X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lissa wrote:
    Zaraz Was przeczytamm ale mam na szybko pytanie,.

Co powinnam zrobic, moja szwagierka , wiem ze nie chciala no ale myslenie nie boli zamiast 5 miarek mleka dala dziecku 10 czyli podwojna porcje . Wystraszylam sie podalam mu wode moze cos tam wyrowna , nie wiem czy powinnam jakos zdzialac czy poczekac na reakcje , zadzwonic do lekarza na pogotowie . Jak na razie maly jest ok nie widze zmiany ....

Co myslicie

Poczekaj na reakcje , a jesli masz pediatre znajomego to dzwoń , ale mnie sie wydaje , ze dłużej ci pospi bo bedzie najeszony !!! Kolezanka zamiast mleka zrobila dziecku kaszki mlody spał jak zabity do 9 rano , a takiego psikusa zrobił jej 10 letni syn , ktory kartony jej na wieczór pomieszal hihiji

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Lissa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza wrote:
    Wg mnie nic się nie stanie, pewnie będzie miał kłopot z wyproznieniem i tyle.

to z pewnoscia juz i tak powinien zrobic bo od niedzili cisza jak go to jeszcze przytka to pewnie bez czopka nie poleci ehhh mam nadzie ze tylko na tym si eto odbije :-/

atdci09k18tcna0b.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    Poczekaj na reakcje , a jesli masz pediatre znajomego to dzwoń , ale mnie sie wydaje , ze dłużej ci pospi bo bedzie najeszony !!! Kolezanka zamiast mleka zrobila dziecku kaszki mlody spał jak zabity do 9 rano , a takiego psikusa zrobił jej 10 letni syn , ktory kartony jej na wieczór pomieszal hihiji

Tez mi to przeszlo przez mysl skoro dstal taką zageszczona porcje . Oby go brzuszek nie bolał

atdci09k18tcna0b.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dziś waga pokazała 20 kg mniej niż w dniu porodu. Jeszcze 4 do wagi sprzed ciąży, ale też 10 do dobrego wyglądu. I z 18 do wymarzonej wagi, której już nigdy nie osiągnę :) Syfów nie jem w ogóle. Ze złych rzeczy - za dużo pieczywa (kanapka najszybsza) i ciastka Kozgo przy niedzieli :)

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja mówiąc że bez świństw miałam na myśli cukier (on jest wszędzie ukryty!) pieczywo, ziemniaki i inne... czyli dieta Montignaca, jesli się orientujecie. Miałam iść spać i co?

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia, to mamy taka samą wagę :) Jeszcze 2 kg mi zostało a jak będzie 5 z przodu to będę laska ;) Ja niestety jem za dużo słodyczy i w ogóle wszystkiego i jak skończę karmienie to będzie płacz i zgrzytanie zębów.

Kaja, jak sie objawia to przedawkowanie, bo my tez mamy małe ciemiączko. W dniu porodu 5x5mm.

Makcza, 18kg? Chcesz być przecinkiem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2014, 23:07

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris, z moja figura nigdy nie byłam i nie będę przecinkiem. Moja wymarzoną waga to 58 kg, moja dobra waga zaczyna się od 66 kg w dół. Teraz jest 76, wiec jeszcze muszę 10, żeby się dobrze czuć. Ale to już ten etap, że z każdym kilogram em, który mi spada wyglądam lepiej, to jest motywujące. Bo wcześniej raczej nie było widać różnicy między 86 a 82 np.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia, mnie też dieta śródziemnomorska służy i bardzo ja lubię, ale bez nabiału trudno zrezygnować z pieczywa, no bo coś trzeba jeść oprócz mięsa i warzyw. A marzę o twarożku na śniadanie czy o mozzarelli z pomidorami albo jogurcie na przekąskę. ..

Doris, te 2 kg, które Ci rzekomo zostały, to wiesz, gdzie masz. ..

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    (w cyckach)

doris85 lubi tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to nawet wagi nie nam i nie wiem ile wazę. Niestety dzien dobroci dla mamusi sie wcOraj skonczyl i dzis od 6 mamy znowu ryk i gazy a raczej problem z ich wydostaniem:(

Lissa o ile pamietam to Ty robiłaś napar z kminku napiszesz mi jak i czy z mielonego czy z normalnego i ile podawałas?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2014, 08:24

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doris85 wrote:
    Walabia, to mamy taka samą wagę :) Jeszcze 2 kg mi zostało a jak będzie 5 z przodu to będę laska ;) Ja niestety jem za dużo słodyczy i w ogóle wszystkiego i jak skończę karmienie to będzie płacz i zgrzytanie zębów.

Kaja, jak sie objawia to przedawkowanie, bo my tez mamy małe ciemiączko. W dniu porodu 5x5mm.

Makcza, 18kg? Chcesz być przecinkiem?

Hey kochana na usg w nerkach wczoraj pani widziała i mówiła ,że odklada sie ta witamina D :-/ ale nerki przefiltruja

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza wrote:
    Doris, z moja figura nigdy nie byłam i nie będę przecinkiem. Moja wymarzoną waga to 58 kg, moja dobra waga zaczyna się od 66 kg w dół. Teraz jest 76, wiec jeszcze muszę 10, żeby się dobrze czuć. Ale to już ten etap, że z każdym kilogram em, który mi spada wyglądam lepiej, to jest motywujące. Bo wcześniej raczej nie było widać różnicy między 86 a 82 np.

Kochana ja muszę dobić do 70 kg bo przy moim wzroscie zawzze tyle mialam no czasami 68kg ale to czasy gdzie sie latalo po Landach :-) a teraz mam 86 wiec troche mnie zostało do zwalenia tylko brzuch mnie lekko nipokoi buuuuu

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle witam w czwartek :-) mamuśki

mhsvanlih0qhtdnx.png

• olala81 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również się witam, pozdrawiam wczorajszym okropnym dniu jestem pełna nadziei, e może jednak w końcu będzie lepiej.wczoraj dopadło mnie kryzysowe negatywne myślenie.
    Dzisiaj na razie nie jest źle i oby tak zostało. Kozgo dzisiaj jak się z Tobą łącze z bólu i współczuję.
    Mały zasnął idę jeść śniadanie.

01582n0ast4hm7dp.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olala ja tez padnieta jestem ale co tam kochana jeszcze 2 miechy i bedzie cudownie :-)

olala81 lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Głupia Naiwna rano wstaje ubrania dla Marczello jak na Lato wszystko z , krotkim , a tu masz lipa deszcz i za chwile slonce masakra jakas na tarasie dmucha zimno ehhh , ale mamy lato brrrrr

mhsvanlih0qhtdnx.png

• olala81 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaja od dziś ma być codziennie lepiej a od poniedziałku fala upałów, także zdążymy ich postroić jeszcze w krótkie;)

Kaja lubi tę wiadomość

01582n0ast4hm7dp.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chyba znowu się zagapiłam - rano była ładna pogoda, a teraz wielka czarna chmura wisi. No trudno, biorę folię i idę, już wczoraj nas spacer ominął.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie jeszzE z mężem pokłóciłam bo Tymek płacze i prosze zeby go ponosił bo chciałam cos w kuchni zrobic a on ze nie bo on nami manipuluje no i przecież mowie ze brzuch go boli i gazy mecza a on to go odłoż do lozeczka mimo ze ryczy tam no szlag mnie trafia bo on go nie bedzie rozpieszczał grrr zero pomocy.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    Kochana ja muszę dobić do 70 kg bo przy moim wzroscie zawzze tyle mialam no czasami 68kg ale to czasy gdzie sie latalo po Landach :-) a teraz mam 86 wiec troche mnie zostało do zwalenia tylko brzuch mnie lekko nipokoi buuuuu

Kaja, to pewnie wysoka jestes ? Ja 170.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
‹‹ 506 507 508 509 510 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ