X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo, fajnie, jak ojciec będzie "wychowywał" dziecko, spędzając z nim 1% tego czasu, co matka, nie?

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja w tę głupią pogodę...mam nadzieję, że się nie rozpada, bo na 14 mamy USG bioderek...

kozgo - mi do facetów już brak słów, mój to już mnie tak wkurza, że jak tak dalej pójdzie, to wygonię z domu, bo mi na cholerę on potrzebny, jak nic nie chce pomóc...jeszcze niedawno wszystko było cacy, pomógł, przewinął, nakarmił...od tygodnia co mojego poproszę, by nakarmił, czy przewinął, posiedział z nim, nagle znajduje tysiąc wymówek, byle tylko tego nie zrobić :/ A to to musi zrobić, a to co innego...szkoda, że gdybym nie poprosiła go o coś, to by nadal siedział i się byczył :/ Ja rozumiem, że pracuje, ale bez przesady, to nie jest jakaś super fizyczna praca...jeszcze śmie narzekać, że jest niewyspany, a przecież do małego w nocy nie wstaje, baaa, śpi w innym pokoju niż on, więc przesypia całe noce, tylko się wcześniej spać położyć nie chce...ale mi narzekać, że jestem śpiąca i zmęczona nie wolno :/ Bo przecież ja tylko w domu siedze :/ A do małego przychodzi ino żeby sobie z nim chwilę "pogadać"...phi...dopóki ten nie zacznie jęczeć...

Uhhh, wylałam swoje żale...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2014, 10:50

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh szkoda gadac jeszzE rozumiem jakby faktycznie nic mu nie było ale mam nawet na piśmie ze go boli brzuszek od gazow wiec co to za głupi pomysł ze on nami manipuluje zreszta to bedzie jego strata i on bedzie żałował ze nie spędzał z nim czasu nie ja.
    Karina u nas tez do tej pory było spoko i maz pomagał ale dzis Tynek obudził nas o 6 i juz miał zły humor bo nie wyspany i ja latam z Tymkien od rana zeby go triche uspokoic a on na to po co go nosisz jak i tam płacze no myslalam ze sie wściekne szczególnie ze jeszcze kąpiele przejęłam od tygodnia bo ze mna on nie płacze ale ile ja w to starań wkładam zeby on nie płakał przy kapieli to juz nikt nie widzi ehh.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2014, 11:02

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że pogoda deszczowa źle działa na mężów. Mój też zglupial. Wczoraj mały wpadł wieczorem w histerię i płakał bez pamięci, więc go uspokajalam, a ten stwierdził, że nie pójdzie zrobić mleka, bo mu się nie chce. Myślałam, że go rozszarpie. W konsekwencji poklocilismy się porządnie i dziś mam oczy opuchniete od płaczu. Jak to stwierdził: siedze sobie z Kubą w domu i jeszcze narzekam.

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zresztą wczoraj kąpiel małego była o 22, bo zasnął jak kamień i nie szło sie go dobudzic, a przecież nie śpi całymi dniami, wiec dla mnie to była okazja by cos zrobić. I zaczęły się pretensje, że mąż się nie wyspi itd. Musieliśmy go kąpać, bo pomimo smarowania oliwka miał czerwone pręgi. Od pon maz ma 2 tyg urlopu, więc nie wiem o co chodzi

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza wrote:
    Kaja, to pewnie wysoka jestes ? Ja 170.

Nie twojego wzrostu ,ale budowa inna moja przyjaciółka jest wyższa o 5 cm ,a waga taka sama inna budowa ciała ,a wyglada boskom:-) ja jestem grubej kosci więc te 70kg u mnie w sam ras mniej też bym nie pogardzila , ale jak na razie ten cel mam oby sie udalo bo na wesela uderzamy az 4 wiec trzeba wyglądać !!!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• kozgo Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka u mnie deszczu nie ma a i tak jest jak jest nie wiem skąd ta nagła zmiana zachowania heh.

Tymek zasnal przy karmieniu u mnie na brzuchu wiec spacer zrobimy pozniej oby troche mu się brzuszek od mojego wymasowal.

Miriam jak basen?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2014, 11:16

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i Marczello bedzie podróżował juz słucham , ze takie male dziecko do samolotu ze jestem glupia i takie tam :-/ no cóż obiecalismy swiadkowac i glupio odmówić nam obu , a przecież jadę do mojego domu ehhh nie kumam mojej rodzinki mam zostawic malego i leciec z mężem chyba ocipieli!!!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo baseny widzę :-) musze zapytać mojego pediatry czy mój może pluskac się , ale basenie nie chlorowanym pod golym niebem !!!ciekawe czy moge

mhsvanlih0qhtdnx.png

• olala81 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj tak temat rzeka mężowie... mój zajmie sie małym kilka godzin jak ja idę do pracy i jest wykończony, bo przeciez cały dzień sie nim zajmował, a ja oczywiście zanim wyjdę muszę przygotować obiad, ogarnąć mieszkanie, wstawić pranie, ogarnąć małego, siebie itd jak wychodzę to już jestem zmęczona a po powrocie mąż siada do kompa bo przecież zajmował się nim cały dzień...
    mi się wydaje, ze oni po prostu się do tego nie nadają, mają za mało cierpliwościi i zapału. Zanim dziecko się rodzi są obiecanki typu, będę Ci we wszystkim pomagał, i przy dziecku i w domu itd a zapału im starcza a początek, kiedy my naprawdę nie możemy jeszcze zbyt wiele robić. mojemu wystarczyło na pierwsze kilka tygodni, wtedy naprawdę mi pomagał ale wtedy mały przez większość czasu spał a teraz wymaga więcej uwagi...
    No wlaśnie czas na prasowanie:(

01582n0ast4hm7dp.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cóż, faceci nie potrafią zrozumieć jak można się zmęczyć siedząc w domu z dzieckiem :/ A przecież to robota praktycznie 24 na dobę + obowiązki domowe :/ to przecież sielanka :/
    Z kąpielą też jest u nas halo, bo ten najchętniej kąpałby co dwa - trzy dni, ja obstawiam przy codziennych kąpielach z jednego prostego powodu : Mateusz niewykąpany ma problem później z nocnym spaniem :/ Już się tak zdarzyło nie raz...nie wykąpaliśmy go, a do niego nie dotarło, że noc i trzeba by spać, tylko szalał...do piątej rano...nie płakał, tylko po prostu nie spał...a ja z nim :P Wystarczy, że się go wykąpie i zasypia ładnie...No ale mój mąż tego za bardzo nie czai...bo to nie on z nim w nocy siedzi :/

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z moim jest podobnie ,ja to z sama do sklepu nie moge wyjśc bo zaraz dzwoni ze mała mu placze. dodatkowo zazwyczaj robie kolacje i poźniej ide myc mała to sie nie kapnie zeby to sprzatnac tylko zadowolony na komputer siada.i gra. Wczoraj mialam jeszcze posciel do ubrania i pranie powiesić. To mumówie zeby łaskawie ruszyl 4 litery i sprzatnal po kolacji. To sie wielce oburzyl. Ja czasami wychodze z siebie zeby wszystko bylo cacy a on tego nie docenia. Większośc tak ma chyba

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• Makcza Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja na mojego nie mogę narzekać, a malutka ewidentnie ma właśnie po nim dobry charakter. Co prawda wszystkie sprawy domowe są na mojej głowie, bo Rafał bardzo ddużo pracuje i to na pełnych obrotach i wręcz ubolewa, że nie ma czasu na życie domowe.Ale zawsze jak wraca do domu, to pierwsze, co robi po odwiedzeniu lodówki :) to pyta "kochanie, jak Ci pomóc?". A ja głupia mówię, że przecież wszystko zrobione. Bo chcę być taką idealną żoną. Nie wiem, skąd mi się to wzięło, bi jestem wychowana na kobietę niezależną, a i on nie wymaga ode mnie "prowadzenia domu". To ja mam taką potrzebę. Jedyne, czego potrzebuję, jak wraca, to tego by przejął dziecko, choć na chwilę, żebym uwolnił siętraz dziennie od poczucia odpowiedzialności. A jak się malutka urodziła, to poczułam wdzięczność do losu, że mąż ma już jedno dziecko, bo wszystko potrafił przy niej zrobic i czułam się bezpiecznie. No. Mam farta :)

magdalena, doris85 lubią tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza o dobrze ze tak jest :) ja tez nie oczekuje pomocy w sprzątaniu czy gotowaniu jak maz ma wolne to zawsze gotuje albo pomaga w porządkach tylko wlasnie zeby przejął Tymka na triche chce zeby mieli dobry kontakt i zeby nie było pozniej żalu ze on bardziej woli mamusie. Ja wiem ze ciezko jest jak dzieckp cos boli i płacze i łatwiej jest zajmować sie uśmiechniętym i leżącym niemowlakiem ale cóż takiego egzemplarza nie namy.

Za to Tymek od 11 spi na moim brzuchu heh jestem okupowana:)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo, to mam nadzieję, że masz pod ręką herbatkę, jedzenie i gazetę :) Uwielbiam się tak dzieckiem opiekować ;)

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza niestety syn wziął mnie z zaskoczenia i jak nigdy zasnal przy cycu wiec sie nie przygotowałan i troszke usycham hehe ale triche sobie tez śpie wiec nie jest złe:)

Makcza lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh, akurat jestem u mamy i mowie jej, ze dziewczyny z forum trochę narzekają na mężów, moja mamka tylko to skomentowala: ze z facetami tak bylo,jest i będzie, Wiec jesli kobiety przed nami daly rade to my tez;)Jednak mi bliskie jest to co napisala Makcza. Moja tesciowa miala 3 synów wiec musieli czasem przejąć "kobiece" obowiazki,chodzi mi o sprzątanie zakupy itp. Wiec mój mąż jest tego nauczony:) Franiem tez sie zawsze zajmie jak go poprosze. No w nocy nie zawze sie budzi ale z drugiej strony nie wymagam tego od niego. I tak musze nakarmić malego wiec nie zbawi mnie zebym wstala i tez go przebrala,co nie zmienia faktu,ze maz tez czasem go przebierze w nocy i mi tylko poda do cyca.

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju julka mi placze od rana i wczoraj wieczorem gorączka i tez placz. Juz ma chrype ze normalnie skrzeczy jak kaczka. Te szczepienia zniosła źle. Tak mi marudzi , moja bidulka. Nie wiem czym jej pomóc na tą chrype :-(nie chce mi wcale spać

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• natalinka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż pierwsze tygodnie był do rany przyloz. Prał, sprzatal itd. bo ja byłam po CC i jeszcze ta gorączka. Tylko raz przewijał małego - na nic moje namowy. Musi więc robić mleko, bo Kuba jest z tych dzieci, które po otworzeniu oczu wymagają butelki w buzi, a jeśli jej nie ma - rozpoczyna się niezbyt przyjemna symfonia.
    Faceci nie umieją się poświęcać. Wszystko ok dopóki nie chodzi o ich wolny czas i sen.

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski,

kozgo ja malemu podawalam wtedy kumin mielony , na ok 300 ml wrzatku sypala jedna zyzeczke z gorka kuminu . mi wtedy bardzo pomogl .

maly zrobil dzisiaj mega wielka kupe ciemnozielona i zbita tak jak przy zatwardzeniu . Musze mu czesciej podawaj herbtke . PO mega dawce mleka spal cala noc, wsadzilam mu sama cyca o 9 rano bo to juz bylo 12 h bez jedzenia wiec za dlugo , po tym usnelismy znowu do 11 on chyba zaczyna byc pod wzgledem spania jak rodzice :)
    generalnie jak na razie nic sie nie zmienilo, nie zaobserwowalam zmian w zachwaniu .

Martwi mnie jedna rzecz , kozgo czy Twoj szkrab juz chwyta sam przedmiot jak mu podstawisz pod nos ??
    Bo siedze dzisiaj na youtube i obczajam co powinien 3 miesieczny niemowlak i no niestety sam nie palie jak mu podstawie , nawet nie jest zainteresowany.... Jak to jest u Was dziewczeta ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2014, 15:37

atdci09k18tcna0b.png
‹‹ 507 508 509 510 511 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ