mnie lekko nipokoi buuuuu
Kaja, to pewnie wysoka jestes ? Ja 170.