X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lissa wrote:
    Zaraz Was przeczytamm ale mam na szybko pytanie,.

Co powinnam zrobic, moja szwagierka , wiem ze nie chciala no ale myslenie nie boli zamiast 5 miarek mleka dala dziecku 10 czyli podwojna porcje . Wystraszylam sie podalam mu wode moze cos tam wyrowna , nie wiem czy powinnam jakos zdzialac czy poczekac na reakcje , zadzwonic do lekarza na pogotowie . Jak na razie maly jest ok nie widze zmiany ....

Co myslicie

Poczekaj na reakcje , a jesli masz pediatre znajomego to dzwoń , ale mnie sie wydaje , ze dłużej ci pospi bo bedzie najeszony !!! Kolezanka zamiast mleka zrobila dziecku kaszki mlody spał jak zabity do 9 rano , a takiego psikusa zrobił jej 10 letni syn , ktory kartony jej na wieczór pomieszal hihiji

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Lissa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza wrote:
    Wg mnie nic się nie stanie, pewnie będzie miał kłopot z wyproznieniem i tyle.

to z pewnoscia juz i tak powinien zrobic bo od niedzili cisza jak go to jeszcze przytka to pewnie bez czopka nie poleci ehhh mam nadzie ze tylko na tym si eto odbije :-/

atdci09k18tcna0b.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    Poczekaj na reakcje , a jesli masz pediatre znajomego to dzwoń , ale mnie sie wydaje , ze dłużej ci pospi bo bedzie najeszony !!! Kolezanka zamiast mleka zrobila dziecku kaszki mlody spał jak zabity do 9 rano , a takiego psikusa zrobił jej 10 letni syn , ktory kartony jej na wieczór pomieszal hihiji

Tez mi to przeszlo przez mysl skoro dstal taką zageszczona porcje . Oby go brzuszek nie bolał

atdci09k18tcna0b.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dziś waga pokazała 20 kg mniej niż w dniu porodu. Jeszcze 4 do wagi sprzed ciąży, ale też 10 do dobrego wyglądu. I z 18 do wymarzonej wagi, której już nigdy nie osiągnę :) Syfów nie jem w ogóle. Ze złych rzeczy - za dużo pieczywa (kanapka najszybsza) i ciastka Kozgo przy niedzieli :)

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja mówiąc że bez świństw miałam na myśli cukier (on jest wszędzie ukryty!) pieczywo, ziemniaki i inne... czyli dieta Montignaca, jesli się orientujecie. Miałam iść spać i co?

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia, to mamy taka samą wagę :) Jeszcze 2 kg mi zostało a jak będzie 5 z przodu to będę laska ;) Ja niestety jem za dużo słodyczy i w ogóle wszystkiego i jak skończę karmienie to będzie płacz i zgrzytanie zębów.

Kaja, jak sie objawia to przedawkowanie, bo my tez mamy małe ciemiączko. W dniu porodu 5x5mm.

Makcza, 18kg? Chcesz być przecinkiem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2014, 23:07

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris, z moja figura nigdy nie byłam i nie będę przecinkiem. Moja wymarzoną waga to 58 kg, moja dobra waga zaczyna się od 66 kg w dół. Teraz jest 76, wiec jeszcze muszę 10, żeby się dobrze czuć. Ale to już ten etap, że z każdym kilogram em, który mi spada wyglądam lepiej, to jest motywujące. Bo wcześniej raczej nie było widać różnicy między 86 a 82 np.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia, mnie też dieta śródziemnomorska służy i bardzo ja lubię, ale bez nabiału trudno zrezygnować z pieczywa, no bo coś trzeba jeść oprócz mięsa i warzyw. A marzę o twarożku na śniadanie czy o mozzarelli z pomidorami albo jogurcie na przekąskę. ..

Doris, te 2 kg, które Ci rzekomo zostały, to wiesz, gdzie masz. ..

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    (w cyckach)

doris85 lubi tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to nawet wagi nie nam i nie wiem ile wazę. Niestety dzien dobroci dla mamusi sie wcOraj skonczyl i dzis od 6 mamy znowu ryk i gazy a raczej problem z ich wydostaniem:(

Lissa o ile pamietam to Ty robiłaś napar z kminku napiszesz mi jak i czy z mielonego czy z normalnego i ile podawałas?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2014, 08:24

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doris85 wrote:
    Walabia, to mamy taka samą wagę :) Jeszcze 2 kg mi zostało a jak będzie 5 z przodu to będę laska ;) Ja niestety jem za dużo słodyczy i w ogóle wszystkiego i jak skończę karmienie to będzie płacz i zgrzytanie zębów.

Kaja, jak sie objawia to przedawkowanie, bo my tez mamy małe ciemiączko. W dniu porodu 5x5mm.

Makcza, 18kg? Chcesz być przecinkiem?

Hey kochana na usg w nerkach wczoraj pani widziała i mówiła ,że odklada sie ta witamina D :-/ ale nerki przefiltruja

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza wrote:
    Doris, z moja figura nigdy nie byłam i nie będę przecinkiem. Moja wymarzoną waga to 58 kg, moja dobra waga zaczyna się od 66 kg w dół. Teraz jest 76, wiec jeszcze muszę 10, żeby się dobrze czuć. Ale to już ten etap, że z każdym kilogram em, który mi spada wyglądam lepiej, to jest motywujące. Bo wcześniej raczej nie było widać różnicy między 86 a 82 np.

Kochana ja muszę dobić do 70 kg bo przy moim wzroscie zawzze tyle mialam no czasami 68kg ale to czasy gdzie sie latalo po Landach :-) a teraz mam 86 wiec troche mnie zostało do zwalenia tylko brzuch mnie lekko nipokoi buuuuu

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle witam w czwartek :-) mamuśki

mhsvanlih0qhtdnx.png

• olala81 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również się witam, pozdrawiam wczorajszym okropnym dniu jestem pełna nadziei, e może jednak w końcu będzie lepiej.wczoraj dopadło mnie kryzysowe negatywne myślenie.
    Dzisiaj na razie nie jest źle i oby tak zostało. Kozgo dzisiaj jak się z Tobą łącze z bólu i współczuję.
    Mały zasnął idę jeść śniadanie.

01582n0ast4hm7dp.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olala ja tez padnieta jestem ale co tam kochana jeszcze 2 miechy i bedzie cudownie :-)

olala81 lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Głupia Naiwna rano wstaje ubrania dla Marczello jak na Lato wszystko z , krotkim , a tu masz lipa deszcz i za chwile slonce masakra jakas na tarasie dmucha zimno ehhh , ale mamy lato brrrrr

mhsvanlih0qhtdnx.png

• olala81 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaja od dziś ma być codziennie lepiej a od poniedziałku fala upałów, także zdążymy ich postroić jeszcze w krótkie;)

Kaja lubi tę wiadomość

01582n0ast4hm7dp.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chyba znowu się zagapiłam - rano była ładna pogoda, a teraz wielka czarna chmura wisi. No trudno, biorę folię i idę, już wczoraj nas spacer ominął.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie jeszzE z mężem pokłóciłam bo Tymek płacze i prosze zeby go ponosił bo chciałam cos w kuchni zrobic a on ze nie bo on nami manipuluje no i przecież mowie ze brzuch go boli i gazy mecza a on to go odłoż do lozeczka mimo ze ryczy tam no szlag mnie trafia bo on go nie bedzie rozpieszczał grrr zero pomocy.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    Kochana ja muszę dobić do 70 kg bo przy moim wzroscie zawzze tyle mialam no czasami 68kg ale to czasy gdzie sie latalo po Landach :-) a teraz mam 86 wiec troche mnie zostało do zwalenia tylko brzuch mnie lekko nipokoi buuuuu

Kaja, to pewnie wysoka jestes ? Ja 170.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
‹‹ 506 507 508 509 510 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ